תהיות של אמצע הדרך

תהיות של אמצע הדרך ../images/Emo12.gif

אולי חזרנו בשאלה,כי קשה לנו נורא לחיות בעולם המצומצם הזה? אולי רצינו למרוד בהורים וזה היה הסימפטום? אולי מה שמפריע לי זה הלחץ החברתי של החברה הפיצפונת הזו? אולי עזבנו את הדרך בה חיינו בגלל אנשים אטומים וצרי לב ,שגרמו לנו למאוס בעולם הדתי? אולי בעצם מה שמפריע לנו הוא חוסר הידע שלנו ובעצם... התורה, שהחילונים כ"כ מזלזלים בה, היא זו שמעדנת את היצר והופכת אותנו להיות אנשים. היא זו שגורמת לי לחשוב יום יום על המשפט: מעשיו של אדם מטים את כל העולם לכף חובה או זכות: אם עשית מעשה אחד רע: הטית את כף העולם לכף חובה, ואם עשית מעשה אחד טוב, הטית את כף העולם לזכות. היא זו שתעשה אותי אדם חושב, יותר רציונאלי , פחות אימפולסיבי. אפשר לצחוק על האיסור המשונה לשכב עם זוגתך שבועיים בחודש, ואפשר לראות בזה את התרגיל הכי טוב בעולם לכיבוש היצר. האם בדקנו עד הסוף שאנחנו באמת עושים את הצעד הנכון? מהורהרת מתמיד, מחפשת דרך.

אמיר.

New member
קל להאשים ...

את היהדות בגלל פשלות של בודדים. ה´יהדות´ לא יכולה להשיב. בהקשר הזה אדם צריך להתמקד בדוגמאות החיוביות - ויש. האיסור הנזכר אינו משונה - אבל זה לא הפורום.

מחפשת,

ראשית כל- כל אחד עזב בגלל סיבתו שלו. אבל כל סיבה שלא תהא- אי אפשר לומר שהיא לא לגיטימית ואי אפשר לומר שהיא לגיטימית (כמו, בעצם, כל מעשה), זאת סיבתך- יבושם לך. ויותר מזה (וזה כבר מבחינה תיאורטית גרידא) : לא חייבת להיות סיבה. ועכשיו בכל מה שקשור ליהדות: שימעי, עם הדורות היהדות הפכה להיות מאגר מידע כל כך גדול, שאם מישהו רוצה לבסס על ציטוטים ממנו כל דעה שהיא- לא בשמים היא ולא מעבר לים. השאלה מה אתה רוצה והאם בוער לך לבסס את דעתך על פי היהדות. אני מכיר פמיניסטית דתית שכן בוער לה ומכיר אשה חילונית כמו דף חלק (פמיניסטית גם היא, אבל לא זה הענין), גם לה בוער. הראשונה טוענת שהיהדות היא, בעצם, דת שיויונית (או אולי אפילו מאטריארכאלית, לא זוכר) שהגברים עיוותו אותה ועשאוה לדת פאטריארכאלית. השניה אומרת כי אינה כופרת במעמד הר סיני, אלא מה? הנקבצים לידו, לטענתה, לא שמעו את מה שנאמר ממנו. ואלה היו לא תרי"ג מצוות, אלא עקרונות ההומניזם. לכי, תתווכחי איתן. לכן, בחזרה למה שאמרת, אם אתה רוצה להיות אדם נשלט ואחראי ובוער לך לבסס דרך זו על פי היהדות- הדרך לך מפה. כך שגם זה לא מוכרח. זו דעתי יונה מהטאבון

אלי פלס

New member
../images/Emo24.gif ברוכה השבה ../images/Emo13.gif

מה זו החופשה הארוכה הזו שלקחת מהפורום מבלי לקבל את האישור שלי?
אני אנסה לעבור משפט אחר משפט ולענות על מה שכתבת: * כן. היה לי קשה לחיות בעולם הזה. * לא. זה לא היה הסימפטום למרד הורים. * לא עזבתי את הדת בגלל אנשים ספציפיים. עזבתי את הדת בגלל הדת. חוסר הידע? אני לא יכול להתיימר לומר שאני מכיר את כל התורה, אבל אין צורך לדעת ולהכיר את כולה בכדי להבין את רמת האבסורד וחוסר הרציונל שבה. * נכון. אם עשיתי מעשה טוב אני גורם לעולם להיות קצת טוב יותר. וכן להיפך. יש עוד משפטים נכונים בתורה כמו: "לא תגנוב"... משפטים חכמים אני יכול למצוא גם בכינה נחמה (ספר מומלץ!) * בענין האיסור לסקס בין המינים - קטונתי. רק הערה מנקודת המבט שלי: תורה שאוסרת אהבה בין אהובים - מיותרת. * האם בדקנו? לא יודע....כנראה שחלק מאיתנו נמצאים עדיין בהליך הבדיקה מה כן הם צריכים לעשות אבל לרובנו ברור מה לא. הגידו כן לזקן! הגידו לא לתורה!

חרדית

New member
תגובה למחפשת

למחפשת! אני מגיבה רק לנושא על ענין הטהרה שבעל מרוחק מאישתו לשבועים! לפי דעתי בלי קשר לדת זה ענין מבורך! ואני יודעת בברור שאפילו חילונית רבות שומרות על טהרה כי זה מוסיף טעם וענין לקשר. אני יודעת! אני יודעת שתקפצו עלי עכשיו! אבל שמעתי שאומרים: שככל שאתה שומר יותר בשבועים האסורים ככה טוב ונחמד לך יותר בשבועים הנותרים!!! חרדית. בבקשה אל תרביצו לי טוב?

אלי פלס

New member
האלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה

חרדית, אני מכיר זוגות רבים המחליטים, על מנת לחדש ולהעלות את הריגוש שבמפגש המיני ביניהם, להמנע מסקס למשך זמן. זו החלטה אישית שלהם שייתכן ויש בה משום היגיון כלשהו... אבל אני לא רואה סיבה לכפות זאת על מישהו כך שלומר שזה הצידוק לתורה...

לך לא נרביץ? ../images/Emo13.gif

הרי זו גזירה שאין רוב הציבור יכול לעמוד בה! וד"א, חרדיתה, ביקשתי שיכינו בייגעלע אחד שכולו מלח, ולמי שמוכר אמרתי שאם תבוא בחורה דתית שתבקש בייגעלע עם הרבה מלח או שתמסור לי ד"ש- שיתן לה אותו. אז רוצי, הבייגעלע מחכה לך!
יונה מהטאבון

חרדית

New member
מלחחחחחחחחחחחחחח

תזכור ייונה!!! אני באה היום וחסר לך שלא יהיה לי מספיק מלח! וחוץ מזה אני עוברת שם הרבה ואתה לא נמצא איפה אתה ליד התנורים מאחורה? :::))) חרדית.

חרדית

New member
לוח זמנים

אין לי שעה קבועה. וגם היום אני הולכת לחדר כושר ככה שאני לא יודעת אם זה יהיה בכוון שלי אבל אם אני באה אני מבטיחה שאשאל איפה רבי יוינה! חרדית נ.ב: עברתי שם היום ב8:30 ואתמול ב12:10 אופס הייתי עם רכב אז בטוח שלא תזהה אותי! נ.ב: שמתם לב שתמיד יש לי נ.ב אוףףףף כנראה שתמיד יש לי עוד משהו לאמר.

חרדית

New member
שלוםםםםםםםםםםםםם

מה עדיף לאמר לך שלום או לאחר לעבודה? כי מתוקה שכמוני אוהבת לישון עד הדקה האחרונה. לא שעבדתי קשה בלילה:) זה פשוט תחביב שלי-לישון. חרדית.

חרדית

New member
אין לי קרנים1

בטח חשבת שכל החרדיות שמנות ועם קרנים על הראש! אז תתפלא אני בכושר וגם נראית מצוין (דבר שנתון לשיקול דעת וטעם) וכן אני גם מתאפרת ושמה דאורדורנט ואפילו בושם. מה תגיד שאני שייגאטס? חרדית. נ.ב: איך כותבים שייגאטס?

חרדית

New member
וחוץ מזה אטיאסט!

וחוץ מזה אטיאסט! יש לי הרבה ידידם וידידות חילונים והם חושבים שאני נראית טוב למרות החצאית! ואפיךו זה נהיה מודרני לאחרונה אתה יודע הסגנון "השנקינאי" חרדית. נ.ב: אין שום נ.ב

fantom

New member
מזל טוב../images/Emo47.gif

כבר מהבוקר אני עוקב אחריי הודעותייך וכל הודעה לווותה ב"נ.ב" וזוהי ההודעה הראשונה ללא נ.ב אחלה ששל דבר , דן

חרדית

New member
וחוץ מזה

אם אתה כבר צופה דן למה שלא תחכים אותנן ותגיב? חרדית. נ.ב:אני חיבת לכתוב את הנ.ב.זה נעשה חלק ממני!

fantom

New member
בנתיים................/images/Emo47.gif

אני לומד את הלך הרוח בפורום וחמחפש בייגל עם הרבה מלח ולא חונק
אבל מבטיח להשתלב כאן דן

למעלה