תהיות של אמצע הדרך

שחף -בת

New member
תהיות...

מחפשת יקירה גם אני חשבתי על מה שאמרת כאן ויותר מזה לפעמים מצאתי את עצמי חושבת כמה שיטחי זה לחזור בשאלה לזרוק את כל מה שגדלתי עליו ופשוט ללכת ולהנות מ"הבלי העולם הזה" ואולי זה בגלל שאני סתם חלשת אופי והרבה יותר קל ונוח לי פשוט לא לעשות. ואין ספק שבתורה יש הרבה דברים מוסריים וחיוביים שאני לא שוכחת אבל אני לא מצליחה לרגע לדמיין את עצמי למשל מגדלת את הילדים שלי כמו שאני גדלתי או חיה את חיי בשכונה של דתיים (סלידה,סלידה,סלידה). ועוד משהו מחפשת... הכי חשוב- בסופו של דבר (עם כל דרך שלא תבחרי) זה להיות שלמה עם עצמך ולדעת שאת מי שאת וזה הדבר הכי טוב שאת יכולה להיות. בהצלחה,אחותי

מצטערת, אבל אני ממש לא מזדהה!

לא חזרתי בשאלה בגלל שרציתי למרוד בהורים. לא הרגשתי לחץ חברתי של החברה. הרגשתי שאני לא מאמינה. נקודה. אני לא מוכנה להתפלל לישות שאני לא מאמינה שהיא קיימת. אני לא מוכנה לקיים מצוות שהגיעו אלי מאותה ישות עלומה. וגם עכשיו - אני לא מזלזלת בתורה, מצד שני אני חושבת שאני אדם מאוד ערכי גם ללא התורה. אני מקפידה לא לפגוע בזולת. אני משתדלת לעזור לנזקקים (לאו דווקא מבחינה כלכלית) אני לא רצה אחרי הנאות ובילויים (למרות שאני לא רואה פסול במי שרוצה להנות מהרגע, כל עוד הוא לא פוגע באחרים) יש לי הרבה מאוד חברים, רובם חילוניים מלידה. אני לא רואה שהם יותר רדודים מהחברים הדתיים שלי. כולם חיים את החיים ומנסים לעשות את זה כמה שיותר טוב. אני לא רוצה לתת לך עצות לגבי הדרך שלך. את מחפשת אותה וטוב שכך. אם תחליטי לשנות את דרכך - אני מציעה לך לעשות את זה מתוך הכרה שהדרך החדשה נראית לך יותר נכונה (לא חייבת להיות נכונה באופן אבסולוטי) ולא בשביל לעשות "דווקא" להורים או למישהו אחר שהרגיז אותך בעולם הדתי. ואגב, לגבי הלכות טהרת המשפחה: ההלכות האלה, בזמן שנכתבו, היו גאוניות. זאת דרך נהדרת לעודד ילודה ולדעתי זה היה המקור להלכות האלה ולא רצון ללמד גברים לכבוש את היצר. 5 ימי נידה + 7 ימי טהרה. ביום ה 12-13 מגיעה האישה נקיה ומבושמת, הגבר "רעב" והם חוגגים. ביום ה 14 ביוץ והנה לנו הריון נוסף! מזל שהיום זוגות שרוצים להכנס להריון יודעים על הביוץ ועל הצורך לקיים יחסי מין בזמן הנכון ולא צריכים הוראות מגבוה בקשר לחיי המין שלהם. חנה

spinoza

New member
איך הם ידעו ?

עדיין יש חורים בתיאוריה על היווצרות דתות, אבל איך הם ידעו על זה (על הביוץ) ואיך התפתחו סימני הכשרות ? איך התהליכים האלה עובדים ? לצורך מה ? שמירה על מאכלות שידוע שלא מזיקים, ושלא יסתבכו עם מאכלות לא מוכרים...? יש מקבילות כאלה בעמים/שבטים אחרים ? שפינ´

avidadon

New member
תשובות של אמצע הדרך

אני חושב שהיותם של אנשים חרדים אינה הופכת אותם בהכרח לאנשים טובים יותר, מעשי החסד והצדקה וכיבוש היצר אצל אנשים דתיים לא נובעים מטוב לב והומניות, אלא (ברוב המקרים) מפחד מהגהינום ומכמיהה לגן עדן, לעומת זאת אדם חילוני שלא מאמין, שלא מפחד מהגיהנום ומצד שני לא מצפה לפרס ובכל זאת תורם עושה מעשי חסד וכובש את יצרו - הוא הגיבור האמיתי. בקשר לטהרה... זו ממש שטות לחשוב (בלי לפגוע) שאנו צריכים "תרגילים" לכיבוש היצר, משום שהחיים מציבים לנו כל כך הרבה אתגרים בפני היצר, שאין צורך בתרגילים נוספים. לדוגמא: כמה פעמים ביום יש לך אפשרות לשקר, לגנוב, לגנוב דעת וכו´ וכו´.. אנחנו בני באדם ממש לא זקוקים לתרגילים נוספים, וחוץ מזה, מי אמר שהיצר זה דבר רע? למה לא לשכב עם בן\בת הזוג למשך שבועיים? מה, זה לא מוסרי? בעיני האתגרים הגדולים העומדים בפני היצר הם הבעיות המוסריות שהזכרתי מקודם שצצות ביומיום, שאר ה"תרגילים" ספק רב אם הם נחוצים. מקווה שעזרתי בלבטים,
אבי

קרין321

New member
מחפשת דרך

אם יש דברים שנראים לך הגיונים לא נראה לי שיש בעיה לאמץ אותם בצורה כלשהי ולקחת את הדברים הטובים אני חושבת שלכולנו יש אפשרות מדהימה מתוך הכרות עם עולם היהדות לבחור את הדברים הטובים והנראים לנו לי יש בעיות עם האמונה באלוהים ולכן אני בדרך החוצה אבל תמיד ישארו לי נכסיםם מהעבר הרי אלו נכסי צאן ברזל מהמזדהה מאוד

uuuaaa

New member
האיסור שהזכרת הוא אחד הגאוניים

בקשר לצרות-לב, זה ממש הכללה. אולי האנשים שאת הכרת הם ככה. ידוע גם שאחד מהסיבות לאיסור זה הוא כדי שהבעל לא ימאס באשתו. כמובן אני לא בא לצחוק על החברה החופשית, אני מצטער בשבילם שהם אולי חושבים שהם עושים הרבה יותר כיף בהתחלה, אבל בסוף, כמו כל דבר, מתחילים למאוס באשה, ומתחילים לחפש במקומות אחרים. (לא כולם אני יודע, אפילו לא הרוב, אבל הרבה מאוד). תמיד מתחת לרובד החיצוני, יש רובד מסתתר, שכאשר מסתכלים עליו בעיניים מפוקחות, וללא דעות קדומות, רואים חכמה ויופי בתורה שלא מוצאים בשום-מקום אחר.

galitay

New member
אמממ... לא קראתי את כל התגובות אבל

על רוב השאלות אני לא יודע לענות כי אף פעם לא חייתי בתוך העולם הדתי אבל דבר אחד אני יודע להגיד לך... כל עוד היצר הוא טבעי וכל עוד הוא תורם להנאות החיים בלי לפגוע באף אחד אין טעם בכלל לנסות לכבוש אותו. למה לא להנות מאותו דבר שכל כך רוצים. יש כאלה שיגידו שהחיים לא נעים סביב הנאה אבל אם לא הכיף שבחיים למה את פה עכשיו? חיים רק פעם אחת (לא חוזרים לפנ לכפר על המעשים או להענש) הרבה אנשים מגיעים לגיל 40 ומגלים שלא ניצלו את החיים שלהם כמו שהם רצו תחיי בכיף והכי חשוב איך שאת רוצה

למעלה