תהיות של אמצע הדרך

שייגעץ, כותבים שייגעץ

כיף לך שאת נראית יפה, וכיך לך שטוב לך עם איך שאת נראית ומרגישה. נ.ב. אשתי חרדית ואחרי 8 לידות ונראית מצויין !!! חתיכה ויפה. עם זאת, בקהילה החרדית, נשים לא הולכות למכון כושר, נקודה. אז או שאת חריגה ושונה לגמרי מהקהילה החרדית, ואם כך אני מצדיע לך על האומץ, (שידוך....) או שאת לא מהקהילה החרדית, אז את לא מייצגת את האשה החרדית בכלל.

חרדית

New member
חדר כושר מה הבעיה?

אני מהקילה החרדית אמנם קצת שונה אבל עדין שיכת לציבור הזה ורוב החברות שלי שהן חרדיות מושבעות הולכות לחדר כושר ואין עם זה שום בעיה (דרך אגב החדר כושר בהפרדה כמובן.) חרדית. נ.ב: כיף לך שאישתך יפה רק אישרת את מה שכתבתי בקשר לזה.

fantom

New member
באמת מה הבעייה?../images/Emo47.gif

אם ישנם חדרי כושר נפרדים אז מה הבעייה שאשה תלך לחדר כושר שכזה ותשמור על גופה ובריאותה?? "נפש בריאה בגוף בריא " לא???? דן

אלי פלס

New member
חדרי כושר

בדיוק דיברתי עם מישהו חרדי לגמרי והוא סיפר לי שהוא ואשתו הולכים (בנפרד) לחדר כושר עם הפרדה בין הגברים לנשים. (אם זה מעניין אתכם, הם הולכים לגבעת החמישה (או השלושה. לא זוכר))

קרין321

New member
אתיאסט עם ציציות ואאאאאאאאו

הסיפור שלך נשמע ממש מענין אחרי8 ילדים וכל כך הרבה שנים לחזור בשאלה תוכל לפרט על עצמך כלומר איך ????...מה ???????.וכו תודה מראש

מה מוזר בחדר כושר

אתאיסט, ממש הפתעת אותי. הרי אתה עצמך משמש דוגמא לזן חדש של חרדים שחי למעשה בשני העולמות. החברה החרדית סופגת לאט לאט כל מיני השפעות חיוביות מהעולם החופשי (החד כיורי) בעיקר בכל הקשור לבילוי שעות הפנאי. אני נוהג לצעוד בפארק הלאומי ואני מופתע כל פעם לגלות שקרוב למחצית נצועדים בשעות הערב המאוחרות הם חרדים מכל הזרמים, המינים והצבעים.זהו תהליך מבורך שנמצא רק בתחילתו. נ.ב : מה דעתך להצטרף אלי מדי פעם לצעדה מהירה?

חרדית

New member
לי להרביץ?

הי ושכחתי לאמר לך שאני שומרת נגיעה! אז אל תרביץ ליי וחוץ מזה יחסית אני נורא חמודה לא? למה לתת לי "קפחא"? חרדית.

שחף -בת

New member
תהיות...

מחפשת יקירה גם אני חשבתי על מה שאמרת כאן ויותר מזה לפעמים מצאתי את עצמי חושבת כמה שיטחי זה לחזור בשאלה לזרוק את כל מה שגדלתי עליו ופשוט ללכת ולהנות מ"הבלי העולם הזה" ואולי זה בגלל שאני סתם חלשת אופי והרבה יותר קל ונוח לי פשוט לא לעשות. ואין ספק שבתורה יש הרבה דברים מוסריים וחיוביים שאני לא שוכחת אבל אני לא מצליחה לרגע לדמיין את עצמי למשל מגדלת את הילדים שלי כמו שאני גדלתי או חיה את חיי בשכונה של דתיים (סלידה,סלידה,סלידה). ועוד משהו מחפשת... הכי חשוב- בסופו של דבר (עם כל דרך שלא תבחרי) זה להיות שלמה עם עצמך ולדעת שאת מי שאת וזה הדבר הכי טוב שאת יכולה להיות. בהצלחה,אחותי

אמיר.

New member
אני שוב חוזר ותוהה...

האם נסיוןם אישי לא מוצלח מהווה נימוק מספיק לגנות את הכלל. האם חייהם של כל הילדים הדתיים ממלאים את הצופה בסלידה ? האם זה מרכיב הדת או שמא מרכיב סוציואקונומי אחר ? אולי מה שאת מחפשת זה חברה דתית אחרת.

שחף -בת

New member
זה לא עובד ככה

כן,ניסיון אישי לא מוצלח עם החברה הדתית הספיק לי פעם אחת ולכל החיים.מה יותר טוב מניסיון אישי???? וזה לא המקום בו גדלתי זה פשוט דפוסי ההתנהגות והחיים האלה. נראה לך שהייתי פוסלת את כל הדרך בגלל שהחברה בה אני גדלתי מעוררת בי סלידה?? ההורים שלי גדלו במקומות שונים אך עם אותה התפיסה בדיוק עם אותה גישת חינוך רק שהם החליטו להעביר אותה אלינו ואני החלטתי ללמוד מטעויות... בגלל מרכיב סוציואקונומי לא זורקים אמונה שלמה!

אמיר.

New member
החברה הדתית.... ב´הא´ הידיעה ??

זה בדיוק מה שטענתי... מיאמר שחוויתך האישית היא היחידה האפשרית ?

שחף -בת

New member
צודק

לא בדקתי את כל החברה הדתית גם ככה כולם אותו הדבר ובסרט הזה כבר הייתי.... רק אמרתי שאיך שאני גדלתי זה מעורר בי סלידה רצינית ושאני לא אגדל ככה את הילדים שלי. החלטה שלי היא לא להמשיך ולהתנסות בעוד חוויות כאלה...

uuuaaa

New member
סלידה משכונות דתיות ? ממש לא מובן

אני לא דמגוג ולא בא חלילה להשמיץ ולהכליל, אבל הדברים הבאים יבריחו אותי בטוח מסביבה חילונית. נתן זהבי מספר: "לפעמים בא לי להכות אנשים, אשכרה לפוצץ למישהו את הפרצוף. לפני שבוע הלכה חבורת נערים כבני 16 מבית ספרם בשעת צהריים ברחוב יהודה המכבי בתל-אביב. זקנה שישבה בתחנת האוטובוס ברחוב שאלה את אחד הנערים בעברית צחה: "סליחה, אמור לי בבקשה מה השעה ?". הנער לקול צחוק היסטרי של חבריו, ענה לה:"מה קרה, סבתא? יש לך איזה פגישה (וסימן בידו תנועה של ז...) ואת מאחרת?". החבורה המשיכה ללכת תוך כדי צחוקים היסטרים ואמירות כמו "בטח היתה אחלה כוסית כשהיתה צעירה", והיא הביטה אחריהם, לא מבינה מדוע לא ענו לה ומה היה פשר הצחוק. אין לי ספק שהחבר´ה האלה תולים חתולים, הולכים עם סכינים קפיציות בכיסים, ובאיזה יום מוקדם או מאוחר ישתתפו באונס קבוצתי." שוב, אני לא בא להשמיץ, אבל כולם יודעים איזה שלווה יש בשכונות דתיות, אין צעקות, אין מכות, אין מסוממים שמסתובבים בחוץ בלילות, ואת זה לא תוכלי להכחיש, גם אם תנסי בכל הכוח.

שחף -בת

New member
הקטע שכתבת

הוא כל כך לא לעניין,יופי אז תיקח איזה כמה ילדים חילוניים ותעשה מהם מדינה שלמה. בשכונות הדתיות (מראה של החברה הדתית) אולי אין צעקות אבל יש כל כך הרבה רכילות,לחץ חברתי ,שופטים אותך לפי החיצוניות ובכלל אוסף של צביעות אחת גדולה (שאני אמשיך??). ומה השטויות האלה עם הסמים? אתה יודע כמה סמים יש אצל הנוער הדתי??? לצערי אני מכירה את זה מאוד מקרוב. מה ההכללה המטומטמת הזאת? אם על סמך קטע אחד שנתן זהבי כתב אתה סולד מהשכונות החילוניות...מה אני אגיד לך ממש אובייקטיביזציה לשמה! ועוד משו- גדלתי בשכונה כזאת ועכשיו אני גרה בשכונה חילונית כמעט ואין פה דתיים והשקט....השלווה...שיש פה.... נכון שגם אני עשיתי סוג של הכללה כשאמרתי שיש לי סלידה מהשכונות הדתיות אבל זה בגלל שאני יודעת שכולן פועלות באותה המתכונת,באותה הגישה מדובר פשוט בדפוסי התנהגות ונורמות ששיכות כנראה לכל החברה הדתית...

uuuaaa

New member
בבקשה תמשיכי

גברת אובייקטיבית מדברת !! אני מבין שיש לך צורך גדול לירוק לבאר ממנה שתית, אבל זו זכותך. כאילו את היחידה בעולם שמכירה את השכונות הדתיות. אני לא גר שם ?? טוב, אמרנו כבר שכל אחד יכול להשמיץ. אם אני יתחיל אני לא יגמור, וזה לא איום. סתם חבל לריב. ובקשר לסמים, זה ממש שטויות. אולי בחברה שאת גרת שם. כמעט בכל מקום שאני מכיר אין.

yariv~2

New member
סלידה משכונות חרדיות? ממש מובן

אני לא דמגוג ולא בא חלילה להשמיץ ולהכליל, אבל הדברים הבאים יבריחו אותי בטוח מסביבה חילונית. יריב.נ מספר: "לפעמים בא לי להכות אנשים, אשכרה לפוצץ למישהו את הפרצוף.(בכוונה לקחתי ממך) לפני כחצי שנה הלכתי לתומי ברחוב חרדי..ופתאום שאגות קרב אינדיאניות עולות מכל הכיוונים "הנה כלב" "הנה כלב" כחמישה עשר נערים(נראו ממש מבוגרים!) רצים אחרי שני כלבלבים קטנים זורקים עליהם אבנים, ושאר מיני גרוטאות... הנערים לא נרגעו אף לאחר שאחד הכלבים נפל לריצפה והמשיכו לזרוק עליו אבנים ללא הפסקה. הכלב השני קפץ לכביש וברח לו במעלה הרחוב. רק אז הגיעו כמה מבוגרים, צעקו על הילדים\נערים ושלחו אותם לביתם (הכלב מת אני חושב...) *הסיפור אמיתי וקרה לפני כחצי שנה. ולא היה באפשרותי לעצור בילדים כי הייתי א, לבד ב, לא רציתי לקבל גם אבנים בראש.... נו אז?... בגלל זה כל החרדים טמאים? לא,

uuuaaa

New member
טוב טעיתי

אני התחלתי להכליל. צודק. אבל אולי הכלב הזה נשך אשה זקנה לפני זה ?? סתם. (הרי הכל משמיים.)

למעלה