תהייה לאתאיסטים

סליחה אני חוזר על עצמי. פעם אחרונה.

במשך כל הדורות הדתיים סתרו וסותרים בפירוש את מה שכתוב בפירוש בתנ"ך. למשל את הדיבר "לא תרצח". ואם כבר על נוצרים אנו מדברים, אולי שמעת על האינקוויזיציה? ו"שלנו": מתנחלים למיניהם, הרב כהנא, יגאל עמיר. מה המוסר שלהם?

למבדה

New member
תראו, התבלבלתי../images/Emo163.gif

אתה חוזר לדוגמאות דתיות בעוד שאני כבר אמרתי שלא לכך נאי מתכוונת, וגם אתה עצמך אמרת שניתן לתת דוגמאות פרטיות וכו', אבל מה הקשר בינן לבין מוסר? (אה, גם לך החזרתי את דבריך בבומרנג!) חוץ זמה אני לא מבינה מה אתה מנסה לומר, בעצם, בדוגמאות הללו. אני לא אמרתי שהמוסר הדתי הוא המוסר הנכון... אז.. מה? אני מבולבלת.

ציטוט ישיר "משטרת האלוהות":

"המוסר של האדם הדתי הוא אולי פרטי שלו אבל לפי הבנתו, הוא לעולם לא יסתור דבר הכתוב בפירוש בתנ"ך ולכן קיימת פה חפיפה של הדת והמוסר". תחליטי: נכון או לא נכון?

למבדה

New member
אוף. מה הבעיה?

אני ממש לא מבינה מה הסתירה פה או איפה הבעיה. המוסר הדתי -כפי שהוא מתבטא בתנ"ך או בתלמוד או וואטאבר- יחפוף ברוב הפעמים עם המוסר האינדיווידואלי של האדם הדתי, כלומר: האדם הדתי ישתדל שלא לעשות מעשה שיסתור את החוקים המוסריים בתנ"ך. לא אמרתי שהמוסר הדתי צודק או שהדת צודקת, רק אמרתי שהם חופפים!

אבל זה לא נכון שהדתיים

פועלים לפי המוסר הכתוב בתנ"ך ובתלמוד. המוסר הכתוב הזה אינו מנחה אותם בחיי היום-יום. הם מכבדים את הוריהם ונמנעים מרצח וגניבה וניאוף, נאמר כך, בדיוק באותה מידה כמו האתאיסטים, ובכלל לא בגלל שזה כתוב בתנ"ך. עובדה שיש ציבור מסויים של דתיים הרוצחים בריש גלי, בפומבי, וגם מפגינים דתיוּת.

למבדה

New member
על סמך מה אתה אומר שהדתיים לא חיים

ע"פ המוסר הכתוב הדתי, כפי שהוא מופיע בספרים השונים?

כבר אמרנו: הם לא פחות רוצחים,

גונבים, נואפים, ואפילו עושים להם פסלים ותמונות. העדויות: 1. התנ"ך. 2. העיתונות היום.

למבדה

New member
נו, אז מה?

רוב האנשים גדלים במחשבה שרצח זה דבר אסור ובכל זאת יגיעו לצבא ויסכימו להרוג באם יצטרכו וגם יסכימו להרוג כדי להגן על ילדיהם ויסכימו להרוג כדי להגן על עצמם ואולי באמת יהרגו. וזה לא משנה אם הם דתיים או אתאיסטים. כן, בכל אוכלוסיה יש אנשים שעוברים על החוק ועל החוק המוסרי, וזה טבעי. העניין הוא, שדתיים לא יסעו בשבת, למרות שהם ממש ירצו ללכת להופעה וזהו ורבים מהדתיים כן חיים ע"פ חוקי המוסר הדתיים כי אלו הם החוקים, גם אם הם כבר חלק מהאישיות שלהם. נגיד, לא לנאוף או לא לחמוד אשת רעך (וזה רק מחזיר אותנו לנק' שעליה אנחנו לא מסכימים: האם האיסורים הללו הם מוסריים או דתיים). ואני דווקא אסע.

גאיוס

New member
מוסר הוא אוסף התשובות לשאלה

"מה אעשה?" דת נותנת הוראות עשייה כך שהמושגים מעורבבים. למה שאת קוראת מוסר יש ריח של שיקול דעת פרטי. בדת לא.

למבדה

New member
גם חוקי מוסר אוניברסליים נותנים

הוראות של עשייה ודוחים את השיקול הפרטי. חוץ מזה, שאמרתי שהשיקול המוסרי של אדם דתי הוא פרטי כל זמן שהוא לא עובר על גבולות הדת ועל חוקיה. אז נראה לי שזה גם מתאים להמ שאמרת. (יא, מנהל הפורום דיבר אליי!)

preacher

New member
אתה מדבר על משהו אחר

יש את המוסר שאתה מאמין בו, ויש את מה שאתה עושה. אדם דתי שאכל טרפה יודע שהוא חטא לפי מערכת האמונה שלו. סיני שאכל חזיר, מבחינתו זה בסדר גמור. שניהם עשו אותו דבר, לשניהם מערכות מוסר שונות. זה שדתיים רצחו לא אומר כלום - המוסר מדבר על מה טוב ורע, לא על מה עושים או לא.

Xumium

New member
רגע, רגע...

בואו נעשה כאן קצת סדר... נוצר מצב שלמבדה מדברת עם כל אחד מאיתנו בנפרד ולפעמים הטיעונים של כל אחד חופפים, ולפעמים הם סותרים...

למעלה