תהייה קטנה בקשר לרעלים.

bottlegennie

New member
תהייה קטנה בקשר לרעלים.

בעקבות ניקיון של האוסף שלי, בו אחסנתי בקופסא את כל הלקים הרעילים שלי, עלתה בי תהייה מה לעשות איתם. ברובם השתמשתי לא מעט, ואני לא רוצה לזרוק אותם. חשבתי על מסכה, כמו שיש למניקוריסטיות. מישהי יודעת מה רמת ההשפעה של זה?

lilo4

New member
רעלים..

אני לא יודעת לענות לך, בגלל שאני לא יודעת מה צורת החדירה של הרעלים האלה לגוף. אני לא יודעת אם הם רעילים בשאיפה או שהם נספגים דרך הציפורניים- ואז מסיכה לא תעזור. אני גם לא יודעת אם מסכת בד פשוטה מספיקה או שצריך מסיכה רצינית עם מסנן כימי, או שאולי זה נכנס גם דרך העיניים ואז צריך מסיכה שמכסה את כל הפנים. עצה שלי- אם חבל לך על הלקים, תמסרי/תמכרי/תחליפי אותם. יש כמה מסגרות שאפשר לעשות את זה. את הלקים היותר חדשים ופחות משומשים את יכולה להעלות למכירה למשל פה בפורום, ולמכור אותם למשל בחצי מחיר. לקים משומשים יותר את יכולה להחליף או סתם למסור לחברות/צדקה וכד'.

Ultra marine

New member
../images/Emo6.gif

כן, אני מתארת לעצמי שזה לא מה שהתכוונת לפתוח. כמו שאמרה איפשהו לילו (בהודעה למטה) כיוון שיש בעייתיות מלכתחילה בהגדרה של הרעלים האלה וכיוון שאין לנו מושג גם מה ריכוז הרעלים וכו' בטח שכל תשובה שתקבלי תהיה סובייקטיבית. אם את רוצה להשתמש בלקים האלה כי את אוהבת תשתמשי בהם. אבל תקפידי למרוח אותם במקום מאוורר (שזאת המלצה "קבועה" בנוגע ללקים) מעבר לזה, עם מסיכה או בלי מסכה, מה שנוח לך.. זאת תהיה החלטה שלך ואף אחד כאן לא יוכל לתת לך תשובה מושכלת המכילה ידע מדעי מוכח.

סקרמנטה

New member
נושא הרעלים בלקים כבר לעוס כאן לגמרי

פשוט תערכי חיפוש בפורום ל"רעלים" ותקראי את השרשורים בענין. יש לא מעט כאלה. בעקרון מדובר באדים שאינם ראויים לשאיפה ובדרגות סיכון שונות.

bottlegennie

New member
מצטערת עם עליתי על נושא לעוס...

פשוט תהיתי על המסכות האלו. כי חבל, הצבעים הכי יפים שאני יכולה למצוא הם רעילים...

Ultra marine

New member
מה הקשר בין מה שהיא שאלה לתשובה שלך?

היא מנסה למצוא פתרון ללקים שהיא לא משתמשת בהם....

Ultra marine

New member
עכשיו בקריאה מחודשת

בבוקר ולא באמצע הלילה אני מבינה מה היא רצתה.. ובכל מקרה, התגובה של סקרמנטה עצבנה אותי. היא לא היתה חייבת להגיב, בסופו של דבר היו מגיעות שירלי והרלוט, נותנות את התגובה שלהן ו"השקט" בנוגע לרעלים היה חוזר לקדמותו. אני לא רואה אנשים אומרים "הנושא טחון" על נושאים באמת טחונים שיש כאן בפורום. אז יאללה, היא רוצה אורח רוח, היא לא תקבל אותו ממני עם הגישה הזאת. סורי, כאן הפיוז קפץ. למזלנו הגנרטור נכנס לפעולה אחרת היה פה Hell on earth. מעולם לא הייתי ידועה ב"מזג הנעים שלי"....

צונית

New member
אני לא מבינה מה לא בסדר

בלהפנות אותה לעשות חיפוש בפורום. בשביל זה פלטפורמת החיפוש קיימת. אולי התשובה שלה לא הייתה בדיוק על השאלה אבל גם את לא בדיוק הבנת מה היא שאלה בקריאה ראשונה. אין צורך להיסחף בתגובה...

Harlot

New member
רוצה לומר משהו בנושא חיפוש בפורום

זה בכלל לא פשוט! היום ניסיתי פעמיים לחפש משהו, ולקח לי המון זמן. הרבה מעבר לזמן שהתאים לי להשקיע בזה. מצאתי גם רק דבר אחד שחיפשת- -את הדבר השני לא. ממשק של פורום הוא לא הדבר הכי ידידותי למשתמש, ולפעמים הרבה יותר קל פשוט לשאול. אני מציעה שנזכור זאת בפעם הבאה שאנחנו מפנות מישהי לחפש. ואם כבר מפנות לחפש - מציעה לחפש קודם בעצמנו ולשלוח לשואלת את הלינק הרלוונטי לשאלה שלה. זה הרבה יותר נחמד. ורוצה להציע משהו: נדמה לך שמישהי שאלה שאלה שנטחנה כבר מכל הכיוונים ולא בא לך לענות? אל תעני. אני לא חושבת שמישהי צריכה להשתתף בדיון אם הוא לא מעניין אותה, ואף אחת לא צריכה לענות על שאלות שלא בא לה לענות עליהן. בפורום כל אחת יכולה לבחור את השרשור שמעניין אותה, ואפילו מותר לה לפתוח שרשור אם היא לא מוצאת את עצמה באף אחד מהשרשורים הקיימים
אני מצאתי את עצמי מדלגת על המון שרשורים שלא התחשק לי לקחת בהם חלק. וכן - בחלק מהם בדיוק מהסיבות האלה: נושא שנראה לי טחון ולעוס ושלא התחשק לי להכנס אליו בפעם האלף. זוהי זכותנו הלגיטימית להתעלם, לדלג ולהמשיך הלאה. לי יש משקעים מאד רעים מפורום "יופי וטיפוח אישי", שם ממש פחדתי לפצות את פי ולשאול משהו פן יסלקו אותי "לחפש בפורום". אף פעם לא היה קל למצוא שם משהו משרשורי עבר, וזה פשוט גרם לכך שהייתי קוראת פאסיבית שם, מפחדת להגיב, ועם הזמן פשוט איבדתי בפורום הזה עניין והפסקתי לקרוא בו. אני מאד לא הייתי רוצה שהפורום הזה יאמץ את מנהגיו של "יופי וטיפוח אישי" ויבריח משתתפות. חבל. זה באמת מעכיר את האווירה, ותחשבו על זה - זה באמת לא נחוץ. אנחנו עדיין לא כזה פורום ענק שלא יכול להרשות לעצמו שרשורים בנושאים שכבר דובר בהם. ובינינו - מה כבר יש לחדש בפורום לקים? הכל כבר נטחן עד דק. עוד ורוד? עוד סגול? עוד חנות? עוד משלוח מאיביי? היינו כבר בכולם. אבל - אז מה? בשביל זה אנחנו כאן. בשביל לדבר שוב ושוב על הדבר שאנחנו אוהבות ובמקום שאנחנו מרגישות שמקבל אותנו.

צונית

New member
מסכימה איתך שגוגל זה לא ../images/Emo6.gif

באמת יש דברים שקשה למצוא שם, אבל לפעמים זה כלי די מועיל. בכל אופן, אני מקווה שביום מן הימים תפוז באמת ישפרו את הממשק, הוא די צולע. מצד אחד, אני רוצה להסכים איתך ולומר שאם למישהי אין חשק לענות או שהיא לא רוצה "להיכנס" לנושא מסוים כי הוא טחון ולעוס אז שלא תענה כי זה עדיף מלשלוח לחיפוש. מצד שני, אני חושבת איזה מבאס זה לפעמים להעלות הודעה ולחכות שעתיים, ארבע, שש, עשר עד שמישהי עונה... אז סקרמנטה, שראתה שעברו חמש שעות ואף אחת לא ענתה, הרימה את הכפפה ולפחות התייחסה, לפחות עד שיבואו אלה שמבינות בזה יותר כדי להסביר על זה. אני חייבת לומר שאני לאחרונה מרגישה שנהיה פה רגיש מדי ושאסור להגיד מילה פן מישהי תיפגע שמשתיקים אותה. הפנייה לחיפוש זו לא השתקה. דעה שונה זו לא השתקה. בואו ניקח את הכל קצת יותר בקלות ואז באמת יהיה כיף פה

Harlot

New member
לא אמרתי שהפניה לחיפוש היא השתקה

אבל כשנלווית לזה ההערה "הנושא לעוס", זה קצת כן. אני לא חושבת שהמקום הזה צריך להתנהל על פי חוקים נוקשים ושכל אחת צריכה לחשוב עשר פעמים לפני שהיא מוציאה משהו מהפה. מהסיבה הזאת אני סלחנית כלפי שאלות שנשאלו כבר. ואגב, בניגוד אליך, אני לא חושבת שזה כזה נורא שמישהי שואלת שאלה ועוברות שעות בלי שאף אחת עונה לה. להיפך - אולי זה מה שיפנה אותה לחפש בעצמה. אני חושבת שעדיף להגיע ככה לחיפוש ולא דרך נזיפה עם נאום "הנושא הלעוס" על הדרך. לגבי טענתך שנהיה פה "רגיש מדי" - אני לא התרשמתי ככה. נראה לי שקצת רגישות לא הרגה אף אחד, וכדי שבאמת יהיה לנו כיף פה נראה לי שלא יזיק לאמץ כמה עקרונות נימוס בסיסיים (למרות שאנחנו בישראל
). וגם אני בעד שניקח את הכל יותר בקלות. אבל זה צריך ללכת לשני הכיוונים - גם לכיוון של אלה ששואלות את השאלות הלעוסות וגם לכיוון של אלה ששולחות אותן לחפש. צריך איזון.

Ultra marine

New member
אהם, יש לי שאלה,

את מרשה לי לתת לך חיבוק ענק!
דוגרי אני פשוט מתה עליך! יכולת להיות הדוברת שלי! אני חושבת שזה אפילו היה יעיל יותר כיוון שלפעמים, אהם, המזג שלי מתעלה על עצמו ואז, אהם....

רחלי ג

New member
../images/Emo24.gifאפשר לתת לך חיבוק?

מתחברת למה שכתבת, מאוד אני בהתחלה שאלתי פה שאלות שהיום אני מבינה שהן היו שאלות תם, אבל, עניתם לי בעדינות ובהבנה. אני מרגישה שאני יכולה לשאול פה הכל, אני עדיין שואלת ומרגישה שאני במעלה ההר, עוד לא הגעתי לקצה יש לי מה ללמוד ואתן עוזרות לי המון זאת הרגשה נהדרת לשאול בפתיחות בלי לחשוש שתקבלי אלה בראש, שיענו לך בכבוד וידענות ומקצוענות כיף

Ultra marine

New member
אני מסכימה עם הרלוט בכל מילה!

במיוחד עם עניין החיפוש. אני רוצה בהזדמנות זאת לציין שתמיד אפשר לערוך בנושאים "טחונים" שרשורים לטגלון (ואני השתדלתי ליזום כאלה כשחשבתי שזה יעזור בהמשך) ואז יותר קל להפנות אנשים לטגלון מאשר לשלוח אותם לחפש. מודה, גם אני לא תמיד מצליחה למצוא דברים כשאני עושה חיפוש.. וזה די מבאס.. במיוחד כשאני מחפשת משהו מאוד מסוים ואני יודעת שהוא היה או שאני יודעת שאפילו אני כתבתי אותו
בעניין ה"פורום הרגיש" מהצד שלך את מרגישה שהפורום רגיש. מהצד שלי אני מרגישה שבעניין הרעלים הפורום הפך לממש מעצבן. אני לא פוסלת שאחרות קונות לקים של שיק כמו שאני לא פוסלת אנשים שקונים דיאט ספרייט (שאני אישית לא אוהבת). זה לא מעניין אותי, זה לא ענייני, ומעולם לא הייתי, ולא אהיה אדם שנכנס לאנשים לקרביים. אז אני תוהה, למה זה שאני מעלה את נושא הרעלים (אני ועוד כמה) גורם כאן לתגובות של "יאללה יאללה, תרגעי מה את עושה עניין מכל דבר..." לדעתי האישית, אם כבר אנחנו מתחילים שהבנות האלה אומרות את זה כי חס וחלילה לא היו רוצות להשקיע יותר מ 10 ש"ח בלק (שמעת את הזוועה???? האלו את הלקים של שיק ל 12 ש"ח!!!!) וגם זה מחיר מופקע לכמה מהן. אז בעצם כל העניין מתחיל ונגמר בקמצנות היסטרית ודוחה. אז יאללה, בכל פעם שמישהי תגיד מילה על שיק אני אצרח לה בפרצוף - יא קמצנית אחת, כואב לך להוציא עוד 3 ש"ח ולקנות לק איכותי? מגעיל אותי שאפשר לעשות כזה עניין גדול מכמה שקלים בודדים. אני נהנית להוציא על עצמי כסף. כמובן שאני נהנית לקנות בפחות כשאני יכולה אבל אני בטח שנהנית לקנות לעצמי משהו איכותי שאני גם נהנית ממנו. אם זה מגדיר אותי כסנובית, נו מילא, קראו לי בשמות יותר גרועים בחיי... פורום יהיה פורום ועל גביו אפשר לכתוב כמעט הכל. בעצם הכל. כולל לשון הרע ודיבה אם את לא יושבת בצד הנכון של השולחן.. (מניסיון אישי). אבל נשאלת השאלה אילו אנשים אנחנו ואילו אנשים אנחנו שואפים להיות. לכן, כשאין לי תשובה על שאלה שנשאלת ע"ג הפורום אני יכולה לבחור שלא לענות ואני יכולה לכתוב "סביר שבנות שמבינות בנושא יענו לך בקרוב, תוכלי בנתיים לערוך חיפוש בנושא" אני לא חייבת להגיד "שהנושא טחון ולעוס" בגלל שהנושא עצמו דוחה אותי. הכל עניין של דרך ארץ (שאגב קדמה לתורה.. או לפחות ככה אומרים..) ואם אפשר בעוד משפט קצת על דרך ארץ, אני זוכרת בעצמי שהערכתי כשפתחו שרשור סווצ'ים של שיק ומעבר לזה, הצעתי שיעשה שירשור של מקבילים ל Essie (שהם גם לקים שאני לא אוהבת ובגלל זה לא היה לי ממש מה לתרום בשרשור עצמו). כמו שאמרתי, אני לא פוסלת דעות של אחרים ולא מזלזלת באופן מכוער בבחירות של אחרים. אני יכולה להגיד מה אני חושבת לחברים שלי אם זה מתאים לי ונראה לי רלוונטי (או אם עצבנתם אותי מספיק ואז אין לדעת איך זה יצא.. כולל ע"ג הפורום.. כשכמובן שאת מתארת לעצמך שאין לי שום בעיה איתך באופן אישי!
) בכל מקרה, אווירה של פורום יכולה לההרס בגלל בן אדם אחד או מיעוט קטן. לא הייתי רוצה שזה יקרה כאן כי באמת מההתחלה של הפורום (בטח ש"בבית הזה") הפורום ממש הוכיח את עצמו כחברי וכייפי. רק שנושא הרעלים עלה ופתאום כל קונות WOW, פרו ביוטי ועוד כמה חברות שאני לא יודעת אם הלקים שלהם לא מכילים בנזין לקחו קשה שהלקים שלהם "לא איכותיים מספיק" ופתאום נכנסו למגננה. אז מה שיש לי להגיד בחזרה זה - יאללה יאללה, זה מה שאת קונה, זה מה שאת אוהבת - סבבה שלך! תעזבי אנשים אחרים עם החלטות אחרות ואל תכנסי לי לורידים.. שיהיה לכולנו המשך ערב נפלא!

למעלה