תהילים של היום

sarav55

New member
בעברית צחה

אומרים נקודה שבה לשון נקבה את צודקת אין מה להפסיד הם חושבים שאין אלוקים ואנחנו חושבים 100% שיש מה איכפת להם בשביל 50% לחשוב שהוא קיים

selgarat

New member
יש הרבה נקודות שאנחנו לא מסכימים

עליהן סביב הנקודה הזו והן לא שייכות אחת לשניה. גם אם קיים אלוהים מערכת היחסים שלך איתו לא חייבת להיות מה שאת מגדירה. גם אם קיים אלוהים הוא יכול להיות שותף שקט שלא מלווה ולא מכוון ולא עושה שום דבר בחיים שלך, והוא יכול להיות המוח היחיד, השחקן היחיד בשמחק רב משתתפים שבו כל הדמויות הן הוא וכל הגדרת הזהות שלך כלל לא קיימת כי את אלוהים בדיוק כמו שאני. יש המון אפשרויות ככה שעצם קיום אלוהים לא מבטיח כלל שהדת היהודית ודרך האמונה שהיא מכתיבה נכונים. ולכן אין כאן מוקדם יותר, הביעה שהצבנו ונשארנו בה חלוקים היא לא מסקנה מתבקשת מתוך שאלת קיום האלוהים. הרי אם היה כאן בחור מוסלמי שמעלה, באותו נושא לגבי תפקיד האלוהים בחייו, נקודות שלא היית יכולה להסכים איתם לא היינו חוזרים לשאלת האמונה.

lala897

New member
אני יסביר לך למה אני אומרת את זה.

אני הגעתי למסקנה שיש אלוקים בעולם רק ע"י שהראו לי שהתורה חייבת להיות אמיתית. אז אם התורה אמיתית- יש אלוקים ואז ממילא העולם מתנהל עפ"י הדת היהודית בלבד- עפ"י התורה - דברי אלוקים ורצונו. אם לא היו מראים לי שאין אפשרות שהתורה לא תהיה אמיתית לא הייתי מאמינה באלוקים כי חוץ מזה לא מצאתי עוד הוכחה מספיק חזקה. הבנת עכשיו למה אני אומרת את זה?

selgarat

New member
אני מאמין לך

ובתורה יש רק מסר אחד? כלומר הדבר האמיתי שגילית מחייב אותך לצורת התנהגות מסויימת או שעדין משאיר לך את האפשרות לבחור בין כמה דרכים שהוא מביא? זה קצת מוזר שקיבלת הוכחה כל כך מוצקת בזמן שכל שאר העולם נשאר עם ניחושיו, שאלת פעם למה? הרי ברור שאם את מקבלת הוכחות יש סיבה מאחורי זה, יש מטרה. אם אני לא טועה בשופטים היה אחד שקיבל 3 ניסים כדי להוכיח לו שיש אלוהים והוא קיבל אותם רק כי היה לו תפקיד מאוד יחודי ומספיק חשוב.

lala897

New member
בתורה יש רק מסר אחד, מוחלט.

יש כמה דרכים לקיים את הדרך הזאת- יש פלגים שונים. אבל בגדול כולם מנסים להשיג אותו דבר. וכל אדם הדרך שלו שונה כדי להגיע למטרה. סבא שלי ישב שנים וחקר וחקר וחקר ונהיה מה שהוא- אדם גדול וצדיק אחרי חקירה מעמיקה. גם אבא שלי הוא בנאדם מאד רציונלי הוא עובד לפי השכל. אני לא מכירה את הסיפור בשופטים אם תביא לי מקור אני אבדוק כי זה לא נראה לי שזה היתה מטרת הניסים. למה אנשים לא מקבלים את ההוכחות? זה לא הוכחות מדעיות. זה שאין אפשרות אחרת הגיונית. אני מאמינה שמי שבאמת אכפת לו ומוכן להתחייבות ענקית ולשנות חיים אז יגיע אליהם גם כן. אבל זה לא הנושא.

selgarat

New member
אין לי כאן תנ"ך

אבל אם אני לא טועה זה ההוא שהלך להרוג שר צבא שמן שכבש את ישראל, הוא הרג אותו עם חרב פיפיות כדי שלא יוכל להוציא את הסכין. אני לא בטוח אבל אני זוכר טוב את החלק עם הניסים. את רוצה להגיד לי שההוכחה בשבילך היא שלא חשבת על שום אפשרות הגיונית אחרת לקיום העולם? זה לא רק שלא הוכחה מדעית זה יותר דומה למשאלת לב. בטח שיש עוד אפשרויות הגיוניות אפילו אפשרויות שכוללות המצאות אל בורא עולם אבל אחד שלא מחזיק בחוקים הכתובים בתנ"ך. וכמובן שיש גם אפשרויות שלא כוללות אל בורא עולם כלל. יש יותר אפשרויות מאנשים על כדור הארץ, זו את שצריכה לבחור באיזו אפשרות, אם עד היום לא שמעת על שום אפשרות אחרת ואת הולכת עם הדבר היחיד שאת מכירה אז זה מעבר לעצוב גם מעט לא אחראי, לא כדאי שתדעי שאת חיה מתוך בחירה של צורת החיים שלך ולא מתוך חוסר ברירה? איך אפשר להגיד שאת מאמינה במשהו אם מעולם לא הייתה לך אפשרות להכיר משהו אחר. בצורה כזו זה לא אמונה זה פשוט כורח המציאות.

lala897

New member
לא.

אני רוצה להגיד שהראו לי שאין כל דרך שהתנ"ך יהיה המצאה. הראו לי שהוא חייב להיות אמת. ולכןאני מאמינה בבורא עולם.

lala897

New member
אה. ואני ינסה לחפש את המקרה עליו

אתה מדבר. למרות שאין סיכוי שאני ימצא עפ"י התיאור שלך כי הוא לא מספיק מפורט.

lala897

New member
מצאתי.

אתה מתכוון עם אהוד בן גרא? שופטים ג'? אם כן לא מצאתי את הניסים עליהם אתה מדבר. אולי אני לא מסתכלת במקום הנכון.

selgarat

New member
אני אחפש

יכול להיות שסיפורים מתערבבים לי וזה מישהו אחר

`הראו לי שהתורה חייבת להיות אמיתית`

זוכרת את ההוכחה? התוכלי להציגה כאן לזכוי הרבים? 284392000

sarav55

New member
מצווה לאהוב כל יהודי

כך שרבי עקיבא ביקש אותו משהו שבא ואמר לו למדני את כל התורה כולה על רגל אחת אמר לו רבי עקיבא זה הכלל "ואהבת לרעך כמוך" כל מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך" יש כאן הכללה בוטה של ציבור שלם אני מדברת מה צריך להיות אולי יש להם סיבה לכך אין לי מושג או אולי - זה פשוט הגנה מפני שרוב השנים ניסו להציק להם

selgarat

New member
ואולי מה שאת עושה הוא ההגנה

התורה היא ספר ענק ומלא במסלולים שונים שאפשר להוציא ממנו. מה שאת כותבת הוא רק אחד מהם. את כותבת שזה מה שצריך להיות, ואלו שיושבים בצד שלהם אומרים שמה שהם עושים זה מה שצריך להיות ומה שאת עושה זה כדי להגן על עצמך בתוך עולם חילוני, את מנסה להתאים את האמונה שלך כי את רוצה להיות חלק ממה שקורה סביבך למרות שזה לפעמים נוגד חלק מהדברים שהאמונה שלך דורשת. אני דווקא חושב שחרדים לא שמים על עצמם הגנות, הם משאירים את עצמם מאוד בולטים, מאוד מתריסים מול העולם. זה עושה אותם פגיעים נורא, קל מאוד ללכד נשים כדי לתקוף אותם כי הם כל כך שונים. אם יש דתיים שאני מצליח להבין את האמונה שלהם אלו החרדים, אצלהם הכול ברור, הכול שלם ומלא, בלי חורים ובלי לשנות דעה אפילו בדברים הקטנים. אלו הדתיים האחרים שמבלבלים אותי, שלא ברור לי למה ובמה הם מאמינים, שכל אחד מביא יהדות משלו אומר שהיא הנכונה ואותה צריך להכיר כדי לדעת מה זו יהדות. אצל חילונים תמצא מדי פעם הבדלים כאלו או אחרים אבל הרעיון הכללי זהה, אצל דתיים שאינם חרדים אפשר למצוא הבדלים כל כך גדולים שלא ברור בכלל אם זו אותה הדת.

סליחה מה זה יהודים אחרים

בלי לפגוע אולי אפשר לקבל הסבר,אין דבר כזה יהודים אחרי, אושהו יהודי אולא ,יש דתיים ויש חילונים אין אמצא, כי לדעתי גם מסורטי יכול להיות או דתי או חילוני, תלוי במעשים שלו

selgarat

New member
יש בילבול קטן

אני די בטוח שכתבתי את זה אבל הכוונה הייתה בכל מקרה לדתיים אחרים, כלומר יהודים שמאמינים באלוהים ואינם עם הזרם החרדי. אני לא חושב שמדובר על סקלה שיש בה שתי קצוות ואמצע, למעשה כמו שכתבתי ההבדלים בין האנשים המאמינים נראים לי כל כך גדולים שהם כלל לא על אותה סקלה, אם יש ימינה ושמאלה על הסקלה הזו אז חלק מהם בכלל פונה למעלה או למטה (סתם אנלוגיה אני מקווה שזה עדין ברור).

sarav55

New member
לא ברור איזה סקלה

כולם עובדי ה' יש שבת יש תרי"ג מצוות יש כשרות יש טהרת המשפחה אז מה הכוונה זרמים יש מחלוקת כן אתחלתא דגאולה או לא סה טו

selgarat

New member
כל אלה דברים שאת עושה

הדברים החשובים הם לא במה שאת עושה אלא באיך שאת רואה את העולם ואיך שאת תופסת את מקומך בו, זה לא זרם זה נהר אחר. את יכולה להגיד שכול העולם דומה כי כולנו אוכלים ישנים ועובדים ובין שלושת הפעילויות האלה למעשה עובר חלק עצום מהיום, מה אז, כל האשנים חושבים אותו דבר. ברור שלא, ההבדלים הם לא במעשים כי אלו נקבעים ממקור ברור. ההבדלים הם בתפיסות השונות של אנשים לסיבות למעשים ולצורה בה הדברים נעשים. פירטתי הרבה יותר בהודעות הקודמות אז אני לא אחזור שוב.

tamarhp

New member
אני מסכימה איתך.

למרות שאצל הציבור החרדי יש דברים שיצאו מכלל פרופורציה, או דברים ש"לא מקובלים" (ללה יכולה להרחיב.. נכון?
). אנחנו במשפחה מקפידים על המצוות כמו חרדים, אבל אנחנו לא מגדירים את עצמנו בציבור החרדי כי הרבה דברים שלא מתאימים לנו מבחינת הציבור עצמו - ולא דרך המצוות.

lala897

New member
אני?

אני חרדית פושעת.. חחח לא באמת. יש ויש תמר. כל מיני אנשים כל מיני דעות ואם חלקם אני מאדדדד לא מסכימה ברור שאם כל האנשים היו בדעה שלי הכל היה מושלם.
(זה לא היה ברצינות.)

למעלה