בת ה18? ברור
היא החלק שקל נורא להגיד עליו שיכול להתאהב בגבר בן 34.
לגבי אותו גבר -לא סביר במיוחד. וזאת הבעיה הקשה כאן, כי אותו גבר סביר להניח עבר הרבה מאוד מערכות יחסים. אז הוא מנוסה ובקיא ומן הסתם יודע לשחק אותה גם אם הוא לא מאוהב. והבעיה היא - שלאותה בת 18 אין ניסיון (גם אם היו לה מלא חברים ומחזרים וחרטא - מצטער, אין לה ניסיון מספיק) והסבירות שהיא תצליח לזהות שהגבר משחק נמוך. ובנוסף - כאן מדובר על סבירות גבוהה מאוד שהגבר באמת ישחק משחקים וינצל ולא יהיה מאוהב באמת ובתמים.
לצורך השוואה (לא מוצלחת לגמרי, אבל רק כדי להבין קצת) - תשאלי את אותה בת 18 האם הייתה יוצאת עם מישהו בן 13. סביר להניח שהרגשות הראשונים שיעלו זאת בושה ו"מה פתאום ילד בן 13", ו"מה כל החברים שלי יחשבו כשיראו אותי עם ילד בן 13"?
(למעשה יש סיכוי שזה יעבוד אפילו באותה מידה אם תדברי על נער בן 16).
זה *בדיוק* מה שעובר לגבר בן 34 בראש כשהוא יוצא עם ילדה בת 18 בתור התחלה. ואפילו גרוע יותר. וזה *לפני* שהוא מכיר אותך, כן? ואין שום הכרות של יום אחד שיכולה לשנות דבר כזה. ככה שאם הוא ייכנס לקשר כזה - באמת ש90% סיכוי שזה יהיה מתוך רצון לנצל אותך וזהו.
וזה לפני שאני נכנס לשאלות כמו זה שאין לה ניסיון חיים בשיט, ולמה לעזאזל אותו גבר ירצה להקשיב לסיפורים על בגרויות, או על פאקינג גיוס, או אפילו על לימודים באוניברסיטה. הוא כ"כ כ"כ רחוק מזה. למי יש זין?
ויותר מכך - אני אפילו לא נכנס לשאלה הכי חשובה. והיא - איזו מערכת זוגית אתם מחפשים? בת ה18 סביר להניח לא רוצה להתחתן, סביר להניח אין לה יכולת כלכלית אפילו להחזיק דירה, כלום. היא בסה"כ מחפשת נכון לעכשיו אדם טוב, שהיא נהנית איתו. זהו.
הוא לעומת זאת מחפש ככל הנראה מישהי שתגור איתו, שתתחתן איתו, שתלד בקרוב את ילדיו. תחשבי בעצמך - מתי בת ה18 תהיה מוכנה להתחתן איתו וללדת ילדים? בגיל 23 נגיד? 24? הוא יהיה בן 40! לא סביר בכלל שזה מתאים לו, גם אם הוא מחרטט שכן כדי להרגיע אותה.
(בכל מקרה - ב"מה שני הצדדים מחפשים ממערכת יחסים זוגית" - ברור שאני מסתמך על סטטיסטיקות. כך שלמשל, כמובן שיש אנשים שבכלל לא רוצים ילדים. אבל כיום לפי הסטטיסטיקה הרוב עדיין רוצים).