תואר ראשון בארצות הברית

raging bull

New member
תואר ראשון בארצות הברית

אני יודע שרק הכותרת פה מרתיחה את רובכם אז אני אהיה זריז.
רציתי לשאול, אם אני אלמד בארצות הברית ובגלל ששכר הלימוד שם מאוד גבוה האם אוכל לקחת הלוואת סטודנט ולמשוך אותה בעצם ל10-15 שנים? וגם לעבוד בקמפוס תוך כדי 4 השנים של התואר בשביל להחזיר חלק מהכסף?. כי חשבתי על זה שתואר באוניברסיטה מאוד נחשבת לרוב נותן לך אפשרות להרוויח טוב כבר בשנה הראשונה לאחר שסיימת אותו ולכן אוכל להחזיר את ההלוואה גם ככה בעתיד.
אם יש מישהו שיש לו מידע על אנשים שעשו תואר ראשון בארצות הברית ויכול להגיב פה אני אשמח.
 

ANZ1

New member
זה היה נכון לפני 20 שנה

1. לפני 20 שנה תואר ראשון (אני מניח שאתה שואל על תואר בכלכלה או ניהול ולא על תואר בספרות אנגלית), היה מאפשר לך למצוא עבודה טובה, היום ברוב המקרים יקבלו לעבודה טובה רק בוגרי תואר שני, פשוט יש מספיק כאלו.
2. כדי לדעת אם תקבל הלוואה אתה צריך לשאול את הבנק שלך בישראל, אם שכר לימוד באוניברסיטה מעולה תעלה כ50 אלף דולר לשנה, תכפיל את זה ב4. ותקבל 200 אלף דולר, ואתה צריך גם כסף למחיה, תשאל את הבנק שלך אם הוא יתן לך הלוואה של מיליון שח ? אני מנחש שאם לאבא שלך אין מיליונים באותו הבנק אז התשובה היא לא.
גוף אמריקאי לא יתן לך הלוואה אם הוא לא מכיר אותך.
3. אין שום סיכוי שתרויח בשנה אחת את מה שצריך לממן לימודים לתואר ראשון באוניברסיטה טובה, סביר יותר שתצטרך 10 שנים של עבודה לפחות.
4. כדי ללמוד באוניברסיטה טובה צריך קודם להתקבל לאוניברסיטה טובה.

כדאי שתקרא את המאמר הבא, השנה גולדמן זקס גייס עובדים לתפקידי סטודנט, הוא קיבל 250 אלף קורות חיים ורובם של בוגרי תואר ראשון או שני,
גם אם תסיים את הלימודים באוניברסיטה מעולה, יש לך סיכו מאד נמוך למצוא עבודה כלשהיא.

http://www.independent.co.uk/news/b...250000-student-job-applications-a7067236.html

גם פעם בנקים בישראל קיבלו לעבודה אנשים בלי תואר אקדמאי, היום תואר ראשון הוא דרישת מינימום לתפקיד פקיד.
 

raging bull

New member
תודה על התגובה קודם כל!

בנוגע למה שכתבת:
1. כן אבל אתה לא חושב שתואר באוניברסיטה מאוד נחשבת ייתן לי העדפה בשוק העבודה?, אולי תואר בכלכלה במכללת ספיר לא יתן לי עבודה טובה אבל תואר למשל בUPENN?
2. אני בא ממשפחה אמידה (אפילו מאוד) ואני מעדיף לא להמשיך לפרט על זה. ההורים שלי יסכימו לכך רק אם הם ידעו שבטווח הארוך אני ארוויח את הכסף שהושקע בתואר שלי.
מה שמקשר אותי לנושא השלישי שכתבת: אני יודע שבשנה אחת אחרי התואר אני לא ארוויח את כל השכר לימוד של כל התואר ובגלל זה שאלתי אם יש אפשרות למשוך את התשלום לטווח ארוך ולא לשלם את כל הסכום של שכר הלימוד במכה אחת? כי אז אני מאמין שאוכל אפילו לשלם אותו בעצמי בלעדיהם. ודווקא לפי מידע שמצאתי באינטרנט בוגרי תואר ראשון בארצות הברית ללא נסיון (נלך על הivy league) מרוויחים יפה מאוד:
http://www.payscale.com/college-sal...pe/bachelors/ivy-league-schools#fullText 
4. כמובן כמובן כמובן
 

ANZ1

New member
תשובות

1. תלוי איפה אתה רוצה לעבוד אחרי הלימודים,
אם אתה מתכנן לעבוד בבנק הפועלים ברמת גן אחרי הלימודים,
תואר ממכללת ספיר שווה לתואר ראשון מאוניברסיטה טובה אמריקאית.
אם המטרה היא לעבוד בארצות הברית כשאין לך אזרחות אמריקאית , יש לך סיכוי נמוך למצוא עבודה אחרי הלימודים רק עם תואר ראשון, ולא משנה מאיפה,
אם תלמד רק תואר ראשון יש סיכוי טוב שהעבודה הראשונה שלך תהיה רק בישראל.
2. את תשלום שכר הלימוד אתה צריך לשלם מראש כל שנה כשאתה סטודנט זר,
אף אחד לא יתן לך לשלם אחרי שתסיים את הלימודים, אם המשפחה שלך עשירה כמו שאתה כותב, לא ברור למה אתה צריך הלוואה, או לחלופין שהם ייקחו את ההלוואה ל15 שנה ואתה תחזיר במשך אותם שנים, אבל את שכר הלימוד אתה תשלם כל שנה מראש.
יכול להיות שתוכל להחזיר להורים שלך את ההלוואה אחרי 10 שנים ויכול להיות שלא תוכל להחזיר להם את זה אף פעם.
אבל אין בעיה אתם עשירים.

אנשים רגילים ישראלים, עושים תואר ראשון בישראל באוניברסיטה טובה בישראל, ואז עושים תואר שני בארצות הברית, זה מסלול הרבה יותר הגיוני.
וגם אז חלקם הגדול לא מצליח למצוא עבודה.
תואר ראשון בישראל בתל אביב \ טכניון \ העברית, הוא שווה ערך לתואר אמריקאי.
 

ANZ1

New member
ובקשר לקישור שלך...

נתוני השכר הם של בוגרים שמצאו עבודה,
אם לא תתקבל לעבודה זה לא משנה נתוני העבר,
בנוסף תראה ששכר הממוצע ב5 השנים הראשונות של הבוגרים הוא כ60 אלף דולר לשנה, תוריד מיסים, ועלות מחיה, וישאר לבוגר כזה אולי אלף דולר להחזר ההלוואה לשנה,
אלו משכורות מאד נמוכות, מאד קשה לחיות ממשכורת כזאת בערים יקרות ששם תהיה העבודה.
ואתה צריך להחזיר 300 אלף דולר, אתה צריך 300 שנה.
וגם אחרי כמה שנים של עבודה. באמצע החיים מדובר על שכר של 100-130 אלף דולר, למי שבשלב הזה יש משפחה וילדים, שכר של 100 אלף דולר למי שחי בניו יורק, זה שכר נמוך ביותר,
לפי הנתונים האלו ייקח לך לפחות 20-30 שנה להחזיר את ההלוואה.
בנוסף תראה שכ40 אחוז מהבוגרים הם של מהנדסים שהמשכורת שלהם יותר גבוהה, כך שאם אתה מתכנן ללמוד ולעבוד בתחום הכלכלה, המשכורת שלך תהיה הרבה יותר נמוכה, כי זה ממוצע.
 

raging bull

New member
שאלות לגבי שתי ההודעות שלך

אני ארשום פה לגבי שניהם ביחד לפי הסעיפים:
1. המטרה היא לעבוד בארצות הברית לאחר התואר, אין לי דרכון אמריקאי אלא רק אירופאי וישראלי. קשה לי להאמין שיש לי עד כדי כך סיכוי נמוך למצוא עבודה שם אחרי תואר באוניברסיטה נחשבת כמו שכתבת. אתה מכיר אולי נתונים שיכולים לאשר את מה שכתבת?
2. הכוונה היא לא בלהחזיר ממש את הכסף לחשבון בנק של ההורים שלי, אלא שהם ידעו שאם הם ממנים לי את התואר הזה זה יהיה באמת שווה את זה בעתיד בשבילי יותר מתואר בישראל.

ואתה חוזר על זה שיהיה לי קשה למצוא עבודה, אני לא חי בארצות הברית אבל לפי מה שאתה אומר נתוני האבטלה לבוגרי תואר ראשון באוניברסיטאות נחשבות הוא גבוה מאוד?

60,000 דולר ברוטו לבן אדם אחד בשנות ה20 לחייו לא יספיקו בשביל להתקיים בניו יורק (למשל) ולחסוך? נשמע לי הזוי ביותר. אתה במקרה גר בארצות הברית ויכול לאשר את זה?

ותודה!
 
אבל למה לא לעשות תואר ראשון בארץ

ותואר מתקדם בחו"ל? אם המטרה שלך היא להישאר בארה"ב ולעבוד שם, נראה שהסיכויים שלך יהיו גבוהים יותר אם תהיה אחרי תואר מתקדם מאשר תואר ראשון, והתארים הראשונים בארץ הם הרבה פעמים טובים יותר מהתארים בארה"ב מהבחינה של הידע שרוכשים במקצוע הספציפי (כי התואר הראשון שם בנוי אחרת, ולא מתמקדים בתחום מסוים ומתמקצעים בו כמו בישראל. יש לכך יתרונות וחסרונות, אבל דווקא מבחינת קבלה לתארים מתקדמים זה יתרון).
 

raging bull

New member
כי לפי מה שהבנתי מפורומים וסקרים אחרים ברחבי העולם

תואר ראשון בארצות הברית נותן לי יתרון מבחינת שכר ועבודות במקומות נחשבים יותר, ואם אני יכול ללמוד במקום כזה הוא כמובן עדיף על תואר בישראל.

אם יש לך מידע אחר לגבי מה שרשמתי בבקשה תשתפי איתי,
תודה מראש
 
אתה מדבר על מה שתואר ראשון

בארה"ב נותן לך לעומת תואר ישראלי אם יש לך רק תואר ראשון? אבל ברגע שיש לך תארים מתקדמים זה לא מאוד משנה איפה למדת את התואר הראשון - כלומר, זה כן משנה לכיס שלך שיהיה ריק יותר אם למדת בארה"ב, אבל לא משנה מבחינת אפשרויות תעסוקה וכו'. לא?
אגב, אתה מדבר על מה שתואר ראשון כלשהו מארה"ב נותן לך, או מה שנותן לך תואר מאוניברסיטה מובילה שמאוד קשה עד בלתי אפשרי להתקבל אליה לתואר ראשון (אבל לתואר שני או שלישי זה בכלל לא בשמיים להתקבל אליה, ואנשים פה התקבלו לאוניברסיטאות מהשורה הראשונה, כשהם לא היו יכולים להתקבל אליהן לתואר ראשון)?
 

Gidi Shemer

New member
אתה מדבר על לקחת הלוואת סטודנט בארה״ב?

זה לא רלבנטי לסטודנט זר. זה מנגנון שעובד דרך בקשה פדרלית ורלבנטי רק למי שיש תושבות קבע או אזרחות
 

corrigenda

New member
דווקא לא מתרגז בכלל

להיפך, גם אני מאוד רציתי ללמוד בחו״ל (ולכן הצלחתי להגשים את זה) וזה מצויין שאתה יודע מה אתה רוצה. פשוט, לרוב האנשים יש ציפיות לא ריאליות וצריך להוריד אותם לקרקע.

אבל לך, ואני כותב את זה בלי שמץ של ציניות, יש משהו שאין לרובנו - הורים עם הרבה מאוד כסף (לדבריך), אז יאללה, לך ותנצל את זה.

ופה אתה צריך להבין שאתה מקרה מיוחד. אתה ו - ANZ (שאם אני זוכר נכון אתה בניו-זילנד? עם כל ההערכה, אולי כדאי לדבר פחות בפסקנות על ארה״ב...) יכולים לזרוק מספרים עד מחר. העובדה הבסיסית היא שאין פה מישהו שאמרו לו את מחירי התואר הראשון בארה״ב והוא אמר ״ואללה, ההורים שלי הסכימו לשים סכום כזה על השולחן״.

ובתור מקרה מיוחד אתה צריך להבין שאי אפשר לעזור לך בשאלות הגדולות כי לאף אחד מאיתנו אין ניסיון בזה. אני מציע לך להתמקד בשאלות עובדתיות שתוכל לאמת מחוץ לפורום (האם אני יכול לקבל הלוואת סטודנט אם איני אזרח? כמה זמן אוכל להשאר בארה״ב על ויזת סטודנט לאחר סיום התואר שלי וכו׳) ולבדוק לפי זה if you could make ends meet. ב״שאלות הגדולות״ לאף אחד מאיתנו אין ניסיון שיכול להיות רלוונטי למישהו שלהורים שלו יש משאבים כספיים כאלה.

שים גם לפורום המועיל על מעבר לארה״ב שעוזר בבירור עובדות שלא קשורות ישירות לאקדמיה. שיהיה בהצלחה ותחזור לעדכן.
 

ANZ1

New member
אני קצת מכיר את התחום

נכון שאני לא גר בארצות הברית, אבל פעמיים תכננתי וביררתי על לימודים בארצות הברית באופן רציני, בסוף או באמצע עשיתי 2 תארים בישראל ועוד שניים בניו זילנד, אבל ביררתי ברוב המקומות על מחירים ואפשרויות.
אחרי שסיימתי תואר שני בישראל התקבלתי לעבודה בניו יורק באחד הבנקים הגדולים, זה לא יצא לפועל כי הגיע משבר ולא רק שלא גייסו עובדים חדשים אלא פיטרו, אבל שני חברים שלמדו איתי בעבר עובדים בארצות הברית , אז אני די מעודכן.
 

raging bull

New member
תודה על ההבנה

איפה למדת בסוף?

לנושא:
לפי מה שהבנתי מANZ בשביל לעשות תואר בארצות הברית תמיכה כלכלית מההורים היא חובה ולנסות לשלם אותו בעצמי זו לא אופציה אפילו לסטודנט זר.

ההורים שלי יסכימו לשים סכום כזה אם הם יראו שהוא יכול לתת לי יתרון בעתיד ולהרוויח משכורת יותר טובה לאחר סיום התואר.

מה שאני מעדיף להתמקד בו עכשיו הוא לשאר כמה בוגר אוניברסיטה (ניקח למשל את הרווארד) זר, על ויזה, שבדיוק סיים תואר בכלכלה ירוויח אם ימשיך לחיות ולעבוד בארצות הברית? לפי ANZ הבנתי שהסיכוי בכלל לקבל עבודה הוא נמוך.
 

corrigenda

New member
תלוי ותלוי ותלוי

לגבי הרקע שלי, אני דוקטורנט בברקלי בקליפורניה, אז קח בחשבון שאני מכיר היטב את המערכת כתלמיד וכמרצה זוטר (מתרגל, בלשון הארץ) אבל לא למדתי לתואר ראשון שם בעצמי.

אז בוא ננסה לפרק את השאלות שלך:
1. האם זו אופציה לשלם לבד? כן, אם יש לך כסף. האוניברסיטה שלי עושה כסף טוב מ - undergrads שהם בנים למיליונרים כבדים מסין ומנסיכויות הנפט (חלקם פוצים וחלקם דווקא אנשים ממש נחמדים). הם מקבלים כסף מאבא/אימא ולא צריכים שום הלוואה. לך חשב כמה כסף צריך בשביל זה במוסדות ששווים את המעבר (לא מכללת אלבאמה-תחתית) ותראה אם הכיס של המשפחה שלך מספיק עמוק.

2. האם התואר נותן לך יתרון? תשמע, אנחנו מהללים ובצדק את מערכת ההשכלה הגבוהה הישראלית אבל לדעתי אי אפשר להתחרות עם ה - name recognition של upenn, פרינסטון או מסדות בקליבר דומה, בייחוד אם אתה רוצה לעבוד מחוץ לישראל. קשה לכמת את זה ותשמע המון דעות בעניין, זו דעתי.

3. תלוי במיליון גורמים אם תצליח למצוא עבודה או לא. אני מכיר המון סטודנטים שהצליחו להשאר (לא חוכמה - הנדסת תוכנה בשנים שהשוק פרח) וכאלה שלא (מקצועות לא מבוקשים, ממוצע נמוך וכו׳). מה שבטוח, עם כל הקשיים השכלה מקומית היא הדרך הכי טובה להכנס לשוק העבודה בארה״ב. בשורה התחתונה, לא מבטיחים לך שום דבר, אבל אם לא תנסה אז בטוח לא תצליח. זה הימור שהולך לעלות לך המון כסף - האם זה שווה לך? רק אתה יכול לומר.

בהצלחה
 

raging bull

New member
שאלות

בשביל להיות הרבה יותר ספציפי אני מאוד מכוון לבית הספר וורטון לעסקים, יש להם תוכנית מצויינת לסטודנטים לתואר ראשון בעסקים לפי מה שהבנתי.

2. אני מסכים וכמעט בטוח שהוא נותן יתרון (בניגוד למה שאמרו לפנינו פה), אני יושב פה כבר כמה שעות ובודק על נתוני אבטלה בבתי ספר מובילים לסטודנטים לתואר ראשון ורואה שהמספרים נמוכים מאוד וגם שהשכר הממוצע גבוה בהרבה יותר ממסיימי תואר ראשון בישראל בשנה הראשונה אחרי התואר (בדקתי בתואר בעסקים או כלכלה). ככה שיש לי הרגשה שתואר שם יכול להיות השקעה שתחזיר את עצמה.

בנוגע למציאת עבודה לפי מה שהבנתי בארצות הברית (אתה עובד בברקלי אולי תוכל לאשר את זה) רוב המעסיקים עצמם מחפשים את העובדים שלהם כבר מהקולג' ועושים כנסים במהלך השנה ויש עניין גדול בלהעסיק את הסטודנטים.

3. אתה יכול לפרט למה אותם סטודנטים לא מצאו עבודה? אתה מכיר גם ישראלים שזה קרה להם?

ושמחתי מאוד לשמוע שאתה דוקטורנט בברקלי, לא ידעתי שהפורום ברמה כזו גבוהה
עשית שם גם את התואר הראשון שלך?
 

ANZ1

New member
עובדה מענינת

חבר סיפר לי שהולכים להעלות את הדרישות לויזת עבודה בארצות הברית,
וכבר הגישו הצעת חוק בנושא,
והמשכורת מינימום כדי לקבל ויזת עבודה הולכת לעלות ולהיות 120 אלף דולר לשנה,
כמובן שאף אחד לא יודע מה יקרה עוד אלף שנה כשאתה תסיים את הלימודים,
אבל יש סיכוי שגם אם תסיים את הלימודים ותרצה להשאר לעבוד וגם אם תמצא עבודה, לא תוכל לקבל ויזה, כי המשכורת שלך תהיה נמוכה מדי, קח בחשבון.
 

raging bull

New member
אני בצבא אז יש לי עוד קצת זמן

נקווה שטראמפ יפול מכס המלכות עד אז והכל יסתדר
 

מלטג

New member
לחדד כמה דברים

"השקעה שתחזיר את עצמה" זה לא משכנע. מאיפה המידע ההשוואתי שתואר מארה"ב מביא להכנסה גבוהה יותר מתואר מישראל? נשמע לי לא סביר שיש בכלל בסיס להשוואה משמעותית או מידע להשוות לפיו, כי כמעט כולם גם עושים תואר וגם נשארים לעבוד במדינת המוצא שלהם, ובארה"ב אי אפשר להשות בין אזרח לזר. בשורה התחתונה, לאור ההבדל הדרמטי בעלויות בין התארים, וההבדל הפחות דרמטי במשכורות (פר עלות מחיה), והעובדה שלתואר הראשון יש בסה"כ השפעה מוגבלת על המשכורת לאורך הקריירה, אני לא רואה איך האוניברסיטאות הישראליות לא לוקחות בהליכה את מבחן העלות-תועלת הכלכלי היבש, איך שלא תגדיר אותו. זו ממש לא סיבה לא ללכת על זה, אלא זו שאלה של איך (ואיפה) אתה רוצה שהחיים שלך ייראו בטווח הקצר והארוך. כדאי להיות כן עם עצמך (לאו דווקא עם אבא ואמא
) למה באמת אתה רוצה את זה.

לגבי מציאת עבודה אתה לא לוקח בחשבון מגבלות הגירה. אתה לא אזרח אמריקאי וזה עניין קריטי, אם אכן תעבור לארה"ב אתה עתיד לגלות כמה האמריקאים רגישים לזרים ש"לוקחים להם עבודות". זה עובד פחות או יותר ככה (אבל תבדוק אותי): אתה תהיה על ויזת סטודנט זר שתאפשר לך לעבוד בארה"ב למשך שנה אחרי סיום התואר (שלוש עם תואר מדעי), אחר-כך המעסיק שלך יצטרך להוציא לך ויזת עבודה, שזה סיפור יקר ולא בטוח, מבחינה חוקית הוא צריך להוכיח לרשויות ההגירה שיש לך יכולות ייחודיות כאלה שהוא לא מצא אזרח אמריקאי שיכול לבצע את התפקיד שמיועד לך, ואחרי שעוברים את זה צריך לעלות בהגרלה כי יש מכסות על ויזות עבודה לזרים. במהלך התואר עצמו תוכל חוקית לעבוד רק בקמפוס עבור האוניברסיטה, אבל זה מתקזז מהזמן שיש לך בסוף, אז זה לא כל-כך סביר לסטודנטים זרים, כי למה להקריב זמן מאישור העבודה היקר שלך בשביל משמרות בספריה בשכר דמי כיס כשאפשר לנצל אותו בסוף התואר לעבודה אמיתית, ואיזה מעסיק ייקח עובד שאישור העבודה שלו פג בעוד פחות משנה. וצריך להיות ברור שהכל תלוי במה תלמד ובמה תרצה לעבוד, זה צריך להיות מקצוע עם מעסיקים גדולים ועשירים (כמו הייטק או פיננסים) שבכלל מוכנים להיכנס לסיפור של ויזות עבודה. אם אתה יכול למצוא מידע על תעסוקה ושכר *לזרים* בוגרי תואר ראשון בארה"ב זה יהיה הכי מועיל עבורך, תיארתי את הנהלים כמו שאני מכיר אותם אבל האמת היא שאין לי מושג איך נראים הסיכויים בפועל.

זה כנראה יצא הרבה יותר פסימי ממה שהתכוונתי, אלה דברים לדעת ולקחת בחשבון אבל לא מכת מוות לשום תכנית. המשוכה הכי גדולה היא כלכלית ונשמע שיש לך איך לתקל אותה. בסופו של דבר זה אפשרי ומעטים עושים את זה, ונושאים כמו תעסוקה והחזר השקעה הם בסך הכל עדיין רחוקים. אפשר גם להחליט לחזור לישראל אחרי התואר ואפשר גם להחליט אחרי שנה שלא מתאים ולעבור לאוניברסיטה בארץ ואולי אפילו אפשר שהכל יסתדר בסוף כמו שתכננת. אז בהצלחה.
 

raging bull

New member
נסיתי לחפש מידע על הנושא

מצאתי שבוגר תואר ראשון בישראל במנהל עסקים/כלכלה מרוויח בערך 6000-8000 שקל בשנה הראשונה (במקרה הטוב) (לפי כתבות בthe marker וglobes), ולפי אתרי הקולג'ים (במקרה הזה וורטון בעסקים, MIT והארווארד בכלכלה) הם טוענים כי ממש בסיום התואר המשכורת השנתית שלי תהיה בין 60-000 ל70-000 דולר בשנה - שזה שכר ממוצע של 17000 שקל בחודש. ונתנוי העסקה הממוצעים למי שסיים תואר בשנה הראשונה שלו בחוץ (אם נחבר את כולם ביחד) הם בסביבות 91-93 אחוז.

אתה צודק לגמרי, בדקתי על זה ומסתבר שהנושא מאוד גדול ורק היום התפרסמה הכתבה הזו: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4950643,00.html 
במקרה הטוב אם אני אלמד שם ואסיים את התואר, אצטרך בשנת העבודה הראשונה (והיחידה) שהוויזה נותנת לי להצטיין בעבודה בצורה יוצאת דופן בשביל שלמעסיק תהיה כדאיות להגיש בקשה לוויזת עבודה בשבילי.

בכל מקרה אני צריך לחפש מידע על סטודנטים זרים ולא על אמריקאים כמו שאמרת ולראות אם הנתונים דומים.
תודה

אם יש מישהו שלמד בפורום הזה לתואר ראשון בארצות הברית, בבקשה לא להתבייש להגיב
 
למעלה