תואר ראשון בארצות הברית

יש לי שאלה...

למה לא תלמד בארופה? אתה אומר שיש לך אזרחות ארופאית והלימודים בארופה מאוד זולים כי ברוב המדינות הם מסובסדים... השפה זה לא בעיה כי יש אוניסרסיטאות שמלמדות באנגלית... אז נכון זה לא U-CONN אבל נכון שאתה מבין שהסיכוי להתקבל ללימודים ב-U-CONN הוא מאוד נמוך...

ה-60,000 לשנה מאוד מסנוורים כי זה נשמע המון כסף באוזניים ישראליות, אבל ביוקר במחיה של ערים גדולות כמו ניו יורק או בוסטון זה שכר רעב שקשה מאוד לחסוך ממנו...

וכן, אני אמא לילדה בת 17 שמתחילה הקיץ את תהליך ההרשמה לקולג'ים, והעיניין הזה מטורף כאן... גם מבחינת סף הקבלה לאונברסיטאות וגם מבחינה כלכלית... הצעירים סוחבים הלוואות סטודנטים לאורך שנים, גם האמריקאים שיש להם אזרחות ולא תלויים באישור עבודה... רוב הצעירים מתחילים כאן את החיים עם חוב גדול בגלל הלימודים.
 
אני ממליצה שלא

מהסיבות הידועות. עדיף פשוט לצאת לחילופי תלמידים במהלך התואר הישראלי. חבר׳ה שאני מכירה נסעו לסמסטר באוניברסיטאות מובילות בארה״ב ובעולם, נהנו מהרחבת האופקים ומהאווירה ולא רוקנו את הכיסים. נכון שזה לא נותן את השם של האוניברסיטה היוקרתית באותה מידה, אבל אם אתה מתעניין בביזנס סקול אז ממילא מה שחשוב זה נסיון מעשי ולא רק אקדמי. יצא לי לעבוד עם מועמדים ל-MBA בארה״ב והרבה מהם הלכו לאוניברסיטה ישראלית, הצטיינו מאד בעסקים ורק אחר כך המשיכו ללימודים בחו״ל.
 

GeJuFan

New member
רק לענות במהרה, בתור מישהי שעשתה תואר ראשון בארה״ב

כסטודנטית זרה.
הבחירה לעשות תואר ראשון בארה״ב צריכה לדעתי להתקבל לא רק מרצון להגשים חלום של ללמוד בארה״ב, אלא גם מהבנה כוללת של מה זה אומר במושג הכלכלי, חברתי, אישי וכמובן ברמת הקריירה שלך.

אמרו לך רבים: תואר ראשון בארה״ב הוא יקר. אש. הרבה יותר מבארץ. מהעלות של התואר בארה״ב תוכל לקנות דירה בארץ. התואר שלי עלה לי (לפני עלויות מחייה) באיזור ה-120 אלף דולר (וזה ד״א עוד נחשב זול לתואר ראשון ממוסד פרטי!). את התואר מימנתי בעצמי (בערך - לא ניכנס כרגע לפרטים) ברמה מספקת שאני מספיק ברת מזל שבניגוד לחברי ללימודים אין לי הלוואות להחזיר.
אני גרתי מחוץ למעונות הסטודנטים, מה שדרמטית הוריד את עלויות המחייה שלי, אבל גם גרתי בעיר שהיא לא יקרה במיוחד.
עבדתי בשביל האוניברסיטה במשך רוב תקופת הלימודים, חצי משרה, שכר מינימום, זה הספיק בדיוק לשלם על רוב ההוצאות מחייה שלי.

אני בחרתי ללמוד בארה״ב כי התואר שלמדתי לא קיים כתואר ראשון בישראל או אירופה ואני העדפתי ללמוד את התחום כתואר ולא כתעודה, מסיבות פרקטיות כי ידעתי שאני ארצה לשקול תואר שני או דוקטורט בעתיד, וגם בשביל האפשרות הקטנה שאני יום אחד החליט לשנות קריירה. היה גם הרצון להגר החוצה מישראל וספציפית לארה״ב (אם כי זה כנראה כבר לא יקרה).


תראה, אם להורים שלך יש לא רק את הכסף לשלם את השכ״ל, אלא גם הרצון (בכל זאת זה מאות אלפי שקלים!!- לפחות) אז לך על זה. אבל!, קודם כל תעשה את המחקר שלך - ההורים שלך יודו לך וזה גם מראה סוג של בגרות, שעשית מחקר רציני לפני שבאת לבקש מהם כסף בסכום של עלות דירה בבת ים. זה מאד קל לקפוץ למים העמוקים כשיש את הממון לשלם את התואר, אבל זה יתן להורים שלך שקט נפשי אם תבוא אליהם עם תוכנית מסודרת.
קודם כל תגיע לכיוון של מה אתה רוצה ללמוד, אם אתה יודע גם באיזה תת תחום תרצה להתמחות אדרבא (סביר להניח שלא- מעטים יודעים בשלב שבו אתה נמצא), אחרי זה תבדוק האם בכלל התואר הראשון הזה מספיק בכלל לקבל עבודה כלשהי. ברוב התחומים בכדאי להתקדם ולהרוויח שכר ברמה שאפשר לחיות ממנה שלא לומר בסכומים שעלה התואר צריך גם תואר שני, ויש שיגידו גם דוקטורט. למען האמת, וזה לדיראון אם אני יהיה כנה, מלבד מספר תחומים (כמעט כולם בתחומים הריאלים מדעיים) הסיכויים מאד נמוכים שתרוויח בשנה מה ששילמת על כל התואר מבלי למכור את נשמתך לשטן (וגם אז לא בטוח).

אם הייתי אתה הייתי עושה כזאת תוכנית הכנה (זו אגב פחות או יותר התוכנית שאני עשיתי): עבודת הכנה על מוסדות לתואר ראשון בתחום שאני רוצה ללמוד מה הם מציעים, שכ״ל, מלגות, הוצאות מחייה בערים שהם יושבות בהם, ושאר הנתונים היבשים, בנוסף גם בודקת מהם החוקים החלים עלייך כסטודנט בינלאומי, אם מתקבלת וכו׳ עושה את התואר- במהלך אותם ארבע שנים קורעת את התחת בלהיות חברה בקבוצות באוניברסיטה שקשורות לתחום שלי (וגם בתחומים שבכללי מעניינים אותי) ובנטוורקינג עם אנשים מהתעשייה - ספציפית עם כאלו שהם בוגרי המוסד שאתה לומד- הבוגרים בד״כ אוהבים להעסיק סטודנטים שזה אתה סיימו את הלימודים מאותו מוסד; אם תצליח למצוא עבודה במשרד ה-alumni של האוניברסיטה אז שיחקת אותה כי זה ייתן לך גישה לאותם אנשים. ללכת לירידי עבודה במהלך השנת לימודים גם אם אתה עוד לא עומד לסיים את הלימודים, זה יאפשר לך לפתח קשרים עם הציידי ראשים והעובדים של החברות ההן וכמובן גם יחשוף אותך לחברות שונות בשוק האמריקאי שכזר אתה לא מכיר. כל זה בתמורה יעזור לך במקצת במציאת התמחויות ללא תשלום לקיץ במשרדים בתחום דרך אותם קשרים שפיתחת במהלך השנה.
הקשרים הללו, בתקווה, יעזרו לך למצוא עבודה לתקופת ה-opt (השנת עבודה שאתה מקבל על ויזת סטודנט), במהלך השנה האחרונה שלך ובמהלך ה-opt עובד על טפסי בקשה לתואר שני בתת תחום שמעניין אותך (אתה תגלה במהלך התואר מה זה). אגב השנת עבודה הזו שאתה עושה תראה מאד יפה בקו״ח שלך. התואר השני ייתן לך לא רק תואר שני (וגם שכר גבוה יותר) אלא גם ייתן לך עוד שנת opt בסופה, בהנחה והשארת רושם טוב על המעסקים מה-opt הראשון שווה ליצור קשר ולראות אם הם יהיו מעוניינים להעסיק אותך שוב.
אולי ויתמזל מזלך והם יסכימו גם לעשות לך ספונסר לויזת עבודה - אבל אל תסתמך על זה, רוב הסיכויים שאחרי ה-8 שנים הללו תמצא את עצמך בחזרה בישראל (אלא אם תחליט להמשיך הלאה לדוקטורט).

אהה ואם הייתי תציע להורים שאולי תתייחסו לתשלום שלהם על התואר לא כתשלום אלא כהלוואה מהצד שלך, הלוואה שאתה מתכוון להחזיר להם.

להגיד לך האם אתה תרוויח מספיק אחרי כל זה לשלם להורים שלך בחזרה את ההלוואה ללא ריבית (סביר להניח) שהם נתנו לך? זה אין לי מושג. אני לא יודעת מה התחום שאתה מתעניין בו, וכמה מרוויחים בו בטווח הארוך. את זה תצטרך לחקור לבדך.

זו ההמלצה שלי. ככה על חודו של עיפרון. ומאד בכללי.
 
למעלה