תואר ראשון בארצות הברית

ANZ1

New member
טראמפ חתם היום על צו שמורה לשנות את ויזות העבודה

עם כלל עקרוני שלהשאיר את העבודות לאמריקאים ,
בעיקר על ידי מניעה של עובדים זרים זולים (כמו משכורת של 60 אלף),
חכה כמה חודשים ותראה שכל החלום שלך לא רלוונטי כשיעלו את המשכורת מינימום לויזת עבודה לפי 2 ממה שמרויח בוגר תואר בארצות הברית.

raging bull

New member
כאמור יש לי עוד קצת זמן

אבל נחכה ונראה מה יהיה.
אנשים שאתה מכיר (ישראלים שעובדים שם) מארצות הברית ייפגעו בגלל הצו הזה?

ANZ1

New member
החברים שלי כבר בסטטוס אחר

אחרי שנים שהיו עם ויזה הם קיבלו גרין קארד הם לא על ויזת עבודה,
אבל שינויי הגירה בדרך כלל נמשכים שנים רבות,
זה לא שאם טראמפ יוחלף עוד 4 שנים החוק ישתנה,
תסתכל מתי בפעם האחרונה שינויאת חוקי ההגירה,
ויש היגיון גדול שרק עובדים זרים עם משכורות גבוהות יקבלו ויזת עבודה,
אין סיבה שעובד זר שמרויח 60 אלף דולר ייקח את העבודות של המקומים, כשיהיה אפס אחוזי אבטלה אפשר יהיה לחשוב לשנות את המצב,
וזה נכון בכל מקום אגב.
ושוב, אף אחד לא יודע מה יהיה, וזה בסדר להגיע ללמוד בארצות הברית בעיקר אם ההורים של עשירים כמו שאתה אומר, אבל מבחינה כלכלית כל החישוב שלך שגוי, אין יתרון כלכלי ללמוד בארצות הברית, הפוך, הלימודים עולים פי 20 מתואר בישראל באותו האיכות.

ANZ1

New member
what was was was

בעברית : מה שהיה היה,
בעבר אנשים הגיעו לארצות הברית עם אוניה מאירופה, כל מה שהם היו צריכים לעשות כדי לקבל גרין קארד היה להוכיח שהם בריאים ומתכוונים לא להזיק לארצות הברית.

אפשר לתקן רק נתון אחד?

ANZ דיבר על 50 אלף דולר לשנה, אבל ה-Cost of Attendance באוניברסיטה המדוברת הוא $72,584 (כולל מגורים, אוכל, ספרים, מיסים וכ"ו).
חוץ מהמחיר, לתוכנית הזאת נרשמו השנה 6679 סטודנטים, מתוכם התקבלו ללימודים 851 סטודנטים (שזה אומר ש 5828 סטודנטים לא התקבלו).

לגבי החיסכון בשביל לשלם את החובות, עלתה כאן השאלה האם אפשר לחיות מ-60,000$ לשנה במנהטן ולחסוך, זאת שאלה מעניינת, את התשובה עליה תוכל למצא במאמר הבא:
https://smartasset.com/mortgage/what-is-the-cost-of-living-in-new-york-city
אני רק אתן לך רמז ששכר דירה, לדירת שני חדרים עולה בממוצא 3,895 לחודש שהם 46,740$ לשנה, וזה בלי להתחיל לשלם מיסים, חשבונות, לקנות אוכל וכ"ו...

בהצלחה

raging bull

New member
חישובים

בנוגע לחלק הראשון אני מודע לזה באופן מלא. גם למחיר וגם לזה שהקבלה היא בפינצטה.
ננסה לחשב את המחיה (לפי ניו יורק)
אני מעריך שרוב האנשים גרים עם שותפים לדירה אז אולי ננסה להוריד את המגורים ל1200 דולר בערך (14,400 דולר לשנה), לפי האתר ששלחת מס למשכורת של 60,000 דולר יוצאת 17,421 דולר, אוכל בערך 4000 דולר.
נשארנו עם 24,000 דולר. אני אוריד עוד 7000 על מיסי אזרח זר וכל מיני דברים שבטח יפתיעו אותי שם שלא כלולים בסקרים האלו ונשארו עם 17,000 דולר שהם 64,600 שקל בסוף שנה.
בבקשה תתקני אותי אם יש פה דברים לא מדוייקים לטעמתך
תודה!

ANZ1

New member
משעשע

אם מישהו גר בניו יורק וקורא את זה הוא בטח מתפקע מצחוק
כתבת שאתה מתכנן לחיות בניו יורק מ4000 דולר לשנה שהם 333 דולר לחודש שאמורים להספיק לך לאוכל, קניות, בגדים, תחבורה, תקשורת, בריאות, חימום, מיסי עיר, בילויים, נסיעות לישראל, בלתמים.
רק שתבין תקשורת לחודש תעלה לך בערך 100 דולר,
רק הבריאות תעלה לך יותר מהסכום הכולל שכתבת,
בהצלחה,
תכפיל את זה פי 4 או פי 5, ותראה כמה כסף נשאר לך בסוף

ANZ1

New member
אל תסובב את הבעיה

אתה טענת שאפשר לחיות מ60 אלף ועוד לחסוך 17 אלף דולר לשנה כדי להחזיר את ההלוואות שלקחת, אולי אפשר לחיות כמו כלב מ60 אלף, אבל לא תחזיר את ההלוואה.
ובכלל, נראה לי שמיצינו את הויכוח, אם ההורים שלך עשירים כמו שאתה כותב ויודעים על התוכניות שלך ומוכנים לתת לך במתנה מיליון שח ללמודים לך על זה, ואם לא, כל הויכוח מיותר.
בהצלחה.

raging bull

New member
למה לי לבזבז כל כך הרבה כסף

אם אני אמצא שזה לא נותן שום יתרון, וזה בדיוק מה שאני מנסה לבדוק פה ועל זה הדיון.... האם כדאי או לא, ואני מנסה לחשב את זה מכל הכיוונים.

אתה מוזמן להפסיק להגיב פה אם מיצית את הדיון

ANZ1

New member
שאלה ותשובה

שאלה אחת , שמראה את חוסר ההיגיון בסיפור אבל אפשר להוסיף עוד שאלות כאלו,
כתבו לך שדירת 2 חדרי שינה עולה 3800 דולר לחודש רק השכר דירה,
כתבת שאתה מתכוון לגור עם שותפים ולשלם רק 1200 דולר לחודש,
שזה יוצא שאתה צריך עוד 2.2 שותפים כדי לשלם את שכר הדירה,
אז אם כל שותף יגור בחדר אחד, איפה אתה הולך לישון ? באמבטיה ?
אם אתה הולך לגור בדירת שותפים את צריך לחשב 1900 דולר לחודש, אחרת אתה מרמה את עצמך.

והתשובה לשאלה, הסיבה העיקרית לנסוע לארצות הברית לעשות תואר ראשון כי אתה יכול, כי אתה עשיר וכסף לא בעיה, אנשים רגילים שהם לא עשירים לא עושים את זה, הם לומדים לתואר ראשון בישראל, לפעמים גם תואר שני, כי שכר הלימוד בישראל הוא 10 אלפי שח בשנה, אפשר לגור אצל ההורים ואפשר לעבוד,
ושנת לימודים כמו שאתה מתכנן עולה 72 אלף דולר שהם 260 אלף שח, ואתה לא יכול לעבוד.
ונוסעים לארצות הברית לתארים מתקדמים או לעבודה.
אם מדברים על כלכלה.

raging bull

New member
זה לפי נתון אחד שהמגיבה זרקה

והוא לא תורה קדושה.

http://www.nyhabitat.com/new-york-price.html פה למשל כותבים שדירת 2 חדרים מתחילה ב2800 דולר (downtown) שזה יוצא 1400 דולר לכל אחד.
ופה https://www.zillow.com/new-york-ny/apartments/ המחירים עוד יותר נמוכים

ובנוגע לפסקה השנייה אני שמח שאתה מגיב אבל בוא נחכה שעוד אנשים יגיבו, אולי נקבל עוד מידע שלא ידוע לי או לך, לא צריך לחתום את הדיון.

ANZ1

New member
את הדיון אפשר לסגור

אם מדברים על הדיון האם כלכלי לקחת הלוואה ללמודי תואר ראשון בארצות הברית ואפשר יהיה להחזיר את ההלוואה, את התשובה היא חד משמעית - לא.
וזה חישוב כלכלי פשוט, אין ולא יהיה לך שום אפשרות כלכלית להחזיר את ההלוואה,
בכלכלה אני קצת מבין,
72 אלף דולר בשנה שכר לימוד (למרות שתצטרך יותר) כפול 4 שנים תואר ראשון, נותן מעל מיליון שח הלוואה, ההלוואה שאתה יכול לקבל היא עם 4.5 אחוז לשנה ריבית,
כך שאתה תצטרך לשלם כל שנה רק את הריבית 13 אלף דולר, בלי שהחזרת אפילו דולר אחד מהקרן, וזה כשהריבית בישראל אפסית, מכיוון שאנחנו עם ריבית אפסית ובתקופת ריבית עולה, עוד שנתיים הריבית תהיה הרבה יותר גבוהה כ2-3 אחוז, ורק הריבית השנתית שתצטרך לשלם כל שנה תהיה לפחות 17 אלף דולר.
כך שגם במקרה הכי טוב שלך שהוא אוסף של רמאויות, אתה במקרה הטוב תצליח לשלם את הריבית של ההלוואה ועדיין כל הקרן תשאר בלי שתוכל לשלם, וזה אם ניקח את המקרה האופטימי ש
1. תתקבל ללימודים
2. תקבל הלוואה
3. תקבל ויזה
4. תסיים את הלימודים
5. תמצא עבודה
6. תוכל לקבל ויזה למרות שנראה שלא.
7. תרויח לפי הנתונים שצירפת של בוגרי האוניברסיטאות הטובות
8. לא תאכל, לא תבלה, לא תקנה כלום
אז תוכל לחסוך מספיק לשלם את הריבית השנתית של ההלוואה.

אני גרה בשיקגו

שזולה מניו יורק אבל עדיין עיר גדולה בארה״ב. לא בדקתי אם הן קומפרבל. חיה מחצי מזה וחיה מאד נוח סה״כ (לא משלמת שכר לימוד כמובן). בשנה שעברה אפילו חסכתי כ-12%. מדי פעם מקבלת סיוע מההורים כדי לבקר בארץ, אבל לא לעתים קרובות.
&nbsp
עדיין לא ממליצה לך לעשות תואר ראשון בארה״ב ולא חושבת שתקבל מזה משהו שלא תקבל מתואר ראשון בישראל, כולל עבודה טובה.

leiny85

New member
קראתם לי? אז אני גרה בניו יורק...

60000 לשנה נשמע הרבה, בטח אם ממירים לשקלים, אבל בתכלס זה ממש לא.
אחרי מסים וכו' - לא נשאר כל-כך הרבה להוצאות שוטפות כל חודש.

למרות שיש איזו אשליה שארה"ב זולה יותר מישראל - זה ממש לא המצב בניו יורק.
אני עברתי לפה לפני שנה ככה שאני יכולה להשוות.

אני גרה במנהטן, והמחירים של הדיור יקרים בצורה לא סבירה (ואני התבכיינתי הרבה על מחירי הדיור בתל-אביב).
ולכן, רוב הצעירים גרים בקווינס או בברוקלין עם שותפים ומוציאים כ-1500 דולר על שכר דירה בשביל דירות סבירות (כן, יש כאלה שמוציאים פחות, אבל זה באיזורים מפוקפקים או בדירות במצב ירוד, או שהדירות רחוקות מאוד מכל דבר, ולדעתי לפי הרקע שלך לא תרצה לגור בהן או שההורים שלך לא ירצו שתגור בהן).

אני מבשלת לעצמי ומשלמת הרבה יותר על מצרכים מבתל אביב (הסופרים בניו יורק יקרים, ובמנהטן יקרים במיוחד!). אם רוצים לצאת לאכול או להזמין משלוח ממסעדות סבבה - זה יותר יקר מבתל אביב (לא מדברת על ג'אנק פוד).

אני משלמת הרבה יותר על תקשורת ואינטרנט (סלולארי למשל עולה 60דולר בחודש לתוכנית ששילמתי עליה 40ש"ח בישראל).

עוד משהו שאתה לא לוקח בחשבון זה הוצאות בריאות. אני לא יודעת אם בתור סטודנט לתואר ראשון יהיה לך אפשרות לרכוש ביטוח דרך האונבירסיטה, אבל אם תצטרך לקנות ביטוח באופן עצמאי - זה עניין של מאות דולרים בחודש. וכל ביקור אצל הרופא וכל בדיקה (אם הם לא מכוסים או מכוסים חלקית) - זה עניין של מאות דולרים. ואלה לא דברים שאפשר לצפות.

אם אתה מתכנן להחזיק רכב - אז למרות שהדלק והרכב עצמו זולים יותר מבישראל - חניה בניו יורק זה סרט רע. מקום חניה במנהטן עולה 600-700 דולר לחודש, וחניונים עולים 40דולר לערב למקרה שבא לך לצאת לאנשהו.
אה והביטוח יעלה לך מלא כסף בהתחלה, כי אתה נהג צעיר, ואין לך היסטוריה.

אני לא טיפוס של מותרות, לא קונה מותגים, מבשלת לעצמי ברוב הימים וכו', ועדיין ההוצאות שלי גבוהות משמעותית מהסכום החודשי שהקצבת לעצמך, שלא לדבר על זה שכמעט בלתי אפשרי לחסוך משהו מהסכום הזה. בטח לא מעל 1000 דולר בחודש בשביל להחזיר את הריבית של הלוואת הסטודנט.

בנוסף, אני מניחה שתרצה קצת לצאת, קצת לבלות, אולי לראות איזה מופע בברודווי פעם ב. כל הדברים האלה מאוד יקרים. 18 דולר לקוקטייל במנהטן זה מחיר סביר. כרטיסים במקום סבבה (לא הכי יקרים) הם באיזור ה-80 דולר למופעים הלא ממש מבוקשים (ו-150 למופעים המבוקשים).
אם במקרה תרצה לטוס לבקר בארץ בקיץ, או לצאת לחופש (אפילו רק פעם בשנה) - תוסיף כמה אלפי דולרים טובים לחישוב.

אז לשאלתך - כן, אפשר לחיות מפחות מ-60000 לשנה, ואני מכירה הרבה אנשים שחיים פה ככה.
אבל השאלה היא התואר הראשון בארה"ב שווה את זה, ואם אתה רוצה לחיות מאוד בצניעות ולמנוע מעצמך הרבה (אחרי שאתה רגיל לרמת חיים אחרת לגמרי, מדבריך).

אם ההורים שלך מעוניינים לממן את הסיפור - שיהיה בכיף. באמת. כשיש כסף - החיים בניו יורק מאוד יפים (ולא רק בניו יורק, אבל בערים הגדולות יש יותר פיתויים לבזבז
).

לדעתי - תעשה תואר בארץ (הזכרת כלכלה למשל - אז באחת האונבירסיטאות המובילות, לא במכללת שקר-כלשהו), תצבור קצת נסיון ואז תגיע ל-MBA בארה"ב. אני מכירה כמה אנשים שעשו את המסלול הזה, כולל MBA במוסדות המובילים בארה"ב. בתואר השני (יותר מבתואר הראשון) מה שחשוב הוא המינגלינג ויצירת הקשרים. התואר השני הוא יותר מרוכז, יותר קצר ויותר זול וממה שהחברים שלי אומרים - רק התואר השני (ולא התואר הראשון) מהווה מקפצה אמיתית למציאת עבודה בעלת הכנסה גבוהה, כי היום לא ממש סופרים בעלי תואר ראשון בלבד (גם אם הוא מוורטון).

שיהיה בהצלחה!

leiny85

New member
נכנסתי לכתבה הזו, והמחירים כמובן לא מעודכנים

בנוסף, מה שהם מתארים - אלה המחירים עבור לורנס, ניו יורק.
ולורנס - זה לא מה שאנשים מדמיינים כשהם שומעים "ניו יורק". זאת עיירה של 6000 איש, עם אופי מאוד מנומנם.
אם תפתח את המפה ותבדוק כמה זמן ייקח להגיע מלורנס למנהטן - התשובה היא ש-שעה וחצי לפחות תוך החלפת 2 (במקרה הטוב) או 3 אמצעי תחבורה. ברכב - בלי פקקים זה 45 דקות, אבל זו ניו יורק, אז תמיד יש פקקים ואז זה גם יכול להגיע לשעה וחצי.
&nbsp
זה לא איזור שהחבר'ה הצעירים שאני מכירה גרים בו (כי כולם מעדיפים גישה יותר נוחה למנהטן ואיזור שהוא יותר צעיר), אם כי ייתכן שהוא סבבה למשפחות.

idohatam

New member
לורנס היא סוג של גטו ליהודים עשירים ודתיים

תכלס מקום דיי מעפן, ואכן צריך שני LIRR כדי להגיע ממנו למנהטן ולהפך.

naf86

New member
גרתי 2 דקות משם

מקום די יפה, אבל אני חושב שיהיה משעמם לסטודנט צעיר

naf86

New member
יש מקומות מחוץ לעיר ניו יורק

שיש להם אוניברסטאות די טובות. המגורים שם גם הרבה יותר זולים.
&nbsp
אני גר ברוצ'סטר. העלות פה הרבה יותר זולה מהעיר ניו יורק.

למעלה