תואר שני במשפטים לחסרי תואר 1?

just speed

New member
אתה כרו"ח....

אני כלכלן... וכמו רבים מאלה שלמדו יחד איתי משפטים במכללה היו רואי חשבון, כלכלנים, אנשי מחשבים, רופאים, שמאים ומהנדסים. הדבר האחרון שחשבנו אליו - זה כמה נרוויח בהתמחות ואם נחייה עם "משכורת רעב". ההתמחות היא כולה שנה ועוד חודשיים-שלושה ללימוד עצמי שלא ממש יאפשר לך לעבוד.... תחסוך כסף שיאפשר לך לחיות שנה וחודשיים ללא הכנסה, אם כי עם תואר נוסף ועם נסיון בתחום שלך, אתה יכול להשתכר כמתמחה מעל לשכר הממוצע במשק (מנסיון)
 

liadmc

New member
מה?

אני צריך להזכיר לך שכלכלנים לא עושים סטז'? למי שמקצוע ראיית החשבון הוא היעד בחייו, הרי שתחילה עליו לעבור שנתיים(!) של התמחות. בשנתיים הללו אתה, בגדול, עבד של המשרד. השעות הן לא שעות, החיים ממש רחוקים מלהיות חיים והמשכורת, כן, היא משכורת רעב. המשרדים, במיוחד אלה בעלי השם (או בעגה המקצועית ה- Big four), מנצלים את העובדה שכמוני יש מאות (ואולי אף אלפים) שמעוניינים לרשום בקורות החיים שלהם שורה אחת נוספת הנושאת את שם המשרד. לכן, ותסלח לי על הצרפתית, הם תופסים אותך בביצים ואומרים: "רוצה להתמחות אצלנו? בבקשה. זה המחיר שאתה צריך לשלם..." והמחיר מגיע לעיתים למצב שעובדים 30 שעות ברציפות, 50 שעות ברציפות ועוד כהנה וכהנה. אני בפירוש יכול לומר לך שעברתי את שבעת מדורי הגיהנום, והיי, זה ממש לא FUN. בנוסף להיותי רו"ח, יש לי גם תואר ראשון במנהל עסקים. בסה"כ למדתי קרוב לחמש (!) שנים, וזה עוד מבלי להזכיר את הסטז'. למי מאתנו שאינו מתחיל את ההתמחות במקביל למהלך השוטף של הלימודים (וגם זה אפשרי רק מהשנה השלישית), הרי שסה"כ שנות הלימוד בדרך אל ה-Title הנכסף, עומד על כ-7. כעת אני מאוד מעונין ללמוד משפטים, מה שאומר, בהנחה שאעבור את בחינות הלשכה במכה הראשונה, שמצפות לי עוד כשלוש שנות לימוד (בסה"כ, עם הלימודים הקודמים- 10 שנות לימוד באקדמיה). תגיד לי אתה, אם זה נראה לך הגיוני עכשיו שיש לי חששות להשתכר שוב משכורת רעב. בסה"כ אני תוהה האם לכברת הדרך הנכבדת שעברתי יהיה איזשהו משקל לכשאגיע לשלב ההתמחות במשפטים. מה יש לך להגיד על זה? ודבר נוסף, אני לא בטוח, וכמובן תקן אותי אם אני טועה, שאפשר להתמחות במחלקות המשפטיות במשרדי רואי-החשבון.
 

אדנדום

New member
אני בטוח שתוכל להשתכר יפה בהתמחות

הכל עניין של גישה. אם תגיע למשרד עו"ד ותגיד "אני צריך מקום להתמחות, ודרך אגב אני גם רו"ח", תקבל שכר מינימום. אם תגיע למשרד עו"ד בתחום המיסים או למשרד רו"ח שיש בו גם עו"ד ותגיד "אני רוצה לעבוד כרו"ח, ודרך אגב - יש לכם במקרה עו"ד שיכול לחתום לי על הסטאז'?", תקבל את אותו שכר שאתה מקבל עכשיו... צריך קצת אסרטיביות...
 

אדנדום

New member
ממש לא פיקטיבית

התייחסתי לאופן ניהול המו"מ, לא לאופן התנהלות הסטאז'. ניסיתי להדגיש את הסמנטיקה כשמנהלים מו"מ במצב מיוחד כזה.
 
למעלה