תודה לפיגה ויוכי

  • פותח הנושא ddh1
  • פורסם בתאריך
מתכונים לעוף

עוף בפירורים על מצע תפוא מנקים כרעיים בכמות הרצויה מסדרים בתבנית טבעות תפוא מערבבים בשקית פירורי לחם עם גריל עוף, פפריקה ואם רוצים קצת אבקת שום (לא חובה) טובלים כל חתיכת עוף בשקי ומנערים היטב עד שמצופה מניחים כל חתיכת עוף בתבנית מעל התפוא בסוף מפזרים את הפירורים את הפירורים שנשארו על תפוא ומסביב לעוף אופים מכוסה עד שרך ואחכ פתוח עד שמשחים. עוף בפתיתים: זה עוף פשוט ונחמד לאמצע שבוע (לדעתי פחות מתאים לשבת). מתאים במיוחד לנשים עובדות או עמוסות בגלל שאת העוף מכינים בערב ובצהריים מרתיחים ומוסיפים את הפתיתים. מטגנים בצל גדול או שניים עד שמשחים יפה. מוסיפים קוביות עגבניה או 2 מוסיפים את העוף ומטגנים מעט עד שמקבל צבע יפה. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי העוף ומוסיפים תבלינים :פפריקה, מלח, פלפל, גריל עוף (הרבה) מבשלים כשעה עד שהעוף מוכן. עד כאן אפשר להכין מראש. מרתיחים שוב ובודקים שיש מספיק מים מוסיפים את הפתיתים מנמיכים אש. עוד עשר דקות עד רבע שעה על אש נמוכה עם עירבוב עדין תוך כדי. להשאיר עוד עשר דקות סיר סגור ובתאבון. שבת שלום לכולכם!!!!!!!.
 
למעלה