תוכניות אימון

חן M

New member
תוכניות אימון

לא פעם מצאתי חילוקי דיעות בין מאמנים לגביי הנושאים הבאים : לאחד שמתאמן 3 פעמים בשבוע נותנים AB או ABC לעומת A . לאחד שמתאמן 4 פעמים בשבוע נותנים ABC לעומת AB . וכו' ... לא הכנסתי פרמטרים משתנים של האדם מטרותיו , וכמה זמן הוא מתאמן ובאיזה עצימות אבל אני בטוח שכולכם הבנתם את הכוונה ... מה דעתכם ? אני מבקש מראש נסו לא להתנצח באופן אישי !!!

הר ניר29

New member
אני חושב

שבאופן כללי ללא התייחסות להגבלות מיוחדות, A או AB עדיף מבחינת גירוי לקבוצת השרירים

Dark Muse

New member
לדעתי

AB במתכונת של שלוש פעמים בשבוע זה בסדר גמור כאשר התוכנית בנויה היטב. ABC, כאשר מבודדים קבוצת שרירים ליום אחד בשבוע זה לא טוב. לארבע פעמים בשבוע, AB יהיה מתבקש. אני פשוט לא רואה סיבה למה לתת ABC לעבודה של 4 פעמים בשבוע. זה יוצר אי סדר וחוסר איזון לטעמי. כפי שנאמר, לרוב האנשים A\AB , שלוש - ארבע פעמים בשבוע יהיה מספיק. החלוקה של האימון צריכה להיות כזו, שתיהיה נוחה למתאמן, ומספיק טובה על מנת לספק עומס ולהתאושש ממנו.

אני בכלל לא רואה את הטעם להתאמן יותר מ3 פעמים

בשבוע (משקולות), סתם ביזבוז זמן ואפשר להפיק הרבה יותר תועלת מ-3. (גם אם המתאמן "מתקדם")

Dark Muse

New member
זה נכון, אבל יש אנשים שרוצים

זה עושה להם טוב בנשמה, ואפשר לתכנן אחלה תוכנית גם לארבע פעמים בשבוע.

oridoron77

New member
האפשרויות פתוחות

המטרות הם אלו שיעלימו את כלל האופציות, וישאירו את המתאימה ביותר. אורי

חן M

New member
תן לי בבקשה דוגמאות

למקרים בהם תבנה למתאמן תוכנית AB ל - 3 פעמים בשבוע (במידה ואתה תומך בקונספט הזה) .

oridoron77

New member
אני לא מתחבר, אבל אני יכול לחשוב על דוגמא

למשל: בנאדם שיכול להגיע לחדר הכושר רק 3 פעמים בשבוע, ותדירות של A שלושה פעמים בשבוע עם עומסים משתנים לא מתקבלת כרגע (אפשרות: בנאדם לא מתחבר לסוג האימון בתוקף). עוד דוגמא שצורת חילוק ק כזו יכולה לעבוד: מתאמן שרוצה בתקופה נוכחית לשפר יכולת כוח בRM נמוך (RM1-3) בחלק מסויים ספציפי עם עלייה מזערית כמה שיותר במשקל. לדוגמא בנץ, 2 אימוני A שלא כוללים את הבנץ ומתחזקים את שאר החלקים, ואימון B אחד בעצימות גבוהה בRM נמוך. שבוע לאחר מכן אימון B אחד בעצימות בינונית כבדה כדי לשמר את יכולות הכוח של שאר שחלקים בגוף, ו2 אימונים בעצימות בינונית בבנץ (תרגיל מפתח + תרגילי חיזוק בכלוב למשל). *הדוגמא השנייה והקצת יותר מורכבת מטרתה כמובן שיפור יכולת כוח מקסימאלי בRM נמוך לחלק הספיציפי, ושמירה על אותן יכולות כוח (ללא מטרת שיפור) בשארה חלקים. כמו שאמרתי, אני לא כ"כ אוהב את צורת החילוק הזאת, אבל זו הדוגמא שאני נותן. אורי

oridoron77

New member
תיקון לדוגמא השנייה

אימון אחד B שכולל את הבנץ (ואפשרות להוסיף תרגיל חיזוק אחד או שניים) + 2 אימוני A לשאר חלקי הגוף בעצימות בינונית שבוע לאחר מכן להפוך את הסדר כאשר אימון B מבוצע 2 פעמים בצורה בינונית, ואימון A מבוצע פעם אחת בעצימות כבדה. ישנם עוד דוגמאות שאפשר לתת, למרות שיש לי הסתייגות אחת: *אם המטרה שאנחנו מדברים עליה אצל מתאמן היא מטרה של היפרטרופיה הרי שAB 4 פעמים בשבוע, או A 3 שלוש פעמים בשבוע עם עומסים משתנים, כנראה שיהוו את האופציה העדיפה למתאמן הנ"ל. אורי

חן M

New member
אם ניכנס לעיניינים סמנטיים

הייתי מחשיב את זה כ- A1 , A2 .

לא ממש

המשותף בינהם יהיה הסקוואט כל השאר דיי שונה, זה לא שאתה לוקח בנץ פרס ב A1 ושם במקום לחיצה עם דאמבלים ב A2 במקרה של SS ההגדרה היא AB פאוור קלין/מתח במקום דדליפט מילטרי פרס במקום בנץ פרס

חן M

New member
כשאני מתייחס ל

A1 A2 אני מתכוון לתוכנית בה אתה מבצע את המתח במקום הפאואר קלין . אם תנתח את התוכנית באופן קניזיולוגי בסיסי ביותר אתה תמצא ש : בכל האימונים יש עבודה על שרירי הרגליים כמו שציינת . לגביי המשתנים בין 2 האימונים שזה תרגילים לפלג גוף עליון : בין הלחיצת כתפיים ללחיצת חזה יש גם דימיון מבחינת השרירים הפועלים אם כי הנתח שלהם בכמות העבודה משתנה בהתאם לתרגיל . השוני היחידי שאני רואה זה בעצם ההפרדה בין המתח לבנץ פרס בשביל זה אני לא הייתי מגדיר את התוכנית הזאת כ- AB קלאסית . אבל באמת בנושא הזה אני חושב שיש מקום לשוני בדיעות כי באמת זה רק הסתכלות סמנטית .

renegade21

New member
עוד ישרפו אותי פה אבל יאללה

SS נחמד לא מעבר לכך בתור אתה אמור לדעת קינזיולוגיה ואת ההבדלים בין אביזרי האימון השונים והתרגילים כולל כיצד לנצל יותר אורך-מתח שריר וכמובן אי ספיקה במהלך תרגיל זה או אחר... כמובן שישנם דברים שאליהם לא כולם מתחברים אך כן כדאי שתהיה הבנה... השקענו לא מעט שעות לימודים בקורס הבסיסי ובהשתלמויות או קורסי המשך וכמובן בקריאת כתבות,מאמרים,מחקרים בין אם בעיתונות הכתובה או בספרים או באינטרנט. אולי כן יש מקום להמליץ על ספרות מסויימת למתאמנים אך בתור מאמנים ומדריכים הייתי מצפה לראות קצת יותר מחשבה ולא להלל ספר זה או אחר (ע"ע עוצמות חדשות,SS וכדומה) במיוחד כאשר המתאמן יגיע לחדר הכושר ולא יפנה למדריך במקום ויסביר לו מה הוא עושה ובכך רק יעודד מתאמנים נוספים לנהוג כך ובסופו של דבר להיפצע או כלל לא להתאמן נכון... כמו כן צברנו ניסיון כמדריכים ויש בידנו את הידע בואו נעביר אותו הלאה בצורה הטובה ביותר שאנחנו יכולים. רן

איזה ידע צברת בקורס?

לעשות ABCD? לעשות סופרסטים ודרופסטים? זה הקורס הכי שיטחי ובסיסי שעברתי בחיים שלי, הידע שאתה מקבל שם שואף לאפס לעומת מה שיש בחוץ מספרים, מחקרים ואנשים בעלי ניסיון של עשרות שנים בתחום. לא מעללים שום דבר, מאחורי כל דבר יש הגיון ופאזל שמתחבר ותוצאות בשטח. אם להתקדם ב50% לפחות במשקלים שלך ב4-6 חודשים זו לא התוכנית האידיאלית למתחיל, אז אני לא יודע מה כן. העמסה פרוגרסיבית לינארית במיוחד כזו שמתבצעת מאימון לאימון תקנה לך בסופו של דבר יותר מסת שריר, יותר משקל על המוט = יותר מסת שריר בהנחה שכל הפרמטרים האחרים תקינים (תזונה, התאוששות ושינה וכדומה). אנחנו לא שורפים אותך, פשוט צריך לדעת מהיכן מגיעה החשיבה המוטעת הזו שמלמדים אותך בקורס ש "1-5 חזרות זה כוח, 6-12 זה מזה ו15 ומעלה זה סבולת" - זה פשוט לא נכון עם הרבה הסתייגויות. אם אתה אומר ש SS נחמד ולא מעבר לכך יש לכך כמה אופציות אם לא כולן יחד: 1. לא קראת את הספר 2. לא עשית את התוכנית, לפחות לא יותר מחודש 3. אתה לא מאמין מלכתחילה בשיטה, אבל עדיין לא ניסית זה כמו להגיד על אוכל שהוא מגעיל לפני שטועמים (ואל תתחילו להביא דוגמאות תאילנדיות) למה נראה לך שמישהו יפצע מתוכנית כמו SS? כי מה יש שם תרגילים מורכבים כמו דדליפט וסקוואט? מי אמר שלחיצת כתפיים בישיבה תהייה מסוכנת פחות? מי אמר שעומסים מסוכנים לאנשים בריאים גם אם מדובר על עומס על עמוד השידרה או דברים שכאלו ואחרים? בוא נודה במציאות, הסיבה שרוב המכוני כושר לא עושים בהם סקוואט ודדליפט ומילטרי ושם התרגילים נובע מדבר אחד - עצלנות של מאמנים ללמד טכניקה או להפך בורות של מאמנים לא לדעת את הטכניקה. ללמד סקוואט ודדליפט לוקח מעט השקעה ובשביל שכר מינימום או קצת מעל לכך, הרבה מאמנים ואולי בצדק לא רוצים לקחת זאת על עצמם. בכל מקרה, אל תעלל כל כך את הקורס שלמדת כי ב240 שעות לא תצליח להקיף אפילו 10% מהתחום, אני כבר 4 שנים רק קורא ומתעדכן כל פעם מחדש ולומד כל הזמן דברים חדשים, זהו הצפי גם ממאמנים ומדריכים בחדרי הכושר אבל שוב לרובם זו סתם הכנסה צדדית או עבודה זמנית (ובצדק) עד שימצאו תחליף נאה יותר.

הר ניר29

New member
לא הבנתי רק דבר אחד

מדוע המידע של טווח RM מסויים אינו יכול לשמש מסגרת בהשגרת מטרות באימון התנגדות? ומדוע המידע הזה בכלל סותר את SS?

כי זה לא מדוייק

עם RM3 וגם 4 אפשר לעלות יפה מאוד במסת שריר, במיוחד כשאתה מתחיל, לכן לומר "אימונים רק לכוח" לא יהיה נכון ושגוי מלכתחילה. גם הסאגה הזו להגדיר דברים, מי צריך את ההגדרות של טווחי החזרות? זה נכון יהיה להציב לימיטים, לעשות כל אימון RM1 יהיה מטומטם, לפחות למתאמן מתחיל וגם לעשות RM20 כאשר רוצים לעלות במסת שריר יהיה שגוי.

הר ניר29

New member
זה שזה לא מדוייק

לא הופך את זה דבילי לשימוש. אתה מכיר משהו מדוייק באימון גופני? הכל תלוי ב....

הר ניר29

New member
אני לא יודע מה הידע שאתה

רכשת בקורס... אבל תחת הקורסים שלי אף אחד לא מקבל מידע של שחור ולבן... גם הספרות אינה מציינת שזה מדוייק... מי אני שאגיד אחרת
הרי כל רכיב כוח משתפר בכל טווח חזרות...יש אזורים שמדגישים רכיב מסויים בשילוב המנוחה מתאימה

הקורס שלי דווקא היה סבבה

אבל אנשים שיצאו מקורסים אחרים, לפעמים אני מרחם עליהם ולפעמים אני לא יודע איפה להתחבא. אני שמח שאנשים כמוך פעילים בקהילות כאלו ואחרות וגם מרצים במוסדות לימוד, זו הדרך הטובה ביותר להתעדכן ולחיות את המקצוע, חבל שהרבה מרצים אחרים לא עושים זאת ולאחר מכן מדברים שטויות.

למעלה