איזה ידע צברת בקורס?
לעשות ABCD? לעשות סופרסטים ודרופסטים? זה הקורס הכי שיטחי ובסיסי שעברתי בחיים שלי, הידע שאתה מקבל שם שואף לאפס לעומת מה שיש בחוץ מספרים, מחקרים ואנשים בעלי ניסיון של עשרות שנים בתחום. לא מעללים שום דבר, מאחורי כל דבר יש הגיון ופאזל שמתחבר ותוצאות בשטח. אם להתקדם ב50% לפחות במשקלים שלך ב4-6 חודשים זו לא התוכנית האידיאלית למתחיל, אז אני לא יודע מה כן. העמסה פרוגרסיבית לינארית במיוחד כזו שמתבצעת מאימון לאימון תקנה לך בסופו של דבר יותר מסת שריר, יותר משקל על המוט = יותר מסת שריר בהנחה שכל הפרמטרים האחרים תקינים (תזונה, התאוששות ושינה וכדומה). אנחנו לא שורפים אותך, פשוט צריך לדעת מהיכן מגיעה החשיבה המוטעת הזו שמלמדים אותך בקורס ש "1-5 חזרות זה כוח, 6-12 זה מזה ו15 ומעלה זה סבולת" - זה פשוט לא נכון עם הרבה הסתייגויות. אם אתה אומר ש SS נחמד ולא מעבר לכך יש לכך כמה אופציות אם לא כולן יחד: 1. לא קראת את הספר 2. לא עשית את התוכנית, לפחות לא יותר מחודש 3. אתה לא מאמין מלכתחילה בשיטה, אבל עדיין לא ניסית זה כמו להגיד על אוכל שהוא מגעיל לפני שטועמים (ואל תתחילו להביא דוגמאות תאילנדיות) למה נראה לך שמישהו יפצע מתוכנית כמו SS? כי מה יש שם תרגילים מורכבים כמו דדליפט וסקוואט? מי אמר שלחיצת כתפיים בישיבה תהייה מסוכנת פחות? מי אמר שעומסים מסוכנים לאנשים בריאים גם אם מדובר על עומס על עמוד השידרה או דברים שכאלו ואחרים? בוא נודה במציאות, הסיבה שרוב המכוני כושר לא עושים בהם סקוואט ודדליפט ומילטרי ושם התרגילים נובע מדבר אחד - עצלנות של מאמנים ללמד טכניקה או להפך בורות של מאמנים לא לדעת את הטכניקה. ללמד סקוואט ודדליפט לוקח מעט השקעה ובשביל שכר מינימום או קצת מעל לכך, הרבה מאמנים ואולי בצדק לא רוצים לקחת זאת על עצמם. בכל מקרה, אל תעלל כל כך את הקורס שלמדת כי ב240 שעות לא תצליח להקיף אפילו 10% מהתחום, אני כבר 4 שנים רק קורא ומתעדכן כל פעם מחדש ולומד כל הזמן דברים חדשים, זהו הצפי גם ממאמנים ומדריכים בחדרי הכושר אבל שוב לרובם זו סתם הכנסה צדדית או עבודה זמנית (ובצדק) עד שימצאו תחליף נאה יותר.