תוכניות אימון

Dark Muse

New member
משה תקרא practical programming

מי שמגדיר טווחי חזרות הוא ריפטוי בעצמו. הסיבה היחידה שעושים 5 חזרות היא בגלל שזה טווח יעיל לשיפור כוח ומסת שריר במידה מסויימת. השאלה היא, אם מישהו רוצה היפרטרופיה כמה שיותר טוב, SS זה הכי טוב בשבילו? אולי דווקא לעשות תוכנית X אחרת בטווחי חזרות של 8-10 תיהיה יותר טובה? הפגיעה כמובן תיהיה בשיפור מרכיב הכוח, אבל אולי המסה (שאנשים שקשה להם להשיג את זה צוחקים על אנשים שרוצים את זה) תשתפר יותר טוב, אפילו אצל מתאמן מתחיל. אני אולי סתום וטיפש, ובגלל זה קשה לי לקבל את SS בנחרצות כמוך, אבל דבר אחד בטוח - אם תוכנית A\AB שבנויה טוב (בפורום אצלך נוטים להקצין דברים כדי שזה יהיה טוב לאג'נדה, אבל לא, אני לא מדבר על ABCDEFG עם 40 סטים באימון), לא היתה יעילה לפיתוח הגוף גם לכאלו שלא מזריקים, אז מכוני הכושר היו פושטים רגל, לא היית רואה אנשים שמקבלים מסת שריר מכובדת ומצליחים ללחוץ משקלים גבוהים אף על פי שהם לעולם לא עשו תוכניות כוח, וקשה לי להאמין שבמוסדות החינוך היו מלמדים את אותו החומר אם אין לו בסיס מחקרי מאחורי זה, והכל מבוסס על מגזינים כמו מנטה\פלקס (אם זה ככה, זה עצוב, יניב אל תתעצבן). מעבר לכך, אני אישית מנסיון שלי וממה שראיתי במכוני כושר ובאינטרנט, לא ראיתי יתרון שיש למתאמנים ב SS על אלו שעושים תוכניות אחרות מבחינת פיתוח גוף\היפרטרופיה\מסת שריר. מבחינת כוח ההבדלים קצת יותר ברורים לטובת SS ותוכניות שמתמקדות בכוח.

Aries v

New member
מספיק עם הדיסני מיקי

זה לא שלא ראית יתרון רק מראה עד כמה אין לך באמת נסיון או הכרות עם התוכנית. אין תוכנית שבא אתה יכול להתקדם יותר מהר מ SS, ואין קשר לטווח החזרות.

הר ניר29

New member
אז מהו הקשר?

תסביר בבקשה מדוע ב SS מתקדמים הכי מהר? בבקשה, תנסה לבודד את המשתנים שב SS הכי מהר.

Aries v

New member
אם אתה מעדיף לאכול מזלג או כפית ?

עצם זה שאתה שואל רק מראה שלא קראת את הספר.

הר ניר29

New member
במקום לתת תשובות מתחכמות

תענה קראתי את הספר, ולא רק שקראתי ישנם תכנים שאותם אני מלמד. אני רק שואל מאיפה המסקנות שלך? מדוע באופן מבודד SS עדיף על שיטות אחרות?

אחד מהפרמטרים המשמעותיים יהיה

שעם 5 חזרות יש יותר התקדמות לאורך זמן, מכיוון שקל יותר להתאושש מ5 חזרות מאשר מ 10 לדוגמא. ככל שתתקדם יותר אז תהיה יותר היפרטרופיה ולכן 5 חזרות עדיפות גם להיפרטרופיה. (כמובן שבידדתי את המשתנים האחרים בהנחה שהם אופטימלים מלכתחילה כמו תזונה למשל).

הר ניר29

New member
אחלה

אבל קציתי את השובה ממנו

חן M

New member
קודם כל ברוך הבא

דבר שני אדם עם ניסיון לא היה מעיד לעולם על אף תוכנית שהיא "הטובה ביותר" .

Aries v

New member
תודה !

תוכנית טובה ביותר (אני מדבר אך ורק על מתאמנים מתחילים אשר לא מיצאו את ההתקדמות הלינארית שלהם) היא תוכנית שתאפשר לך להוסיף משקל למוט בזמן הקצר ביותר בהתאם ליכולת ורמת המתאמן. SS עונה מכל הבחינות. תוכנית אשר מלמדת תנעות בסיסיות ומאפשרת התקדמות באותם התרגילים בכל אימון, היתי מגדיר אותה כתוכנית טובה ביותר.

חן M

New member
החסרת משהו אחד

בדיון בינך לבין דארק מיוז סייגת דברים נכונים שהוא ציין לגביי התוכנית בנושא היפרטרופיה . ולא שהיא רעה למטרה הזאת אבל לא הייתי מגדיר אותה כטובה ביותר ובטח שלא הטובה ביותר בהקשר הזה . מצד שני אם אסתכל בקונספט נרחב יותר של שנות אימון או תכנון שנתי סביר להניח שכן הייתי משתמש ב- SS כחלק ממספר תוכניות שמתאמן יתנסה בהם .

Dark Muse

New member
צודק, אין לי נסיון, בכלל גם לא קראתי את הספר

אף פעם לא עשיתי את התוכנית, לא ראיתי אף אחד שעושה את התוכנית גם ביחס לאחרים שלא עושים.

renegade21

New member
קודם כל הידע הוא בין היתר דיונים שלכם

שיחות עם מרצים קריאה של ספרים בנושא אומנם ישנים אך למראית עין כלום לא השתנה ב-30 השנים האחרונות למעט זוויות העבודה של המכונות השונות וכמובן התזונה ושמות התרגילים... לגבי SS התגובה שלך היא עניינית אבל בבקשה תסביר לי סקוואט ודדליפט קיימים רק בSS?לא נראה לי... ואני מאלה שכן מלמדים את התרגילים האלו ואם ניקח את מאמני הפיטבול למיניהם שזה בעצם היחס במעניקים להם פה ופורום חדרי כושר התרגיל סקוואט כנגד פיטבול יותר דומה מבחינת שרשרת העומסים שמופעלת על עמוד השידרה לדדליפט מאשר לסקוואט... ולא התנסתי בSS קראתי עליה וראיתי מתאמנים שעובדים לפיה אך גם אז בביצוע שגוי... מילטרי ואובר הד פרס אותה גברת בשינוי הדרת עומסים שונים שיופעלו על אותם שרירים ואותם מייצבים...מנח שונה של הכתף יערב קצת יותר עבודת אופר טרפזיוס... ביצעת פעם לחיצת כתפיים רק בנגד משקולת אחת בעמידה?

חן M

New member
לגביי

הפיטבול ניתן לבצע ורסיות שונות של סקוואט איתו (כשהוא צמוד לקיר) שזה יהיה כמו : - סקווט בסמיט . - סקווט רגיל . - לאנג' . דוקא לגביי דדליפט זה נראה לי ממש לא נוח לבצע עם פיטבול .

renegade21

New member
הגישה שלי היא פחות על משקלים יותר עבודה נכונה

שמבחינתי האישית היא טווח עבודה גדול ומלא ככל הניתן בתרגיל גם אם יקח יותר זמן להגיע לתוצאות אני חושב שכך ניתן יהיה להגיע לסיבולת שריר ותוצאות איכותיות יותר בסופו של דבר כי המטרה פה היא לבנות את תוכנית האימונים נכון ע"פ מטרות המאתמנים אך גם להקנות להם את הידע להתאמן בצורה האופטימלית העבורם ביותר ואולי עדיף שבמהלך תקופת האימונים הראשונה שלהם רצוי לרכוש יותר ידע מוטורי ויכולת גיוס יחידות מוטוריות מאשר עבודה במשקלים ובאחוזי מאמץ גבוהים. אז במקום להרים 100 קילו לחיצת חזה 4 פעמים המתאמן יהיה מסוגל להארים 8 פעמים 80 קילו נפח האימון שלו יהיה גדול יותר וככל שיתאמן יותר גם גבוה יותר...

renegade21

New member
המאמר הזה מהלך בין הטיפות אך כדי שנגיע להסכמה

מסוג כלשהי לפי איזה מקרה נלך? מתאמן מתחיל בינוני מתקדם? כל מקרה לגופו אך אין התייחסות לפיתוח למידה מוטורית מה שגורם לי קצת רתיעה מכך בבקשה הסבר

הספקת לקרוא את המאמר ב7 דקות?

לא נראה לי. בקשר למה נלך, נלך על מתאמן מתחיל ובינוני. למידה מוטורית? טכניקה של תרגילים הכוונה? מה יש ללמוד כאן? מי שיודע ללמד את המתאמנים שלו, הם יעשו כמו שצריך - מי שלא אז לא. סקוואט אפשר ללמוד בכמה אימונים בודדים, דדליפט כנ"ל, תוך 3-5 אימונים אתה יודע לעשות את התרגילים הללו פרפקט עם הסבר והדרכה יעילה.

renegade21

New member
אני קורא מהר....

טכניקה של תרגילים כדי ללמוד תנועה כמה חזרות הגוף צריך לבצע עד שתיווצר תבנית תנועתית במוח?לי זכור כמה עשרות אלפי פעמים.. תקן אותי אם אני טועה שכחתי איפה ראיתי את זה... הדרכה נכונה?סקוואט תרגיל בסיסי ביותר והחשוב ביותר דדליפט נכון כהגדרתך כיצד יש לבצע?

אלפי פעמים?

איפה קראת? זה לא נכון כי אם זה באמת היה עשרות אלפי פעמים זה אומר שבן אדם היה צריך ללמוד סקוואט חצי שנה, מי שלומד סקוואט חצי שנה לצערי בעל מוגבליות (יכול להיות מוחית ויכול בהחלט להיות משהו לא קשור כמו ליקוי יציבה מולד). נכון סקוואט זהו תרגיל בסיסי, זו היא פעולה יומיומית שאתה עושה כאשר אתה קם מהכיסא או מתיישב עליו, אז למה צריך ללמוד אותו עשרות אלפי פעמים? במה אתה מתכוון בדדליפט כיצד יש לבצע? יש על כך פרק שלם ב SS + מיליון סירטוני הדרכה באינטרנט + יש מספר סוגים של דדליפט תלוי במה רוצים להתמקד, להסביר על גבי הודעות באינטרנט זה נחמד, אבל כדי להבין באמת צריך לבצע ולתקן בן אדם ב LIVE כי אחרת קשה נורא ללמוד.

renegade21

New member
דדליפט יש רק אחד...

כל השאר שיטות שונות לניצול גלוטאוס,זוקפים,מקרבים,האמסטרינג ובושה שקוראים להם כך...

למעלה