תום יורק על ישראל + קליפ חדש

dresner

New member
תום יורק על ישראל + קליפ חדש

תום יורק הוציא היום הודעה בבלוג (Dead Air Space) לא אוהדת במיוחד (אם להשתמש בלשון המעטה) בנוגע לישראל והמלחמה בלבנון. בנוסף הוא העלה קישור למאמר חריף ביותר שכותרתו: "אבא, למה ישראל עשתה את זה לנו?". אח"כ אל תופתעו שהם לא באים להופיע כאן! על כל פנים, הקליפ החדש של Harrowdown Hill יצא לאוויר העולם. מה אתם חושבים עליו?

vegetable man

New member
אני מציע להתייחס לדברים בזהירות

שים לב שת'ום לא אמר דבר וחצי דבר נגדנו או נגד ממשלתנו. הוא דיבר על "מלחמת העולם השלישית, שמתרחשבת בלבנון ובצפון ישראל" - כלומר, ת'ום, בדרכו הבומבסטית, הזדעזע מהתמונות של הלינק והגיב בצורה אימפולסיבית בבלוג. הוא הזכיר שהמלחמה מתקיימת גם בצפון ישראל, כלומר הוא מודע גם לסבלנו. התמונות הזוועתיות (ואני מזהיר הן לא קלות לצפייה, מהלינק שהוא צירף שם) מה לעשות, רובן בצד השני. אך שים לב שהוא שולח את חיצי הביקורת כלפי ראש ממשלתו, בלייר, ולא אמר כלום נגדנו. אבל גם אם יש לו ביקורת אישית נגדנו - ת'ום מביע את צערו על מותם של חפים מפשע באשר הם - אין לו עניין אישי איתנו וזה בוודאי לא מנע/ימנע ממנו להגיע לפה בעתיד. ועדיין הוא לא אמר דבר נגדנו, עד כמה שידוע לי. העולם כולו מעוניין להפסיק את האלימות, וזה לא פוסח על ת'ום, אבל אינו עושה דבר לפירוקו של החיזבאללה. בין עם אנחנו מסכימים איתו או לא, זה לא אמור לשנות מה שאנחנו חושבים עליו, או על המוסיקה שלו. לגבי הקליפ, נפתח שרשור חדש בו יהיה אפשר להתייחס

Latisia

New member
אממ אני חושבת שהדרך היחידה שמדינות.

העולם להבין מה קורה בצפון ישראל כיום זה רק דרך התקשורת. אני חושבת שישראל לא רוצה להפרסם אולי תמונות של ההרס של הצד שלנו. כלומר לפני מה שאני רואה פה בחדשות מראים רק תמונות מלבנון ואולי רק פעמים ראיתי מאז תחילת המלחמה של ישראל. אבל בכול אופן אני יודעת שהממשלה הקנדית לוקחת את הצד שצריך להפסיק את המלחמה הזו כמו רוב מדינות העולם לא?

אל תבחר בכוח לראות את זה ככה.

אותי אישית זה מחרפן העניין הזה. ונסיתי לקרוא את ההודעות של כולם לפני שקראתי בכלל את מה שיורק כתב ..(כמה אובייקטיבי מצידי חח). שמע, טוני בלייר, הציג במסיבת עיתנואים שהיתה בסוף השבוע בוושינגטון דעה מאד נחרצת בעניין ויותר אובייקטיבית ונכונה מזאת של בוש אפילו . בלייר היה בצורה לא יותר מדי בולטת לטובת ישראל . הוא טרח להזכיר(בצדק) לאנשים איך המלחמה התחיל (בגלל החיזבאללה) "let's not forgert .." . ת'ום יורק יוצא בפרוש נגד בלייר והוא אומר שבלייר לא מייצג את הדעה של כל הקבינט שלו ולא את הפלורליזם שבדעות החברה הבריטית. מן הסתם שיורק מתנגד לדעתו של בלייר. ובוא לא ניהיה נאיביים, הוא טורח להראות תמונות של פליטים פגועים לבנוניים... ושוכח שגם כאן יש נפגעים, פליטים דרומה, אנשים שנהרסו להם החיים. ברור שהוא לא מציג את הדעה של בעניין המלחמה וזה סתם עניין כנגד ראש הממשלה שלו אבל אפשר להשליך מפה בצורה כמעט ודאית על הדעה שלו. וחוץ מזה ש"יהיה גבר" חח ויגיד מה דעתו בעניין הזה של המלחמה בצפון , אי שם מהסטודיו הממוזג והמנותק שלו... שזה ישמע נסער אבל - מספיק גיץ קטן כדי לעשות להבה... אפילו שזה בסה"כ דבר קטן שנאמר אם הוא יום אחד יכתוב שירים כנגד המדיניות של ישראל במלחמה הזאת ? איזה מוסיקה נעבור לשמוע אז?

vegetable man

New member
אוקיי, נגיד ככה

אני מודה שאני נוטה להיות הגנתי כלפי יורק, מסיבות מובנות שאני אסביר, ואני מוכרח לומר שהתגובות פה ממש לעניין, ולא מתלהמות סתם כנגדו. יורק אכן לא באמת מכיר את התמונה בכללותה, כמו שאמרתי. הוא מרגיש חובה להראות אכפתיות, לכסות על השנים שלא היה לו אכפת. הוא מרגיש שהוא עושה את חובתו ע"י כך. זה כמובן, לא מספיק בעיני, זאת חצי דרך, אבל זה גם משהו. אנחנו נמצאים במצב פרדוקסלי, שבו אנשים לוקחים צד לפי מאזן הדמים. עיר שנראית כמו שדה קרב, ילדים הרוגים - משאירים יותר חותם, וזה לא קשור לכיסוי תקשורתי מפלה. ת'ום, כמו שאר הבריטים, למרות הפיגוע בלונדון, אינו מבין את משמעות החיים בצל טרור, לפני שהוא נוקט עמדה. אני מסכים עם מה שאתה אומר "בוא לא נהיה נאיבים" - אבל אני מרגיש צורך לומר "בוא לא נהיה פראנואידים" - יורק אינו נגדנו, הוא לא "יחרים" אותנו. אני מתעקש שהוא אינו לוקח צד - הוא אמן שיושב באולפן הקלטות, ומזדעזע מתמונות, לא יותר מזה. אין פה התערבות כנה ואמיתית עם לקיחת צד. אותי דווקא לא מעניין לשמוע מה הוא חושב עלינו, כי אני יודע שיוציאו את זה מההקשר. מעבר לזה, ליורק יש אנטי עצום לבלייר. האנטי הזה נובע מסיבות כלכליות / אקולוגיות / מיליטריות - כל סיבה אפשרית, והוא גם סירב להיפגש איתו. בשלב הזה, כשיש לו כזה אנטי אליו, קשה לי לחשוב על משהו שבלייר יעשה ות'ום יהיה בעד. מעבר לזה, נקודה אחרת מעניינת, היא שאני בטוח שת'ום נמנע מלומר משהו רע על ישראלים, כי זה יפגע בשרונה אשתו של ג'וני, ומין הסתם זה יפגע גם בג'וני, שהוא גם בינינו חמישית ישראלי.

מה שאמרתי אתמול היה די נסער

במיוחד כי שמתי לב להרבה מקרים בדיוק אתמול של מה שאמרת; שהעולם מסתכל על מאזן הדמים ולפיו לרוב בוחר במי הוא יצדד. וזה מעצבן לגמרי.. אבל אני תמיד מזכיר לעצמי שכשהיה פעם איזו מלחמה בין הסרבים לקוסובים , אז ראיתי את זה כ"רצח עם". כשהיום אני כבר לא בטוח אם זה היה רצח עם או שזה מצב דומה למה שיש כל הזמן בישראל וסתם התקשורת העולמית בוחרת להציג זאת לפי מאזן הדמים הזה... נסיתי להראות דווקא שאין בי פארוניות כלשהן אבל אם כבר ת'ום יורק מראה אכפתיות שיחקור את העניין לעומק כמו שהוא יודע לעשות בבעיות האקולוגיות של העולם (the big ask מה שנקרא). חחח אני כבר לא בטוח עד כמה לת'ום יורק יפריע לומר דברים כנגד ישראל בגלל שרונה גרינווד , הוא חריף ועוקצני בביקורת העולמית שיש לו והוא גם קצת פסיכי אם שכחת, אז מה יהיה אכפת לו לדפוק חברות של שנים עם ג'וני ??

vegetable man

New member
וואלה, מוזר../images/Emo12.gif

כל ה-URL הוחלף בכתובת של אתר לינקים ושיתוף מוסיקה לא חוקית
מעניין מי אחראי לזה, ואם זה באמת בגלל ההודעה הזאת. יכול להיות שזה מישהו ישראלי (או אפילו מפה??? )אני ופולי חשבנו היום איך לכתוב לת'ום מכתב על הדברים שלו (אחד כזה שבאמת יגיע אליו), אבל על זה ממש לא חשבנו
אבל עכשיו אני שם לב שבכתובת הזאת http://www.radiohead.com/deadairspace/ target=_blank style=color:blue>http://www.radiohead.com/deadairspace/ ההודעה של ת'ום נמחקה! אין ספק - מישהו עשה עבודה יסודית!!! זה לא יכול להיות שת'ום התחרט כי יש קישור לאתר אחר, זו כנראה עבודה של מישהו, עכשיו אין כל ספק. אני מניח שעוד נשמע התייחסות לגבי זה ב-As Ease ושאר האתרים

פוֹלי

New member
כמו שצריך.

אותי ממש עצבנה ההודעה שלו. כמו שכבר אמרתי לווג' - יש לי המון הערכה ליצירות של מר יורק, אבל ההתערבות הכל כך מיותרת הזאת ממישהו שיושב במדינה אחרת ולא יודע מה זה לחטוף רקטה על הראש לא הייתה ולא תהיה במקום. תנו לו שבוע באיזה מקלט בצפון, ההודעות שלו יראו אחרת אח"כ.

פוֹלי

New member
תיקון קטן לנוסח

התכוונתי לרשום "תנו לו שבוע באיזה מקלט בצפון, הלינקים שהוא ייתן יהיו שונים אחר כך". ת'כלס הוא לא רשם כלום ספציפית נגדנו, אבל הלינק שהיה שם עם למה *ישראל" עושה לנו את זה ממש עיצבן אותי.

Knives Out

New member
עזבו את זה, תנו לו שבוע..

בצפון וכל המחבלים יכוונו לו על הראש כדי להשמיד לנו את התיירות לתמיד.

../images/Emo45.gif

ישראל עושה לנו את זה כי אנחנו תומכים בטרור, זאת התשובה של האבא. לפחות אמורה להיות. תושבי לבנון, אם הם לא היו בעד החזבאללה אז היו צריכים להעיף אותם לבד. זאת לא אמורה להיות עבודה שלנו! ושהילד הקטן יתחיל להאשים את הממשל הלבנוני, ואת אבא שלו ואת כל התומכים בטרור. ואח"כ יבין למה עושים להם את זה. הבעיה היא שת'ום כנראה אוהב לעזור לחלשים, יש לו מין רגש כזה. לא שזאת אשמתנו שהם החלשים והטיפשים. בקיצור ת'ום אף פעם לא חווה מלחמות קיום, ההסטוריה של העם שלו שונה לגמרי. בקיצור הבנאדם לא יודע ולא מכיר מה קורה פה, אז באמת הוא מוזמן לארץ לגור פה תקופה, עם משפחתו, ואמן שיפול עליהם איזה קטיושה נראה איך הוא ידבר אז. וואי זה כל כך מקומם!!! אבל חוצמזה אחלה יוצר.

vegetable man

New member
עדכון

בדיקה של פולי ושלי מראה שהדומיין של - www.deadairspace.com שמקשר לבלוג, אינו שייך לרדיוהד כלל. אבל עדיין, מדוע דווקא עכשיו הוא מקשר לאתר אחר? לעומת זאת www.radiohead.com/deadairspace שכן שייך לרדיוהד, כן מקשר לבלוג אבל אינו מכיל את ההודעה יותר. יכול להיות שת'ום קיבל כמה תגובות מחברים (ג'וני, אישתו, או עוד חברים ישראלים)? בינתיים, בוואלה גם מתייחסים להתבטאות של ת'ום, ובפורומים שונים של רדיוהד מעלים השערות שונות ומשונות לתופעות האחרונות...

אני כמעט בטוח שזה קשור לג'וני...

למרות שאמרתי שלת'ום יורק לא אכפת לתת ביקורת כמה חריפה שתיהיה. עניין מוזר, אני מקווה שהוא יסביר משהו בבלוג יותר מאוחר... וכמו שפולי אמרה הלינק שאליו הוא קישר שבו מופיע - "למה ישראל עושה לנו את זה ?" זה הדבר המקומם והמפריע באמת. כי אם הוא היה נותן ביקורת על בלייר בלבד אז אולי זה היה מפריע פחות. זה היה מפריע רק קצת כי הרי בלייר קצת לטובת ישראל בגלל שחיזבאללה יזם את המלחמה. ד"א גם אני תכננתי לכתוב לו איזה מכתב וגם לי יכולה להיות דרך סלולה כדי שזה יגיע אליו. השאלה אם אחרי שההודעה הוסרה יש טעם למה ? וזה שהיא הוסרה האם זה אומר להעלים עין או להפך? ועל מה נבכה ואת מה נבכה?

The Miller

New member
אמנם

הוא לא כותב בפירוש משהו רע נגד ישראל, אבל הוא כותב שהוא נגד המלחמה. החיזבאללה ביקשה הפסקת אש, אנחנו אלה שממשיכים את ההתקפות. משמע הוא נגדינו ונגד המלחמה, וזה די ברור כשהו בוחר לשים קישור עם הכותרת "אבא, למה *ישראל* עושה לנו את זה"

vegetable man

New member
ואני לעומת זאת

מאמין שהוא הזדעזע מהתמונות, לכן הוא שם את הקישור הזה. התגובה שלו מאוד נאיבית ומעט בנאלית, לא צריך להסיק מזה שהוא "נגדנו". אבל כל אחד רשאי לחשוב מה שהוא רוצה.

vegetable man

New member
מה שנאיבי הוא

שכל מה שיורק עושה, אם תשים לב, זה רק לבוא בטענות לראש ממשלתו - שעם כל הכבוד למר בלייר, הוא לא יעצור את המלחמה הזאת. יורק אינו אמר בדבריו שום דבר בעל משמעות על המלחמה - במקום זה הוא מרוכז בסלידה שלו אל מר בלייר. ההבנה שלו של המצב מאוד פרימיטיבית. אנחנו כולנו היינו רוצים שתהיה ליורק דעה יותר מגובשת על המצב, מעבר למתן לינק של תמונות זוועה. העובדה היא, שאין לו. מי שאין לו דעה רצינית על המצב - לא ראוי שנמהר להסיק מה הוא חושב, במיוחד כשהוא לא אמר כלום.

Knives Out

New member
ת'ום כל כך נאיבי, אתה צודק..

מה שהכי נאיבי בתגובה שלו זה שאין לו מושג על מה הוא מדבר. הוא לא יודע כי הוא אף פעם לא חווה משהו דומה לזה. בשביל יציאה נגד טוני בלייר הוא מוכן לשכוח שחיזבאללה הוא ארגון טרור שמפגע אצלנו כבר שנים(מוזר שהוא לא התלונן על דברים כאלה) והוא אפילו שוכח שגם לבנון מפציצה את ישראל. שלא נדבר על זה שביום שנגמר האולטימטום של איראן שאמריקה נתנה לה להפסיק את פיתוח פצצת האטום, בדיוק באותו יום נחטף גלעד שליט. ומי בדיוק מממן את החיזבאללה? איראן. ומי פתח במלחמה? לבנון(אפילו הנשיא אמר בחדשות שהוא תומך בחיזבאללה. אז שיפסיק להתלונן שמפציצים אותו. חתיכת דפוק.) ועכשיו נהרגים לנו חיילים נגד לבנון ות'ום יורק החוצפן עוד מעז לפתוח את הפה שלו על ישראל. למה ישראל מפציצה אותנו? כי אנחנו הורגים להם את הבנים. זאת התשובה לשאלה שלך. וואלה יופי. איך ידעתי שתהיה לו את החוצפה להגיד משהו על זה.

למעלה