תום יורק על ישראל + קליפ חדש

לפי דעתי,

בכדי לא לקומם אף אחד מהצדדים, אמנים צריכים לשתוק כשזה מגיע לפוליטיקה. שיתעסקו במוזיקה.

Shame in you

New member
אוי, אני שונאת את זה

למה מוסיקה חייבת להתערבב עם דבר כה מכוער כמו מלחמות מטופשות? למה?!

מוסיקה בתור צורת ביטוי מבטאת את

כל האספקטים השונים בחיים..כולל מלחמות...זה לגיטימי.. אני לא רוצה את המוסיקאים שלי אטומים למה שקורה וחסרי דעה....נכון שזה לא נעים כשלא אוהבים אותך, אבל ביקורת בעיקרה היא דבר חיובי.

Shame in you

New member
כמובן

אני מתכוונת לזה שאני שונאת מלחמות באופן כללי, לאו דווקא בין מדינות, אלא בין אנשים, זה מזהם ומיותר כ"כ.

צבגניב

New member
הדעות שלו לא שונות...

... מאלו של האירופאי הממוצע - הוא לא יודע כלום על המצב, אבל הוא מתיימר לדעת הכל. עם כל הכבוד לת'ום, שימשיך לעשות מוזיקה וישתוק.

vegetable man

New member
הוא לא צריך לשתוק

אנחנו לא סותמים פיות. שידבר כמה שהוא רוצה. מותר לנו לחשוב שהוא לא מבין בלי להשתיק אותו. אמנים זה עם שעלול לעצבן לעיתים. גם רוג'ר ווטרס אמר דברים שלא התיישבו לחלק פה טוב. אין מה לעשות - לפחות הכוונות שלהם טובות, זו חצי נחמה.

סליחה, אתה יודע הכל על הכל??

אני מניחה שלא, ואני מניחה שיש לך דיעות שונות על דברים שונים שמתרחשים בעולם. תן קצת כבוד למוזיקאי שידוע בכך שאכפת לו מהרבה דברים פוליטיים, חברתיים, סביבתיים. אולי הוא לא יודע הכל, אבל אני בטוחה שהוא קורא עיתונים ורואה חדשות. מנסה ללמוד מה שאפשר. ואגב, אם הוא ישתוק יהיה לו קצת קשה לשיר.

צבגניב

New member
בנוגע לנושא הספציפי הזה...

... אני יודע יותר מת'ום. מסתבר. נתתי לו מספיק כבוד למספיק זמן. רובו התפוגג עם ההודעה שהוא פרסם. הרי כבר ממזמן ידעתי שהוא חובק-עצים, מעין בונו שכזה, אבל לפחות חשבתי שהוא יודע על מה הוא מדבר. "קורא עיתונים ורואה חדשות"?! מר. ת'ום יורק?! באמת?! אני מיד מוריד את הכובע וכותב מכתב התנצלות! נו באמת...

מחבק עצים?

מה רע בזה? הבנאדם פועל למען מטרות שהוא מאמין בהם. הוא לא רק זורק מילה או שתיים בראיונות איתו, הבנאדם פעיל למען איכות הסביבה, פעיל למען זכויות בעלי חיים, ופעיל למען אלף ואחד דברים שהוא מאמין בהם. ככה אני מאמין שאנשים צריכים לפעול, לפי המצפון שלהם. הוא לא יצא נגד ישראל, הוא לא אמר מילה נגד ישראל. הבנאדם מתנגד למלחמות באופן גורף, בלי קשר. הוא התנגד לפלישה לאפגניסטן, הוא התנגד לפלישה לעירק, והוא מתנגד למלחמה שהולכת כאן. הוא לא נקט צד, הוא פשוט טען שצריך לעצור את זה. חלאס להמציא מעשיות במקום שהן לא קיימות. אם הוא יצא נגד מישהו, זה נגד בלייר, השליח שאמור לייצג את הבריטים, והאמת, בלייר באמת מייצג הרבה יותר את האינטרסים האמריקאים מאשר את הבריטים, מנקודת מבט נטרלית, של אחד שלא קשור לאף אחד מהצדדים.

צבגניב

New member
אוי נו

זה נורא יפה שהוא תורם לאיכות הסביבה וכאלה, באמת. כולנו צריכים לעשות את זה, בערך. אבל להגיד "מלחמה זה רע, בוהו" זה מטופש לחלוטין, וזה רק מראה שהוא לא כזה ראוי להערצה. הפלישה לאפגניסטן ולעיראק אולי לוו באינטרסים פוליטיים (כמו כל דבר אחר) מלבד לוחמה בטרור, אבל אני מניח שעדיף לתת לאסלאם להשתלט על אירופה (אנגליה נמצאת שם, הלא כן?) ושכל העולם החופשי יחטוף בפנים. הוא מגבב שטויות על דברים שהוא לא מבין בהם, ואולי העובדה שהפוסט הספציפי הזה נמחק, מעידה שמישהו בסביבה הקרובה שלו הגיע לאותה מסקנה. ואתה, להגיד שהוא לא יצא נגד ישראל כשהוא מביא לינק מגמתי מגעיל שכזה זו עיוורות לשמה.

האנגלים לא מכירים את האיסלם

הם לא נתקלו בו, למרות שהוא כבר משתלט להם על לונדון. הם לא יודעים איך לטפל בו, איך להם שמץ של מושג עליו, והם חיים עדיין בבועה שלא התנפצה. רוב הבריטים לא תומכים במלחמה. אני מסכים איתך שהמלחמות האלה היו חיוניות, אבל מבחינת הבריטים, הם לא מבינים למה שלחו חיילים שלהם למלחמה שלא שלהם. ובצדק, בלייר לא ניסה אפילו להסביר את השיתוף שלהם במלחמה, הוא נתן לבוש להסביר, וכולנו יודעים איך בוש מסביר. אני חושב שתום י'ורק מדבר מתוך הידע שיש לו, העניין הוא שעד עכשיו לא ניערו אותו, ומבחינתו, המלחמה באמת לא מוצדקת. זה לא אוסר עליו לדבר, זה לא מוריד מהכבוד שלו, זה פשוט אומר שיש בעולם יותר מדי ערפל סביב הנושא הזה, שרוב האירופאים בכלל לא מודעים לעובדה שיש מידע מעבר למה שמכתיבים להם. אם כל מילה שהיית זורק הייתה צריכה להתבסס על ידע אבסולוטי והיכרות מוחלטת של הנושא, לא היית מדבר. הקישור לכתבה היה אמוציונלי, הוא לא האשים את ישראל, הוא הזעזע, ובצדק, מהמלחמה. ישראל, למרבה השמחה\צער\אדישות, לא נוהגת לגרום לאזרחים שלה לבכות מול מצלמות על כמה המצב שלהם חרא. היא לא תצלם הרוגים, היא לא תצלם נפגעים, היא לא מנצלת סבל לצורך תעמולה. לכן אין בעולם כתבה נגדית לנושא הזה. לסיכום, אני לא רואה איך התגובה שלו משפיעה על היחס שלי כלפיו, לא לרעה, ולא לטובה.

צבגניב

New member
נכון,

וזה רק מראה שת'ום יורק הוא בסך הכל אירופאי ממוצע שיודע לכתוב מילים שאף אחד לא ממש מבין, ואז להלחין אותן באופן גאוני. הוא לא מבין בפוליטיקה, אבל הוא חושב שהוא כן. וזה פתטי. הוא רואה בי. בי. סי (http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/458/484.html ) ומסיק מסקנות שגויות. כמו כולם, בערך. לבן-אדם כזה אין זכות לפתוח את הפה בנושאים כאלה.

vegetable man

New member
חבל לך סתם להתלהם

עכשיו הוא גם כותב מילים שאף אחד לא מבין? אני התרשמתי מהניתוחים פה שאנשים דווקא כן מבינים את המילים, ורובם אוהב אותן, אפילו מאוד. מי שלא מתעניין במילים - זאת כבר בעייה שלו, והפסד שלו (ואם כן, למה הוא כן אוהב את רדיוהד?). ת'ום לא צריך להבין בפוליטיקה של מזה"ת, כדי להביע את דאגתו. זו זכותו, ואף חובתו כאמן, לומר את אשר על ליבו, וזה ודאי לא פתאטי. הוא אינו מתיימר להיות ולא יכול/צריך להיות אהוד יערי, וגם לא קרוב לזה, צאו מזה. אני שבע רצון מרוב התגובות פה - שאמנם לא מסכימות כמובן עם הדרך להעביר מסר, אבל לוקחות את המסר שלו בערבון מוגבל, בפרופורציה הנכונה, כפי שהוא אכן התכוון. כצפוי, למרבה הצער יש מי שמעדיפים לחשוב שהוא "נגדנו" - וזה עובדתית לא נכון - ת'ום אוהב את ישראל, הרבה יותר ממה שמיוחס לו.

צבגניב

New member
מה?

יורק צריך ועוד איך להבין בפוליטיקה של המזה"ת אם הוא רוצה להביע דעה בנושא. אין מה לקחת כאן "בערבון מוגבל", מכיוון שההודעה שהוא פרסם היא קיצונית, מסיתה, מגעילה וחסרת בסיס. אין מה לקחת בערבון מוגבל בכתבה שמציגה את ישראל באופן שכזה. מצד אחד הוא שונא מלחמה, ומצד שני הוא מצדד במדינות ואירגונים שזוהי מטרתם היחידה. הוא לא הביע דאגה, הוא הביע שנאה וחוסר ידע. ואם הוא אוהב את ישראל, שיבוא להופיע כאן כבר. אין טעם להגן על השטויות שהוא כתב, ספק אם ההודעה ירדה בגלל שגיאה בשרת.

Knives Out

New member
צבגניב, חוץ מהקטע על המילים,

אני מסכים איתך על כל מילה..

Knives Out

New member
נ.ב- האנגלים לא מכירים את האיסלאם?

מה עם פיגועי הרכבת התחתית בלונדון לפני שנה? נשכח כה מהר, איתי מאיר?

הפיגועים ברכבת התחתית?

זה היה בדיחה, בלונדון כרגע יש את ראש העיר הכי אנטישמי, והכי פרו-איסלמי שאי פעם היה. הבריטים עדיין לא הבינו שהאיסלם בסוף יכנס בהם מבפנים, התשתיות שלו כבר שם. הם חיים באשליה שזאת מפלצת שיכולה להגיע לשובע, ולכן מאותה סיבה הם מצפים מאיתנו להתפרס בפני החיזבאללה, כי הרי הם בסך הכול כמו טאמגוצ'י, הם דורשים אוכל, שינה, וקצת תשומת לב מפעם לפעם, אין להם שום דרישות מרחיקות לכת בעיני הבריטים, ולצערי, יקח הרבה יותר מהפיגועים ברכבת התחתית כדי לשנות את החשיבה הזאת. בעיקר בגלל האנשים שאחראים על הביביסי.

ווג', למרבה הצער יש מי שמעדיפים

לחשוב שהוא אומר הכל מתמימות, ולא מאשים אותנו בכלום. וזה עובדתית לא נכון. כאשר הוא מבטא במילים האלה מה ישראל עשתה לנו? הרי שישראל היא מדינה שתוקפת ללא סיבה, ללא רחמים, ללא כל הבחנה. כאילו הצבא שלנו והמדינה שלנו תומכת בהשמדה המונית, ובהרס כללי ללא סיבה! כאילו לנו אין מה לעשות בחיים, אלא לאמלל חיים של אזרחים וילדים לבנונים. למה הוא לא רשם, אבא מה חזבאללה עשה לנו, ולמה הם התחילו איתנו במלחמה? למה הוא לא רשם אף פעם, אבא מה חמאס עשה לנו? אבא מה סדאם חוסיין עשה לנו? אבא למה אחמדינג'אד מאיים בטילים עלינו? ואינך יכול להגיד שת'ום אוהב את ישראל, כי אתה לא ת'ום. ומהמשפט שהוא הביא בתור דוגמא, אוהב את ישראל זה נשמע כמו פנטזיה.

למעלה