האנגלים לא מכירים את האיסלם
הם לא נתקלו בו, למרות שהוא כבר משתלט להם על לונדון. הם לא יודעים איך לטפל בו, איך להם שמץ של מושג עליו, והם חיים עדיין בבועה שלא התנפצה. רוב הבריטים לא תומכים במלחמה. אני מסכים איתך שהמלחמות האלה היו חיוניות, אבל מבחינת הבריטים, הם לא מבינים למה שלחו חיילים שלהם למלחמה שלא שלהם. ובצדק, בלייר לא ניסה אפילו להסביר את השיתוף שלהם במלחמה, הוא נתן לבוש להסביר, וכולנו יודעים איך בוש מסביר. אני חושב שתום י'ורק מדבר מתוך הידע שיש לו, העניין הוא שעד עכשיו לא ניערו אותו, ומבחינתו, המלחמה באמת לא מוצדקת. זה לא אוסר עליו לדבר, זה לא מוריד מהכבוד שלו, זה פשוט אומר שיש בעולם יותר מדי ערפל סביב הנושא הזה, שרוב האירופאים בכלל לא מודעים לעובדה שיש מידע מעבר למה שמכתיבים להם. אם כל מילה שהיית זורק הייתה צריכה להתבסס על ידע אבסולוטי והיכרות מוחלטת של הנושא, לא היית מדבר. הקישור לכתבה היה אמוציונלי, הוא לא האשים את ישראל, הוא הזעזע, ובצדק, מהמלחמה. ישראל, למרבה השמחה\צער\אדישות, לא נוהגת לגרום לאזרחים שלה לבכות מול מצלמות על כמה המצב שלהם חרא. היא לא תצלם הרוגים, היא לא תצלם נפגעים, היא לא מנצלת סבל לצורך תעמולה. לכן אין בעולם כתבה נגדית לנושא הזה. לסיכום, אני לא רואה איך התגובה שלו משפיעה על היחס שלי כלפיו, לא לרעה, ולא לטובה.