תומאס וביאליק - זהירות חפירה

היויו

New member
כן.ניתוח הכותב,הלהקה,המוטיבים

לא שיר ספציפי, אבל הבדלים בין אלבומים,תהליכים שהשירים עברו במהלך הדרך וכו'.

lacrimosa girl

New member
אתם יודעים,

תאורית CC מושלמת לזה
הו, הכנסנו דוגמא חדשה לשקית הדברים ש"לעולם לא ייגמרו".

dralan

New member
וואי איזה יופי!!! ../images/Emo47.gif../images/Emo99.gif

זה באמת ממש מעניין... חבל רק שאין לי ממה מה להוסיף

lacrimosa girl

New member
את כזאת גאון. /tapuzforum/images/emo47.gif/tapuzforum/images/emo23.gif

אגיב בצורה נורמלית מחר, you deserve it :)

The Cat Woman

New member
../images/Emo99.gifכל הכבוד... ../images/Emo9.gif

היה מאוד מעניין לראות שהסתכלת בדיוק על אותם הדברים שאני ראיתי וקלעת ל90% משירי ביאליק שחשבתי עליהם (בייחוד "איך" שממש הזכיר לי את come cover me עם כמה שחפרתי עליו- שהשיר פונה אל מושא בלתי ידוע וזה...) כל הכבוד על התחקיר, ובאמת אני חושבת שמיצית. יש אינספור דוגמאות אבל הכי חשובים הם הרעיונות... דוגמאות כל אחד יכול למצוא לעצמו לפי איך שהוא רואה את זה

LadySilkworm

New member
מדהים!! ../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

וואו.. הדמיון ביניהם פשוט לא ייאמן. ואני לא אתחיל לפרט על זה בעצמי P: ההשוואה פשוט מדהימה! כל הכבוד!!

תודה מתוקה../images/Emo9.gif

ואני באמת תוהה אם הוא מכיר את השירים שלו... זה לא כל כך מנותק מהמציאות. שאלתי את המורה שלי לגבי עד כמה הוא מפורסם בחו"ל, אבל היא לא ידעה לענות לי, היא רק אמרה שהיא יודעת שאכן חלק מהשירים שלו תורגמו לאנגלית. אם הוא מכיר זה בהחלט לא יפתיע אותי :]

LadySilkworm

New member
עכשיו שאני חושבת על זה, חבל שלא שאלנו אותו

בראיון... או יותר נכון, שיאיר שאל אותו[כי הוא זה שדיבר בטלפון P:]. אבל כנראה לא חשבנו על זה אז.. בכל מקרה אולי נשאל אותו שנפגוש את הלהקה מאחורי הקלעים P: וחוצמזה זה ממש מדהים בעיני איך ששני משוררים שחיים בתקופות שונות לגמרי[בסדר.. הם לא רחוקים כ"כ כמו ימי הביניים והרנסאנס אבל עדיין] ומתרבות שונה לגמרי מתחברים ודומים כ"כ אחד לשני.

כן, זה ממש מטורף כל הקטע..

וככל שאני קוראת יותר ככה אני מוצאת יותר ויותר דברים דומים. אולי הוא גלגול נשמות של ביאליק?
אני בהחלט מתכוונת לשאול אותו אם תהיה לי ההזדמנות
(אם הוא מכיר ואוהב את ביאליק, לא אם הוא הגלגול שלו
)

בהחלט מדהים../images/Emo45.gif

האמת,אני לא חושבת שהסיכוי שהוא מכיר את ביאליק הוא גדול.אבל אני חושבת שזה אומר משהו על בני האדם...בסופו של דבר,לכל בני האדם,מכל התרבויות והעמים,יש כמה מאפיינים בסיסיים שהם דומים,כמו למשל:רצון להיות נאהב,צורך להתמודד עם אובדן/מוות.תומאס וביאליק פשוט מבטאים את זה בדרכים דומות. (לא נראה לי שהסברתי את עצמי טוב,אז עמכם הסליחה
)

LadySilkworm

New member
הבנתי אותך, ואני מסכימה איתך :)

גם אני רציתי לכתוב את זה אבל לא מצאתי איך בדיוק לנסח את המשפט נכון מבחינה תחבירית. P:

אני לא מאמינה שהבנת אותי../images/Emo6.gif

הניסוח שלי כ"כ עילג
בכל אופן,אני שמחה שהבנת

למעלה