תומכי טראמפ

Nir and Beer

New member
תומכי טראמפ

עברו כמה שנים מאז שכתבתי פה, אבל קראתי את השרשור למטה ודי התאכזבתי

הדעה הרווחת פה היא די חד משמעית, מי שמצביע טראמפ או תומך שלו חייב להיות רפה שכל , מפגר , דביל , או פסיכי כל שהוא וכל מה שבאמצע

בלי להכנס ללמה , ומדוע , גם אני וגם אשתי הצבענו לטראמפ , ונצביע שוב.
תגידו ניר מפגר , בסדר , אולי זה נכון. אבל אשתי משכילה , עו"ד לענייני מיסים , רואת חשבון ועוד כמה תארים שהיא עשתה על הדרך. נעימת הלכות. מנומסת וממש ממש לא מה שמתארים את תומכי טראמפ. אף אחד שמכיר אותה לא יקרא לה מתלהמת. היא גם לא תוציא מילה מהפה מבלי לדעת את הנושא המדובר מא ועד ת.
אז בבקשה לא סתם לזרוק "כל תומכי טראמפ הם ...." זה ממש לא עושה לאף אחד כבוד

vinney

Well-known member
מי אמר לך דברים כאלה?

אישתך עורכת הדין כנראה עשתה את החשבון שלה והחליטה שלבחור במי שמשקר בכל משפט, מתייחס לנשים כחפץ, מפיץ גזענות בתור דרך חיים ולא בא עם אף תוכנית מוכנה לשום תסריט מעבר ל״העיקר לא כמו אובמה״ זה רעיון טוב. אני בטוח שיש לה גם הסבר למה לבחור בבן אדם שמעולם לא עבד לפרנסתו וחברות בניהולו פשטו רגל אחת אחרי השניה לנהל מדינה שלמה על פני מישהי שהקדישה עשרות שנים לעשייה ציבורית זה רעיון טוב.
&nbsp
אין לי שום צל של ספק שאתה ואישתך נוהגים כך לא רק כשמדובר בפוליטיקאי גזען זנופוב, וגם במשרדים שלכם אתם שוכרים עובדים בלי שום נסיון שמשקרים לכם בפנים וגונבים מהמשרד שלכם לביתם תוך שהם טוענים שהם עושים לכם בכלל טובה ומותר להם להטריד אותכם מינית.
&nbsp
למה שמישהו יגיד עליכם משהו רע? זה ממש לא עושה לאף אחד כבוד.

Nir and Beer

New member
חבל שאתה לא מכיר אותנו

אני קורא את ההודעות שלך כבר שנים , הרבה שנים , פה ובעיקר בפורום השקעות בחו"ל.
אנא ממך , כמו שאני מעולם לא העלבתי אותך , אל תעליב אותי. כל אחד והשיקולים שלו.
אני לא ממש רוצה להכנס לעובי הקורה ולמה טראמפ ולא הלרי.
אני רק מבקש שלא תשפוט אדם על פי הפוליטיקה. באמת באמת באמת אתה מאמין שכל הרפוליקנים טיפשים? זה תקף גם למצביעי ליכוד? ( לא אני אגב, למקרה שתהית) שום דבר לא מקיף וזה לא פייר להכליל ככה.
שלא תחשוב שאני חושב שטראפ הוא מתת אל. יש לו פה ג'ורה וכן הוא זנופוב ועוד כמה דברים. נשאיר את זה בזה כי לא פתחתי שירשור של בחירוץ 2016.
&nbsp
&nbsp

vinney

Well-known member
למה אתה חושב שלא העלבת אותי?

באת לפה ובפה מלא הצהרת שאתה הצבעת עבור טראמפ ויותר מזה - גם תעשה את זה שוב. אתה יודע כמה מעליב זה לשמוע את זה בפורום של מהגרים יהודים? אני נפגע עד עמקי נשמתי שהעזת בכלל לציין את זה פה!
&nbsp
וציניות בצד, אתה לא יודע מה מעליב אותי כמו שאני לא יודע מה מעליב אותך. זכותך להעלב, אין לי הרבה השפעה על כך.
&nbsp
אבל, וזה אבל גדול - בסופו של יום אתה תומך טראמפ, ובין אם תרצה ובין אם לא תרצה זה צובע אותך באותו הצבע החום כמו שאר התומכים שלו. כי לא משנה מה האינטרס שלך, אתה בחרת בו. עם הג׳ורה הזנפובית ועוד כמה דברים החלטת שהוא יהיה טוב בשבילך.
&nbsp
אני בהחלט אשפוט אנשים על פי פוליטיקה, במיוחד כשזאת פוליטיקה שמשפיעה עליי באופן אישי. בא לפה בן אדם וטוען שהוא יצביע עבור גזען זנופוב שוביניסט הומופוב שמקדם מדיוניות פוגענית והרסנית שפוגעת בי ובמה שיקר לי. למה שלא אשפוט?

danakama10

New member
לא ברור מדוע

אתה מרגיש צורך להצטדק ולהתנצל ולהתחנן שלא יחשבו שאתה רפה שכל.
השמאל הקיצוני הסהרורי לא יהפוך את עורו בגלל התחינות והעדויות שלך.
לשמאל הסהרורי הזה אין יכולת להעלות טיעונים עניינים, כי באופן עובדתי הם טועים, ולכן האסטרטגיה שלהם זה סתימת פיות,התקפות אישיות ודהלגיטימציה של דיעות.
כשתבין את עובדת החיים הזו, תוכל להיפטר מהצורך ללגיטימציה מאנשים חסרי תרבות שכאלו.

JimmyGee

New member
לשמאל הסהרורי הזה אין יכולת להעלות טיעונים עניינים?

את שיכת לשמאל הסהרורי דנה?
כי מזמן לא ראיתי טיעון עיניני ממך.
יש מצב שתתיחסי עינינית לדברים הגרועים ש-Trump עושה? נפוח הגרעון, העלעת מיסים ל-middle class, אי יכולת לגרש לא חוקיים באותה כמות של Obama , חיבוק דיקטטורים ואויבים, יצירת קרע עם מדינות חברות והיד עוד נטויה.....

danakama10

New member
ג’ימי היקר

חיבוק אויבים? ביקרת את רבין ופרס שחיבקו את ערפאת, או טענת ששלום עושים עם אויבים?
כן, גם לי יש בעיה שמפריעים לטרמפ לעשות את העבודה, שמחה שגם לך. הקרע שקיים או לא קיים עם מדינות חברות - די צפוי שמדינות חברות יתרעמו ברגע ש ארה״ב מפסיקה לשמש אוטומטית כפרה חולבת. יתגברו על זה.
גרעון? היה לו ממי ללמוד, לא? ראה תמונה מצורפת
הטיעונים הלא עניינים שלך הם שאם ילד טובע כשמנסה לגנוב את הגבול אתה בעד פתיחת הגבולות. טיעון סהרורי.

Nir and Beer

New member
שלום עם אויבים

ביקרת את רבין ופרס שחיבקו את ערפאת, או טענת ששלום עושים עם אויבים?
&nbsp
אני כן טענתי ששלום עושים עם אויבים , ושמחתי על השיחות עם עראפת
היום אני יודע שטעיתי , וכמה שטעיתי !

vinney

Well-known member
רק לתשומת לבך לגבי הקללות והגסויות

אם תסתכל על השרשור הזה תראה בינתיים את דנהקמה מככבת ודבי עם החשיבות העצמית הרבה שלה הן היחידות שמדברות בצורה לא מכובדת ויפה.
&nbsp
מה שזה אומר זה שזה לא משנה אם אתה תומך טראמפ או לא, מה שמשנה זה מי מולך.
&nbsp
וכן, לא נעים להתדיין מול מישהו שבכל משפט שני דורש לסתום לך את הפה או קורא לך סהרורי או הזוי, ואני שמח שאתה מצליח להמנע מהתקפות כאלה.

danakama10

New member
אני לא טעיתי

כי מראש היה ברור שזה מה שיהיה (בדיוק כמו לגבי ההסכם עם אירן). את המשפט כתבתי כי ברור שג'ימי תמך בשיחות עם ערפאת, אבל הוא בכל זאת מנסה לגרד ביקורת על טראמפ אז הוא אומר את המשפט המטופש שהוא בעצמו לא מאמין בו.

המקרה עם צפון קוריאה הוא שונה. הם רוצים שארה"ב ודרום קוריאה לא יבצעו תרגילים צבאיים שמסכנים אותם, שארה"ב לא תתקיף אותם, להפוך את הסכם הפסקת האש ממלחמת קוריאה להסכם שלום, ושיהיו להם יחסים דיפלומטים עם ארה"ב. בנוסף הם רוצים את הפסקת החרם עליהם. זה שונה לחלוטין מדיבורים עם אויב שלא מכיר בך ורוצה להשמידך.

JimmyGee

New member
דנה, מה הקשר?

השיחות עם ערפאת היו עם תוכן וויתורים משני הצדדים גם עם בּדיעבד היו טעות.
איזה תוכן וויתורים מגיעם משליט North Korea (הדיקטטור האכזרי ביותר במאה הנוכחית) שאותו Trump לא מפסיק לנשׁק, לחבק וללקק לו?

לגבי הdeficit כש-Obama ניהיה נשיא היה מיתון מטורף ולכן גם באתאם deficit שעם הזמן ירד חזק. כרגע Trump ונעמניו טוענים לכלכלה הטובה בהיטוריה. אז אם גם אז (כלכלה הטובה בהיטוריה) צריך לנפח את ה-defiict מתי בדיוק נקצץ אותו לדעתך? במיתון הבא?

danakama10

New member
מה מטרת ההתקשקשות הזו?

אתה הרי לא מתנגד לטראמפ בגלל גרעון או בגלל השיחות עם צ קוריאה. אבל נניח וזה באמת בוער בך, תן קודם לסיים את השיחות עם צ קוריאה כדי שאפשר יהיה לקבוע אם הן מקדמות את השלום בעולם או לא.
לגבי הגרעון, נו באמת. תסתכל על השינוי באחוזים, ואז תראה את התמונה המלאה.
וכאמור, לא זה מה שמפריע לך בטראמפ. מפריע לך שהוא נשיא, ונשיא טוב. זה לא משנה מה יעשה ומה יגיד, אתה נגדו. למה? כובע.

JimmyGee

New member
איזה שיחות עם North Korea?

כל מה שאני רואה זה חיבוקים וליקוקים מ trump שבמקרה הטוב מובילים לחיבוקים מ Kim. Kim לא אידיוט ויודע שכל הסכם שיחתום עם trump יכול ולהיות מבוטל ברגע ש trump יעוף הביתה בין שנה וחצי (בעזרת השם) לחמש. בדיוק כמו שtrump ביטל הסכמים של obama. פה זה לא ישראל שיכול לשלוט לך איזה מלך ביבי לכל החיים.
לגבי ה deficit אין לי מושג על מה את מדברת. הטענה שלך שגם בכלכלה הטובה בהיסטוריה (לפי trump) אפשר לנפח את ה deficit לממדים מפלצתיים?

vinney

Well-known member
דנהקמה טוענת שלגרעונות אין היסטוריה

כשהיא מסתכלת על הגרף היא רק רואה שבתחילת כהונתו של אובמה הגרעון היה טופח, ואילו בתחילת כהונתם של בוש וטראמפ הגרעון דווקא הצטמצם.

אבל היא לא מקשרת את זה לסיבות, מבחינתה זה שטראמפ היה בבית הלבן היה הגורם לירידה בגרעון בחודשים הראשונים לכהונתו (והיא מתעלמת לחלוטין משינוי המגמה שחל כמה חודשים אחרי זה) ולאובמה לא היה לכך שום קשר בדיוק כמו שלבוש לא היה שום קשר לטפיחת הגרעון בתחילת הכהונה של אובמה. הרי אובמה באופן אישי הגדיל גרעון ב5 אחוז תוך החודשיים הראשונים לכהונתו מבחינתה

קצב גידול פונקציה, אינרציה כלכלית, שנות תקציב, מהלכי חקיקה - כל אלה לא משנים כלום עבורה. לא סתם הגרף מסתיים בדיוק בתחילת השנה בה טראמפ הוריד מסים

JimmyGee

New member
בתחילת קהונתו של Obama היה

מיתון מטורף. הוא יצר חובות כדי להביא אותנו למצב יותר טוב. כמו סטודנט לרפואה. Trump הגיע לתוך כלכלה מצוינת. כמו רופא מומחה שמרויח הרבה.
ולמרות זה שהוא מרויח הרבה (כלכלה טובה) החובות טופחים. איך אפשר להתעלם מהחובות הטופחים ולהגיד שהמצב הכלכלי טוב?

vinney

Well-known member
אני לא זה שצריך את ההסבר...

אני עדיין מחכה לתשובותיו של ניר ואישתו על השאלות שהעלתי, כמו דנהקמה - גם הוא נאלם דום ברגע ששואלים שאלות קשות.

JimmyGee

New member
Trump הוא קוסם

חלק מה middle class דפק חזק ולחלק השני זרק עצם. ואז השתמש באחיזת עיניים ובלבלול לחלק טריליונים לעשירים וחברות ותוך כדי ליצר חובות שלא מבישים מלח שיכור וחרמן בבית בושת.
לאיזה תשובה אתה מצפה מניר ואשתו? שילכו וימציאו עובדות כמו trump או דנה?

Nir and Beer

New member
אני לא נעלם

הבהרתי ששאני לא מתכוון להכנס לוויכוח הנצחי של למה טראמפ. זו לא הסיבה של השרשור
אם הייתי רוצה להכנס לזה הייתי נכנס לאחד ממליון השרשורים האחרים על זה.
עמך הסליחה.

vinney

Well-known member
זה גם בסדר, רק אל תעלב אם שופטים אותך לפי פוליטיקה

JimmyGee

New member
אין פה ממש ויכוח

אמרת דברים לא מדוייקים כמו:
כלכלת Trump טובה, בלי להיתיחס ל-deficit המשתולל.
או ה-middle class הרויח מה Trump Tax Cut בלי להזכיר שהרבה מה-middle class הפסידו הרבה כסף.
העמדנו דברים על דיוקם ומאז לא שמענו ממך.

למעלה