המם...
א. האבטלה השתפרה והאבטלה ירדה גם בתקופת אובמה. מה אתה מייחס ספציפית לטראמפ? מעבר לאי-שינוי המגמה של אובמה, מה ההישג של טראמפ בנושא?

ב. הו, דוגמא טובה איפה הוא פוגע בי ובכל השכנים והמכרים שלי בקליפורניה. אתה שילמת פחות מסים - אני שילמתי יותר. אני גם לא חושב שהוא שיפר את הקוד במיוחד מעבר להגדלת הstandard deduction והורדת כמה סעיפים קטנים, אבל אני כן חושב שהשינוי הזה הגדיל את הגרעון באופן משמעותי. ז״א בנוסף ליותר מס שאני כבר משלם - כולנו נשלם יותר מס בעתיד כדי לכסות על החוב שנוצר.

ג. בתור ישראלי אני לא יכול שלא לחשוש מהקישור האוטומטי שטראמפ עושה לישראל כל פעם שמישהו מדבר נגדו. העברת השגרירות זה צעד סמלי, אבל התגובה הפבלובית של ״ישראל == טראמפ״ בכל העולם תעלה לישראל מאוד ביוקר, ודי בקרוב. השגרירות? רק יצרה אנטגוניזם אצל המפלגה הדמוקרטית כלפי ישראל שלא היה שם קודם.

ד. לא מוותר על מה? על השליטה בסוריה? על העשרת הגרעין שהם חזרו אליה? מה בדיוק ההישג הגדול שלו עם איראן?

ה. המהגרים, חוקיים או לא, הם לא נטל על הכלכלה ולא נטל עלייך באופן אישי. טראמפ משקיע מליארדים במלחמות שווא על הגדר (הרבה, אם לא רוב מהלא חוקים כלל לא עברו בגבול הדרומי, שלא לדבר על חוסר תועלת במכשול פיזי), ועוד מליארדים במימון השהייה של המהגרים במתקני מעצר במשך חודשים/שנים על חשבון משלם המסים עד גירושם. זה כן נטל עלייך.

לגבי הסכם פריז - לא איכפת לי כמה לא חוקיים מטאטאים רחובות, הרבה יותר איכפת לי שהרחובות לא מוצפים. זה נראה שסדר העדיפויות שלך מוטה כלפי פגיעה בזולת הרבה יותר מדאגה לעצמך.