תומכי טראמפ

Nir and Beer

New member
אני לא מסכים

ואני לא מתכוון להכנס לוויכוח , אין לי כוח לזה.
כל מה שביקשתי, כתבתי למעלה , לא רוצים להסכים , זכותכם.
אין לי מה להוסיף
&nbsp
&nbsp

danakama10

New member
אז אני מבינה שאתה בעד

לא לתת צ’אנס לצ קוריאה. טוב ש טראמפ לא חושב כמוך.
אתה לא מבין את הדיאגרמה שצירפתי? באמת אין לך מושג על מה אני מדברת?
הנה הסבר מילולי למתקשים: החוב אצל טראמפ עלה בצורה הכי קטנה באחוזים, הרבה פחות מאובמה, וגם פחות מקלינטון ומבוש הבן.זה מה שהדיאגרמה מראה.
טראמפ כמו כל נשיא אחר ממשיך לנפח את החוב אבל במימדים הרבה הרבה יותר קטנים. אבל יפה לראות שאתה כל כך מעריך את טראמפ וציפית שהוא יהיה הנשיא הראשון בעת המודרנית שיסגור את החוב.
כל השטויות האלו שאתה מעלה זה כאמור שטויות. אתה לא סובל את טראמפ בגלל שהוא טראמפ וכל הנסיונות הפתאטים להראות שזה בגלל שהוא לכאורה נשיא גרוע לא יצליחו (מה עוד, שלצערך הגדול מסתבר שהוא די טוב ואפילו מצויין).
בכל מקרה אני מאמצת את הפילוסופיה של ניר (?) , אין טעם להתווכח על מדוע טראמפ נשיא טוב ועל הפוליסי שלו, זה בזבוז זמן מוחלט עם אנשים כמוך.

vinney

Well-known member
איזה יופי של ציור שמוכיח שאובמה היה נשיא מצויין!

תראי מה זה - אחרי שתי כהונות של נשיא רפובליקני הגרעון היה עצום, ואילו אחרי שתי כהונות של נשיא דמוקרטי הגרעון (עדיין) בשליטה יחסית דומה לתוצר של נשיא דמוקרט קודם!
&nbsp
מעניין איזה טענות תעלי מול הנשיא הדמוקרט הבא, ששוב יצטרך להתמודד עם גרעון טופח הודות לטראמפ, כפי שאובמה התמודד הודות לבוש.

דונודו

New member
אם כבר פתחת את הנושא

אז למה בלי להיכנס ללמה ומדוע? לא שאני מעוניין חלילה בעוד שרשורפלצת פוליטי, אבל מעניין לשמוע. מצד שני לאור התגובות שזה צפוי לגרור אני יכול להבין את ההחלטה.

vinney

Well-known member

אני בהחלט ארצה לדעת מה היו שיקולים של רואה חשבון/עורך דין מתמחה במיסוי. אני יכול לנחש חלק, כמובן, אבל בהחלט אשמח לשמוע על מגוון השיקולים, ובעיקר מה גורם לרצות להצביע לו שוב.

Nir and Beer

New member
ננסה בקטנה

ויני כתב בין השאר שטראמפ "...גזען זנופוב שוביניסט הומופוב"
אני מסכים עם כל מילה. בתור בן אדם טראמפ די אשפה
אז למה בחרתי בו ולמה שוב?
א. הכלכלה השתפרה ,אבטלה ירדה,
ב. שיפר את הקוד של ה IRS , אני וכל מכרי שילמנ פחות מיסים ו/או קיבלו יותר REFUND
ג. העביר את השגרירות
ד. לא מוותר לאירן
ה. וזו הנקודה הכי חשובה. כמו שאני הגעתי לכאן חוקי , הגשתי ניירת ומשלם מיסים , הייתי רוצה שכל המהגרים יעשו אותו דבר. מהגרים לא חוקיים לא משמלים מיסים והם נטל על הכלכלה , נטל עלי. הוא מבקש להקטין את הנטל. הדמוקרטים לא.
&nbsp
הייתי מאוד רוצה שיעזוב בשקט את הקהילה הגאה , ויחזור להסכם פריז. אבל ברור לי שזה לא יקרה.

JimmyGee

New member
תשובות

א. הכלכלה גם השתפרה אצל Obama. ההבדל הוא ש Trump הגדיל את ה deficit לטריליון דולר מה שמוכיח שהכלכלה לא באמת השתפרה אלה מנופחת כרגע על ידי ה deficit שבאיזה שלב יתפוצץ לכולנו בפנים.
ב.הרבה מה middle class משלמים יותר מיסים היום היות ורוב המשכנתות כבר לא מגיעות ל standard deduction. איך זה בדיוק טוב?
ג וד. מסכים
ה.Obama גירש יותר מ-Trump ובלי תמונות של ילדים מתים או בכלובים. אז איך בדיוק Trump עוזר לך עם הגירה לא חוקית? אם כבר בדיוק ההפך, גם מגרש פחות וגם עושה דברים מזעזעים.

ולשאלה המטומטמת של דנה תומכת Trmp ,למה אני מציע במקום לשים ילדים חפים מפשע בכלובים.
התשובת היא -- לא לשים ילדים חפים מפשע בכלובים. נשמע כצת פתרון מטורף אבל נראה לי פתרון טוב.

iris mom of two

New member
זו הבעיה

א. הכלכלה לא בדיוק השתפרה, המספרים של האבטלה קצת מוטים.
לעניים יש שתיים שלושה עבודות לגמור את החודש. למי שיש כסף בבורסה, יש יותר כסף. והגרעון גדל...
ב. העשירון העליון משלם פחות מסים, שאר 90 האחוז משלמים יותר. אתה כנראה העשירון העליון... זאתומרת שיכול להרשות לעצמך לוותר על הרווח על מנת לתמוך באג'נדה שתפגע בפחות אנשים
ג. וד. ימים יגידו. לדעתי זה גם טוב וגם עושה נזק
ה. הסוד האפל של הגירה הוא שהגירה בלתי חוקית זה דווקא טוב לכלכלה. מה שרוצים זה לסלק את האלמנט הפלילי, וזה מה שאובמה עשה. מה שטראמפ עושה זה לפגוע המחפשים מקלט ובמשפחות.

Nir and Beer

New member
אני ממש לא עשירון עליון

רחוק שנות אור.
אני הכי מעמד ביניים שאפשר.
טאון האוס קטן עם משכנתא , עבודות ושלושה ילדים.
&nbsp
לא מסכים בכלל שהעניים נהיים יותר עניים והעשירים רק מתעשרים.
המיסים למעמד הביניים פחתו. אני לא מתכוון לענות לשרשורפלצת על זה. זו דעתי , מגובה בדעת אשתי שעברה אות אות , מילה מילה , על כל ה TAX BILL, זו עבודתה והיא עושה זו בעודה חובשת את כובע ה עו"ד וכובע ה CPA
&nbsp
ברור שלא נצליח לשנות את דעת האחר, הרצון שלי היחיד הוא לא להכליל . ולא לרדת לרמה של כל מצביעי X הם כאלה , זה פשוט לא נכון.
&nbsp
אני חושב שאני חבר בפורום הזה מאז שהגעתי לאמריקה על H1B לפני 12 שנה פחות או יותר. אני מכיר את רוב הנפשות הפועלות, ואני לא חושב שאף אחת מהן / מהם טיפשים או WHATEVER רק בגלל שהם בחרו בהילרי. (לא שאני חושב שמישהו טיפש בכלל )

JimmyGee

New member
אתה מוזמן לשאול את אישתך

בן אדם מה-middle class עם הרבה ילדים מתחת לגיל 18 ובלי משכנתה אכן הרויח מה- Tax Cut.
מצד שני בן אדם מה-middle class בלי ילדים מתחת לגיל 18 ועם משכנתה גדולה ואולי גם גר בState עם Income Tax גבוה בודאות יצא מופסד.

ולכן בסוף היום הTax Cut שאחראי לניפוח הdeficit עזר לעשירים ולחברות ולא ל-middle class

vinney

Well-known member
המם...

איך אישתך מסבירה את הפגיעה באובמהקר מבחינה חשבונאית? איך היא מסבירה את הגרעון? מה לדעתה יקרה כשהחוק הזה יפוג? והאם מבחינתה כמומחית בחשבואות ההבטחה של טראמפ שהחסכון במסים לחברות יחלחל לכולם התממשה?
&nbsp
כאמור, השינויים בחוק המסים מיטיבים עם אוכלוסיות מאוד מסויימות, או עניות מאוד או עשירות מאוד. מעמד הביניים, במיוחד מעמד הביניים בקליפורניה, נפגע מהחוק הזה וימשיך להפגע. כל מי שתלוי בביטוח בריאות פרטי להמשך קיומו גם הוא נפגע מהחוק הזה. והכי חשוב - הורדת מסים בתקופה חיובית לכלכלה חוסמת דרכים לטיפול במצבי משבר. אם הכלכלה מצויינת ואין אבטלה כמו שאמרת - למה נדרשת הורדת מסים, כשהמדינה גם ככה בגרעון עם חוב טופח?
&nbsp
אשמח לתשובה מבוססת חשבונאות מאישתך רו״חית, אם אפשר.

danakama10

New member
הסוד שלך

אינו נכון, ודנו בנושא בפורום לא מזמן, אבל עובדות לא ישכנעו את המשוכנעים.
העובדות הן שהבלתי חוקיים עולים המון המון כסף. כן, חלקם משלמים מיסים (כשהם משתמשים במספרי סוציאל סקיוריטי גנובים או מומצאים) וזה לא מתקרב לכסות את השירותים שהם צורכים.
בתקופה שמותר היה לדבר על העובדות מבלי להחשב לגזעני, דיאן פיינשטיין דיברה במספרים על הנטל של המסתננים. מאז, המצב החריף עוד יותר.
https://www.c-span.org/video/?c4762167/diane-feinstein-illegal-immigration-mexico

vinney

Well-known member
העלויות של הלא חוקיים הם עלויות של משלמי מסים מקומיים

אם אנחנו בקליפורניה רוצים שכל הילדים ילמדו בחינוך הציבורי בלי קשר לסטטוס שלהם כי זה הדבר האנושי לעשות - דעתו של טראמפ לא מעיניינת. דעתך כמצביעה בקליפורניה - אולי, אבל את במיעוט.
&nbsp
נעשו אינספור מחקריים כלכליים (לא על ידי פוליטיקאים מלפני 30 שנה - על ידי אנשי מקצוע) שמראים שהגירה בכלל, לא משנה אם חוקית או לא, מיטיבה עם הכלכלה. עובדתית, תשאלי את מצביעי טראמפ בסנטרל וואלי של קליפורניה והם יגידו לך שלא האמינו לאף מילה שלו בנושא ההגירה בתקופת הבחירות ועכשיו הפגיעה שלו במהגרים פוגעת להם בעסקים.
&nbsp
אלה עובדות, לא מה שאת משכנעת את עצמך בו כדי להצדיק את הגזענות שלך.

vinney

Well-known member
המם...

א. האבטלה השתפרה והאבטלה ירדה גם בתקופת אובמה. מה אתה מייחס ספציפית לטראמפ? מעבר לאי-שינוי המגמה של אובמה, מה ההישג של טראמפ בנושא?
&nbsp
ב. הו, דוגמא טובה איפה הוא פוגע בי ובכל השכנים והמכרים שלי בקליפורניה. אתה שילמת פחות מסים - אני שילמתי יותר. אני גם לא חושב שהוא שיפר את הקוד במיוחד מעבר להגדלת הstandard deduction והורדת כמה סעיפים קטנים, אבל אני כן חושב שהשינוי הזה הגדיל את הגרעון באופן משמעותי. ז״א בנוסף ליותר מס שאני כבר משלם - כולנו נשלם יותר מס בעתיד כדי לכסות על החוב שנוצר.
&nbsp
ג. בתור ישראלי אני לא יכול שלא לחשוש מהקישור האוטומטי שטראמפ עושה לישראל כל פעם שמישהו מדבר נגדו. העברת השגרירות זה צעד סמלי, אבל התגובה הפבלובית של ״ישראל == טראמפ״ בכל העולם תעלה לישראל מאוד ביוקר, ודי בקרוב. השגרירות? רק יצרה אנטגוניזם אצל המפלגה הדמוקרטית כלפי ישראל שלא היה שם קודם.
&nbsp
ד. לא מוותר על מה? על השליטה בסוריה? על העשרת הגרעין שהם חזרו אליה? מה בדיוק ההישג הגדול שלו עם איראן?
&nbsp
ה. המהגרים, חוקיים או לא, הם לא נטל על הכלכלה ולא נטל עלייך באופן אישי. טראמפ משקיע מליארדים במלחמות שווא על הגדר (הרבה, אם לא רוב מהלא חוקים כלל לא עברו בגבול הדרומי, שלא לדבר על חוסר תועלת במכשול פיזי), ועוד מליארדים במימון השהייה של המהגרים במתקני מעצר במשך חודשים/שנים על חשבון משלם המסים עד גירושם. זה כן נטל עלייך.
&nbsp
לגבי הסכם פריז - לא איכפת לי כמה לא חוקיים מטאטאים רחובות, הרבה יותר איכפת לי שהרחובות לא מוצפים. זה נראה שסדר העדיפויות שלך מוטה כלפי פגיעה בזולת הרבה יותר מדאגה לעצמך.

debby12

New member
מנהל
נחמד לראות את שם המשתמש המוכר שלך

אני חושבת שבפועל הדעה הרווחת פה היא קצת יותר מתוחכמת/עם ניואנסים ממה שכתבת. יש פה הרבה משתתפים שפתוחים לדיון מכבד. אתה פשוט שומע את המקלדת שלהם הרבה פחות, אם בכלל.

הבעיה היא שהרוב הדומם התייאש מלנסות לנהל פה דיון מעמיק או מכבד בנושאים האלה כי יש פה 2-3 צרחנים שדוחפים את הדעה שכתבת שוב ושוב תוך שימוש בשפה בוטה ומלאת שנאה [לעתים נדמה לי אפילו שזה אולי אותו כותב תחת כמה ניקים שפתח]. כמו שכבר חווית על בשרך, מאוד לא נעים להתדיין איתם. ולכן אין דיונים מעניינים כי הרוב שותק

חבל שמנהל הפורום לא פעיל פה - זה יכול לעזור לפעמים במצבים כאלה.

vinney

Well-known member
דבי, רק לפני יומיים קראת למצביעי ביבי ״בבונים״

רק מזכיר.
&nbsp
זה מאוד נחמד שאת מנסה להמנע מהדיון הלא נעים על ידי הכפשה והשמצה, אבל בסופו של יום - את בדיוק כמו כל השאר, בת אנוש. עם המגרעות, הגסויות והחוסר כבוד שאת מפגינה כלפי האחר.
&nbsp
בואי תרדי מהעץ הגבוה שטיפסת עליו, תודי שגם את בן אדם, ותתחילי להתייחס בכבוד לשותפייך לפורום. הפורום יראה הרבה יותר טוב בלי המתקפות החוזרות ונשנות שלך.

debby12

New member
מנהל
מ.ש.ל.

וחבל שאתה מסלף ומטעה.

ההודעה שלי כתבה שיש אנשים שהכתירו את עצמם "אליטה" (המרכאות הן בכוונה) והאנשים האלה מכנים אותם ככה. אני לא נמנית עם הקבוצה הזו. כתבתי שבעיני זה מוטעה ולא נכון לנהוג כך - זה לא נכון עובדתית (לא מדובר במיקשה אחת), זה לא מכבד וזה גם לא משרת את האינטרסים של הקבוצה הנוקטת בכינויים האלה.

vinney

Well-known member
אכן הוכחת את טענתי, אבל מה את מנסה להשיג?

אם את רוצה להתעלם ממני - תתעלמי ממני. אבל אם את בוחרת לתקוף אותי - אפשר בבקשה לבקש ממך להיות עניינית?
&nbsp
כי את כבר חודשים דורשת ממנהל הפורום לסתום לי את הפה רק כי אני מתווכח עם החברה שלך בפורום, אפילו בלי שכתבתי לך מילה בכלל.

למעלה