ממש ממש לא
למעשה, זה אסור בדיאטה! זה גורם לגוף שלך להיכנס לסטרס, ולהפחית את קצב חילוף החומרים, ואז עם פחות קלוריות ליום תמשיך לא להרזות.
הרעיון הוא לאכול הרבה ארוחות קטנות ומזינות, להקפיד על חלבונים אם אתה ספורטאי, להיות שבע תמיד, וממש ממש לא ללכת לישון רעב.
אימוני התנגדות זה אימונים שמתבצעים לא רק עם משקל גוף. זה אומר עם גומיות, משקולות, מכשירים וכן הלאה. הרעיון הוא לבנות מאסת שריר כדי להגדיל את צריכת הקלוריות שלך לאורך זמן.
איך זה עובד? תאי שומן מפרישים הורמונים שגורמים לנו רעב, ולעומת זאת תאי שריר צורכים אנרגיה. לכן כשאתה שמן יש מעגל קסמים שגורם לך להשמין, וכשאתה שרירי יש מעגל קסמים שמונע ממך השמנה.
הייתי שמן כל החיים שלי (בשיא שקלתי 115 ק"ג), עשיתי דיאטות כל החיים שלי, וכולן נכשלו, עד שלפני שנה פגשתי את הדיאטנית שלי. בשילוב של הקיקבוקסינג, מכון כושר ותזונה נכונה יצאתי מהמעגל (עכשיו אני שוקל 78 ק"ג). עכשיו הכתפיים שלי רחבות יותר, השרירים בידיים גדולים יותר, כבר אין לי שברי מאמץ כשאני רץ, הברכיים שלי הרבה פחות כואבות, הגב שלי כואב פחות... אני מרגיש מעולה!
אני לא יודע איך להמליץ יותר בחום על הדיאטנית הזו, היא פשוט קוסמת. היא קבעה לי דיאטה מפורטת להפליא, מה אני אמור לאכול בכל שעה משעות היום, וזה פשוט עובד! מהרגע הראשון של הדיאטה הייתי מפוצץ אוכל כמו שלא הייתי בחיים שלי, וירדתי במשקל ובאחוזי שומן!
אספר לך עוד משהו - באחת הפגישות שלנו היא שאלה אותי אם חסר לי משהו בדיאטה, ובתור בדיחה אמרתי לה שחסר לי המבורגר של דיקסי. היא לקחה את זה ברצינות, וכתבה לי במקום דיאטה נפרדת ליום שבו אני משתולל עם המבורגר של דיקסי, כלומר איך אני מקזז את הקלוריות. ובאמת הלכתי לאכול בדיקסי 3-4 פעמים, וקיזזתי כמו שצריך, וכשבאתי אליה אחרי חודש עדיין המשכתי לרדת במשקל.
בפגישה אחרת היא שאלה אותי שוב אם חסר לי משהו בדיאטה, ואמרתי, שוב בתור בדיחה, שחסרים לי שוקולד ואגוזים - והיא הכניסה לי אותם לדיאטה.
אבל אני כותב את זה לא כדי לעודד אתכם להמשיך לאכול שוקולד והמבורגרים, אלא כדי שתבינו שאחרי שנכנסים לאורח חיים בריא, אפשר להרשות לעצמך מדי פעם לחטוא.