תועלת פסיכולוגית והרהורים על גמילה

טלי12345

New member
תועלת פסיכולוגית והרהורים על גמילה

תמיד שמדברים על היתרונות בהנקה, מדברים על אותה"תועלת פסיכולוגית" מסתורית. מי זו ? איך היא נראית? למה התכוון המשורר? ולמה נדכרתי, כמניקה ותיקה ביתרונות ההנקה? האמת שזה תמיד הטריד אותי. מה התועלת הפסיכולוגית לילד? אם הייתי נותנת לו תמ"ל בידיים אוהבות, לא היתה בזה אותה תועלת פסיכולוגית? אולי זה עוד משהו שמטרתו לעשות רגשי אשם? אני חושבת על זה בהקשר שלאחרונה אני מרגישה שההנקה עומדת להסתיים. דקל יונק פעמיים ביום .לאחרונה הוא מוותר על הנקות מדי פעם (למשל הואר לא ינק היום בערב) ובפעמים שהוא לא יונק אני מרגישה הקלה עצומה. אני מרגישה קלה ונורמלית. . האם זה בסדר להפסיק להניק רק כי לאמא נמאס? כי בא ללה להרגיש בעלות על גופה שלה? שד קטן גוער בי ואומר:"מה עם התועלת הפסיכולוגית" ו"החורף מתקרב" ו"אולי תחכי עד גיל שנתיים" אבל האשה שהיתה בי פעם אומרת"עיזבי אותך המציצי הזה.הוא ילד גדול ואת אדם עם גוף פרטי" אשמח לשמוע מה דעתכן. חוצמיזה, זה קצת מפגר מצידי, אבל נראה לי שיש לי פטריה. אם מישהי היתה שואלת בפורום הייתי מפנה ליועצת הנקה. אבל האם באמת צריך יועצת? האם יש נזק להשתמש בדקטרין הזה שיש לי בבית? תודה שהשתתפתן בכאב הזה

טלי יקרה ../images/Emo24.gif

אין לי תשובות לכל השאלות, אבל לדעתי, זה בסדר גמור להפסיק להניק אם לאמא נמאס. הרי כל הכיף שבהנקה הוא כיף הדדי. האמא אמורה להנות וכמובן גם התינוק. אבל ברגע שלאמא נמאס, וההנקה הופכת לסוג של נטל, ומדובר על תינוק גדול יחסית, אני לא רואה שום פסול בהפסקת הנקה. ההנקה היא לא הדרך היחידה להביע אהבה ולגעת בילד. אפשר לחבק המון, לנשק, לשיר, לספר סיפור - יש עוד המון המון דרכים לתת לבובון שלך אהבה מלבד ההנקה. תלכי עם הרגשות שלך ושיהיה בהצלחה

מאיטאי

New member
אני מאמינה

שאם לאמא לא טוב בהנקה, לא תהיה שום תועלת פסיכולוגית לתינוק. אני מאמינה שאם לאמא נמאס, זה לגמרי בסדר להפסיק להניק. אני רק הייתי ממליצה לך לבדוק טוב ועמוק בתוך עצמך שבאמת נמאס לך. חבל להתחרט אח"כ ולגלות שהנמאס מההנקה, היה בעצם נמאס ממשהו אחר. לגבי החורף המתקרב ודומיו, אין לזה סוף. הנקת תקופה מכובדת לכל הדעות ואת צריכה להרגיש טוב עם זה. אין מקום לרגשי אשם. בקשר לפטריה. אני חושבת שכדאי לך לראות איש מקצוע. אולי תגיעי לאודים ביום שישי ? נראה לי שיהיו שם המון

טלי12345

New member
תודה שאתם מחבקות אותי

אבל חוץ מחיבוק אנ י גם תוהה: מהי התועלת הפסיכולוגית בהקה? זה מעין חשבון נפש שאני שואלת את עצמי מה נתתי בהנקה הזו?

עמית@

New member
נתת קרבה, ואהבה, ופרקטית גם את

המזון הטוב ביותר (שזה אי אפשר להחליף שכלום- ולמזון טוב יש השפעה על התפתחות המוח, זה גם עוזר פסיכולוגית) בלי קשר לחיבוק, באמת הנקת לאורך זמן, ואם את מרגישה שקצת בזה, אז אני בטוחה שדקל חש בזה גם הוא- וזה הזמן לגמול. עושה רושם שגם הוא בשל לזה, ויוותר על ההנקה בקלות יחסית.

עמית@

New member
נתת לו אהבה, וקרבה ונתת לו את

המזון הטוב ביותר (שזה אי אפשר להחליף שכלום- ולמזון טוב יש השפעה על התפתחות המוח, זה גם עוזר פסיכולוגית) בלי קשר לחיבוק, באמת הנקת לאורך זמן, ואם את מרגישה שקצת בזה, אז אני בטוחה שדקל חש בזה גם הוא- וזה הזמן לגמול. עושה רושם שגם הוא בשל לזה, ויוותר על ההנקה בקלות יחסית.

טלי12345

New member
תודה עמיתוש,ועוד תודה

נראה לי שלא היה איכפת לו להמשיך אבל הוא לא מתעקש. מה שקצת מקשה עלי וגורם לי קצת אשמה, שאני יכולה לשלוט בכזו קלות בחייו של חמוד קטן ומקסים.

עמית@

New member
זה רק מחדד עבורך את מה שקורה ממילא

את שולטת ב*כל* מה שקורה בחייוועתידו של גור אדם שיום אחד ייהפך לאדם בוגר, מפחיד הא?

ענתש

New member
ועל זה נאמר בפים פם פה: "המלך עירום

כי אין לו בגדים,המלך צועד, צועד בתחתונים..."
למה אני מזמררת ? כי עד ששאלת לא היה לי מושג שאין לי מושג מה זו התועלת הפסיכולוגית הזו. נו, אז טוב שיש מי שצועק לפעמים שהמלך עירום... אני מנסה לחשוב מה נתתי פסיכולוגית לנגה שלא הייתי יכולה לתת לה בתמ"ל ולא מוצאת. כל התועלת הפסיכולוגית שאני מוצאת היא שלי... ועל זה כבר התפלספתי פעם. תראי, אני לא מזלזלת בזה - לי למשל, היה קשה מאד כל המעבר הזה לאמהות, התחושה שערכי העצמי נעלם והתמסמס (שתוגברה בעזרת מקום העבודה שלי שזרק אותי לכלבים), תחושת התלות הזו שאיני אדון לעצמי בכלל יותר ותחושת המחנק. גם העובדה שלקח לי איזה חודש לאהוב את נגה בכלל ורגשות האשמה בנושא... בטווח הארוך אני חושבת שההנקה עזרה לי להתמודד יותר מכל דבר אחר שעשיתי. בעצם העובדה שהיא היתה כל כך מאתגרת מהבחינה של תלות וביחד, בעצם העובדה שהיא ממחישה כמה להיות אמא זה משהו משתנה ופלואידי וזורם שכל הזמן דורש ממך להמציא את עצמך מחדש, לבחון שוב מה את חושבת ולמה ולוותר לפעמים על הרבה... טוב, אני לא אגיד את מה שאמרתי שוב בקישור הזה. רק שגם היום אחרי שנה ושבע אני חותמת (שוב)על כל מילה. תועלת פסיכולוגית ? כולה שלי אני חושבת. ולגבי להפסיק - מסכימה עם הקביעה שהנקה היא טנגו. שני הצדדים צריכים לרצות לרקוד את הריקוד וברגע שאחד סובל זה הזמן להפסיק.
מאחלת לך החלטות קלות.

טלי12345

New member
בעצם אנחנו מוצאות

בקלות רבה מה אנחנו נותנות וכמה מקריבות מעניין שגם בצ'אט נושא הקרבה עלה. אבל מה התועלת הפסיכולוגית של היונק? מצחיק שהתשובות שקיבלתי מעלות שוב ושוב את נושא הנתינה. אבל אני לא יודעת אם הנתינה ותחושת הנתינה האיסופית היא כזו מתנה . אולי זה כמו הפולניות שעומדות כל היום ומכינות גפילטעפיש מגעיל "כל היום הכנתי במיוחד בשבילך".......... וברצינות.זה הטריד אותי זמן רב. אני מרגישה שאני באיזשהו חשבון נפש עם ההנקה(לא עם היונק. הוא ממש חמוד ומתוק9)יש לי יחסים איתה. עשיתי למענה הרבה. אני רוצה לדעת מה היא עשתה בשבילי ומה עבור היונק.

ענתש

New member
אז הנה סיפרתי לך מה היא עשתה בשבילי

ואני לא יודעת לענות מה היא עשתה בשביל נגה (במובן הפסיכולוגי) ומסכימה שיתכן ומדובר באמת בגפילטע פיש או רגל קרושה
שאני מגישה לה כל הזמן הזה (מעולם לא ראיתי בעיני איך נראית רגל קרושה אבל זה נשמע כל כך רע שאני מייד כורכת את זה באותה חבילה עם גפילטע פיש שדווקא יצא לי להריח אבל לא לטעום... כמו שאת רואה אני לא מעדות פולניה במקור). אבל מה יש - אם ההנקה עשתה בשבילי ואני, בתורי, הייתי בגלל זה אמא יותר טובה לנגה (כמו שפירטתי בכל הנוגע ללזרום ולהקשיב ולהשתדל) אז זה לא משהו ???

טלי12345

New member
אני בהחלט חושבת שהנקה

יכולה להיות חשובה אפילו אם היא רק חשובה לאם. אבל פשוט שאלתי את עצמי מה התועלת הפסיכולוגית לתינוק? (מעבר לתועלת העקיפה שאם האם זורמת. לא שאני מזלזלת בזה חלילה, אבל לזה יש לי תשובה
) ולגבי הרגל הקרושה- לא בטוח שהפסדת

לאה_מ

New member
למה זה חשוב?

למה כל כך חשוב מה התועלת הפסיכולוגית ליונק? מה זה משנה? הרי אם לא טוב לך להניק, אם את מרגישה כבולה, נגזלת, משועבדת - ברור שהתועלת הכללית היא שולית. אני מניקה לא כי שקלתי את התועלות מול הנזקים והחלטתי באופן מושכל שהאחד עדיף על השני. אני מניקה כי כרגע זה מה שטוב לשנינו - לאורי ולי. ברגע שהמשוואה הזו תשתנה - יצטרך לבוא שינוי גם בהנקה. התועלת הפסיכולוגית, ככל שיש, היא רק בונוס. כאילו שתשאלי - איזו תועלת פסיכולוגית יש לילד ממגע? מנשיקה? מחיבוק? מהתכרבלות יחד מתחת לשמיכה? האם תעשי איזה מאלה בלי ממש לרצות את זה???

justmom

New member
דווקא בעיני זה כן חשוב.

זה חשוב מפני שהמון פעמים מזכירים את "התועלת הפסיכולוגית" בלי לברר עד הסוף למה וכמה. זה חשוב, מפני שכשההנקה לא הולכת חלק והאימא נאבקת לשמר אותה ומתמודדת עם פצעים וסתימות ומכות אחרות, גם פיסת המידע הקטנה הזו יכולה לעודד אותה להמשיך. וזה חשוב אם זה מטריד מספיק את טלי לגרום לה לרצות לבקש תשובה.

maya100

New member
זו היתה שאלה רטורית...

אני חושבת, שכוונתה של לשאה היתה, שאם טלי רוצה להפסיק להניק, היתרונות כרגע לא רלווטיים, כי זו תחושתה הסובייקטיבית. הנקה צריכה לבוא (ובטח בגיל של דקל) מתוך רצון ולא הכרח ולא חשוב כמה יתרונות פסיכולוגיים ואחרים יש לה. (אני בטוחה שאת מסכימה עם זה).

לאה_מ

New member
תודה מאיה. ודאי שלא התכוונתי לשלול

את הלגיטימיות שבשאלה של טלי. ודאי שהיא זכאית לתשובה. התכוונתי לומר שכפי שאת לא שואלת את עצמך למה אני מנשקת את הילד שלי או מחבקת אותו, ואת יודעת שזה מועיל לו אבל לא עושה את זה מתוך הכרח אלא מתוך רצון ואהבה, אני חושבת שהנקה בגיל הזה היא דבר דומה.

למעלה