בעיני זה ממש לא אותו הדבר
ראשית, אני חושבת שבגילו המופלג של דקל את יכולה להיפרד מהנושא של הנקה לפי דרישה או של זרימה. גם את בנאדם, לא פחות חשוב, ודקל צריך לזרום גם איתך, אז בואי נעזוב את זה. שנית, אני בכלל לא חושבת שתיחום או מתן גבולות להנקה דומה למתן תמ"ל ולמה? יש המון סיבות: 1) אין לי ספק שדקל יונק ממש רק מס' דקות ובשאר הזמן מוצץ/נהנה. הוא בודאי מסוגל להוציא כמות גדולה של חלב בפרק זמן קצר. 2) במשך הזמן שאת מניקה היו לך החלטות כאלו ואחרות באשר להנקה - עכשיו כן יונקים ועכשיו לא, כאן מותר וכאן אי אפשר, עכשיו תחכה ועכשיו אני פנויה להניק וכו'. ובכל זאת, היית מספיק קשובה לצרכים שלו כדי לתת לו לינוק ולתת לשניכם את הקשר הזה, מבלי לפגוע בצרכים שלך (או בואי נאמר עם כמה שפחות פגיעה). אולי אם היית מניקה עכשיו בשיטת המזנון הפתוח ולפי דרישה זה היה יותר נכון מבחינת ה"תאוריה" אבל לדעתי האישית לא היית מחזיקה מעמד (וגם אני לא, ממש לא!) אז בעצם דקל היה מקבל הרבה פחות זמן את היתרונות. 3) אני רואה אצלינו, כיצד אביגיל יודעת להמתין ולהתחשב בי, כאשר אני מבקשת ממנה. יש המון שיטות שאפשר להשתמש בהן לתיחום יניקות (כוכביתי פרטה במאמר שלה על הגמילה של עידן) - אפשר לומר שסופרים עד 10 או 20 ואז מפסיקים לינוק (או עוברים לצד שני ואז שוב 10/20), אפשר לשיר שיר שבסיומו מפסיקים, אפשר לכוון שעון שיצלצל (אני חושבת שזו היתה כוונתה של לאה) וכו'. כלומר: דקל ילמד, שאת מוכנה להתחשב בצרכיו בתנאי שהוא מתחשב בשלך. בעיני זה מסר מאוד חשוב. לסיכום, מה אני רוצה לומר? אני חושבת שאת צריכה להיות שלמה עם עניין הגמילה ואיכשהוא נראה לי שלא... אם מסגרת ההנקות מפריעה לך - תשני את המסגרת! אם הנקה אחת יותר מציקה - תמצאי לה תחליף. אני לא מנסה לומר שאת צריכה להמשיך. אני חושבת שחשוב שתהיי שלמה ושהצרכים שלך חשובים באותה מידה. וכן, זה עצוב, כמובן. כמו כל פרידה.