תופעה משונה שניתקלתי בה

nivinivini

New member
חפיף, הלך המומנטום...

חוץ מזה, עוד יהיו הרבה כאלה, נכון? אתם חברים שלי?

למה מחקת את ההודעה שלי

מה לא בסדר להגיד לך שאני אוהבת אותך ,ומעריכה אותך ומאוד, רוצה ללמוד אצלך את כל הסדנאות שאת מלמדת? מה לא הסדר לכתוב שכל הכבוד שמחקת את כל הזבל הזה? גם מחמאות את לא מסוגלת להכיל? כנראה חשבת לעצמך ...לא יכול להיות שמישהו אוהב אותי מי מסוגל לאהוב אותי... אז תתפלאי הינה אני אוהבת אותך

בעצם גם יניב וגם עיט צודקים

הלך המומנטום ושלום ולא להתראות לפורום של מיכל הררי

עוד השמצות

אם היית קוראת את השרשור לאט. אולי כמה פעמים. אולי היית מבינה מה קרה שם. אולי אני מצפה ממך ליותר מדי.

nivinivini

New member
לא מאמין שהגיע הרגע, אבל אני מסכים

עם שירהת. ובכל אופן, אין דבר כזה השמצות. אנשים עושים פה עבודה. מילים...מילים...מילים...

nivinivini

New member
אבל יש איזה אבל גדול אחד מרחף לו

נראה שיש פה משהו חד צדדי. או שאתם >>>בסוגריים (עיט, שירהת, ערפל הזוי, מעבר קסום, שכחתי מישהו?!) חושבים שאתם מחוסרי כל פחד ונקיים. לא מאמין לזה. או כנראה שאתם כל כך מלאי פחדים שאתם פשוט יודעים לקלל ולברוח או לקרוא לחברים לעזרה. בכל אופן, אתם ממש לא נפתחים פה. רק מחזקים עוד את החשיבות העצמית שלכם. זהירות!!! זה עוד יתפוצץ לכם בפרצוף. ואגב, אם אתם חושבים שאתם מתעסקים פה עם ילדים שנולדו שלשום ולא מכירים את הטריקים האלה, יש לכם טעות מרה. אבל אני לא מאיים. ועוד אגב קטן, אני בחלימה משתמש בכח שלי להתקפה רק נגד דברים באמת גדולים. ומי שצריך את האינפורמציה הזאת יודע(ת) על מה מדובר. אמא'לה לימדה אותי לא להחזיר לבנות.

nivinivini

New member
אוי, שוב נכנסתי לחשיבות עצמית

ולהתגוננות. ומה זה האיומים האלה?! מי אתה חושב שאתה בכלל? לא נורא, עובדים על זה.

אולי ההגדרות שלנו שונות.

למה אתה כן קורא השמצות? או - מה אמורים להגיד על פלוני כך שזה יוגדר אצלך כ"השמצה"? ההודעה הזאת שתיכף אצטט , למשל, היא לא השמצה? שמתי ממש קטע קטן מתוך אחת מההודעות שהיו כאן (והיו כאן הרבה הודעות בסגנון). אני אפילו לא זוכרת למי זה נכתב. העתקתי את זה באקראיות מתוך ההודעות המחוקות, שנמצאות עדיין בממשק הניהול: "אתה פשוט לא קולט !! אתה עוטה על עצמך חליפה של איזה לוחם ללא רבב , מצטט מפה ומשם ובתוך החליפה נמצא יצור שמן ומזיע, שבגלל חוסר הבטחון העצמי שלו הוא מנסה ללמד את כולם. זה לא יעזור !! זה שאתה אומר לי מה לעשות לא ייתן לך כלום . אתה עדיין תישאר בחרא שלך,בתגובות הפטטיות."

nivinivini

New member
נראה לי שהבנאדם שאליו נכתבה

התגובה הזאת צריך לענות על השאלה הזאת. בכל אופן, אני אישית מעדיף שיראו לי חולשות שלי מול העיניים מאשר שיגידו לי משהו כמו "אתה גדול", "אתה לוחם מופלא" וכו'. אבל כל אחד והשיטה שלו. אם את שואלת אותי כרגע מה זה השמצות, אז זה פשוט מאוד לא מופיע אצלי בלקסיקון. אם למילים שנכתבו למשל אין שום קשר אליי אז זה לא יזיז לי כל מקרה. אם זה מזיז לי, אז כנראה שהבנאדם רואה לכלוך שדבוק בי ואני אולי לא שמתי לב אליו. זה יכול רק לנקות.

תודה על המידע!

3 שאלות שיעזרו לי להבין, קצת, את המקום ממנו אתה פועל בממשק הזה
: 1. האם דברים שנכתבו עבורך בשרשור שמחקתי, תרמו לך לשינוי כלשהו? שינוי אמיתי. לא משהו שציינת לעצמך שהוא נחמד, אלא באמת שינוי. 2. האם נוצר בן שינוי אמיתי בעקבות משהו שנכתב לך, מאז תחילת פתיחת הפורום? 3. איזה מידע היית רוצה שיופיע במרחב הוירטואלי הזה? אגב.... אפשר לאפשר לאחרים להראות לנו חולשות, או לאפשר לאחרים להדריך אותנו, או לאפשר לאחרים להראות לנו דברים על עצמנו גם בלי שהם יקראו לנו "חרא"/"דביל" וגם בלי שהם יקראו לנו "מותק"/"מופלא". באיזה דרך היה לך הכי קל לקבל את המידע אודות עצמך מאדם אחר?

nivinivini

New member
כמה תשובות

1. אני לא מחפש שינוי, ובמיוחד לא שינוי "אמיתי" או קיצוני. המצב הקיים פשוט מממ..קיים. וזה בסדר. מה שנשאר זה רק ללטש פינות (אולי להוסיף לכה קצת). 2. בכל אופן השינוי מתרחש כל הזמן גם אם אני מחפש אותו וגם אם לא, ואני ממש לא יכול לשים את האצבע מה גורם לזה. זה המכלול. ממש לא גורם ספציפי אחד מיוחד. 3. כל מילה כתובה, ציור, שיר, סיפור, טלנובלה יכול להיות במרחב הזה. הכל מתקבל בשמחה. גם השדים וגם המלאכים. מה שאני מנסה לומר בעצם זה, שבסך הכל בנינו פה איזה טלנובלה קטנה שמקצינה את המאבקים בין העצמי שרוצה ליהיות נקי לבין החשיבות העצמית (וזאת פרשנות כמובן בדיעבד וקצת תוך כדי למרות שרוב הזמן היינו שחקנים מעולים), ומה לעשות החשיבות העצמית גם מקללת. אבל זה טקסט בסך הכל של טלנובלה זולה. אז מה? מילים. מה כל כך רע בזה?! טוב, אני מבין את הרצון שלך במרחב שקט ורגוע. אני מכיר את זה. אבל את בטח יודעת שבכל דבר מלוכלך אפשר למצוא את הטוהר. ואולי דווקא שם נמצא הטהור. בסך הכל עשינו פה חוג דרמה קטן, זה הכל.

nivinivini

New member
תקני אותי אם אני טועה אבל

את דופקת חשבון על איך הפורום נראה מבחינה ויזואלית. זתומרת, חשוב לך, למשל שאנשים חדשים שפעם ראשונה נכנסים לפה חס וחלילה לא יראו את ההודעות ה"קשות" האלה ואולי הם יברחו. אבל זה בניהול שלך. אם את רוצה שהפורום יראה כמו ספר טוב ואיכותי (כביכול) אז סבבה. סתם לידיעתך, אנשים פה התחילו עבודה יפה מאוד. עבודה שנעשית אונליין בזמן אמת, לא בתור סיכום של איך עבר היום ומה עשיתי כדי לקדם את עצמי. זאת עבודה אמיתית. ולעשות עבודה כזאת בפורמט כזה ולא בפגישה פיזית אפשר להגיד רק כל הכבוד למי שהשתתף פה.

לא קשור למראה ויזואלי

לא נראה לי לעניין שבמרחב הזה יהיו קללות הדדיות והשמצות, והן פשוט יישארו כמו שהן. אגב, לא ענית על מה ששאלתי. באמת רוצה לדעת איך אתה תופס את הדברים (שאלתי אותך בהודעה אחרת).

אשכר

New member
בגדול, התשובה היא כן, זה אפשרי,

עושים לנו את זה כל הזמן, ואנחנו עושים את זה לאחרים (אני לא יודע לגבייך, אבל רוב האנשים שאני מכיר משפיעים באופן פעיל על אנשים אחרים, ומנסים לשדל אותם לפעול בצורה שנראית להם, ברמת מעורבות כזו או אחרת). שטיפת מוח מנצלת "פירצת אבטחה" במוח שלנו: אם תחזרי באוזני מישהו מספיק פעמים על משפט מסויים, או רעיון מסויים, הוא יתחיל להפוך ל"צומת" של מחשבות שדרכה עוברות תמסורות של מחשבות ורעיונות, ולבסוף תתגבש שם דעה. ההורים שלנו שטפו לנו את המוח כבר בגיל צעיר, והכריחו אותנו לחשוב ולפעול בצורה מסויימת. אנחנו (רובנו או כולנו) לקחנו את זה בתור בסיס, ועל זה בנינו את כל עולמנו. דוגמא: האם את יכולה לראות "מפלצות" סביבך? אני משוכנע שקיימים יצורים רבים בכל מקום שאת נמצאת בו, בכל רגע נתון, אבל את לא רואה אותם - כי שיכנעו אותך להאמין שהם לא קיימים. דוגמא: עורך דין אחד (סיפור אמיתי) נדחף לכל הזמנות של חשיפה לתקשורת, וכשאמר את שמו הוסיף "העורף דין הכי טוב בארץ". לאחר זמן מה אנשים התייחסו אליו ככזה, ואני מאמין שהוא גבה שכר יותר גבוה בגלל הסיבה הזאת בלבד.

אשכר

New member
אני לא עוסק בשאלה האם זה פרנואידי;

פאראנויה היא בחירה שלך, או - איך את רוצה לקחת את זה. האם את רוצה להתמודד עם ההשפעות של העולם ("לחיות עם זה בהרמוניה") או רק לעסוק בשאלה "האם רודפים אחרי עכשיו".

למעלה