תופעה פרסית שלא רואים במקום אחר

דוטקצי

New member
תופעה פרסית שלא רואים במקום אחר

איפה ניתן לראות לימונים בתוך בקבוקים? רק אצלינו הפרסים, כן, על העץ המיוחד בבית ילדותי הקסום,גידלנו לימונים בתוך בקבוקים, אני זוכרת אנשים נעצרים ליד החצר ומשתאים ,לא מבינים,מה זה? אני זוכרת שהמאהב הלטיני שלי ביקר בבית הורי בפעם הראשונה נתקלו עיניו בבקבוק מיוחד בעיצובו ובתוכו לימון גדול,אני זוכרת איך אחז בבקבוק ,סובב אותו, הביט בתחתית ושאל:"מה אתם קוסמים?איך הכנסתם לפיה כל כך קטנה לימון כל כך גדול?"ואני פרסיה קטנה ושובבה, לא גיליתי מיד ,כי רציתי :-שיחזור שוב,,, -שיגלה בעצמו,,, -שיראה כמה מיוחדים אנחנו, -שיחשוב שאנחנו קוסמים. ***בחרו בתשובה הנכונה,,, האם גם אתם מכירים את התופעה של גידול לימונים בבקבוקים? ,,,אגב נתתי לו לשתות מהמשקה החריף שבבקבוק עם הלימון-והוא כבר לא יצא-הוא פשוט השתכר,,, דוטקצ'י

WOW עשית לי פלאש בק רציני...

אבי נהג לגדל לימונים בכל מיני בקבוקים דקורטיביים ולאחר מכן להזליף לתוכן מיני אלכוהול, לחתום את הבקבוק לכמה שבועות ולהנות ממשקה אלכוהולי בטעם לימוני. וואלה,יש לי עץ לימון בחצר וכבר מחר אשחזר את התענוג. אבי בצעירותו היה נוהג לגדל בגינה מיני עשבים ירוקים ובכל ארוחת ערב היה גוזם אחדים מהם ולועס בהנאה עם חיוך ירוק ..
שלא נדבר על החבושים בגינה שמהם אימי נהגה לרקוח ריבות חביש. ומהשושנים האדומות לרקוח ריבה עם טעם של גן עדן. וואו,כיף להזכר.

דוטקצי

New member
איך הגיבו האנשים ללימון בתוך הבקבוק?

תחתית הסיר- בוקר טוב!!! אני שמחה שעוררתי בך נוסטלגיה,הזכרונות מחממים לי את הלב, באמת,, מסקרן אותי לדעת איך הגיבו "הזרים&quot
אלה שלא פרסים) וראו לימונים בתוך בקבוקים מעוצבים, מה אמרו/חשבו/הרגישו? 9

האמת שהייתי ילד..ובתור ילד זה נחשב לפלא בעיני

כשהייתי ילד היו מבקרים אצלינו דודים מקסימים,ואחד מהם היה אגרונום והיה עושה כל מיני ניסויים בבוסתן של הורי. הם למעשה היו אחראים לשפע של עצי הרימון(מהם אימי הייתה רוקחת תרכיז מהמםםםםםם) חבושים,אשכוליות,תפוזים,גינת ירק ומה לא... אבל הכי הכי התפעלתי מהפרגולה הטיבעית של עלי הגפן. מעין סוכה מגניבה שהיינו חוסים בצילה,טועמים ענבים והשוס... אימי הייתה מכינה עלי הגפן הממולאים בכל טוב עם תרכיז רימונים.. אוףףףף איך בא לי לפתוח את אותו סיר ביום שישי מאוחר בלילה כשכולם כבר ישנים ולפלח כמה ממולאים נוטפי רוטב מתוק,סמיך וטעים....... למעשה זה המאכל המועדף שלי מכל המאכלים שאימי הכינה. גורמה אמיתי במלוא מובן המילה. שתהיה לכולכם שבת כייפית ומהנה !

דוטקצי

New member
איזה סוג אלכוהול הכניסו לתוך הבקבוק עם הלימון

אני רוצה לשחזר את תענוגות העבר ולגדל בעצמי,על עץ הלימון שלי בקבוק עם לימון. השאלה:איזה סוג אלכוהול הכניסו לתוך הבקבוק עם הלימון? אני זוכרת שהכניסו גם פרחי יסמין,כנראה שיהיה ריח ניחוח,,, שבת שלום ומבורך. דוטקצ'י

לדעתי עראק,אבל וודקה טובה בהחלט יכולה לשדרג..

טעם הלימון משתחרר למשקה והרי לך וודקה לימון... לדעתי, אפשר גם אגסים. לגדל אגס בבקבוק,אחרי שגדל והגיע למימדים הרצויים למלא את הבקבוק בוודקה וקיבלנו וודקה בטעם אגס. אפשר לשדרג במקל קינמון וכמה גרגרי הל. נסחפתי קצת לא?

פרויז1

New member
../images/Emo13.gifלא נסחפת. להיפך, תמשיך.

אתה מעשיר אותנו בידיעות שלך.
זוכר שלגיסי היו בקבוקים מיוחדים שהיו מיועדים להגשת משקאות חריפים
, ובהם הפירות שציינת.
אז, כמובן אני לא נהגתי לשתות אפילו בירה או יין !!! פרויז.

דוטקצי

New member
אתרוג בתוך בקבוק

אגסים?!? ממש לא נראה לי, אבל אתרוג כן, ונכון שרק פרסים מגדלים בתוך בקבוקים?

פרויז1

New member
../images/Emo13.gifבוקר טוב, דוטקצ'י!

מה שלומכם? איפה דס דס ומה שלום יצחק גיסך? כל דבר שווה נסיון. ומה רע באתרוג/אגס/אחר? טעם הפרי הרלוונטי, עובר למשקה. זה הכל. פה מסתיימת האינטיליגנציה שלי
נשוב להכות את המומחה
פרויז.

דוטקצי

New member
איזה תמונה!!!!ואיזה בקבוקים מעוצבים להפליא!!!

אהבתי מאוד את התמונה,,,בדיוק לזה התכוונתי,,, נכון שרק פרסים עושים זאת?

שאלתי את אשתי הפולניה והיא מאשרת...

שאכן רק פרסים מגדלים לימונים בבקבוקים.
והפולנים מגדלים דגי קרפיון להכין גפילטא פיש.. חחח

פרויז1

New member
../images/Emo132.gifאיזה המחשה נהדרת !

הפרי הולך וגדל לאט לאט בתוך הבקבוק עם הצואר הצר.

פרויז,תגיד...

עזוב את הלימונים שניה. בתור פרסי שורשי אתה יכול טכנית להשמיע את הצליל שרק פרסים יודעים עם שתי האצבעות...כמו מחיאות כפיים. יש שתי וורסיות. מקוה שאתה יודע למה אני מתכוון.. חחח

פרויז1

New member
הובשתני מלך הסירים !

בטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטח אכן, שתי ורסיות בשתי הידים: 1. כף יד חובקת את כף היד השניה את זאת אני עושה היטב. 2. כף יד חובקת את גב היד השניה. איך בצפון? גשם? פרויז.

אני אלוף בשתי הורסיות.

הראשונה מחרישת אוזניים למקצבי דאנס והשניה קלילה סתם בשביל צלילי הרקע. רק שאין לי הזדמנויות להפגין את הכשרון המוזיקלי שלי ברבים.
אגב,יש לזה שם בפרסית. יודע? בעניין שאלתך לגבי מזג האויר אז באיזור זכרון שימשי קצת לח אבל נעים.

niya

New member
איזה צחוקים

אף פעם לא הצלחתי להוציא ככה צליל. ויש לזה שם גם בעברית. יודע?? אם לא, בוא נעשה החלפות, אתה תגלה בפרסית ואני בעברית!

פרויז1

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo131.gif פלנגכ = זה בפרסית

נזכרתי : פֵּלֵנגַכּ בֵּזַניד פרויז.

למעלה