תופעה פרסית שלא רואים במקום אחר

דוטקצי

New member
איך אומרים בפרסית

אני גם בעדו, יש בפרסית פתגם יפיפה,(חבל שאיני יודעת אותו בשלמותו) אבל בשביל זה התכנסנו כאן, הפירוש של הפתגם:שצילו לא יסור מעלייך,אומרים אותו כשאוהבים משהו אז אומרים הלוואי ותמיד צילו יהיה,,,,איך אומרים בפרסית:"סישון,,,, 0

פרויז1

New member
סיה אש סרה שומה כם נשה.

פירושים : אחרי סעודת השבת. מחכים לי. שבת שלום לכווולכם אהוביי !!! פרויז.

דוטקצי

New member
שצילו לא יסור ממך,,, סאיש סארד קאם נאשאד

סאיש סארד קאם נאשאד שצילו לא יסור ממך,,, נכון, איזה משפט קסום,, והלוואי ואמן שבת שלום ובתאבון אוהבת דוטקצ'י

דוטקצי

New member
הבקבוק אחרי שהורד מהעץ

ככה, נראההבקבוק אחרי שהורד מהעץ והוכנס בו המשקה האלכוהולי. אחרי שנים הלימון הלבין מרוב שספג עארק,אבל המראה הזה גרם לפתוח לבבות,

פרויז1

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo124.gifאיזה נהדר.לפתוח לבבות../images/Emo23.gif../images/Emo125.gif

כפרס על הסיפור האוטנתי והנפלא שלכם,אני מקדיש לכם את הנעימה הנהדרת השלוָה והממכרת הזאת - שאף היא שורשית :
כווולם מוזמנים :
לשמוע בקול שקט ונעים.
הגצ'יו שלך ישמיע את זה ליצחק?
פרויז.

דוטקצי

New member
תודה

נהננו מאוד,נשמע ממש רומנטי,-לא הבנו מילה,אבל התמוגגנו, לבינו נמס, לאיציק נשמיע גם נשמיע, בזמן המתאים,,, שוב המון תודה,שבת קסומה יוצאים לטייל, דוטקצ'י

דוטקצי

New member
פרויז-סיימת לאכול?

שבוע טוב(איך אומרים בפרסית-שבוע טוב?) ,,,כמה זמן נמשכת ארוחת המלכים,פריוז כתבת: "פירושים : אחרי סעודת השבת. מחכים לי,,," אז אני מחכה לפירושים,, דוטקצ'י

פרויז1

New member
../images/Emo6.gif שובבה !

את עצמך ענית, ג'וגה צ'י היקרה!. התגובה שלי כבר התיתרה ולכן המשכתי לאכול עד עכשיו
לבקשת
הקהל/ה: רגע! יש לי רעיון:
בשעור מס' 4. רמז :
אפתיע את כולם , גם את אלנה היפה וגם אענה לך . תביאי את כל ה- גַּלֵּה שלך. [גַּלֵּה = עדר (והכוונה לחמולה. לא פוגע כמו שזה נשמע בעברית)] מדתך? צ'י
צ'י גופתי

דוטקצי

New member
"הגלה" עוד יגלה

פרויז שבוע טוב!!! אתה יודע,אני מספרת על הפורום בהמון התלהבות לחלק מה"גלה", ומשום מה ,לא נכנסו עד כה לפורום,זה באמת מדהים אותי שטרם נכנסו, ניתן להם קרדיט אולי עוד יגלו עניין וישתתפו, אגב-בטוח שלך ה"גלה" גדול משלי למה הם לא נכנסים לאתר? ולגבי הכנוי שלי :"דוטקצ'י" קיבלתי הסבר- בת בפרסית אומרים-דוחטר ☻"דוטקצ'י"-כמו בת קטנה,,,

פרויז1

New member
צ'י בֵּגַם ?

מא אומַר ? מי שרוצה שיר, שיגיע לפורום, יכתוב תגובה בקיצ. קיצ. ורק אז נרשה לו לשמוע.
אני ממנה אותך
כמפקחת על הביצוע.
הגלה שלי אשכנזים
. בגבעתים יש מעט פרסים
מבוגרים
שגם הם לא מפעילים מחשב
.חילקתי להם פתקים עם הכתובת של הפורום. יתכן שבאו, צפו ועפו..
רוחתר צ'י - זה נכון. בת קטנה. אבל איך זה הפך לדוטקצ'י ? ואיפה האות "ח" דוחתר
בסדר. מה שאת תהיי. קיבלנו אותך גם בתור זאת וגם זאת.
פרויז.

דוטקצי

New member
חיפה זה המקום בלי פרסים בכלל

צ'י בֵּגַם ? צי נאגם?-מה אומר ומה אספר? אני גרה באזור חיפה ובמקום היפיפה הזה ממש אין אנשים מהזן הפרסי, אבל עניינתי את ה"גלה"-ומקווה שיכנסו-ברור לי שמי שיציץ-"יפגע" אני הצצתי ונדלקתי,,, מה דעתך לפתוח שרשור עם אמרות כנף בפרסית ותרגום לעברית. בכל שיחה עם אמי היקרה היא משרבבת פתגמים,,,אני מתמוגגת,איזה ביטויים עשירים, אני מעברתת אותם ומשתמשת בחיי היום יום -כמו:כשמישהו יושב עם הגב אלי ואומר:"סליחה שאני יושב עם הגב אלייך" אני מגיבה בחיוך-"אצלינו אומרים:לפרח אין פנים וגב,,,ואז עונה לי האדם כולו זורח:"את מרמזת שאני פרח?" פריוז תגיד לי איך אומרים את הפתגם בפרסית...

s h i r i n 1 0

New member
אני לא הבנתי למה פרויז

מחכה אבל אנסה לעזור: א - "בבחשית פושט מן בשומה השת" ב - גול פושטה רו נא דארה" פירוש: א- סליחה גב שלי אליך ב- לפרח אין פנים ואין אחור כלומר : כאשר אתה עם הגב לאדם שמאחוריך ואתה מבקש סליחה האדם מאחור אומר זה בסדר אתה יפה ולא משנה שהגב שלך אלי. הבינות..........?

פרויז1

New member
../images/Emo13.gifהשאלה עלתה לשרשור

4
ושם זכתה לתשובה. פשוט הצעתי כך, למען הסדר הטוב. אבל, אני רואה שההשתתפות שם וביתר השרשורים כה רבה שאנחנו צריכים מדי פעם בכל זאת לפתוח שרשורים נושאיים יותר ספציפיים. הרשות נתונה ואין הגבלות. על כל פנים : כל הכבוד לך על תשומת הלב, וגם על התשובה האכפתית.

niya

New member
../images/Emo218.gifועל זה היו אומרים אצלנו בבית../images/Emo82.gif

א-מן כמובן במבטא פרסי להפליא

למעלה