תופעה פרסית שלא רואים במקום אחר

פרויז1

New member
עכשיו תמלאי את חלקך

איך אומרים בעברית פלנגכּ pelengak

niya

New member
אצבע צרדה../images/Emo68.gif

עם צירה מתחת ל"ר" וקמת מתחת ל"ד". עמדתי בהתחייבות?

niya

New member
אין יותר מדי מה לפרט

בחיפוש קליל באינטרנט לא מצאתי משהו משמעותי. "אצבע צרדה" הוא הקשת שתי אצבעות זו בזו (ובעצם הצליל שיוצא מהפעולה הזו). הקטע הנ"ל נלקח מויקיפדיה: אצבע צרדה הועבר מהמזנון: איך כדאי לקרוא לערך על צליל אצבע צרדה snap finger בלע"ז? מכה באצבע צרדה? הכאה באצבע צרדה? או סתם "אצבע צרדה"? האם לכתוב צרדה כך או לדבוק בכתיב המשנאי "צרדא" .יורם שורק 14:10, 26 באפריל 2007 (IDT) נקישה. ‏Yonidebest Ω Talk‏ 17:02, 26 באפריל 2007 (IDT) הִכה באצבע צרֵדה זאת הפעולה; ולכן הכאה באצבע צרדה, כפי שכתבת לעיל. דליה • שיחה 21:16, 26 באפריל 2007 (IDT) קולה של כף יד אחת, 2¢‏ 21:35, 26 באפריל 2007 (IDT) וראו גם פכירת אצבעות. ‏Harel‏ • שיחה 10:23, 27 באפריל 2007 (IDT)

s h i r i n 1 0

New member
עם כבר מדברים על לימונים מי מכיר

ומי יודע מה זה "הלואה האויז'"? זה לא קשור ללימונים בכלל. שבת שלום.

niya

New member
נכון!../images/Emo6.gif

וכמה שיותר מהר יותר טוב. בכלל, אולי כדאי שנתחיל להעלות כאן מתכונים ייחודיים שרק הסבתות מכירות ובסוף נוציא ספר בישול פרסי אותנטי מה דעתכם?

פרויז1

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo124.gifאני המו"ל../images/Emo63.gif

ניה ! הייתי שומע את השיר הזה כשהתפרצתי בצחוק למקרא תגובתך. וואלה מתאים ! האישה הפרסיה
הבשלנית
. מגיע לכן השיר היפייפה הזה!!! ויגן vigen הוא הזמר המאוד מפרסם והוא אבי זמר הפופ בפרס, עוד בשנות ה- 60 .
פופ !!! בפרס השיעית של השאה דאז!!! מבינים את העניין? והמילים חייבים תרגום !
יש מתנדבים/ות?
פרויז. واسه یه همزبون . یه یار خوب و مهربون دنیا رو پرسه زدم هرشب و روز با دل و جون همه دنیا رو دیدم تا به اینجا رسیدم که میگم مثل زن ایرونی هیچ جا ندیدم زن ایرونی تکه . خوشکل و با نمکه زن ایرونی تکه . والا یه دنیا نمکه [ آهنگ های ایرانی و موزیک آلبوم های جدید در ایران ترانه ] زن ایرونی تکه . خوشکل و با نمکه زن ایرونی تکه . والا سراپا نمکه عاشقونه روز و شب به پات میشینه اون نجیب و با وفاست . حسنش همینه وقتی او عاشق بشه . عاشقترینه اون گل سرسبد مشرق زمینه زن ایرونی تکه . خوشکل و با نمکه زن ایرونی تکه . والا یه دنیا نمکه [ آهنگ های ایرانی و موزیک آلبوم های جدید در ایران ترانه ] زن ایرونی تکه . خوشکل و با نمکه زن ایرونی تکه . والا سراپا نمکه واسه یه همزبون . یه یار خوب و مهربون دنیا رو پرسه زدم هرشب و روز با دل و جون همه دنیا رو دیدم تا به اینجا رسیدم که میگم مثل زن ایرونی هیچ جا ندیدم زن ایرونی تکه . خوشکل و با نمکه زن ایرونی تکه . والا یه دنیا نمکه [ آهنگ های ایرانی و موزیک آلبوم های جدید در ایران ترانه ] زن ایرونی تکه . خوشکل و با نمکه زن ایرونی تکه . والا سراپا نمکه زن ایرونی تو دنیا بهترینه حرفای با نمکش به دل میشینه دیگه چی بگم که با صفاترینه چون گل سرسبد مشرق زمینه زن ایرونی تکه . خوشکل و با نمکه زن ایرونی تکه . والا یه دنیا نمکه [ آهنگ های ایرانی و موزیک آلبوم های جدید در ایران ترانه ] زن ایرونی تکه . خوشکل و با نمکه زن ایرونی تکه . والا سراپا نمکه زن ایرونی تکه . خوشکل و با نمکه زن ایرونی تکه . والا یه دنیا نمکه [ &

פרויז1

New member
../images/Emo104.gifבסדר.

את יור"ית צוות הטועמים.
תפשנו לנו אחלה ג'ובים, אה?
פרויז.

s h i r i n 1 0

New member
ובכן הלואה האויז זהו

לא מאכל אני לא כל כך יודעת להגדיר את זה אבל זה מורכב מהמון המון המון תבלינים מיוחדים בערך כ150 סוגי תבלינים שמערבבים ויצא הלואה האויז' ועם זה טופרים ביצה ומכינים חביתה יקרה טעימה בריאה ומזינה את הנפש. יודעים על מה אני מדברת?

פרויז1

New member
את/אני נפתח שרשור מאכלים

פרסיים. אני אפתח, תציגי שם - העתק/הדבקץ

niya

New member
וואי וואי דוטקצ'י../images/Emo6.gif../images/Emo24.gif

החזרת אותי 30 שנה אחורה... אצלנו גידלו ככה אתרוגים, אבא שלי היה גאה בהם מאד. אני כילדה חשבתי שחותכים את התחית של הבקבוק, מכניסים את הפרי ואח"כ מלחימים את התחתית בחזרה לבקבוק איכשהו... לא היה לי מושג שרק פרסים עושים את זה...

דוטקצי

New member
הבקבוק ששבר את הקרח במפגש( בין מנטליות שונה)ב

הדבר הראשון שהלטיני שלי הראה להוריו במפגש המשפחות הראשון ביננו היה הבקבוק עם הלימון, "מה זה לדעתכם?" היה מרים את הבקבוק ושואל את הוריו,כך נשבר הקרח והללו ניסו לפענח את החידה,,,,

niya

New member
נראה לי שהוא עדיין שיכור../images/Emo6.gif../images/Emo8.gif../images/Emo3.gif

דוטקצי

New member
שיכור,,,ולא מיין

את צודקת niya ,שיכור ולא מיין,,, את האוכל הפרסי הוא מאוד אוהב:"דוטקצ'י,הכנת מרק פרסי?" הוא שואל/עונה "מקצה הרחוב הרגשתי את הריח" ,",את משגעת את כל השכנים עם הריח",,, ,,,,"תשאיר קצת לערב",,,אני מוכיחה אותו בחצי חיוך "אני רק טועם",,",היית צריכה לשים יותר לימון",,,

niya

New member
בעצם, ../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif../images/Emo8.gif בעד שניכם

למעלה