עם כל הכבוד
בחרת להעמיד ולחדד נקודות מאוד מסוימות, ובחרת להתעלם לחלוטין מנקודות אחרות.
אני אתייחס מהסוף, ברשותך: אם בני יחוסן בחיסון כלשהו ויורע מצבו, מי יהיה אחראי לזה?
האם זה יהיה רופא שמניף ידיים בתנועת ביטול ומכריז ש"זה לא מהחיסון."?
בשום מקום לא כתבתי שיש "מנגנון איומים". יש מדיניות מוצהרת (וכל בר דעת מבין שיש גם מדיניות שאינה מוצהרת).
אני מוכנה לצטט את המכתב המדובר שהגיע אלי לאחרונה. (אני מוכנה גם לסרוק ולהעביר לידיך).
אני חוזרת ואומרת (ומוכנה גם בתצהיר וגם בפוליגרף) במכתב הרשמי אני מתבקשת לחסן את בני (למרות שנפגע מחיסון) או להודיע על סירוב לחסנו.
בשיחות טלפון עם החתומה על המכתב לא יכלה להגיד לי בפה מלא להגיע לחסנו - היא חזרה ואמרה שזו בחירה והחלטה שלנו.
3. למרבית החיסונים יש תופעות שאינן מוגדרות כתופעות לוואי. ביניהן חום, שלשולים, כאבי בטן, אישקט. רגישות מקומית. כל אלו תופעות בטווח הנורמה ולמרות שאינן נעימות ומכמירות את לבו של כל הורה - הן חולפות וזה בסדר. בעיקרון לא מזיק לגוף להתמודד עם חום, ולא מזיק לאדם להתמודד עם אי נוחות, כאב ואי נחת. תופעות לוואי חמורות שדורשות החייאה הן נדירות וטוב שכך. אבל בין הקצוות האלו יש טווח של אפשרויות.
ישנם חיסונים שתופעות הלוואי שלהם מופיעות יומיים אחרי מתן החיסון. יש חיסונים שהתופעות להם מופיעות שבוע עד עשרה ימים אחרי מתן החיסון. ממרחק רב של עשרה ימים (ועוד יומיים עד שמקבלי תור אצל רופא) זו חכמה מאוד קטנה להגיד: "זה לא מהחיסון".
לזה בחרת לא להתייחס.
2. לאדם מבוגר בדרך כלל ידוע על רגישות. לתינוק ולהוריו אין "ידוע על רגישות". זה מאוד פשוט. מנסים, ומגלים. הרי כך בנויות ההנחיות להזנת תינוקות בחודשיהם הראשונים. "טעימות" קטנות של מזון, כל חשיפה חדשה למזון מרוחקת לפחות ביומיים מן הדוגמית הבאה.
ולמעשה אצל תינוקות ופעוטות לא ניתן באמת להגדיר אלרגיה - כיוון שהגוף ומערכת החיסון משתנה מתקדם נסוג ומתקדם כל הזמן.
1. כשאני קונה אקמול, או אנטיביוטיקה, כל תכשיר רפואי או שהוא לשימוש רפואי מתלווה אליו עלון הנחיות ואזהרות. למעשה למיטב הבנתי גם "רפואות מן הטבע" ושאר ירקות מלווים בעלון מידע כזה. אפילו יצרני מזון מחוייבים לציין מרכיבים (ובעלי פוטלציאל אלרגני) על גבי אריזה. כשאני קונה תרופה אף אחד לא שולח אותי ל"אתר הרשמי". אני לא מתייחסת לשאלות ששואלים הורים (מבוהלים ברובם) ולתשובות (הרגעה - בסגנון הכל בסדר אין תופעות לוואי). שו"ת דבר שניתן לפרשנויות ובהתאם להבנה סובייקטיבית של כל אדם. עלון מידע כללי על "מבצע שתי טיפות" זה נחמד וחיובי וגם נכון. אבל אני מדברת על הדף של היצרן, זה שכתובות בו כל ההתוויות והאזהרות.
על כל תופעה שהיא חריג או יוצא דופן אדם נדרש "לדווח לרופא המטפל". אבל אם וכש...הרופא המטפל מתעלם/שולל/סותר/מזלזל לועג לבת דודה ההיסטרית ולאם המבועתת אז מה זה משנה בכלל? אין צורך "לדווח לרופא". זה בכלל לא מעניין אותו.
לאדם שהוא הדיוט, ואינו רופא או איש אקדמיה - אם הרופא אומר בטון סמכותי "זה לא מהחיסון" האדם נוטה להאמין ולסמוך על הרופא.
אני לא רופאה, משמע אני לא יודעת. הוא רופא הוא יודע.
משהו ר'וב בממלכת דנמרק, וכיוון שזה מקומנו ושלנו אולי הגיע הזמן לתת את הדעת על בחינה מחודשת של "מדיניות".
בקרוב יעמדו על הרגליים האחוריות גם כל הרופאים והפרארפואיים שילדיהם נפגעים מהמדיניות הנוכחית.
בכל פעם כשאני מגיעה אל רופא הילדים שלי - אני רואה במבט שלו את התובנה של תחושותיו אילו מה שאצלי היה נופל בצד שלו של הצלחת.