תוצאות סקר נוגדנים

zlp

New member
היגיון עקום

מלכתחילה אם אנשים היו מקפידים על הגיינה לא היתה התפרצות.
בגלל שההגיינה לא מושלמת- מחסנים.
המחלה מועברת בעיקר על ידי ילדים ולכן מחסנים ילדים.
אם לא יחסנו ילדים בטיעון שהם נמצאים בקרבת מבוגרים- הם יעבירו את המחלה ולא את הנגיף המוחלש.

ולא, זקן אינו "מדוכא חיסון". "מדוכא חיסון" הוא אדם שסובל ממחלות מסויימות מאוד או שלוקח תרופות מסויימות מאוד.
העובדה שהחלטת שזקן הוא "מדוכא חיסון" היא מאוד מעניינת, אך לא מגובה בהגדרות מדעיות מקובלות.

ברור לי שלא תשתכנעי ושאת יורה דברים חסרי סימוכין לשם השעשוע; אני כותב כדי ששאר הקוראים לא יקחו את דברייך ברצינות.

פולספגן

New member
אתה מכיר זקנים בני 80 ומעלה שלא צורכים תרופות

באופן יומי, למעט אולי שמעון פרס

מערכת החיסון שלהם חלשה יותר ואתה יכול לקרוא להם "מדוכאי חיסון", בעלי מערכת חיסון מופחתת או אפילו משה, אך בשורה תחתונה, הקיטלוג שלך לא יישנה לעובדה שהם פגיעים יותר והחיסון המוחלש של נכדיהם/ניניהם מסכן אותם

zlp

New member
מערכת החיסון חלשה יותר

אבל הם לא מדוכאי חיסון.

אם את משתמשת במונח כדאי שיהיה נכון. זה הבסיס לדיון אינטלגנטי.

וכמובן "נשכחה" הבעיה העיקרית: הפוליו מסכן אותם יותר. לכן בכלל משרד הבריאות יצא למבצע הזה.

פולספגן

New member
החיסון המוחלש מסכן אותם יותר כי זה כמעט וודאי

שהם יהיו בקירבת אחד כזה במדינתינו הכ"כ קטנה.
להזכירך, זה גם עובר ברוק למרות שנדיר יותר ולא רק דרך הצואה.
בנוסף, הרבה מאוד זקנים שומרים על נכדיהם במיוחד במגזר הרוסי ואין דרל להימנע ממגע שלהם עם נכדיהם לכ"כ הרבה זמן (להזכירך מדובר על שבועות ואולי אפילו חודשים (כן, כן, משרד הבריאות אומר שזה "רק" 6 שב'))

ההנחייה לא לחסן ילדים בקירבת מדוכא חיסון היא לא סתם ומי שנתן אותה מודע לזה שהחיסון המוחלש מסוכן יותר עבורם ולכן מטרת משרד הבריאות היא להוריד את מספרם וזאת ע"י טשטוש נתוניהם ע"י הכלי שהם כ"כ אוהבים להשתמש בו בשביל לטשטש נתונים (הסטטיסטיקה עם בחירת פרמטרים ע"פ בחירתם, אם לא הבנת)

פולספגן

New member
אגב, לא רק אותם כפי שאפשר לראות מהמחקר

הברזילאי שהראה שבין השנים 89-95 היו 30 מקרים של שיתוק כתוצאה מהחיסון המוחלש כאשר מהמחלה עצמה לא היה אף לא מקרה אחד.
אני במצב רוח טוב מהגראנט הנחמד שקבלתי היום, אז מפנקת אותך בקישור למאמר המלא.

פולספגן

New member
עוד משהו, עכשיו ראיינו בצינור לילה את הרופא

ההודי שערך מחקר ואמר שהיו 47000 חולים ב-AFP (שיתוק שאינו פוליו) שיותר גרוע מהפוליו פי 2, כתוצאה מהחיסון המוחלש והתייחס לישראל ואמר שהיו צריכים להשאר בחיסונים המומתים ולא לחסן במוחלש שיכול להיות מסוכן.
אם מישהו יכול לתת קישור לתוכנית בכדי שכולם ייראו, זה יהיה נחמד ...

בהודו חיסנו רק במוחלש ועם 3 זנים. לא רלוונטי!

בישראל נתנו מוחלש אחרי מומת כחלק מתוכנית החיסונים במשך 15 שנה, מ-1990 ועד 2004 (כולל), ולא היה אפילו מקרה אחד של תחלואה כתוצאה מכך.
כמו כן הזן הבעייתי מבין השלושה הוא מספר 2 והוא (כידוע) הוצא מהחיסון שניתן כעת.

למעשה גם הקשר בין החיסון בהודו לבין השיתוק (שאינו פוליו) שנוי במחלוקת (יש מדינות שחיסנו בהן רק במוחלש ולא הגיעו לאותם אחוזים כמו בהודו, ואני מדגיש - אחוזים, כך שהכל יחסי) אבל גם אם נגיד שיש קשר, אז שוב, זה לא המצב בישראל.

אני לא יודע מי זה אותו רופא שדיבר עלכך עכשיו בטלוויזיה אבל זה מטריד ומצער כי הוא מלחיץ את האוכלוסיה לחינם עם מידע לא רלוונטי.

פולספגן

New member
אני אענה לך בצורה בוטה כפי שאתה תמיד משיב

למור סגמון, כדלקמן:-

הבאתי את דברי הרופא שערך את הניסוי בהודו והוא התייחס למה שקורה בישראל כעת ואמר מפורשות לא לחסן המוחלש ולהשאר אך ורק עם החיסון המומת, בכדי לא להגיע למצב שקרה בהודו ובשורה תחתונה הוא חושב שמה שקרה בהודו מאוד רלוונטי לישראל.

עכשיו אתה בא ומתעלם מדבריו ושקוע בהזיות שלך שהכל ורוד.

ועכשיו באה אני, ויש לפניי שתי מסקנות:
א. של המומחה שערך את המחקר בהודו
ב. של כפר שמריהו

אז אני, מה לעשות, בוחרת ב-א'.

אני לא תמיד משיב לו כך, והאנלוגיה שלך שגויה

מור לקח מידע מתוך סקירה של ועדת מומחים, דחה את המסקנה שלהם וגיבש מסקנה משלו. אני לא רופא ולא מומחה, ולא גיבשתי שום מסקנה משלי... אני ממש לא מקורי: אימצתי את המסקנות של גדולים ומקצועיים ממני. העובדה שרופא כלשהו בהודו (אין לי מושג מיהו, לא הבאת קישור ולא צפיתי בתוכנית) חושב שיש קשר לא עומדת מול דעה פרטית שלי אלא מול חוות דעת מקצועית של רופאים מומחים בארגון הבריאות העולמי, במשרד הבריאות ועוד.

אז מי שבא לבדוק יש לפניו שתי מסקנות:
א. של רופא אחד בהודו
ב. של רופאים מומחים רבים בארגון הבריאות העולמי, במשרד הבריאות ועוד.

אז כן, אני עדיין נשאר עם ב'.

פולספגן

New member
זה לא "רופא אחד בהודו", אלא זה שערך את המחקר

יפה לך להמעיט בחשיבות דברים של מי שמתנגד לדעתך (יותר נכון דעת משרד הבריאות, כי לך אין דעה ואתה רק מסנגר עליהם)

נתתי לך את המקור ואתה מוזמן לחפש בעצמך את התוכנית (זה לא קשה, כי הקישור מופיע בפורום האחר שהתפרצת אליו)

מה זאת אומרת לא רופא אחד? הוא שניים?

לא נתת לי שום מקור, אמרת שצפית בתוכנית טלוויזיה וכו'. אני לא יודע מי זה אותו רופא, במה מדובר... את רוצה להביא קישור, תביאי. לא - לא, את לא עושה לי טובה ואין לי כוח למנטרה "לא מאכילה בכפית" הקבועה שלך.

ולא "התפרצתי" לאף פורום... פורומים הם פלטפורמה פומבית פתוחה לכולם, לא מועדון סגור. כל אחד יכול לכתוב איפה שהוא רוצה בלי הזמנה מיוחדת ובלי לדפוק על ה"דלת".

פולספגן

New member
הוא שווה הרבה יותר מאחד, כי הוא ערך את המחקר

בוודאי, שאיתך אני אמשיך עם המנטרה הקבועה שלי ועשיתי לך הנחה שהקלתי עליך את החיפוש.

רוצה - תחפש, לא רוצה - אל תחפש.

אותי זה ממש לא מטריד ולא מעניין אותי אם תסכים עם הנאמר או לא ומה שכן חשוב לי שאחרים יוכלו להתרשם מהדברים ולשפוט בעצמם ...

פולספגן

New member
והשבתי לך גם שם, אז חבל שאתה טוען שוב את אותם

דברים לאחר שהסברתי לך את טעותך שם.

אני אחזור על הדברים שם, כדלקמן:-
{
אל תסיט את הדיון, כי לא דובר כאן על שיתוק פוליו אלא על שיתוק שאינו פוליו וזה בדיוק מה שאני כתבתי ומה שד"ר ג'ייקוב פוליאל, זה שערך את המחקר אמר בכתבה והוא השליך את זה למה שקורה בישראל.

מאחר ואני
לא אפנה אותך להסבר שכבר כתבתי לך כאן בפורום שכמובן פיך התמלא במים

}

אגב, הואיל ואתה כבר מצאת, אני יכולה עכשיו לשים את הקישור בכדי שכולם יוכלו לראות את דבריו ספציפית על המבצע הזה (מה שמור סגמון הביא היה הרבה לפני שבכלל חשבו על המבצע.

פולספגן

New member
תקרא שוב את תגובותיי ותראה שכתבתי שיתוק שאינו

פוליו והנה ציטוט מתגובתי הקודמת אדגיש בשבילך בכדי שלא יהיה לך כל ספק בהבנה "אל תסיט את הדיון, כי לא דובר כאן על שיתוק פוליו אלא על שיתוק שאינו פוליו וזה בדיוק מה שאני כתבתי ומה שד"ר ג'ייקוב פוליאל, זה שערך את המחקר אמר בכתבה והוא השליך את זה למה שקורה בישראל" ולכן אני בשוק שכתבת שאני דברתי על שיתוק פוליו מהחיסון, אך זה טקטיקה ידועה שלך, לייחס לי דברים שלא כתבתי, אך לצערך לא מצליח לך.

לכל השאר, אפנה אותך שוב לתגובה שבה הסברתי לך ואולי אם תקרא אותה שוב, בסוף יירד לך האסימון

הקישור שלך לא קשור לכלום, כי הוא היה הרבה לפני התגובה שפיך התמלא במים ואין לי מושג למה קשרת אותו

פולספגן

New member
זה מה שהבנתי מהניסוח שלך אחרת לא ברור לי איך

באותה נשימה הזכרת ואפילו הדגשת את ד"ר ג'ייקוב פוליאל בהקשר של שיתוק שאינו פוליו ובמילותיך - "ד"ר ג'ייקוב פוליאל מתייחס לקשר בין שיתוק שאינו פוליו למתן החיסון האוראלי" ואח"כ את זה שגרמת למור סגמון לשנות את המינוח באתר שלו שבו הוא כתב בהתחלה שיתוק פוליו?

אם עכשיו, אתה טוען אחרת, אז האם תוכל להסביר למה הזכרת דבר שאינו קשור לדיון?

נו, נכון, כי זה מה שד"ר ג'ייקוב מתייחס אליו!

למתן החיסון האוראלי עם שלושת הזנים באופן שבו ניתן בהודו (ללא מוחלש). הרי אותם נתונים היו גם בסעיף 9 של יוסי תגורי והסברתי כבר אז למה זה לא רלוונטי. דבר לא השתנה...

הסיבה שהבאתי את הדברים של מור ואת הדיון שלי מולו לאורך השנה האחרונה (עד שהוא הסכים לשנות) היא להראות שהמידע בצינור לילה לא חדש אלא אותו מידע שכבר נידון בפורום חיסונים כמה וכמה פעמים בעבר, וכבר התייחסתי אליו, והתשובה שכתבתי אז נשארת זהה.

בקיצור, שנינו מדברים על אותם נתונים, זה אותו רופא, אלה אותן טענות שהוא טען גם אז, הן עדיין שנויות במחלוקת בפני עצמן, ובעיקר בשורה התחתונה - לא רלוונטיות לשיטת החיסון כרגע בישראל. אז די.

פולספגן

New member
יש רק הבדל מהותי גדול שאותו אחד מתייחס לישראל

אני חוזרת, הוא מתייחס לנעשה בישראל והוא חושב שזה כן קשור

למעלה