תורידו את הנושא מהפרק !

תורידו את הנושא מהפרק !

בס"ד רבותי החרדים והחילונים כאחד, אני פונה אליכם בבקשה להוריד את הנושא מסדר היום ! אין טעם להתנצח זה עם זה על איזו חברה יותר אלימה או פחות אלימה, מי ביצע יותר מעשי רצח ומי פחות. זה סתם מוביל לשנאת חינם ולפתיחת המדמנות הכעורות של התיעוב והסלידה. להזכיר לכ-ו-ל-ם : התורה שניתנה במעמד הר-סיני ניתנה לעם שהיה במדרגה הרוחנית הגבוהה ביותר, ויחד עם זאת כתוב בתורה : "לא תרצח" "לא תנאף" "לא תגנב" ועוד... וזאת מכיוון שהתורה לא "סומכת" על אף אחד, לאדם יש יצר הרע - והוא יכול להגיע עד רצח - בין אם הוא חרדי ובין אם הוא חילוני. לכן העיסוק במספרים - אצל מי יש מספרים גבוהים או קטנים יותר - אינו רלוונטי כלל. העיסוק צריך להיות במוסר שמלמדת אותנו התורה - ושיטתה של התורה שמי שהולך בדרכה , לא יגיע לעולם לשפלות שכזו - מול השיטות האחרות של העולם המודרני. אנו צריכים להראות לאחינו - שדוקא שיטתה של התורה היא השיטה היחידה שתשמור על "לא - תרצח" ושכל שיטה אחרת תוביל בהכרח לעבירה על ציווי זה. הנאצים ימח שמם כתבו בספר החוקים שלהם שיש איסור על רציחתם של בני-אדם, אך כשנשאלו מדוע הם רוצחים יהודים וצוענים ושאר חולים ומשוגעים למיניהם - השיבו שאלו כלל לא בני אדם ! בכוונה הבאתי דוגמא קיצונית זו כדי להמחיש שללא תורה - אדם יכול להגיע לעיוות הגדול ביותר - ועדיין למצוא סיבות להצדיק את עצמו. הדבר נכון גם בדוגמאות פחות קיצוניות כגון: הפלות, המתת חסד, הפסקת חיים וכולי... בברכה, בועז

עמלק

New member
צביעות

איך "לא תרצח" מסתדר לך עם מצוות מחיית עמלק ? גם אתה, תקיא לפורום איזה תירוץ מגוחך כגון - ציווי אלוקי או עם-הרשע... מה אתה שונה מאלו מאמצע המאה שרצו לשחוט אותנו ? ? ? ? ? צ - ב - י - ע - ו - ת !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

עמלק

New member
לא ענית לעניין, שוב אתה מתחמק ?!

אתה מאמין במצווה שעיקרה השמדת-עם בדיוק כמו הנאצים. ועוד יותר גרוע מזה, אתה מכליל במצווה כל מי שלא נראה לך - למרות שאין לך שום הוכחה, ולו המזערית שביותר, שזה נכון !!! נו, הצהרת שהנאצים הם צאצאי העמלקים - עכשיו תוכיח !!! האמונה היהודית אינה מוסרית מהאמונה בתורת הגזע הנאצית. אל תבין מדברי שאין זה אנושי - אבל לפחות אל תנסו להראות את הדת כמשהו חיובי ומוסרי... כי זו צ - ב - י - ע - ו - ת !!!!!

אני מאמין

אני מאמין בהשמדת עם שבורא עולם היודע היטב את השורשים הרוחניים שלו - מצווה אותי להשמיד. תולדת השורשים הרוחניים הללו התגלגלה לגרמניה כפי שמביא הגאון מוילנא בכתביו לפני כ 250 שנה - הרבה לפני השואה. את התוצאות של תולדה זו הנובעת מאי השמדת העמלקים - ראינו היטב בשואה האיומה. היות וסנחריב בלבל את האומות - ממילא אין ביכולתנו לקיים את מצוות מחיית עמלק, להבדיל מהעמלקים שהתגלגלו בנאצים - שחיפשו אפילו אחרי דור רביעי שאחוז מזערי של דם יהודי זורם בורידיהם על מנת להשמידו. אדרבה - השמדת עמלק היא מוסרית וחיובית וכל מי שהתנגד "מוסרית" לה, קיבל את ההוכחות שלו בשואת יהודי אירופה. זוהי צ - ב - י - ע - ו - ת מוסרית לא להשמיד את עמלק - כי כל המרחם על האכזרים - סופו מתאכזר לרחמנים . חוץ מזה - למה אתה מקשה דווקא מעמלק ? מה קורה עם 7 עממים ? גם שם היה ציווי של השמדה במידה ולא ירצו לפנות את שטחי האוטונומיה הכנענית. הויכוח שלך עקר מתוכן - וזאת מכיוון שההוראה היא הוראה אלוקית - אם אינך מאמין בהוראה אלוקית זו - ממילא אינך יכול להקשות לגבי מוסריות התורה מכיוון שלשיטתך - היא לא ניתנה ע"י אלוקים. היות ואני לא מתכוון לנהל אתך ויכוח לגבי תורה מן השמיים - אז בזאת נסתיים ויכוחינו. בברכה, בועז

עמלק

New member
תענה לעניין ועל השאלות.

אתה תקפת עמים אחרים על כך שהם רושמים "אסור לרצוח" וכן רוצחים. טענת שהתורה שלך היא במעמד רוחני גבוה יותר. והתגלית כשקרן - הנה לאחר מספר מועט של הודעות - אתה מודה שהתורה שלך דורשת לרצוח למרות שרשום בה "לא תרצח"... ובקיצור, התורה שלך היא לא יותר מוסרית מאשר תורת הגזע של היטלר... ואתן לך חידה קטנה, מאחר והציווי להרוג את העמלקים הוא ציווי גנטי (צאצאי העמלקים) אזי אתה גם אמור ללכת ולרדוף את כל ילדי, נכדי וניני הנאצים כדי לרוצחם... מדוע אינך עושה זאת ? האם אינך מקיים את מצוותיו של האלוהים שלך ? הרי ברור לי וברור לך וברור לכל הקוראים כי הנאצים אינם "עמלק", והסיבה היחידה שאתה ושכמוך מכנים אותם כך היא כי בא לכם... אתה עלוב, ההתחמקויות שלך לא עובדות עלי... התורה שלך היא באותה מדרגה מוסרית כמו תורת הגזע הנאצית, תחיה עם המציאות...

זה ההבדל בין לא תרצח לבין חוקי אנוש

אני לא ארצח כי הקב"ה מצווה אותי אותי לכך. חוקי אנוש יאמרו לך - שאסור לרצוח כי זה אינטרס, אם אתה תרצח - מחר ירצחו אותך - וכך חברה לא יכולה להתקיים. בחוקי אנוש - אין התיחסות למצווה - יש התייחסות להשלכות של המעשה. בחוקי התורה - יש התייחסות ישירה למצווה - ופועל כל המעשים שאנו נעשה נובעים אך ורק מציות למצווה, ולכן אותו מצווה שמצווה עלינו "לא תרצח" - ציווה עלינו למחות את זכר האומה הרשעית עמלק שהיתה הראשונה להתריס כנגד הקב"ה. החשיבה האנושית כמו שהוכחתי - מובילה בעל כרחך לעיוותים שיכולים להגיע עד רצח. החשיבה האלוקית פועלת בדיוק הפוך - ללא כוחות הטומאה והרשע בעולם, מתגברים כוחות הקדושה וממילא מחיית זכר עמלק תורמת לתיקון העולם ולהסתלקות העיוותים הנ"ל. נמצא שאם לא מקיימים את מצוות האלוקים - תורמים ליותר טומאה והתגברות של מעשי רצח ונבלות אחרות בעולם. משל למה הדבר דומה - לאב שמכה את בנו על מנת שזה לא יעיז להכניס את אצבעותיו לשקע החשמל. לכאורה הכאה הינה מעשה שנתפס בחשיבה האנושית כמעשה "בלתי מוסרי" - אך אם הוא תורם למניעת תהליך הרסני יותר , מוכח בעליל שהוא מעשה מוסרי. כך גם בענין דור המבול שנמחה כולו, אנשי סדום ועמורה שנמחו כולם, דור הפלגה, ההכוונה האלוקית היא תמיד מוסרית ולטובתנו - אותו כנ"ל לגבי מחיית עמלק. לגבי התגלגלות זרע עמלק לעם הגרמני, קבלה בידינו כפי שכבר כתבתי במסר קודם, מהגאון מוילנא לפני כ 250 שנה - שזרע עמלק התגלגל לגרמניה. זו המציאות ... תחיה איתה !

עמלק

New member
אתה בדיחה עצובה...

הגרמנים הם עמלק כי הרבי אמר. נשמע כמו טיעון של דרדק 5 חמש בחיידר, לא ? אם אינך יודע, מדוע אתה מתבייש לומר שאינך יודע ? ואם אתה יודע, מדוע אתה מפחד לרשום את ההסבר ? הדת היא המצאה אנושית, כמו גם האלוהים שלך, על כן - החוקים היחידים הקיימים הם של בני אדם. אתה טוען שחוקי הדת הם הנחייה אלוהית - תוכיח. לסיכום - אין שום הבדל בין מצוות מחיית עמלק שאתה כה רוצה לקיים ובין תורת הגזע ומכונת ההשמדה הנאצית. אני לא מבין איך אתה יכול להסתכל במראה...

עמלק

New member
וכמובן שהתחמקת מהטענה

שיש סתירה בין "לא תרצח" לבין מחיית עמלק...

עמלק

New member
פשששש....

לספור לחילונים את ההודעות אין לך שום בעיה, אבל לעמוד מאחורי טענותיך... זה כבר מסובך יותר. מה שתרצה, האמינות שלך היא כשל האתר שבו אתה חבר - לא קיימת.

לא מסובך - אני משאיר לך מקום לביטוי

עצמי. יש כלל שאומר שמה שאתה עושה בעצמך - יקר בעינך הרבה יותר . לדוגמא: העגבניה שטפחת בגינתך - יקרה יותר בעניך מסתם עגבניה שקנית בשוק. כך גם כאן - ההתעסקות שלך במציאת המקורות לדברי הגאון מוילנא על העמלקים - תשאיר אותך בסופו של דבר עם טעם יותר מתוק לדברים מאשר אם תקבל אותם ללא התעסקות זו. הנה למדת יסוד חשוב בחינוך. בונוס קטן ממני. בהצלחה ברוחניות, בועז

למעלה