תורידו את הנושא מהפרק !

לפי דבריך הנאצים היו אם כך מאמינים

גדולים בבורא עולם. וזה קצת לא מסתדר עם העובדות ההסטוריות.

קצת הבנת הנקרא לא תזיק לך

כל אנטישמי באירופה קיבל את האנטישמיות שלו מהדת שמאמינה באלוהים. הנאצים היו אנטישמים ולכן קיבלו את האנטישמיות מהדת.

שכחת להבין את הנכתב

כתבתי - יהודים וצוענים, חולים ומשוגעים. האם גם במקרה של הצוענים החולים והמשוגעים - יש קשר לאנטישמיות ?!

סגנון הכתיבה שלך מזכיר לי את סגנונו

של כותב ידוע בפורום שלנו... ביחוד אחת ההודעות שלך המתחילה ב : "חה חה חה חה חה חה ...." האם אתה משתמש במסווה ?!?! סגנון הכתיבה שלך, כמו גם התכנים שאתה כותב, והמסרים האישיים בהם אתה משתמש בהחלט זהים לסגנון של אחד מן הכותבים כאן בפורום, ולכן כל זה מעלה בי את ההשערה הנ"ל.

הבט טמבל

אין לי קשר לאותו כותב עליו אתה מדבר. חוץ מלהביא לפה טיעונים שטותיים שכל ילד בחיידר יכול להפריך לא תרמת פה דבר לדיון. חזור לך לרב האפס שלך שילמד אותך עוד.

הבט טמבל

המפסיד בויכוח הוא הנאצי העונה לשם בועז מצגר שאינו יודע היסטוריה (מקורות האנטישמיות כולל הנאצית) ובא לפה לזיין את השכל עם השטויות הפסאודו-מדעיות שלו. חזור לרב האפס שלך ללמוד עוד.

רון סי

New member
אין צורך שתפנה לחילונים

בפורום הזה אין לחילונים שום ענין לבוא בביקורת לחברה החרדית כחברה. זה לא פורום "דתיים חילונים". אנחנו רוצים לדון פה בנושאים שקשורים ליהדות, לא לזרם מסויים של יהודים.

גוססי1

New member
ניתן לחלוק על כך

"ושיטתה של התורה שמי שהולך בדרכה , לא יגיע לעולם לשפלות שכזו - מול השיטות האחרות של העולם המודרני." הצהרה חסרת ביסוס. מעולם לא היתה קיימת מדינת הלכה שהיה בידיה הכוח לבצע מעשי זוועה בקנה מידה גדול. היהדות מטיפה להשמדת עם, כך שהתשתית האידיאולוגית קיימת. האם זו היתה מתממשת אילו ניתן לאנשי הדת שלטון אבסולוטי? זו שאלה שלא ניתן להשיב עליה בהן או לאו מוחלטים, אולם אנו יודעים ששלטון אבסולוטי שיש בידיו גם אידיאולוגיה רצחנית וגם אמצעים להוציאה לפועל בהחלט יעשה זאת (ויש כמה וכמה דוגמאות בהיסטוריה של המאה הקודמת).

אילו ניתן לאנשי הדת שלטון אבסולוטי?

אתה מצחיק, כמה שנים השלטון היהודי מופקד בידי הנהגה חילונית ? 50 שנה ? אתה יודע מה, קח 100 שנה ! נו, שכחת את ההסטוריה של ה 3200 שנה שלפני זה. אז אני מודיע לך שב 3200 שנה שלפני זה ההנהגה היתה כולה בידיהם של אנשי הדת. תפרט לי בבקשה את מקרי הזוועה הגדולים שעולל שלטון זה... עוד שאלה שאפשר להשיב עליה כנראה...

גוססי1

New member
לא לא לא...

נא התייחס להיסטוריה הרשומה שניתן להסכים עליה, לא למיתולוגיה המקראית הנתונה לויכוח.

גוססי1

New member
מי, אני?

כזכור, טענתי שבידי היהדות מעולם לא היתה הזדמנות לממש את החלקים הרצחנים באידיאולוגיה שלה, אולם לאור דבריך האחרונים לפיהם רצח המונים מוצדק אם הדת מחייבת אותו אני מוצא שאין טעם לחקור נושא זה לעומק. למעשה אתה מאשר כי הממסד הדתי לא ירתע מכל מעשה זוועה כל עוד ניתן למצוא לו צידוק דתי, וזה הרבה יותר ממה שאני רציתי להראות.

בכל מקרה - טעית בטענתך

לגבי האינטרפרטציה שלך על אישורי כי "הממסד הדתי לא ירתע מכל מעשה זוועה כל עוד ניתן למצוא לו צידוק דתי" - כלל לא הבנת את דברי - מאז ביטול הסנהדרין - אין שום סמכות לדון דיני נפשות. הפוך מדבריך לחלוטין ! בועז

דין רודף

ממסד דתי משתמש בדרך כלל באינטרפרטציות שונות של דברים "תמימים" קיימים, כדי להשיג כל דבר שהוא. למעשה, נראה שהמנהג לכופף את הדת כדי להשיג מטרות פוליטיות הוא מנהג לא חדש בכלל. ראה כאן (ואת השרשור כולו).

למעלה