זה לא בדיוק ככה
כי בדרך הזו של הבאת ילד לעולם יש הרבה מאוד הוצאות כלכליות שיש לקחת בחשבון.
יש נשים שנעזרות ברופא פוריות פרטי, בגלל ענייני גיל ו/או בעיות פוריות או בעיות רפואיות אחרות, או משיקולים רבים אחרים... ולכן מתווסף לכך גם התשלום לרופא, שהוא לא קטן. במיוחד אם יש טיפולים רבים - ולא רק שניים או שלושה - לעבור.
יש נשים שעושות את הטיפולים עם רופאים של מרפאות פוריות ציבוריות, עם סבסוד של קופות החולים - ואז יכול להיות שיש יותר אפשרות כלכלית להשקיע בתרומת זרע מחו"ל...
צריך לקחת בחשבון שטיפולי הפוריות עצמם יכולים להימשך זמן רב, ולהסתכם בכמה עשרות אלפי שקלים - ולרוב האנשים, גם לזוגות, זה לא פשוט להוציא את הסכומים האלה בבת-אחת, חודש אחרי חודש.
במקרה שלי, יש ילד נוסף עם צרכים מיוחדים בבית, שההוצאות על גידולו הן אדירות - ולא ניתן לצמצם אותן, כי המשמעות היא לפגוע בהתפתחותו, ולזה אני לא מוכנה. בסדרי העדיפויות שלי, זה יותר חשוב לי מעוד מידע על תורם הזרע של הילד השני. באותה מידה, אם לילד השני יהיו בעיות התפתחותיות מורכבות, אז הייתי מעדיפה גם כן להשקיע בהן על חשבון מידע על התורם. בעיניי, יש דברים שחשובים יותר מהמידע הזה, למרות שהמידע הזה גם הוא חשוב.
בסופו של דבר, את בוחרת את סדרי העדיפויות שלך וחיה איתם. וגם הילד בסופו של דבר ילמד לחיות עם מציאות חייו. ונכון, שבעולם מושלם היה הכל מהכל, אבל זה לא עובד ככה. ולכן, גם אני לא לגמרי שלמה עם זה שלא תהיה לו אפשרות לחקור עוד על התורם, אני שלמה מאוד עם זה שאני בוחרת את הבחירה הנכונה ביותר במסגרת האפשרויות שיש לי.