תורם מהארץ או מחו״ל זו השאלה

journe y

New member
חושבת שאין בחירה נכונה או לא

ובגדול ובגדול בעיניי הבחירה של אישה ספציפית תלויה במה שמביא לה באותה נקודת זמן של הבחירה עצמה (ישראל או חול) את הכי הרבה רוגע נפשי, אפילו מדומה, כי באמת אין לנו שליטה על העתיד (כמה אחאים מסתובבים לילד שלנו בישראל או בעולם, האם הילד יעשה שימוש בפרטים ויפנה לתורם הפתוח, איך התורם יגיב).
&nbsp
ובגדול, זו לא באמת בחירה קריטית. הבחירה הקריטית מבחינתי הייתה האם לקפוץ למים ולהיות יחידנית ולהשתמש בתרומה. מרגע שהבחירה הקשה נלקחה, שאר הבחירות פחות מהותיות.
&nbsp
איך קיבלת היתר רבני מתורם יהודי?
זה אומר שהילד יכול להינשא ברבנות?

רi תם

New member
נכון.כמו רבות לפניי

ניגשתי לרבנות עם כל הניירת הנדרשת,עמדתי בדיון מול הדיין ובסופו קיבלתי "אישור חיתון" לילדיי.
תוכלי לקרוא על זה בהודעות נבחרות או במאמרי הפורום.
כבר נכתב על זה הרבה.

journe y

New member
נשמע לא מעמד סימפטי

לעמוד מול הדיינים שגוזרים את דין הילדים לכאן או לכאן. קצת מזכיר לי מעמד גירושין שצריך לעמוד בפני אנשים ש״מחליטים עליי ועל חיי״. הרבנות הזו פשוט מכה (ואני מאד מחוברת לדת)

journe y

New member
קראתי קצת - אישור חיתון

ראיתי שיש להצטייד בתעודת נישואין/כתובה של ההורים שלי? ואם ההורים גרושים?

רi תם

New member
אז לא.המעמד בהחלט מכובד

אישית,אין לי אנטי או "טעם רע" מהרבנות.
כשהתגרשתי,לפני שני עשורים,המעמד היה מאוד מכבד וחשתי מאוד נוח.
גם מול הדיין בנושא אישור החיתון של ילדיי היה בסדר גמור.
היה אדם נחמד עד מאוד,הסביר בסבלנות ונחת כל מה שנדרש להסבר ובהחלט "צרור החוויות" שלי מהמוסד הזה לא מאיים,מפחיד,לא נעים.
אני קצת
מבינה בעניינים הדתיים ואפילו מצאנו את עצמנו "מחייכים" סביב כל מיני דברים שהסביר ושאלות ששאלתי.
"אני רואה שאת בעניין ומתעניינת" אז הוא הסביר,בחיוך,קצת ב"אקסטרה".
בסך הכל היה פשוט.
בבוא העת ואל נרתום הסוסים לפני העגלה
....
את יכולה לצלצל לרבנות וינחו אותך מה לעשות במקרה של הורים גרושים.לעניות דעתי תעודת גירושין של אחד הצדדים תספיק כאסמכתא אבל רצוי לברר.

journe y

New member
כן, מוקדם להיכנס לזה בשלב הנוכחי שלי

אבל זה חשוב לדעת שיש אפשרות לקבלת אישור חיתון גם במקרה של תורם ישראלי

למעלה