תו נכה מוגבל בתנועה ותו נכה מרותק לכסא גלגלים

תו נכה מוגבל בתנועה ותו נכה מרותק לכסא גלגלים

ותמלא הארץ תוי נכים.
נראה שמקומות החניה לנכים מעטים לעומת הכמות האדירה של תוי הנכים המחולקים ללא הרף.

שאלותי הן:
1. על פי החוק היבש, האם מותר לנכה בעל תו נכה מוגבל בתנועה, לחנות בחניית נכה (המסומנת בסמל המתאר נכה מרותק לכסא גלגלים)?
(בלוח התמרורים לא מצאתי התייחסות להבדל בין סוגי התוים)
2. במידה ואכן החניה בחניית נכים מותרת אך לבעלי תו מרותק לכיסא גלגלים - האם ישנה אכיפה נגד בעלי תו מוגבל בניידות החונים בחניית נכים?
3. במידה ולא, מדוע??
4. האם הגיוני, שנכה מרותק המגיע לחניית נכים, יפגוש את חניון הנכים מלא עד אפס מקום ברכבי נכים 'מוגבלים בניידות', וייאלץ לחנות אי שם ולעשות את המרחק בכסאו? או שמא פשוט עליו לוותר על הביקור אצל הרופא...?

הצעתי היא שיוגדרו שני סוגי חניית נכים: חניית כל סוגי התוים - אשר תסומן בירוק עם משולש (שזהו האייקון של תו הנכה המוגבל בתנועה)
וחניות הנכים המסומנות בכיסא גלגלים כחול - ייעדו אך ורק לנכים מרותקים.
איך מריצים הצעה כזו במעלה הביורוקרטיה הישראלית?

והנה כתבה באתר נגישות ישראל המתייחסת לחלק מהשאלות (ואני לא בטוח לגבי נכונות התשובות הניתנות בכתבה), אך לצערי, מוצאת לנכון להעדיף את כל סוגי הנכים על פני הנכים המרותקים. תמהני.

שיעורי בית לסיום:
האם שמתם לב לאחוז רכבי הנכים המוגבלים בתנועה מהם יוצאים אנשים בריאים ועליזים, שלא באמת היו זקוקים לחניית הנכה - לעומת אחוז רכבי הנכים המרותקים מהם יוצאים אנשים בריאים, עליזים ובלתי זקוקים לחנייה קרובה?
כן, זה עצוב. לרמות ולהשיג תו 'מוגבל בתנועה' זה לא דבר קשה, במיוחד שהקריטריונים לא מחמירים, ורבים מאד העומדים בהם, מה שהוביל להתארגנות ארגוני נכים חזקים שמפחידים את הוועדות שאמורות להגביל ולוודא את הצורך בתו.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תשובות

1. כן (פתח את לוח התמרורים וקרא בהסבר לתו)
2. ראה 1
3. ראה 1
4. מה הקשר בין חוק להגיון?

וכמה מילים בעניין
יש נכים בעלי תו משולש המתקשים להגיע יותר מבעל תו עגלה הנוסע בעגלתו
לפי תקנות התעבורה זכות החניה במקום המוסדר היא לרכב ולא לבעליו (ראה סעיף 4)
יש גם נכים מנובלים
לבעלי תו עגלה (בתנאי שהם ברכב כמובן) יש כמה פריבילגיות בכביש כדי להקל עליהם ולחסוך מזמנם - למשל זכות נסיעה בנת"צ, זכות נסיעה חינם בנתיב המהיר לתל אביב, זכות חניה חינם בחלק ממגרשי החניה (למשל בגני התערוכה בת"א או בחוף ימה של בת-ים)
אם אתה רוצה "להריץ" - פנה לח"כ שיעלה זאת (כשם שאני פניתי כשעמדו לאסור על נכים בעלי תו משולש לחנות ליד תמרור עגלה) והעניין תוקן.

shlang

New member
תשובותי מעט שונות משל ברזילי

כיום, יש סתירה בין ההגדרה הכתובה בלוח התמרורים (המתיר כל בעל תו נכה לחנות המקום בו יש תמרור נכה) לעומת הכתוב בתקנות התעבורה המתיר את החניה רק לנכה הנושא תו עם הזהה לציור המסומן בתמרור (תוקן בק"ת 7139), לידיעתי אין אפשרות לבצע אכיפה לאור זה.
בקשר לסיום שלך, לא מעט נהגים מנצלים את התו וחונים בחניית נכה/אדום לבן וכו' מבלי שבעל התו יהיה נוכח ברכב, כלומר, ניצול לרעה של התו, על זה צריך להגביר את האכיפה

ת"ת 72 (א)
(16) ליד תמרור 437 המסמן מקום חניה לרכב של נכה בעל תווית כבתמרור.

בלוח התמרורים (מעודכן ק"ת 7139)
437
חנייה בלעדית לרכב של
נכה הנושא תג נכה
מקורי תקף, בעת
שהרכב משמש את הנכה
שלו ניתן התג.

עכשיו יכתוב כאן סהר הידען שאני שוב טועה

יפה ענית! ותודה לך.

מצאתי את התקנה בת"ת שהזכרת, ואכן כמצוטט: "בעל תווית כבתמרור".
הגדרה זו, גם היא אינה חתוכה לחלוטין, וניתן לפרשה כבתמרור - לאו דווקא תווית נכה מרותק לכס"ג, אלא כמו שהתמרור מורה - על פי לוח התמרורים - הוי אומר נכה.

ובקשר לסיום שלי - שמת את ליבך לכך שהניצול לרעה מצוי יותר בתווים הירוקים - ופחות בתווים הכחולים?
שמת ליבך למציאות העגומה שבעל כיסא גלגלים נאלץ לוותר על תפקודים הכרחיים - בשל העדר חנייה ראויה?

mr dish

New member
הבעיה אינה במספרים, אפילו לא בחוק ובתקנות....

הבעיה נעוצה בחינוך מחורבן ובאכיפה חסרה ושולית.

gady18

New member
אם מותר להתערב

תקנות התעבורה מרשות לכל נכה בעל תו לחנות
ההבדל שמי שמשותק ברגליו לא חייב לשים תו חניה.
עקב נסיון לשנות את ההגדרה של תו החניה ולהכפיף אותו רק לכסא גלגלים , נוצר סקנדל
ובגץ קבע שאין כל הבדל בין בתווים.
יש חניות שכתוב עליהן מעלון בלבד , לא בטוח שהן חוקיות.
http://www.aisrael.org/?CategoryID=647&ArticleID=37529
השאלה היא האם עקב פסיקת בגץ מותר לבעלי תו נכה משולש לסעת בנתיבי תחבורה ציבורית

mr dish

New member
מלים נכונות ומבורכת התערבותך...אבל הבעיה אינה

בזכויות הנכה, אשר מוכרות ומובנות.

הבעיה עם בני משפחתו של הנכה, אשר מרבים לעשות בזכותו שלו, שימוש נלוז בניגוד לחוק. זה מצמצם את המקומות הפנוים לנכים.

על זה אין אכיפה וחבל.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אתקן אותך

תקנות התעבורה מרשות לכל רכב הרשום כרכב נכה לחנות במקום המוקדש לחניית נכים
לא מחייבות לשים תג נכה על החלון (חניה במקום אסור לחניה מחוייבת אם רוצים התחשבות), והרכב לא חייב להיות בשימוש הנכה באותו זמן - כלומר מותר לפיהן לבן של נכה המשרת בסיירת צנחנים להחנות את הרכב בחניית נכים שליד הפאב שנוסע לבלות בו (אלו תקנות התעבורה ולא חוק חניית נכים ולא המוסר האנושי)
לנכה בעל תו משולש אסור לנסוע בנת"צ (אלא בהתאם לתמרור - למשל היתר לנסוע עם 4 נוסעים)
-
משהו לא מוצא חן בעינייך? - פנה למחוקק.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מאז ששוטרי התנועה אוכפים לפי תקנות התעבורה

ואם יש לך טענות על כך - הכתובת היא דובר משטרת ישראל
ואסביר לאט ואני מקווה שתקרא ותפסיק להעלות גרא עם החכמה הזאת.
-
לשוטר התנועה יש עבודה רבה, עליו לטפל בתאונות, במכשולים בכביש, בהכוונת תנועה, בשמירה על חיי משתמשי הדרך וגם באכיפת תקנות התעבורה, יש מעט שוטרים והרבה מאד עבודה.
ולכן - כששוטר רואה רכב חונה בחניית נכים הוא מברר אם הרכב רשום כרכב נכה, במידה והרכב רשום הוא לא יקבל דו"ח, אין לשוטר את הזמן ואין למשטרה את התקציב לשלוח שוטרים לחפש את בעל הרכב באזור, חיפוש שיכול להימשך שעות, או להמתין ליד הרכב ולחכות שיבואו לקחתו (דבר שגם כן יכול להימשך שעות) - כדי לבדוק עם הרכב נמצא בשימוש הנכב ואז לתת דו"ח - אתה קצת מזכיר לי את זה שהודח מקורס טיס שבוע לפני הסוף וביקש לעבור לנ.מ. - והסביר "אם אני לא טס - אף אחד לא טס" (פראפרזה על המוטו שלך "אם אני לא אוכף את תקנות התעבורה .... וגו'")
-
את חוק חניית נכים יש גופים אחרים שאמורים לאכוף, ולא משטרת התנועה - למשל המוסד לביטוח לאומי - שיש לו את התקנות משלו להתמודד עם נכים העוברים על החוק ולא מקיימים התחייבותם למוסד - עד כדי שלילת התו.
במידה ונכים העושים צחוק מהחוק מפריעים לך - תוכל, כאזרח שומר חוק, להתלונן עליהם במל"ל ולבקש שימצו איתם את הדין.
-
וכמובן - כפי שכתבתי בתחילה - אתה מוזמן להתלונן אצל דובר המשטרה על ששוטרי התנועה שלו אוכפים את תקנות התעבורה ולבקש ממנו שידיחם מהמשטרה או לפחות יקרא אותם לסדר.

skeptic

New member
לברזילי

(תודה למר צלחת שבזכות פוסטון שלו בפורום נכים הגעתי הלום).

ברזילי, אין לך ויכוח איתי ששוטרים לא יכולים באופן מעשי לבדוק כל רכב נכה אם הנכה נמצא בתוכו.

אבל, אם כבר יש באפשרותם לוודא בקלות שהנכה לא נוכח אז למה גם אז הם מעדיפים לא לרשום דו"ח? או כפי שפעם אמר לי שוטר לך תדע מה יקרה במשפט. יש מקרים ברורים כאלה ללא ויכוח. המקרה הקלאסי הוא של ואן להסעת נכה בכסא גלגלים שהואן משמש כרכב עבודה עבור בן משפחה והוא מלא כולו עד אפס מקום בציוד של מתקיני מיזוג אויר או אינסטלטורים או חשמלאים.

אני מסכים עם רבים שאחת המחלות הכי גרועות בעניין חניות נכים זה שימוש לא ראוי ולא חוקי בתו הנכה ע"י בני משפחת הנכה. כפי שכבר כתבו פה אז זה נפוץ הרבה הרבה, ועוד הרבה, יותר אצל בעלי תו ירוק (כשלבים מהם תו ל-2 מכוניות ולא פעם 2 תווים) ובמיוחד נכי צה"ל שלרובם ככולם יש תו עבור 2 מכוניות ולא פעם יש להם 2 תווים.

בזמנו הצעתי שעל כל שלט של חניית נכים יוסיפו את הכיתוב שהחנייה חוקית ומותרת בתנאי שהנכה נמצא ברכב ובנוסף לכתוב שאי ציות לחוק פרושו קנס גבוה של מעל 1,000 ש' (כמדומני שזה היום 1,200 ש' אבל מי רושם כאלה דו"חות?) ובמקרים חוזרים נשנים זה יביא לשלילה מוחלטת של תו הנכה.

אני לא תמים לחשוב שהשילוט יפתור את כל הבעיות אבל לעניות דעתי זה ישמש ראשית כגורם מרתיע לרבים (ורבות) שאולי ימנעו מהפרה גסה של החוק כשהחוק ניצב דום ממש לפניהם, ושנית זה בטוח יפתור בעיות אם המקרה יגיע למשפט.

חבל שזה לא קורה.

אגב משטרה. יש לי חנייה ליד הבית מהעירייה ופה ושם קורה שאני מתעקש ששוטר יגיע (כשאין פקחים בשעות האלה) ולא מסתפק בנסיון (נואל לעיתים) של מוקד המשטרה למצוא טלפונית את הנהג ושיזיז את הרכב - דבר חשוב מאין כמוהו - אבל בד"כ הנהג העבריין לא נענש בכיסו, ואז מגיעה המשטרה, לעיתים אלו מתנדבים, וגם אם הנהג העבריין נמצא הם מוותרים לו. כבר היו לי מקרים של ויכוחים מרים עם השוטרים שהסתיימו בכך שצעקו עלי שלא אלמד אותם את העבודה ושיש להם "שיקול דעת". לדעתי אסור שיהיה להם שיקול דעת במקרים כאלה. שיקול הדעת יכול להיות גם אזכור של הנהג העבריין של חבר שלו שהוא קצין משטרה באותה תחנה שממנה הגיעו.

shlang

New member
בקשר לכרטיס אדי, לי לא אישרו קבלת כרטיס

אדי משום שהתניתי זאת שלחרדים אני לא מוכן לתרום עד שיראו לי חרדי אחד לפחות שיש לו כרטיס אדי

skeptic

New member
אין התנייה בחתימה לאדי

וכדי להרגיע אותך יש גם חרדים בחותמים. בכל מקרה בארץ נהוג לבקש את הסכמת המשפחה גם אם יש כרטיס אדי וללא הסכמת המשפחה התרומה לא תעבור. זכור המקרה של הכדורגלן אבי כהן שלא רק חתם על כרטיס אדי אלא גם נהג לשכנע אחרים לחתום ובסופו של מקרה בני משפחתו סרבו לתרום אברים ממנו.
באותה דרך גם חרדי יכול, אם ירצה בכך - הוא או משפחתו - לחתום ולא לתרום.
החתימה נועדה להראות שהחותם היה רצה שיתרמו את אבריו. הוא לא יכול לאחר מותו לשכנע את בני משפחתו שילכו בדרכו אם לא עשה זאת בחייו ע" הסברה נכונה והבעת דעתו. מעניין מה יקרה אם יום אחד איזה חבר עו"ד של תורם כזה יתבע לבצע את בקשת המנוח או לחילופין יתבע את בני המשפחה על אי קיום בקשת המנוח, אפילו על בסיס כבוד האדם וחירותו (החירות לבחור בלעדית אם לתרום או לא).

אז, לך תחתום, תאמין לי שתהיה לך הרגשה טובה מהעניין.

shlang

New member
היו לי לא מעט שיחות עם האגודה, ביקשתי הוכחה

שלפחות לחרדי אחד יש כרטיס ואני מסיר את ההתנייה, הם הודו, שחרדי אין להם אבל דתי ,כן.
מה זה חרדי אצלי - ראה את ההלוויה היום, אני מבטיח לך, שלאף אחד אין כרטיס אדי, אבל שיתרמו להם, אין להם בעיה

פופאי 100

New member
אתה צודק 100%

שהם חולים וצריכים אז אנחנו הגוים שלהם ואנו חלקי החילוף שלהם .
לתת שרות לאומי הם לא רוצים
אך שהם חולים יש להם חוצפה ודרישות כאילו אנו החילונים הם הכושים
שלהם ומגיע להם
לכן עדיף שהרימות יקבלו ולא הם

skeptic

New member
ואת מי אתה דופק בכך?

הרי גם אתה עלול להיזקק ל"חלפים" אנושיים.

"עדיף שהרימות יקבלו ולא הם".

זה בדיוק כמו אותו חרדי שממנו אתה מתנער.

אוברחוכם טיפש.

skeptic

New member
קטונתי מלשכנע אותך

כשאתה חותם על אדי האם דורשים ממך להציג ציצית? פאות? להביא אישור מהרב? להצהיר על מידת דתיותך/חרדיותך?

לא הכל הם יודעים.

mr dish

New member
איני מצדיק את גישתך, ולו בגלל פועלו ותרומתו

האינסופית של חסיד בעלז, הרב פירר, למען הכלל.........

פופאי 100

New member
חברים אתם טועים

במקום להלחם שהיו יותר מקומות חניה והמדרכות ההיו יותר נגישות
אתם נלחמים בינכם בעלי תו נכה משולש לתו נכה עגלה למי הסבל גדול יותר
וזה ילדותי ולכן יש אלף ארגוני נכים שכל אחד דואג לאינטרסים שלו וכולם
יושבים בכיסא גלגלים .
א-אחותי נכה פוליו שעד לפני 7 שנים היא הלכה אל רגל אחת והליכון והיה לה
רכב רגיל אם תו עגלה ואני שגר איתה נהגתי אם אישור בכתב ממ"לל
וכאשר ראו אותי אנשים הגיבו בקינא
ב-כרגע יש לה כמ"ג וואן ואני יש לי תו נכים משולש מבעיות רפואיות ולאחר
וועדות רפואיות +אבדן כושר ואני והיא נוהגים בוואן לקניות וסידורים וטיפולים ברכב
אני בקושי יכול ללכת 50 מטר והיא כרגע טסה בכיסא גלגלים (למי יותר קשה להגיע
מהחניה לה או לי היא הייתה בשני המצבים והיא מאשרת זאת .
זה עבר מבחן בת המשפט לתעבורה ת"א
המקרה היה שאני חניתי ל-5 דקות באדום \לבן לקנית לחמניות לאחותי
שהיא לא היתה ברכב חזרתי לרכב ורסרית במשטרת התנועה רשמה לי
דו"ח אף שהראתי לה את התו שלי היא אמרה שראתה אותי הולך אז היא רשמת
הראתי לה אישור מל"ל תעודת נכה
הגעתי למשפט הגשתי לשופט מכתב המגולל את פרטי המקרה
הוא ביקש מלראות את התו +אישור מל"ל
ואז הוא צעק על התובעת מדוע הם מתעללים בנכים
והוא ביטל את האשמה ולא רצה לדון ותביעה ואז בוטל הד"וח

mr dish

New member
איני מבין מה תרמת לפוסט הזה...שהרי ברור גם לך

שהטענה בדבר עבירות הנעשות בידי בני משפחה העושים שימוש ברכב הנכה דן באנשים בריאים שאינם נכים כמוך...

למעלה