תו נכה מוגבל בתנועה ותו נכה מרותק לכסא גלגלים

gady18

New member
יש בעיה הנכה ברכב

לפעמים מורידים את הנכה ואוספים אותו יותר מאוחר,
ופעמים הוא יורד קרוב ומחנים את הרכב על יד

skeptic

New member
מדובר במקרים שבהם אין ספק קטן אפילו

כגון הדוגמה למעלה עם ואן שמשמש לעבודה או שמגיע רכב 4X4 וממנו יוצאים בריצה 5-6-7 חברה צעירים בריצה לחוף הים או אמא והמון ילדים לחנות המזון המהיר או אשה צעירה והמון חברות לקניון האופנתי וברור מעל כל ספק שאין נכה בין הנמצאים. כששוטר רואה כזה דבר מה כל כך קשה לבקש לראות את תו הנכה ולוודא שהנכה אכן אינננו. הבעייה שהם לא עושים את זה.

mr dish

New member
על ראש הגנב יבער הכובע?

כאשר אני תולה את האשם באי אכיפת החוק ובפירוש לא נכון שלו, הכוונה לכל גורמי האכיפה.

סדרי העדיפויות שלך ושל מפקדיך, אינם מן העניין, יש עבירה?

יש לטפל בה.

לגבי מה שכתבת - האם יצא לך לטפל - ולו פעם אחת - בעבריין בן משפחה כזה, או שאין כאלה בנמצא, לדעתך?

mr dish

New member
אגב...איך יתכן שאתה כותב שטות כזו בקשר למהות

וכוונות החוק?

במקומך, הייתי מודה שטעית = חוזר בך מדבר השטות הזו בקשר ל...

"תקנות התעבורה מרשות לכל רכב הרשום כרכב נכה לחנות במקום המוקדש לחניית נכים
לא מחייבות לשים תג נכה על החלון (חניה במקום אסור לחניה מחוייבת אם רוצים התחשבות), והרכב לא חייב להיות בשימוש הנכה באותו זמן - כלומר מותר לפיהן לבן של נכה המשרת בסיירת צנחנים להחנות את הרכב בחניית נכים שליד הפאב שנוסע לבלות בו (אלו תקנות התעבורה ולא חוק חניית נכים ולא המוסר האנושי)"...

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
גנב? --- שטות ?? -

לו משטרת התנועה לא היתה מסרבת לקבלך לשורותיה ומעבירה לך את ההשתלמויות המקובלות.
לו היית קורא בקפדנות את תקנות התעבורה.
במקום להשתמש במילים האלה -
היית פשוט כותב "תודה על שלימדת אותי, ועוד בחינם"

ברזילי, לא התווכחנו כבר על זה?

ציטטתי לך ואני מצטט שוב את לשון החוק כפי שכתוב בלוח התמרורים, בביאור תמרור 437 - תמרור חניית נכה.
וזה לשון החוק:
"חניה בלעדית לרכב של נכה הנושא תג נכה מקורי תקף בעת שהרכב משמש את הנכה שלו ניתן התג".
מה לעשות, זה החוק. רכב הנושא את התג, ובעת שהרכב משמש את הנכה.
ואם משטרת ישראל החליטה לאכוף את החוק בצורה סלקטיבית - הרי לנו הוכחה נוספת להיות מדינת ישראל מדינת עולם שלישי. או רביעי?

creth11

New member
אתה מתווכח עם עצמך וחמור מכך שומע וקורא

רק את עצמך.
עבירות תנועה נאכפות לפי חוברת ניסחי אישום שנירשמה בפרקליטות ומקובלת לחלטין ע"י מערכת המישפט.
שוטר רושם דןח תנועה רק לפי חוברת זו, האישומים מנוסחים שם ומחייבים.
אם תרצה לקרא את הנוסח המחייב והייחידי הקיים בעניין אכיפת חנייה בחניית נכה? אמץ עצמך ותקרא את הניסוח כפי שהעתקתי אותו בשירשור קודם.
אם יש לך השגות לגבי נוסח האישום או חוסר בנוסח נוסף? אנא פנה למישרד המישפטים האמון על הניסוח, לאחר שישונה הנוסח אתה מוזמן שנית לדיון באכיפה לפי הנוסח החדש.

סיכום ותקציר למיתקשים - האכיפה ורישום הדוחות נעשה לפי חוברת ניסחי אישום (חנ"א) ורק לפי נסחים הרשומים .

כן זו מדינת חוק ואפילו שוטר תנועה אינו רשאי לרשום נוסח אישום שונה מזה שאושר בפרקליטות.
לא ברזילי ולא כל מתלהם אחר לא קובע נסחי אישום

שאלות נוספות תעננה בהסבר, הערות הצעות רעיונות המצאות וכל דבר אחר יש להפנות למחוקק ולבוחר

אני משתדל לשמוע גם את הסובבים אותי...

והאמת, האינפורמציה שאתה מציג כאן - חדשה לי לחלוטין.
ידעתי שישנה חוברת על פיה מתפקדים השוטרים.
לא ידעתי שהנוסחים בה מחייבים את השוטרים, ורק הנוסחים בה הם הניתנים לאכיפה. זה ממש חדש לי.
עוד יותר התחדש לי שכל זה תחת מטרייתה של הפרקליטות.
ואני מתקשה להאמין - שהכל מקובל לחלוטין על המערכת המשפטית.

עדיין, שים לב, אתה מחדש לי חידושים מפליגים באשר לנהלי הפעולה של המשטרה.
אבל מי שמחוקק את החוק - זה המחוקק. מי שמפרש אותו וקובע מה המחייב בו - זו הרשות השופטת. אי לכך, בסופו של דבר, את הנוסחים ואת האכיפה יש להתאים לפסיקות תקדימיות ולפרשנות של ניסוח החוק כפי שהמערכת המשפטית נוהגת לפרש אותו.

אני מסוגל להבין, ידידי, שמכיון ששוטר אינו עו"ד, אין לו את הכלים לנסח אישום בכוחות עצמו ולכן נאלצים השוטרים לפי נוסחים קבועים המוכתבים להם אי שם בצמרת.
אני אפילו מסוגל בקושי להבין מדוע כה קשה למערכת לאכוף את החוק.

ועדיין, אין בכל זאת בכדי להצדיק את הנהגים שמחנים את רכב הנכה של בן משפחתם בחניית נכים. עדיין, זה מנוגד לחוק ולמוסר, וממילא, עדיין יש צורך שהגוף האוכף, בעצה אחת עם הפרקליטות, ימצאו לזאת פתרון.

ותודה לך על תגובתך המחכימה.

creth11

New member
צר לי שאתה רק משתדל לשמוע אבל מתבטא

בחופשיות בנושאים שאינך יודע בהם דבר וחצי דבר
יש לך אJנדה בעיקר בנושאים שאינך מבין בהם, אולי אתה עיתונאי ?
כדאי שתלמד נושא לעומקו ורק לאחר שאתה באמת מבין תתחיל להשמיע.

בתחום מישפטי ובעיקר בתעבורה יש מערכת המורכבת מ:
חוקים
תקנות
פסיקות ותקדימים
נהלים והנחיות פרקליטות
נהלים והנחיות מישטרה
שוטר פועל תחת כל המערכת הזו ואינו רשאי לחרוג ממנה

רצונך לדון או ליצור לך אJנדה ? למד את המערכת, תבין את הטוב והרע ותחזור אלינו עם תובנות קצת מושכלות.

התוקפנות לא מחמיאה לך.

אפילו ריח של כוחנות השתרבב לפה.
כי הפורום הזה פתוח לכתיבת כל אחד, וגם אם איני מומחה - זכותי להביע בו את דעתי, רעיונותי, ותהיותי, וסתימת הפיות הזאת, היא סוג ביטוי של כוחנות...

והן, התוקפנות והכוחנות שלך - בוודאי לא מוציאות שם טוב לך או לגוף בו אתה מתנדב.

אך מכיוון שתקפת אותי אישית, ושלא בצדק, אני מבכר שלא להמשיך את הדיון הזה.

היה שלום.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אסביר לך

1. ל"בעת" יכולות להיות כמה פרשנויות, ולא בהכרח "באותה דקה" - זה קרוב יותר ל "באותה תקופה" והרכב משמש את הנכה כמה שנים..
2. כשרוצים להדגיש שהטבה כל שהיא מיועדת לבעל התו ולא לרכבו - מציינים זאת במפורש - ראה החוק המתיר לנכים לנסוע בנת"צ
3. דו"ח לנהג כמוהו ככתב אישום, וכתב כזה יפול במשפט כשהנהג יעיד (ויביא לעדות גם את הנכה) " הורדתי את אבא בסביבה אצל חברים שלא היה לידם מקום חניה והחנייתי בחניית נכה הכי קרובה שמצאתי כדי להחזירו כשיסיים את הביקור

skeptic

New member
ועדיין אתה מתעלם מכמה דברים

למשל, העתקה מתגובה שלי למעלה בעניין כשאין ספק שהנכה לא ברכב:

"אבל, אם כבר יש באפשרותם לוודא בקלות שהנכה לא נוכח אז למה גם אז הם מעדיפים לא לרשום דו"ח? או כפי שפעם אמר לי שוטר לך תדע מה יקרה במשפט. יש מקרים ברורים כאלה ללא ויכוח. המקרה הקלאסי הוא של ואן להסעת נכה בכסא גלגלים שהואן משמש כרכב עבודה עבור בן משפחה והוא מלא כולו עד אפס מקום בציוד של מתקיני מיזוג אויר או אינסטלטורים או חשמלאים".

פופאי 100

New member
בחוק הנכים כתוב לשימושו הפרטי ולעסקו

ישנם נכים עצמאים שעובדים עם הרכב
ויש מקרים של נהג מורשה שמוריד את הנכה קרוב לכניסה ונוסע להחנות את הרכב.
וישנם בעלי מקצועות שקונים את הרכבים מהנכים +מעלונים ו+ שילוט כרכב נכים
ומשתמשים בפריבילגיות של הנכים
ולי יש שכן שהוא נשואי לבת דודתו וכתוצאה מכך יש לו 3 ילדים נכים שהם במוסדות
והוא חוגג שנים רבות עם רכב הנכים כאשר הילדים רוב הזמן לא בבית
והוא חולב את הסעד שסידרו לו עבודה בזבל בעיריה והוא מרוויח יותר מראש העיריה

אנו מתלוננים אל כל ציבור הנהגים
אך מה קורה עם הנכים עם הרכבים הרגילים שחונים מימין לוואנים ואז לא ניתן
להכנס ולצאת לפתוח את הדלת והמעלון
ואז הנכה תקוע עד שכבודו יגיע לרכבו (לכן אני בכל נסיעה חייב ההצטרף לנכה
שאני יכול הכנס ולעזיז את הרכב
מה אתם עושים בת"א בבנין המאה באבן גבירול אין חניה
אני נאלץ להמתין ברכב ולעזיזו עד סיום הביקור

לצערי, ידידי, לא באנו לעמק השווה.

1. לו הייתי נשאל לפרשנות החוק - הייתי מגדיר שהמילים 'בעת שהרכב משמש את הנכה' - מוסבות על העת בה מתבצעת החנייה. הוי אומר שהחנייה מותרת לרכב נכה ששימש את הנכה בעת החניית הרכב.
במילים אחרות, אם הורדתי את הנכה בפתח בית החברים והמשכתי לחנייה - איבדתי את זכות חניית הנכה. וזה הגיוני ומוסרי. אם החנייה לא משמשת לתועלת הנגשת היעד לנכה - אין בה צורך.

2. רוח החוק. החוק נועד לעזרת הנכה - להנגשת יעדיו. החוק לא נועד להיטיב עם המסכנים, או גרוע מכך, עם בני משפחותיהם. ואני מדגיש: נכה אינו מסכן בהכרח, ולא בגלל מסכנות, כביכול, נחקק החוק, החוק נחקק מתוך ערך השוויון, והנגשת יעדי הנכה מבוססת על ההבנה שגם לו מגיע, ככל האדם, להגיע למחוז חפצו.

3. עיין סעיף 1.

תודה לך, ברזילי, על תגובותיך.

mr dish

New member
אני מעריך מאד את ניסוחיך ודגשיך. כולם במקום.

באשר למימוש חוקי הכנסת, פירושם בידי הפרקליטות או מטה התביעה המשטרתית...זה כבר בתחום עליו הלנתי - סטיה קשה מכוונות החוק.

gady18

New member
בתקנות התעבורה מוזכר תו חנייה

בתמרור הישן לא, ומכאן היתה הפסיקה
( היה חבר כנסת שחנה ללא תו חנייה ונקנס , השופטת קבעה שהתמרור לא מזכיר תו חנייה ולכן
לא חובה לשים. למשותקי רגליים בלבד )
בקשר לחוק הנתץ הוא חוקק לפני שבגץ הצהיר שאין הבדל בין התווים,
ולפי תגובת משרד התחבורה לאחר הגשת העתירה, משרד התחבורה הגיש תגובה ובמסגרתה טען כי אכן טענות עמותת נגישות נכונות במובן זה שאין בסיס חוקי לאבחנה בין התג הירוק לבין התג הכחול וכי אכן קיים צורך בביצוע תיקוני חקיקה מתאימים לחוק חניה לנכים.
והיה אם אין בסיס חוקי אז כל חוק שמבדיל בין סוגי התווים אין לו בסיס חוקי. ומכאן השאלה ,
כידוע הנסיעה בנתץ זה לא בשביל להרגיש מונית , אלא שחלק גדול מתל אביב וחיפה חסומים
לנכים שאין באפשרותם להגיע למקומות אילו.
בקשר לבן של שחונה עם תו חנייה של נכה , כבר עדיף לו לקבל דוח חנייה , כי הוא יקבל קנס
הרבה יותר גדול , ואם יוכח שבעל תו החנייה המקורי הסכים לזה , אז ישלו לו את תו החנייה.

skeptic

New member
בקשר לכך שכאילו עדיף לו לקבל דו"ח "זול"

על חניה ולא דו"ח יקר על חנית נכה ללא נוכחות הנכה.

זו בדיוק הבעייה.

הסיכוי להיתפס על חניה ממשי וקיים באחוז גבוה ואילו הסיכוי להיתפס חונה בחנית נכים ללא נוכחות הנכה הוא לא קיים ושואף מאוד ל-0.

gady18

New member
הטענה היתה שמותר לרכב נכה ללא הנכה לחנות

בחניית נכים, זה לא קשור אם יתפסו אותו או לא.

mr dish

New member
זה זמן רב שברזילי מתעקש על שלו בנושא, לדעתו

אין חשיבות מי עושה שימוש ברכב הנכה, כי זה מותר...

אחרי מספר פעמים שניסיתי לתקנו, תוך הבאת לשון החוק, הוא בשלו.

גבע אבי

New member
בתקנות התעבורה לא מוזכר תו חניה

ואם לא ראיתי, אמא צטט את מספר הסעיף

למעלה