תחושות, חשיבה והכרה .

לא.

יש לך טעות בהגדרה. "מחשב" או "רובוט" מעצם הגדרתם אינם בנויים כמו בעל חיים, ו"מחשב" פשוט לא בנוי פיזית בצורה שתאפשר זאת (זה בדיוק כפי שתשאל אם ניתן לבנות חשבוניית חרוזים שתראה, תבין ותחוש כמו בעל חיים). כשיבנו חיקוי מדוייק של בעל חיים הוא יהיה כנראה ביולוגי, אף שאינני שולל פתרונות אחרים שאולי ימצאו. צר לי, אך הערתך "יש היום פתרונות לכל התחומים המיכניים והאופטיים" היא הערה של אדם דתי פונדמנטליסט.

צר לי ידידי

אבל לחיים יש הגדרה הרבה יותר רחבה. אם נקבל את ההגדרה שתנאי הכרחי ומספיק לחיים הוא שכפול עצמי עם תורשה ולא נתייחס להרכב המולקולרי (כלומר לא נדרוש מולקולות פחמן אלא נסתפק במולקולות סיליקון שיש לו אותה קישוריות כימית כמו לפחמן). אזי נראה שגם מכונות יכולות לענות על התנאי הזה. ובכן יש כבר תוכנות חכמות שכותבות תוכנות פשוטות יותר. האלמנט של הורשה כבר מובנה בתוך שפות AI כמו ADA ו- LISP. יש לך אפילו סימולציה של אבולוציה בתוכנות מסויימות. לכן זו רק שאלה של זמן עד שניצור חיים מלאכותיים.

בכל זאת,

למרות שאולי יתכנו חיים מלאים (ולא רק סימולצית תוכנה) לא ביולוגיים, יש כנראה צורך להשתמש בחומרה מסויימת שתתמוך בכך. המחשבים כפי שהם היום, לא ממש בנויים לתמוך בכך - ולכן הבלבול של דתיים שטוענים כי אי אפשר ליצור חיים על ידי "מחשב". "מחשב" יהיה בהקשר זה "חשבוניה" עד שיוסיפו לו את החומרה המתאימה.

האם

אינך רואה שקיום תוכנה יגרור (מתישהו בעתיד) קיום החומרה המתאימה ? ראה לדוגמא כאן.

יתכן ואתה צודק. אשמח אם תסביר לי

מדוע אפשר לבנות מעבורת חלל, טלים נגד טילים, הדמיה ע"י תהודה אלקטרונית ועוד נפלאות רבות, אבל אין פתרונות מיכניים להליכה? אם אתה צודק אז מגיע לך יישר כח.

בדיוק מהסיבה שהסברתי.

כי המדע נמצא בחיתוליו. נורא פשוט לראות את זה... הנה: לפני כמה זמן פותחו "מעבורת חלל, טלים נגד טילים, והדמיה ע"י תהודה אלקטרונית", 50 שנים? ברור בעוד 50 שנים העולם שוב יראה שונה לחלוטין וימצאו פתרונות לבעיות רבות שהיום עוד לא התקרבו אליהם, אבל גם אז המדע יהיה עדיין בחיתוליו.

למעלה