תחליף לבשר/דגים

jojs8j3

New member
תחליף לבשר/דגים

שמעו אני עכשיו בעניין מאוד להוריד כמה שאפשר מוצרי בשר ודגים ! ולעשות צעד משמעותי ביותר ביותר !!
לא שאני לא יוכל בכלל עוף /דגים מינמום 1-2 מנות בשבוע לאומת (לפחות 10 בשבוע )
הסיבה שלי העיקרית הבנתי שזה אחד הדברים הכי מזיקים שיש בלי סוף ... וואלה בא לי להיות נקי לגמרי מהכול !
וגם כמה שפחות לגרום נזק לחיות וכול מה שמסביב !


יש לי כמה שאלות !

1)אם אני כבר קונה עוף/בשר /דגים יש עדיפות למוצר מסוים ?
למשל מה עדיף דגי ים או בריכה ? אם כבר קונים ?


2 ) אם אני אוכל 1 מוצרי דג/עוף בשבוע
האם זה יספק לי את כול הB12 ? אם לא אז מה צריך לקחת תוסף מסוים ?
או שיש איזה ירק או משהו שיש בו את הB12 . ?

3)לגבי חלבון מה עושים עם הדבר הזה ?? (אני גם מתאמן )

4) הכנת פיצה יש תחליף לגבינה ? אבל שנותן טעם לא פחות טוב !!
 

Gidi Shemer

New member
תשובות

1) אנחנו לא דנים בפורום בהמלצות כאלו או אחרות על תזונה לא צמחונית. זו החלטה שהתקבלה כבר מזמן ומאפשרת לקהל הקבוע והרחב להרגיש פה בבית.

2) כדאי לקחת תוסף B12 פעמיים בשבוע. אין ירק עם B12. התוסף זול ופשוט.

3) מקורות טובים יהיו קטניות, הרבה ירקות, אגוזים, ולמי שמתאים- גם דגנים. אם אתה צמחוני ולא טבעוני, אז גם בביצים ומוצרי חלב יש חלבון.

4) יש תחליף גבינה לפיצה, אבל היות ואני חי במדינה אחרת, אני לא סגור לגבי התחליף הרלבנטי בישראל, אז אשאיר לאחרים לענות.
 

jojs8j3

New member
gidi

תודה רבה על התשובה...

1)אבל זה פרום גם טבעוני לא .?

2)אני לא בעד לקחת וויטמנים מהצד רציתי לדעת מה אם מנה של דג או בשר בשבוע היא מספקת את הB12

3) מוצרי חלב אני לא נוגע כי אומרים שזה ממש לא בריא
אני לוקח עשב חיטה יש בזה הרבה חלבון ?
 

Gidi Shemer

New member
תשובות

1) כן, גם טבעונים לא אוכלים דגים

2) עדיף לקחת B12 כתוסף. אם מפריע לקחת וויטמינים מהצד, אז כדאי לנסות לשים את הויטמין בזוית ישרה לתוך הפה (סורי, לא התכוונתי ללעוג, זה היה פשוט מתבקש, ואל תפחד לקחת תוסף כשצריך).

3) במיץ עשב בחיטה יש למיטב ידיעתי מעט חלבון
 

jojs8j3

New member
2

תודה על התשובה. .
2 )
אני לא בעד לקחת שום קפסולה .
רק טבעי .. אני מאמין שאולי בגלל שאין בטבע B12 אז כן צריך לאכול בשר .. אבל במעט מאוד כמו שהרבמם אומר 1-2 בשבוע .
אמרתי כנראה הוא אמר 1-2 בשבוע כי זה מספק את כול הB12

תודה רבבה בכול זאת אני יחפש פרום לברר את זה
 

Gidi Shemer

New member
הרמבם לא הבין ב B12

וקח גם בחשבון שגם אם תאכל כל יום בשר ייתכן ותהיה לך בעייה בספיגת הויטמין.

על עניין הטבעי מול התוסף לא אנסה לשכנע אותך.
 

jojs8j3

New member
GIDI

לדעתי כול מה שהרמבם רשם זה מדוקדק לפרטי פרטים ! אם מלפני 080 שנה הוא רשם מה שגילו רק היום אז כנראה שהוא יודע קצת יותר מדיי טוב .

מקווה שאני ימצא פיתרון לB12
 
שלום לך


לצערי הרמב"ם לא הבין כלום בויטמין B12, אם יש לך מקור שבו הוא כותב משהו בנושא ויטמין B12 אתה מוזמן להוכיח אותי אחרת.

בנוסף ויטמינים ניתנים לא רק לבעלי החיים שאותם הורגים למאכל, אלא גם למוצר עצמו [מה זה חלב "מועשר" בB12/סידן/ברזל? מה זה קורנפלקס "מועשר" בB12/B6 וכו'? זה אמנם לא כתוב על הבשר, אבל זה בהחלט קורה גם בבשר- פשוט מזריקים את התוסף לאוכל שלך במקום שתיקח ישר אותו]. כך שכשאתה אוכל את האוכל הכביכול "טבעי" ללא שום תוספים אתה בעצם מקבל הרבה מאוד תוספים, וביחד עם זה גם הרבה מאוד שומן רווי, כולסטרול רע, ושאר מרעין-בישין.

לדוגמא קח את הפרות- לא רק שמוסיפים להן תוספים לאוכל שהן אוכלות, במדינות מסוימות [שאנחנו מייבאים מהן] גם מזריקים להן כל מני דברים [אטיביוטיקה, הורמוני גדילה...], ואחר כך את כל זה אתה אוכל במקום כדור אחד קטן של B12 בלבד.

אם אתה רוצה ללכת על כמה שיותר "טבעי" אז הפתרון הטוב ביותר הידוע לאדם כיום הוא לאכול רק ירקות, פירות, דגנים וקטניות, אגוזים וזרעים אורגניים במצב של כמה שפחות חימום/בישול [תזונה שנקראת בעברית טבעונאות ובלועזית rawfood].
 

jojs8j3

New member
שינוי

תודה רבה על התשובה

כן הבין לא הבין.. אבל מה שהוא רשם בספריו הוא כן מבין ואם הוא רשוי שצריך להמעיט במוצרי בשר..
למנת דג בשבוע או 2 מנות בשר אז הוא יודע מה שהוא אומר ... אז בגלל שכול המוצרי בשר היום מורעלים אז נוריד למנה 1 בשבוע .

השאלה איך אני מקבל את הB12 ?

אני לא בעניין של קפסולות רק טבע בלי הינדוס יד אדם ..

תודה רבה !
 

ladybug6

New member
הסבירו לך כבר הרבה מאוד פעמים

שאין B12 בתזונה צמחית, מי שלא אוכל פרות על בסיס קבוע צריך לקחת תוסף B12.
ולא, מנה של דג או של תרנגול פעם בשבוע לא תספק לך מספיק B12.

בעניין הטבעי:
כמו שהסבירו לך, גם לאכול פרות בשביל ה-B12 זה רחוק מלהיות "טבעי", אז בוא נצא לשניה מהעניין של הטבעי ונסתכל על הצרכים של הגוף ואיך לספק אותם בצורה הטובה ביותר.
הצורה הטובה ביותר ע"פ הבקשות והצרכים שתיארת - היא לקחת תוסף. זה לא קשור להינדוס על ידי אדם כי הכל מהונדס על ידי אדם - גם הבשר, גם ה-B12, גם החלב, גם הביצים, ואפילו הירקות והפירות. הדרך היחידה לאכול טבעי לגמרי היא לגדל את האוכל שלך בעצמך, בגינה. וגם אז, תצטרך לקחת B12 בתוסף...
 
כאמור

אין היום אוכל שאינו מהונדס ע"י יד אדם- החיטה שאנחנו אוכלים היא גידול מהונדס, כל הירקות שאנחנו אוכלים הם מהונדסים [ראית פעם ירקות/חיטה בר? הם נראים ונטעמים אחרת לגמרי]. שלא לדבר על אוכל מעובד [לדוגמא כל המאכלים מהחי- כל מוצרי החלב/בשר/ביצים הם מאכלים שהונדסו ושבו והונדסו ואז גם עובדו ע"י האדם יותר מפעם אחת.

לדוגמא הבשר- פרות הונדסו לתפוקת חלב כזאת, זה לא קיים בטבע, זה גורם להן לדלקות עטינים רציניות [כי בטבע הן אמורות להניק כולה עגל אחד בשנה-שנתיים ולא לייצר כל כך הרבה חלב ביום], ולכן נותנים להן הרבה אנטיביוטיקה שעוברת במהלך ההריון לעגל הבא. העגל הזה רוצים שיהיה בו הרבה בשר במעט זמן ולכן נותנים לו הורמוני גדילה, בנוסף לכל התוספים האחרים. אחר כך כשכבר הורגים אותו באכזריות אז את הבשר לוקחים- מעבדים, מפסטרים, מוסיפים לו עוד חומרים ותוספים, אחר כך מקפיאים...

שום דבר מכל אלה הוא לא "כדרך הטבע".

אין היום מזון [גם צמחי] שהוא טבעי, למעט לקטים שחיים באיזורים שאין בהם ציויליזציה [ולכן גם אין בהם מחשבים, אז כנראה אתה לא חי באיזור כזה], והכי קרוב שאפשר למצוא זה צמחים אורגניים.

אתה אוכל קורנפלקס? שותה חלב של פרות/כבשים/עיזים/חלב סויה/כל סוג אחר של חלב? אתה אוכל בשר? כי אם כן אתה לוקח תוסף, פשוט שמו לך אותו באוכל לפני שאכלת אותו. אין הבדל [למעט פסיכולוגי] לקחת תוסף מאשר לאכול אותו [בדיוק את אותו התוסף עצמו] דרך האוכל. בעצם יש הבדל- הספיגה תחת הלשון טובה יותר מספיגה דרך מערכת העיכול, לכן תוסף כמו שהוא מביא לרמת B12 טובה יותר מאשר אכילת כל המוצרים האלה יחד.

ולגבי הרמב"ם- התקופתו התעשייה לא הייתה בכלל מה שהיא היום- אולי בתקופתו בשר היה משהו "טבעי", אבל היום הוא הכי רחוק מזה שיש. זה כבר לא רלוונטי.

וכמובן צריך לקחת בחשבון שנפש צריכה למות כדי שאתה תאכל, שזה כבר בעיני מחוץ לגבולות המוסר.
 

vegetalien

New member
רק לציין ארבעה דברים,

למען לא יקפצו גורמים עוינים:

1. חלב אינו מועשר בברזל. הדבר חסר-תועלת, שכן בהיותו מקור סידן משמעותי, הדבר עשוי להפריע לספיגת ברזל (וידועה ההמלצה, למשל, לא ליטול תוספי ברזל יחד עם מוצרי חלב).

2. "כולסטרול רע" - בחלב יש כולסטרול כמובן, אבל מונחי העגה "כולסטרול רע" או "כולסטרול טוב" אינם שייכים לכולסטרול בתזונה, אלא לליפופרוטאינים (HDL, LDL, VLDL וכו') בגופנו.
בחלב יש "רק" כולסטרול (וזה לא אומר שהדבר חיובי, בעיני).


3. ישנן מיני רגולציות על הורמוני גדילה, ולכן מן הראוי להיזהר כאשר מביאים את ההערות על הורמוני גדילה המוזרקים לפרות.
אינני טוען שהדבר אינו נכון, אלא שישנו (או אמור להיות, לפחות) פיקוח על העניין הזה.

4. תזונת Rawfood יכולה להיות סבבה, אבל אין היא בהכרח הפתרון "הטוב ביותר" לאדם. כידוע, ישנם מזונות שבריאים אף יותר לאחר בישול ו/או עיבוד, כמו עגבניה, גזר או סלרי.
שלא לדבר על מזונות מאוד מזינים כמו קטניות, שחלק מהן מחייבות בישול (למשל שעועית אדומה או שעועית בובעס) על מנת להיפטר מרעלנים שונים.
 

Gidi Shemer

New member
אני חייב לומר לך שכל פעם שאני קורא

דברים כאלו, וקראתי אותם לא פעם, אני שומע את הרמב"ם מתהפך לו בקברו.

לו הוא היה קם לתחיה היום , היה לו הרבה מה להגיד לחסידיו בדבר מדע, רפואה, והשאיפה להתנתק מקבעונות נוכח תגליות חדשות בטווח של 800 שנה.

ואגב, כדור הארץ נע מסביב לשמש ולא להיפך. הרמב"ם טען שזה הפוך.
 

Gidi Shemer

New member
אגב,

עוד המלצה שאני לא ממליץ ללכת בעקבותיה היא להרוג ילדות גויות בנות 3 שנאנסו על ידי יהודי. גם על זה הרמבם המליץ. לא בכל דבר צריך ללכת בעקבותיו.
 

vegetalien

New member
שאלה שמסקרנת אותי כבר זמן מה.

אני רואה לא-אחת שאתה מסתייג ("למי שמתאים") מדגנים. העניין מובן וברור, וידוע לך כי אף אני עצמי מתלהב מהם הרבה פחות ממה שנהוג.
שאלתי היא אחרת - לא כללת בהסתייגות את הקטניות. האם זה אומר שעמדתך לגביהן יותר חיובית (בניגוד לאלו שאינני חפץ לנקוב בתוארם)?
 

Gidi Shemer

New member
אבל עם מגבלה אחת רצינית

בשום פנים ואופן לא עדשים- כי הרמב״ם אמר.
 
תשובות מפורטות

1. אין כאן המלצה על מוצרים לא צמחוניים.
2. תוסף B12 - תראה מה כתבתי לך בהמשך השרשור.
3. חלבונים כמו שאמרו לך יש בקטניות [חומוס, פול, סויה וכל מוצריה, עדשים על כל סוגיהם, שעועיןת לכל סוגיהן, אפונה...], דגנים [חיטה-סייטן שהוא מיצוי חלבון החיטה, מוצר שמאוד עשיר בחלבון, אורז ומוצריו...] אגוזים [גם שקדים]... גם בירקות יש חלבון [אפילו בבצל סגול יש 10 גר' חלבון בכל 100 גר']. קשה מאוד לסבול מחוסר בחלבון.
4. יש המון גבינות צהובות מהצומח, אבל הן לא שיא הבריאות בעצמן. הכי מומלץ זו גבינת קשיו שמכינים בקלות בבית [משרים קשיו ללילה ואז טוחנים במעבד מזון עם תבלינים].
 

jojs8j3

New member
גידי

גידי אז כנרא אתה לא יודע מי זה הרבמם .
כי זה קצת ניראה משונה שאחד שרשם ספרים לפני 800 שנה היא מתאימה לתזונה של היום ...
אבל עבודה שכול מה שהוא רשם בעבר הרופאים גילו היום !!
לא סתם הרופאים הטבעונים הטובים ביותר בארץ (הדתיים שאני מכיר )
אומרים שהוא הרופא הטוב שהייה מעולם .
 
למעלה