תחליף לבשר/דגים

jojs8j3

New member
עוד דבר

תמיד עדיף לקטוף תפרי מעץ שאתה רואה בעין ... (כי אין אמונה באפחד וכולם שקרנים לצערי )
אבל גם אם אתה לא קוטף תפרי בעצמך ובנאדם אחר מביא לך זה בעדיפות שנייה ... (גם אם הולכים לכיוון הזה צריך לבדוק מקום אמין )
אפשרות שלישית שבנאדם בעצמו ייצר את הוויטמין/תרופא זה בררה האחרונה רק במקרה שאין בררות אחרות אז ללכת לברירה האחרונה .

אבל לפעמים כן צריך ללכת ברירה האחרונה רק במקרה שאין לא מצאו משהו אחר . בגלל חוסר ידע או בגלל כול מיני דברים אחרים .

יוכל להיות שכן בנאדם שנמנע במבשר בכלל בכלל בכלל אזז אולי הוא צריך לקחת כדור (יוכל להיות שכן לא יודע )
אבל מי שכן יוכל לאכול לפחות פעם בשבוע דג אז לא צריך ...

מי אתמול התחלתי לאכול בליי מוצרים מין החיי חוץ מפעמיים בשבוע 2 מנות וזהוא (בדרך כלל זה הייה סביב ה10-15) ! זה הצעד הכי קשה אבל אם יש אחרים שהצלחו גם אני יוכל !

ladybug6

New member
אני מבקשת שתפסיק להגיד

שמי שאוכל דג פעם בשבוע לא צריך לקחת b12, ראשית כי אתה נמצא בפורום תזונה צמחונית וטבעונית ודגים לא כלולים בתפריט של אף אחד מאיתנו, וזה לא נעים לנו לקרוא בכל הודעה שניה שלך על אכילת בשר ודגים וכמה ולמה.
שנית, כי אתה טועה ומטעה! אף אחד לא מבטיח לך שמאכילת מנת דג בשבוע לא יהיה לך חסר בויטמין b12 וזה שאתה כותב את זה 900 פעם לא ישנה את העובדה הזאת.
אתה רוצה לעשות ניסויים על הגוף שלך? תעשה בכיף, אבל:
1. אל תקבע עובדות שזה מספיק או לא מספיק כי אתה לא יודע אם זה נכון וזה עלול להטעות אנשים.
2. אל תעשה את זה בפורום של צמחונים וטבעונים.

subatoi

New member
קראת גם את ההודעה שלי או רק את הכותרת?

כי מההודעה עצמה ברור שהתכוונתי לפרות (כאלה שעושות "מווו") ולא לפירות. בבקשה קרא שוב את ההודעה שלי.

jojs8j3

New member
subatoi חח

חחח הרגתה אותיי...

תקשיב אני לא מבין כלום ... אני הולך לפי הרמבם ולפי אנשים שהם מומחים ברפאתו ... אני לא מבין כלום
מה שאני אומר לך זה לפי מה שהבנתי מי הם זה הכול .
יובל אשרוב אמר שלא צריך לקחת שום כמוסה שהיא כי הכול מסחרה ! אז אם הוא אמר שלא צריך לקחת שום סוג של כמוסה אז
כנרא הוא התכוון במקום לאכול מנת דג .

חח מה שהורדתי את המוצרים מי החיי אני מחפש כול היום מה לאכול !!! עד עכשיו אכלתי רק לחם

jojs8j3

New member
lady

אני ישתדל לא להגיד שאני אוכל דגים יותר ..
לגבי הB12 בסדר אולי כן אולי לא לאט לאט נלמד לאזן תדברים !

subatoi

New member
לא הבנתי מה כ"כ מצחיק. הכל שם היה ברצינות.

חיידקים מייצרים ויטמינים, באופן טבעי.
רפתנים מכניסים פרות להריון באמצעים מלאכותיים לגמרי, והתוצאה היא עגל שנולד ואותו שוחטים בסוף.
מה נשמע לך יותר טבעי?

jojs8j3

New member
תקשיב

שמע אני לא כזה מבין גדול במה שאתה אומר .. אבל ננסה לענות מה שהבנתי
אז אם אתה אומר בעמצעים מלכותים אז בסדר אז זה 70% טבעי . בו ניראה שיצלחו לייצר עגל בלי הפרה..
שמע נשמה בלי שום קשר בכול מצב אני לא מתכוון להימנע ממוצרים מי החיי..
מה ניראה לך שאם אני למשל הילך להירוע או סתם למשפחה או סתם חברים על האש או אלף ואחד דברים אז מה אני יאוכל כלום ?
אני לא בעד להיות כפייתי ולהשתגע גם החיות עצמם אוכלות חיות אחרות וכול מיני !
אני יש לי תתורה ואני מכוון משם .
יש אנשים שהם מומחים שהולכים לפה הרמבם והולכים לפי התורה ואני מקשיב להם נקודה.
זה שאני מוריד מוצרים מי החיי ב85% תאמין לי שזה מבורך לגמרי לגמרי לגמרי !

יש לציין שאדם וחווה הייו צמחוניים ... ורק אחרי שנוצר יצר הרע אז התחילו לאכול מוצרים מין החיי..
ואומרים שמי שלא תאב למוצרים מין החיי אז עדיף שלא יוכל בכלל !

subatoi

New member
מתי היית לאחרונה באירוע?

אתה זוכר מצב שהיה באירוע *רק* בשר? אין אירוע כזה. תמיד יש עוד מה לאכול.

החיות עצמן אוכלות חיות אחרות כי הן לא מכירות משהו אחר. אנחנו מכירים דברים אחרים, אנחנו יודעים לחשב ולחשוב מה עוד אפשר לאכול. לאריה אי אפשר להסביר. לבני אדם אפשר.
אגב, לא כל החיות אוכלות חיות אחרות. יש חיות ענקיות שהן צמחוניות. גורילות, למשל. היו גם דינוזאורים צמחוניים.
והחיות גם טורפות צאצאים שלהן, או אונסות את הנקבות. לא צריך להעתיק מבעלי החיים כל התנהגות שלהם.

אם מעניין אותך, יש לא מעט חומר באינטרנט על יהדות וצמחונות-טבעונות. הנה אחד שצץ לאחרונה, של בחור ברסלבי. שמע מה יש לו לומר:
https://www.facebook.com/photo.php?v=870502912964512

אני לא תאב למוצרים מן החי כי אין לי שום צורך בהם, ואני יודע איזה גיהינום בעלי החיים עוברים בחייהם עד לשחיטתם. אז עדיף שלא אוכל בכלל? למה לי לא לאכול? אני אוכל יופי וטעים לי ואני נהנה מהידיעה שאני לא גורם לסבל של אף תרנגולת, פרה או דג. החיים הרבה יותר טובים ככה.

jojs8j3

New member
subatoi

אם פוסקי התורה יגידו לא לאכול בכלל אני לא יאכל מוצרים מין החיי בכלל !
באירוע לאכול רק סלט אני צריך קערה ענקית רק בשבילי בשביל לשבוע ..

חברים שעושים על האש עושים רק מוצרים מין החיי לא משהו אחר .

אירועים משפחתיים ... חגים ... למשל בעבודה שעבדתי ארוחת בוקר יש רק סלט לחם וטונה או ביצה גבינה..
מה אני יעשה לא יאכל כלום ? אם יש תחליפים וואלה אני נמנע .... למשל בעבודה בארוחת צהוריים יש ספגטי קוסקוס כול מיני וואלה אז אפשר להימנע בכלל אבל יש מצבים שאי אפשר ! לא תמיד יש תחליפים !

וגם אם יש תחליפים במקום מוצרים מין החיים הכול מעובד אני מחפש במיוחד אוכל נקי מהכול וטבעי 90% ומעלה

jojs8j3

New member
ולגבי הסרטון אני כבר היראה אותו

ולגבי הסרטון אני כבר היראה אותו

למעלה