תחליף לבשר/דגים

Gidi Shemer

New member
כנראה שלא קראת באמת מה כתבתי

לא כתבתי שהרמב"ם לא הי הרופא גדול או שהמלצותיו על תזונה אינן נכונות בחלקן או ברובן.

הסיבה שהוא מתהפך בקברו היא בדיוק בגלל שהוא היה רופא מצוין.

אני גם משוכנע שאם הוא היה חי היום הוא לא היה טוען שהשמש סובבת סביב הירח.

jojs8j3

New member
תשובה

1. לא אז לא .. אני רק רוצה להמעיט להוריד בכלל בלתי אפשרי מבחנתי .
2. השאלה איך אני משיג את זה באופן טבעי בלי הינדוס יד אדם

תודה רבה !

jojs8j3

New member
גידי

גידי הבנתיי..
ולגבי מה שרשמתה על אונס בנות 3
לא שמעתי על דבר כזה בחיים שלי

Gidi Shemer

New member
לגבי הילדה- הלכות איסורי ביאה, פרק י"ב

ציטוט:
"אבל ישראל שבא על הגויה--בין קטנה בת שלוש שנים ויום אחד בין גדולה, בין פנויה בין אשת איש, ואפילו היה קטן בן תשע שנים ויום אחד--כיון שבא על הגויה בזדון, הרי זו נהרגת:"

טוב, אני מאחל לך באמת בריאות נכונה ותזונה טובה. אני מודה שהגישה שאתה מציג פה לגבי הרמב"ם (כל דבר שהוא כתב הוא נכון), כחודש אחד אחרי שביקשת המלצות על ספר טוב שלו, היא לגמרי הפוכה לגישה של הרמב"ם עצמו ביחס לבריאות ולמדע. אני גם מודה שזה מדליק לי קצת את הפיוז ואני מרגיש שאני נסחף פה לתוקפנות, לכן אפרד פה.

jojs8j3

New member
בלבלתם אותי לגמרי !

יובל אשרוב טבעוני 20 שנה והוא אמר שלא צריך לקחת שום קפסלה אפילו לא אומגה 3
הוא אומר שהכול מסחרה !

בלבלתם אותי לגמרי !!
לגבי הB12 שמעו אני לא מאמין במשהו שהוא מהונדס ...
בטוח יש משהו שאתה מפספסים . אני יברר את זה!

כמה צריך לאכול אגוזים ביום (ואיזה אגוזים ?)
בשביל למשל לקבל 30 חלבון .

תודה רבה !

jojs8j3

New member
תשובה שראיתי

הרמב"ם פוסק חד משמעית: "די לו לבריא לאכלו (בשר) מערב שבת לערב שבת".

מבחינה בריאותית, על מנת לספק ויטמין B12 לגוף, שאינו מצוי במזון מן הצומח, מספיקה מנה קטנה של בשר, פעם בשבוע.

בספר שמות אומר משה: "בתת ה' לכם בערב בשר לאכול ולחם בבוקר לשבוע..." שמות טז' ח'. כלומר אין לאכול בשר כדי לשבוע. לחם נאכל בכמות רבה כדי לשבוע ובשר במשורה.

Gidi Shemer

New member
אז אם הכל ברור

ומשה רבנו, לא כל שכן הרמב״ם אמרו מה שאמרו, ואם אתה יודע ש״על מנת לספק ויטמין B12 לגוף, שאינו מצוי במזון מן הצומח, מספיקה מנה קטנה של בשר, פעם בשבוע״,

מדוע השאלות?

אני לא שואל בשביל לתקוף. אני מנסה להבין מה התשובות שאתה מחפש אם אתה מוכן לקבל רק תשובות שאתה מקבל אותן מראש?

jojs8j3

New member
gidi

כי אני גם הולך לפי מה שהגיוני כי גם אני למדתי לא מעט ...
ואתה סותר אנשים אחרים שאמרו שלא לקחת בכלל תוספי תזונה גם לא B12
אז למי אני אמור להאמין לך או לאנשים האחרים שאמרו לי לא לקחת תוספי תזונה
שמע אני לא מתכוון להפסיק בכלל ב100% עם מוצרים בשר
אבל ב85% זה לא מבורך ? אני רגיל לאכול ביום 2 מנות אם לא יותר אז במקום לאכול בשבוע 14-16 מנות בשר
אז אני יורד ל1-2 מה רע ?
רק שעכשיו אני צריך לעשות מחקר לגבי חלבונים ...

אני לא בעד להשתגע לגמרי אני בעד האיזון הנכון 85%

Gidi Shemer

New member
אני לעולם לא ממליץ להאמין לי

זו בדרך כלל המלצה לא ראויה.

כל מי שכתב לך פה ענה לך שצריך לקחת תוסף b12. אם אתה מעוניין ללכת על אלטרנטיבות אחרות, אין שום בעיה, אבל מדוע אתה מתעקש לשאול אם אתה לא מקבל את התשובות?

jojs8j3

New member
gidi

תקשיב גידי אחי אני הרבה זמן עושה מחקר על תזונה טבעית ואני עובר לטבעי בגלל שאני מאמין במה שבורא עולם יצר ולא מה שבני אדם יצרו . ואם אומרים לי לקחת כדור אז אני מאמין שיש פיספוס .
ואם ארמבם אמר לקחת או מנת דג 1 בשבוע או 2 מנות בשר בשבוע אז הוא מבין שזה דבר שלא בריא בכלל !
אבל מצד שני יש גם דברים שהם ממש חשובים שמספיק לקחת קצת בשבוע בשביל לקבל אותם !

אני כן מסכים שברגע שאתה צמחוני 100% אז כן לקחת כדור B12 אבל יש אפשרות אחרת לאכול מנת דג 1 בשבוע ואז לא צריך .

אבל אין לא כוונה להיות צמחוני רק למזער ב85%

jojs8j3

New member
ומה לגבי אבקת חלבון ?

אני לוקח 3 פעמים בשבוע אל תגידו לי רק שזה גם מפוצץ רעלים וכול מיני דברים כאלו

תודה :)

Gidi Shemer

New member
אין בעיה

בוא ניפרד כידידים.

לגבי אבקות חלבון, אני ממליץ לקרוא מה שהרמב״ם כתב לגביהן.

אגב, את הבננה שאתה אוכל יצר האדם, כנל״ לגבי כל דבר מזון שאתה אוכל ב- 2014. אני לא מתייחס לשאלה של יש או אין בורא עולם. זה עניין של אמונה ואני מכבד את אמונתך. המאכלים שאתה אוכל היום הונדסו על ידי האדם ב- 10000 השנה האחרונות. אין שום צ׳אנס שתצליח לאכול את הבננה המקורית, גם אם היה בורא עולם שייצר אותה.

jojs8j3

New member
גידי

גידי היקר ,

אז לפי מה שאת אומר הכול היום מעובד אז אין מה לעשות ולאכול הכול ..
בננה יצא האדם ? אולי אתה מתכוון להנדס וכול מיני דברים כאלו ...
הלוואי שבנאדם הייה לו תיכולת

הרמבם בטוח שלא ימליץ על חלבון אבל אולי לאומת מוצרים מין החי הוא יעדיף תאבקה אולי.

משהו מכיר אבקה שהיא כמה שיותר טבעית ?

ורגע פירות אורגניים הם לא נקיים לגמרי מבחינה מגע אדם ?

subatoi

New member
אבל גם את הפרות שאתה אוכל "בני אדם יצרו".

הפרה שאתה אוכל, שנשחטה בבית המטבחיים, לא נוצרה בטבע. לא הפר הכניס את הפרה האמא להריון, כדי שייוולד עגל שיילך לשחיטה. בני אדם עושים את זה. רפתנים מכניסים את הפרות להריון בצורה הכי מלאכותית ומגעילה שאפשר. ברוב המקומות אין "פרות טבעיות".
אז אין לך מה לפחד מדברים לא טבעיים. את ה-B12 פשוט מייצרים חיידקים, בתנאים מבוקרים במעבדה. נשמע לי יותר טבעי מאשר רפתן שיוצר פרה.

jojs8j3

New member
sub

לא הבנתי בדיוק איך את הפירות ייצרו בניי האדם ?
ניראה לך שבנאדם יותר ליצור דבר כולכך מורכב כמו פרי ?? רק העלה של הפרי יותר חכם פי מליירד יותר מכול מה שבני האדם ייצרו עד היום
רק להנדס .. להגדיל להקטין ... אומנם זה לא 100 אחוז אבל את

אני לא חושב שבנאדם מיועד לקחת קפסולות ... וכול דבר שהוא לא טבעי .

Ofericko

New member

למעלה