תחרות הסלט הכי ישראלי

../images/Emo166.gifתחרות הסלט הכי ישארלי../images/Emo203.gif../images/Emo165.gif

תחרות הסלט הכי ישראלי תפוז אנשים ופורום סלטים ומנות ראשונות מזמינים אתכם להשתתף בתחרות הסלט הכי ישראלי, ולזכות בספר "אוכל נשמה צימחוני" מאת אנג'לה שלף סדאריס בהוצאת בבל וידיעות ספרים. לרגל 60 שנה למדינה, הגיע הזמן לבחור את הסלט הכי ישראלי שיש!
מה צריכים לעשות פשוט שרשרו להודעה זו מתכון לסלט הכי טעים שאתם מכינים, צרפו את המתכון וגם תמונה.
משך הפעילות- מיום ראשון בערב ועד יום ראשון הבא 4-11/-5/-8
כל גולש יכול להעלות מתכון אחד בלבד
הנהלת הפורומים תבחר בסיום הפעילות, את הסלט הכי ישראלי שיש, והגולש שהעלה אותו לפורום יזכה בספר הבישול "אוכל נשמה צמחוני".
על הספר- אוכל נשמה צמחוני הוא ספר בישול אתני צמחוני בו חולקת אנג'לה שלף סדאריס מחוות הוקרה קולינרית לאבותיה האפריקאיים, האפריקאיים-אמריקאיים והאמריקאים הילידים [אינדיאנים]. שלף סדאריס גם יוצרת מטבח צמחוני עתיר-טעמים ורב-תרבותי למען אלה – כולל היא עצמה – המעוניינים לאכול אוכל בריא יותר בלי לוותר על המאכלים שהם חלק בלתי נפרד מזהותם האישית והתרבותית. בספר כלולים 150 מתכונים צמחוניים מגוונים, שזורים ידע עממי, זיכרונות אישיים והיסטוריה משפחתית. הספר מייחד פרקים למסורות בישול הקשורות להיסטוריה האפריקאית-אמריקאית, כמו המטבח האפריקאי, האפריקאי-קריבי, האמריקאי האינדיאני, הקריאולי והקאג'וני והדרום של ארצות הברית. רבים מן המתכונים הם צמחוניים מסורתיים, כמו מרק האפונה בנוסח מזרח אפריקה, ואחרים הם גרסאות נטולות בשר של קלאסיקות פשוטות ועממיות, כמו עוף מטוגן ברוטב, שעובדו והותאמו לסועד הצמחוני. יש כאן גם כמה דוגמאות למטבח פיוז'ן צמחוני מודרני, שילובים מענגים פרי המצאתה של המחברת, כמו סושי-נשמה. הספר מציע תפריטים לאירוח ולאירועים מיוחדים, פרק-עזר שימושי גדוש עצות לצמחוני האתני המתחיל, לרבות רשימות נוחות למילוי המזווה, מדריך מפורט של מרכיבי המנות והנחיות תזונה חשובות. מתרגמת הספר היא יעל שפריר, שלמדה בארה"ב בישול צמחוני, והתאימה את המנות והמוצרים לשוק הישראלי.
אז קדימה למה אתם מחכים רוצו למטבח מחכה לראות תוצרים קרן
 
סלט חצילים ../images/Emo13.gif

מתכון זאת אני 3 מצרכים: 4 גמבות שטופות ומוכנות להשחמה בתנור. 1 חציל שטוף פרוס לעיגולים קורט מלח , 1/3 כוס שמן זית . תבנית חסינת חום. אופן ההכנה . להניח את הגמבות השטופות, ומנוקות מהליבה בתבנית חסינת אש לאפות בחום של 200 מעלות, כ40 דקות אח"כ לקלף את קליפתן ולחתוך לריבועים לשפוך לתוך כלי . לשטוף טוב , טוב את החציל לחתוך לעיגולים לחמם תנור ל200 מעלות להבריש את עיגולי החציל בשמן זית חותכים לריבועים קטנים מערבבים אותם עם הגמבות שמים בכלי איחסון . הסלט יוצא טעים מאוד תהנו.
 

nrya

New member
../images/Emo39.gif איזה יופי של פורום לא ידעתי על קיומו אש

אשמח להעזר בכם כי אני חלושה בסלטים.
 
סלט מקרוני עם ירקות ואגוזים........

אטריות סיני,,או כל מקרונים שרוצים..רצוי דקות...לעשות לפי ההוראות על העטיפה........ בינתיים בהוק אני מטגנת עם מעט שמן קנולה בצל סגול.קצוץ .גמבה פרוסות דקות ומוסיפה תירס ,מלח, פלפל שחור.. ...ומי שרוצה אפילו פרוסות דקות חתוכות של חזה עוף..... מחברת עם המקורנים מעל אגוזים קצוצים ..ומפזרת מעט תרכיז רימונים...בתאבון
 

סמד13

New member
סלט ישראלי ../images/Emo35.gif../images/Emo165.gif

עדי הגדולה שלי אמרה לי פעם ארוחה ישראלית מורכבת סלט ערבי או סלט יווני חומוס ירדני פיתה ערקית מטבוחה מרוקאית ועוד אז חיפשתי סלט ישראלי צבעוני סלט כרובית צבעוני המקור של גסתי אהובה 1 כרובית בנונית מפרדים את הפרחים הקטנים ומשרים במים עם מלח 2 גזר מגורד גס צרור כוזברה קצוצ דק 1 גמבה אדומה פרוסה לרצועות (אפשר גם רצועות גמבה כבושה ) 1/2 כוס גרעני חמניות או צנוברים או כל אגוז שהו מוקפץ על מחבת חמה לשטוף טוב את הפרחים של הכרובית תחת מים זורמים להעביר לקערה להוסיף את הגזר את הכוזברה את הגמבה והאגוזים שהוקפצו לתבל בגרדת לימון + מיץ מלימון טרי מלח שמן קנולה או זית לערבב טוב * אני מוסיפה שמן סומסום במקום שמן רגיל או זית * אני מוסיפה גם 1/4 כוס סומ סום קלוי מוסיף המון וממש לפני ההגשה אפשר להוסיף רבעי עגבניות שרי בכדי שלא יגיר מיץ חג עצמאות שמח לכלום סמדי
 

nrya

New member
סלט עגבניות חי עם שום וזעתר../images/Emo140.gif

סלט עגביות ושום עם זעתר עגבניות שרי מזן תמר חצויות פטרוזיליה קצוצה שיני שום כתושות עם סכין צרור עלים של נענע צרור קטן עלי זעתר פלפל שחור מלח מיץ לימון שמן זית לעיטור עיגולים של בצל סגול קטן. את עלי הזעתר לטגן מעט בשמן ואז להוסיפם לסלט לערבב הכל פרט לבצל לשפר טעמים. בתאבון.
 
../images/Emo141.gifסלט כרוב עם גמבה שמיר ותריס../images/Emo23.gif

בס"ד
אופן ההכנה לקחת כרוב גדול לגרד פמופיה יש לי דוגמא אראה
לשים קערה גדולה
כרוב לבן רצועות דקות, קופסא תירס שלם 2 גמבות גדולים רצועות בפמופיה שמיר קצוץ מאוד תבלינים מלח , פלפל שחור , מיונז לפי צורך ולא דליל, מיץ לימון לפי טעם , שמן זית או שמן רגיל ,
 
סלט חצילים עם פלפלים וזיתים

ככלה צעירה ובתחילת דרכי בבישול נתקלתי במתכון הזה באחד העיתונים...לאט לאט ובסבלנות הכנתי שלב שלב [תוך כדי הצצה לעיתון.....זה נהיה להיט במשפחה ומאז הסלט הותיק ותיק הזה מזוהה איתי
. חציל-חתוך לקוביות—לטגן עד הזהבה לשפוך במסננת לניקוז השמן פלפלים –חתוכים לקוביות-לטגן ולמסננת בצל גדול קצוץ-לטגן ולשים במסננת 2-3 עגבניות בשלות וקצוצות-לאדות במחבת עד שיתרככו ולהוסיף את החצילים,פלפלים והבצל. זיתים פרוסים-להוסיף לפי הטעם לתבל במלח.שום כתוש פפריקה מתוקה ופלפל שחור. אפשר להוסיף עלים קצוצים. מעט חומץ לבשל על להבה נמוכה כ-5 דק'
 
שכחתי לצרף את תמונת סלט החצילים

מצטערת..לא עוברת התמונה בלבד .מנסה בקובץ עם המתכון כפי שמופיע אצלי]
 
למעלה