תחרות הסלט הכי ישראלי

ענתוש 24

New member
../images/Emo71.gifסלט אבוקדו שהמציא בן זוגי המוכשר../images/Emo71.gif

1. חותכים אבוקדו לקוביות בגודל 1 ס"מ. 2. מטגנים במחבת עם שמן זית- בצל חתוך לרצועות, פטריות חתוכות גס, ופרוסות דקות של שום. 3. חותכים גבינה בולגרית לקוביות. 4. מערבבים יחד עם רוטב סויה, תבלינים וניתן להוסיף גם בצל ירוק קצוץ או עירית. בתיאבון!! נ.ב.- לא הכנו אותו כבר כמה זמן לכן אין תמונה אבל תהנו!
 

Bree

New member
נשמע ממש מיוחד

אני לא מצליחה לדמיין אפילו מה הטעם של זה יכול להיות...
 

yaelgro

New member
סלט ירוק משופר

מצרכים: עלים ירוקים (כל אחד מה שהוא אוהב, אני שמה חסות, רוקט ובזיליקום). עגבניות שרי חתוכות לחצאים או רבעים. גזר מגורר לרצועות דקות. פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לפרוסות אגוזי פקאן. לרוטב: שמיר, שמן, חומץ, חרדל, מלח ופלפל, לפי הטעם. הכנה: מסדרים יפה בקערת סלט גדולה את כל המצרכים. קולים את הפקאנים קלות במחבת עם מעט שמן, ומספיגים את השאריות עם ניר סופג. מוסיפים את הפקאנים לסלט, ושופכים מעל את הרוטב. ניתן להכין את הכל מראש, ולשפוך את הרוטב כמה דקות לפני ההגשה.
 
הזמינו אותי - וכשמזמינים אני באה בכיף הסלט

הכי ישראלי שלי סלט עגבניות וכוסברה 5עגבניות אדומות קשות ויפות 2 פלפלים חריפים ירוקים ( מי שאוהב פחות חריף אז אחד יעשה את העבודה ) חצי לימון מעט שמן מלח פלפל חופן יפה של כוסברה ( מתה על כוסברה ) שן שום - לא חובה לפי הטעם. אופן העשייה : מטגנים או צולים את הפלפלים החריפים, קולפים אותם מקליפתם וחותכים לחתיכות קטנות. חותכים את העגבניות לגודל בינוני. שמים בקערה את העגבניות והפלפלים מתבלים ומוסיפים מעט שמן ולימון. קוצצים בקטנה כוסברה טריה ויפה - שמים בקערה ערבוב קליל 15 דקות במקרר למיזוג הטעמים. בתאבון חג עצמאות שמח לכל בית ישראל ובהצלחה לכולםםםםםםםםםםםם
 

alonaski

New member
סלט עשבי תיבול ובצל

מצרכים: זר כוסברה זר נענע זר פטרוזיליה בצל סגול קצוץ קטן עגבניות שרי חצויות לעיתים מוסיפה גם צנוניות מגורדות.
מתבלת ב: שמן זית מלח מיץ לימון קורט סומק = אוכלים בתיאבון רב ובעיקר - לרוויה!!!
סלט מלא טעם ארצישראלי באלאדי ומלא מיים!
אין עליו!! הסלט הכי טעים והכי מקום ראשון!! כמה פשוט - ככה טעים!!!
תמונה: - צטערת... אין לי מצלמה...
 

ronanit

New member
סלטיםםםםםםםםם

1. סלט פלפלים על האש קולים על האש פלפלים בכל הצבעים - אפשרי גם חריף (רצוי לשים בתוך שקית נילון אחרי שמורידים מאש יותר קל לקלף אותם אחכ..) חותכים לרצועות, שמן זית שום פלפל שחור מלח לימון (מוסיף המון) טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם 2. סלט חצילים עם טחינה לקלות על האש, לקלף ולקצוץ, להוסיף שום מלח שמן זית וטחינה גולמית..... יאמיייייייייייייייייייייי 3. סלט חצילים עם פלפל חריף (אפשר טרי ואפשר קלוי) מתבלים עם לימון, שמן זית, שום מלח ... כלכך טעיםםםםםםםםםםםםםםם
 
תחרות הסלט הכי ישראלי

סלט עלי בייבי, אלפלפה, סלרי ואפרסמון החומרים 2 כוסות עלי בייבי כוס נבטי אלפלפה 2 גבעולי סלרי אפרסמון מיץ מחצי לימון כף שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם ההכנה 1.חותכים את עלי הבייבי והנבטים באופן גס ומעבירים לקערה 2. קוצצים את עלי הסלרי דק, חותכים את האפרסמון לקוביות ומוסיפים לקערה 3. מוסיפים את מיץ הלימו, השמן, המלח והפלפל ומערבבים.
 

אודרי11

New member
סלט ירקות צלויים..

פרוסות חצילים מטוגנים חתיכות גמבות צלויות פרוסות עגבניה רצוי עגבניות תמר, או שרי גדולות עלים יפים של בזיליקום פרוסות גבינת מוצרלה תוצרת ישראל מסדרים את הירקות יפה, בצורת רעפים, זורים מלח גס, פלפל שחור גרוס, מטפטפים שמן זית בנדיבות, וחומץ בלסמי.
 

רינתפ

New member
../images/Emo166.gif הסלט הישראלי שלנו../images/Emo163.gif

תמיד שמתחשק לנו סלט ירקות פשוט, של ארוחת ערב כמו אצל ההורים כשינו קטנים אנחנו מכינים סלט ירקות. הסלט הישראלי שלנו:
4 -3 עגבניות אדומות מוצקות. 4- 3 מלפפונים חזקים. 1 בצל. חופן זיתים שחורים (לא מקופסא) 1/2 קופסאת גבינה בולגרית בקוביות (או שאנחנו חותכים לקוביות). תיבול: שמן זית, לימון, מלח ומעט פלפל. חותכים את הירקות קטן, קטן קטן, מתבלים, ואז מוסיפים את הגבינה ואת הזיתים. אפשר להוסיף: קוביות אבוקדו, חסה קרועה. תוספת בצד: טחינה גולמית, גבינה לבנה או לבנה. הכי ישראלי שיש
 

Runar

New member
סלט קוסקוס קר

6 מנות החומרים: 1/2 שקית (175גרם)קוסקוס מהיר הכנה 2עגבניות גדולות,חתוכות לקוביות גדולות 10 עגבניות מיובשות בשמן זית,קצוצות 20זיתים שחורים,קצוצים 150גרם גבינה בולגרית,מפוררת 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים,קצוצים 1/4כוס שמן זית מלח ופלפל שחור מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן,ומצננים. שמים בקערה את כל החומרים,מערבבים היטב,ומגישים. בתיאבון !
 

chen010189

New member
לצערי אין תמונה: סלט גזר ואננס

בדיוק נגמר יומיים לפני התחרות ולא הספקתי לצלם :( שנה שעברה אכלנו סלט במלון דן פנורמה באילת ופשוט ניסינו על פי הטעם והמראה "לשחזר" בבית את המתכון אז הנה הוא לפניכם, מומלץ בחום 6 גזרים גדולים, מבושלים וחתוכים לקוביות גדולות או מגוררים גס. 2 מלפפונים חמוצים, פרוסים לעיגולים. 2 כפות מיונז כף פטרוזיליה קצוצה או שמיר קצוץ 1/2 כף בצל ירוק קצוץ מלח+פלפל לפי טעם קופסה קטנה של אננס פרוס (227 גרם), מסונן וחתוך לקוביות בינוניות. בקערה מערבבים: גזר, אננס, מלפפונים חמוצים, פטרוזיליה או שמיר, בצל, מלח ופלפל. מוסיפים את המיונז ומערבבים.
 

רינתפ

New member
אפשר לעשות את הסלט עם גזר טרי?

אני אישית לא אוהב גזר מבושל, אפשר לדעתך לשים גזר חי?
 

JasmineFlower

New member
הסלט הישראלי שלי...

היתה לי סבתא שושנה, אמא של אמא, הסבתה הביולוגית....והיתה לי סבתא שושנה שוורץ, הסבתא של החברה הכי טובה מילדות. זאת השניה, "המאמצת", היתה סבתא הונגריה, שאצלה, למרות משפחת הבשלנים שלי (כולנו, דורות אחורה....) אכלתי את הסלט הכי טעים.. עד היום, כמה שאנסה, לא אצליח לחקות את הטעם.. היה לה תבלין סודי, אבל אני אגלה לכם: אהבה של סבתא. אפילו שהיא לא היתה באמת הסבתא שלי
אהבתי אותה והיא אותי. באמת. זה סלט שמורכב מכל מה שיש, אבל תמיד היה לה הכל: בצל ירוק או בצל יבש או בצל סגול או כולם, פלפל אדום, פלפל ירוק, לפעמים פלפל צהוב, עגבניה, מלפפון, צנונית. כל מה שכתבתי - הירק נחצה לשניים בלבד, לאורך, ולפרוסות דקדקדקדקדקדקות. ואז לגרד: גזר, צנון, כרוב לבן, לפעמים כרוב אדום, שום. לערבב הכל יחד עם שמן סויה, שמן זית, לימון טרי, מלח ופלפל לבן. ו-ז-ה-ו. לא "ייפייפתי" את התמונה, פשוט על צלחת לבנה (אבל אצלה היינו אוכלים מהקערה, עם לחם לבן או חלה טריה של יום שישי). אם אתם מכינים - לא לוותר על המיץ שנשאר בסוף - לזרוק לחם בפנים ולאכול אותו עם כפית, ספוג ברוטב המהמם הזה. בתאבון!
 

גלי1981

New member
../images/Emo165.gif מגוון סלטים ../images/Emo165.gif

עגבניות בטחינה עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות קטנות פטרוזילה קצוצה דק צנון מגורד (בפומפיה) קליפת לימון מגורדת (בפומפיה) לתבל בלימון (הרבה למי שאוהבת חמוץ), מלח אח"כ להוסיף טחינה גולמית (משהו כמו 3-4 כפות) ניתן גם להוסיף כפית של רסק עגבניות כדי לתת גוון יותר אדמדם ומתיקות. לקשט בשמן זית מלמעלה.. טעיםםםםםםם
מלפפונים ביוגורט מלפפון טרי - לגרד בפומפייה לתבל במלח,נענע יבש לערבב עם 1 קוספא של יוגורט 4.5% שומן (אפשר גם 3%)
תפו"א בסומק מבשלים תפו"א במים עד שהוא רך (לא לרמה של פירה!!) חותכים לקוביות בינוניות-קטנות קוצצים מעט כוסברה דק מתבלים במלח וסומק, לימון ושמן. (את אותו הדבר אפשר גם לעשות עם כרובית מבושלת, עם שעועית מבושלת..) אלה הסלטים הם האהובים עליי...
 
למעלה