תחרות הסלט הכי ישראלי

ניקי ב

New member
../images/Emo41.gifסלט עם חטיפי פיתה בשום ושמן זית../images/Emo41.gif

חטיפי פיתה בשום ושמן זית מעולים - ניקי ב החטיפים הנחטפים החטיפים נהדרים בתור נישנוש ולא רק עם הסלט. הרי תמיד מחפשים משהו לנשנש שרואים משחק בטלוויזיה או סרט, או סתם כשמשעמם בפה. מצרכים: 2 פיתות 1/3 כוס שמ"ז 2 שיני שום קצוצות פטרוזיליה יבשה מלח גס הכנה: 1. לחתוך את הפיתות למשולשים (חותכים כמו פיצה) כל משולש לחתוך לשניים כך שיש ביד שני משולשים. במידה ומישהו מתעצל אפשר לקרוע את הפיתות לחתיכות. 2. לערבב את שאר המצרכים, להבריש את חתיכות הפיתות. 3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, כמה דקות. לאכסן בקופסא אטומה במידה ולא מגישים במיידית. הערה חשובה: החטיפים נהדרים, נזללים ברגע שהם יוצאים מהתנור, ובדרך כלל לא נשאר לסלט, קשה לעמוד בפניהם. המלצה שלי להכין כמות יותר גדולה, כך שיש גם לנישנוש וגם לסלט. 4. לפני ההגשה לצקת את הטחינה על הסלט. להכניס את חטיפי הפיתה בין הירקות. טעים בצורה לא רגילה 5. עוד אפשרויות הכנה: להוסיף לסלט גבינה טובה, בולגרית, צפתית בקוביות ולוותר על הטחינה. להיט כבר אמרתי
סלט ירקות שכל אחד יודע להכין מצרכים: 3 עגבניות 2 מלפפונים קלופים 2 פלפלים אדומים 2 פלפלים צהובים בצל פטרוזיליה קצוצה (למי שאוהב) מל"פ (מלח, פלפל) טחינה שהכנו הכנה: 1. לקצוץ את הירקות, לערבב ולתבל.

Ring of Kerry

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo165.gifאין על סלט טאבולה!../images/Emo97.gif../images/Emo203.gif../images/Emo203.gif

סלט שאומנם מקורו במזרח התיכון, אבל השתשרש אצלנו באהבה. לא מכיר מישהו שלא אוהב אותו, פשוט תענוג, וקל להכין: המצרכים: צרור פטרוזיליה טריה עגבניה בשלה צרור עלי נענע שלוש בצלים ירוקים 2 מלפפונים טריים כוס בורגול דק שליש כוס שמן זית מלח פלפל מיץ מ 2 לימונים מי שאוהב יריף, אפשר פלפל ירוק חריף אחד קצוץ דק. אופן ההכנה: בקערה שמים מים חמים (לא רותחים) ומכסים בהם את הבורגול. משרים ל 10 דקות, ובנתיים מתפנים להכין את הסלט. יש לקצוץ את הפטרוזיליה והנענע, לערבב עם העגבניה הקצוצה ושאר הירקות (את הכל לקצוץ דק). מסננים את הבורגול ושוטפים במים קרים, מוסיפים את השמן הלימון והמלח והפלפל. בתאבון!! שלומי

רינת103

New member
הסלט הכי ישראלי

מה יותר ישראלי ממלפפון ירוק טרי,מלפפון חמוץ ומיונז של חברה ישראלית? אין יותר ישראלי אז הנה הסלט שלי סלט מלפפונים עם מיונז: המצרכים:2-מלפפונים ירוקים טריים 4-מלפפונים בחומץ 2-כפות מיונז אופן ההכנה: לקלף את המלפפונים ולחתוך לעיגולים,לחתוך את המלפפון חמוץ לעיגולים,להוסיף מיונז,לערבב ולאכול בתאבון.

pirge

New member
לבנה יוגורט כבשים עם תוספת צבעוניות

לבנה ישראלית אסלית. מאת:פירגה שמים בשקית בד: 6 מיכלי יוגורט עיזים במשקל כולל של עד 2 ליטר מיכל או שניים שמנת חמוצה קורט או שניים מלח מערבבים. (לי יש ציפה של כרית קטנה--שמיועדת להכנת לבנה) תולים מעל כיור או מניחים את השקית במסננת גדולה שמונחת על סיר לניקוז הנוזלים לא לשכוח לשפוך מידי פעם את המים שנאגרים בתוך הסיר. אחרי כ-12 שעות יש לבנה משגעת לכדורים בצנצנת עם שמן זית--יש לנקז נוזלים לפחות 20 שעות. יש לכסות את הכדורים בנדיבות בשמן הזית. סידור הלבנה בצנצנת שבתמונה: קולים פרוסות של פלפלים צבעוניים . מקלפים ומזלפים מעט שמן זית. משהים כשעה. מסדרים את הלבנה לסירוגין בשכבות עם פרוסות הפלפלים הקלויים הצבעוניים. "טיפים" 1. מגישים או בלאפה עם פיתות ערביות דקיקות כמו ניר או בצלחת מעוטר בשמן זית,נענע. 2. הלבנה נשמרת במקרר עד שבוע ומשתבחת ככל שהימים חולפים. 3. תקלו על האש חציל שלם ותחצו לשניים. תציפו אותו בשכבה של לבנה תקשטו בעגבניות,צנוניות,פטרוזיליה ונענע. תהנו

smady a

New member
../images/Emo203.gif הסלט הכי ישראלי לדעתי הוא סלט ירקות

בארץ יש המון ירקות טובים ונפלאים. ני אישית אוהבת לשים בסלט מכל הבא ליד. המון לימון שמן זית טוב מלח ובתאבון הסלט הזה הולך כמעט עם כל ארוחה.

קולית1

New member
סלט עגבניות בטחינה

עגבניות חתוכות לקוביות קטנות בצל יבש קצוץ בזיליקום טרי קצוץ טחינה עם מיץ לימון מלח פלפל לערבב הכל ולהגיש בתאבון

מותר גם לסמויות להצטרף?

הסלט הירוק שלנו: צרור כוסברה צרור פטרוזיליה קצוצים דק דק טבעות בצל ירוק שום שמן זית לימון מלח ופלפל

היי טלילה ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בטח שמותר גם לסמויים רק שהתחרות נגמרה אבל אני אשמח לראותך פה בלי שום קשר לתחרות

עניין מורכב. יש לי משהו שחוסם במחשב

אייקונים/שינוי שם ,אפילו עריכת אישי וכאלה.. ניסיתי כבר הכל.. חוץ מלהתרגל

למעלה