תיאוריה: אנחנו נעשים חכמים יותר

• פותח הנושא ASHY
  • פורסם בתאריך

s u p e r mind

New member
זה מזכיר לי את המקרה בו פעוט גודל

בידי כלבים במשך כשנתיים (בתחילת שנות האלפיים באוקראינה). אמנם הפעוט נלקח לאימוץ מוקדם יחסית בכדי שהתפתחותו השכלית תידרדר בצורה משמעותית, הוא עד היום (בן 4-5) מתקשה לרכוש שפה אנושית, ומפגר ביכולות קוגניטיביות אחרות ביחס לבני גילו. עוד מקרה (שוב באוקראינה), בו ילדה חיה עם כלבים במשך מ"ס שנים עד גיל 12 בערך (מגיל צעיר יחסית) מלמדנו כי אדם שלא מקבל גירויים אנושיים, מאבד יכולות אנושיות רבות, ונשאר מפגר למשך כל שנות חייו (תלוי כמובן בחומרת המקרה) כל העניין סובב סביב העובדה כי לאדם יש תקופה קצרה (15 שנים בערך) בה החלון פתוח, והם לומדים סכמות חדשות, ומוחם מתפתח בהתאם לסביבתם. בשנות ה70 התגלה מקרה חמור בו ילדה בת 13 נמצאה בחדר אטום ללא כל סממן אנושי. לאחר מכן, התברר כי אותה הילדה שררה בבידוד במשך רוב שנות חייה. הילדה כמובן הוחרמה ע"י רשויות הרווחה, אלה ניסו להפיח בה יכולות אנושיות, ובתחילה נראה כי הצליחו, אך עד מהרה התברר כי אינה יכולה ללמוד ולהתפתח מעבר לרמתו של פעוט בן 3...

אתה בטוח שאתה צ'ארלס דארוין, ולא

בן דודו, פרנסיס גולטון, אבי תורת האאוגניקה? בכל מקרה, אתה בחברה טובה. אציין רק אחד מענקי הרוח של המאה התשע עשרה שהיו שותפים לדעתך, הפסיכיאטר והמנהיג הציוני הנודע מקס נורדאו, מחבר הספר "דגנרציה". הסטיריקן ג'ורג' ברנארד שואו הוכיח, באמצעות אותו ספר, שנורשאו עצמו היה דגנרט.

Charles Darwin

New member
לא חושב שג'ורג' ה ו כ י ח את זה

אולי 'שיכנע' (אנשים מסויימים) זו מילה יותר מתאימה. אבל כן, אני נוטה להעריך איכות על פני מקוריות ולכן אני נוטה להעדיף את בריטני ו-ווסטלייף על פני סצינת האינדי האוונטגארדית. אפשר בהחלט למקם אותי באסכולה של נורדאו, אם כי אנחנו באים ממקומות שונים; זה לא שאני שמרן, אני פשוט רואה את הגישה של "אם אתה לא יכול לנצח אותם, תפתח נישה חדשה ותהיה אדון עולמך הפרטי" כקצת......איך לומר......דגנרטיבית. אבל כל זה לא קשור לסלקציה לטיפשות. אגב, לך יש עמדה בנושא? ונימוקים? נורדאו היה אדם רע? חדשנות היא אבן היסוד של הקיום האנושי? יש קונספירציה של טיפשים להיפטר מהמיעוט החכם? או שמא אתה עוסק בלעדית בתורת הניגוח?

nכמ

New member
אני בדעה של qet1

הקריטריון באמת, לפי העיקרון של הברירה הטבעית זה מי מביא יותר צאצים שמעמידים דור המשך, ולא דווקא לאדם החכם יהיה יותר ילדים, לפעמים יכול להיות שהמצב יהיה הפוך.

למעלה