תיאו לוגיה

דת ומדע

שלום כולם! ישנו ספר מצויין שעוסק בדיוק בנושא זה - "המדע והאל" מאת ג´ראלד שרודר מהוצאת כתר. המחבר הוא בעל תואר בפיזיקה, לימד במסצ´וסטס ובמכון וויצמן, והוא יהודי מאמין. בספר שלו הוא מפריך את הטענה שהמדע "ניצח" את הדת.. הוא מביא סקירה היסטורית על הווצרות המדע המודרני ואיתו המחשבה המוטעית שהוא בא כתחליף לדת. כמו כן הוא עוסק בשאלות גיל היקום (6 ימים או 15 מליארד שנים), אבולוציה מול הבריאה האלוהית, מוצא האנושות, מדע הרצון החופשי, הדינוזאורים, תאוריית היחסות ועוד.. וכמובן הכל בשפה פשוטה ונהירה גם למי שלא מתמצא הן בפיזיקת קוונטים והן במקורות היהודיים.. (אני..) בשביל לישב את הסתירות בין גלויי המדע ומה שנכתב בתנך, אנשים בוחרים באחת מן השתים - מכריזים שהתנך הוא סוג של שירה היסטורית, מיתוס וככזה אין צורך לעמת אותו עם העובדות, או שמחליטים שאין קשר בין הדת והמדע (כך שאחד מהם צודק והשני טועה..) בספר הוא מסביר כיצד לא רק שהם אינם סותרים אחד את השני אלא אפילו תלויים זה בזה. וכמו שנכתב שם: "האמונה הדתית שואבת חיזוק מחקר העולם בעיניים פתוחות, והמדע ההגון נדרש לענווה לנוכח העושר המדהים של החיים עלי אדמות". מומלץ!!! באהבה ינון

קראתי וזה ספר משובח

התנ"ך כמובן אינו האוטוריטה היחידה בענייני דת (והייתי יכולה לעלות על המוקד בשל כך בתקופות אחרות בהיסטוריה). ישנם עוד ספרים, עוד מסורות ועוד אפשרויות להתחבר ולהבין. היתה פעם ספריה ענקית באלכסנדריה ובה ספרים מעידנים שפסו מן העולם (שנשרפה ביד רשעה) וישנה הספריה של הרישומים האקאשים או האסטרל לייט ממנה קוראים כולנו, במודע או שלא במודע. ומעל לכל אלה ישנה הספריה הגדולה של היקום והטבע אשר פתוחה בפני כל תאבי הדעת.

הרישומים האקאשים

שלום יפעת שמעתי כבר על אותם רישומים (אף על פי שנדמה לי שהם נקראו רשומות אקשיות..) מהם? איך מתחברים אליהם? באהבה ינון

לא שכחתי, יינון

התשובה מצריכה הוספת די הרבה רקע. אני מבטיחה לענות, אולי ישירות אליך באימייל. יפעת

viderd2

New member
אלוהים שלי

בסתכלות שלי כיום על האל היא דרך הניצוצות שלו,של האל=הנשמה העליונה, הניצוצות שלו שהן הנשמות שלנו. לאחר יצירת "נוסחת העולם" , כל הטוב נוצר ומתפתח. האל לא סיים ולא התחיל את תפקידו. השחימוש באלוהים הוא לצורך מציאת אמת מוחלטת שכולם מסכימים עליה. ההסתכלות על הגדרת האלוהים כמשהוא בחוץ, לא מתאימה לי. יותר מתאים לי ההסתכלות עלי כחלק המשלים של אלוהים. ולי יש תפקיד,ייעוד, לשפר במשהוא מעל מישור הייחוס הקיים בסביבתי, להוסיף משלי ולשפר את ההתקרבות של הנשמה שלי לשליטה מלאה על המודעות ללא אגו.שם היד.. דויד

r e s t

New member
אתאיזם

זאת לא אמונה,זו טעות נפוצה לחשוב ככה.שלילת אלהים ולהאמין באי קיומם נקרא אנטיתאיזם.הרי אתאיסטים פשוט לא מכניסים לעולמם מושג כזה - אל,זה עיקרון נקרא "להב של אוקם",להוריד כל היישויות ורעיונות מיותרים.הומצא דרך אגב ע"י נזיר קטולי. דמייני שיש קבוצת אנשים שמאמינים בזה שקיים על הסיריוס "העוף הגדול",שאוכל שוקולד,והם כן מאמינים בו,אז איך ייקראו אלה שלא מאמינים? א-עופנים? להב אוקם - להוריד כל שמיותר.זה אידאולוגייה של אתאיזם,ולא אמונה באי קיומו של אל או אלים. ודאי שיש אנשים שקשה להם לדמיין שאפשר לא להאמין בשום דבר,בגלל הם מערבבים אתאיזם עם אנטיתאיזם.

למעלה