תיעוד יציאה מקנדה

aviadbarel

New member
תיעוד יציאה מקנדה

האם העובדה שלא עוברים ביקורת דרכונים בדרך החוצה אומרת שהתיעוד שלהם לתאריכים שבהם טיילתי הוא רק על פי מדינות היעד שבהן ביקרתי? ואם נאמר לא החתימו לי את הדרכון בכניסתי לישראל (כי אני נוסע עם הכרטיס הביומטרי) אז הם יודעים רק שנכנסתי ואין להם מושג לכמה זמן נעדרתי? תודה!

lovecanada

New member
אפשר לדעת הכול...

מניסיוני כבקרית גבול אני יכולה להגיד לך שאפילו רצוי שיחתימו לך את הדרכון גם אם עברת בביומטרי. בכל מקרה המעבר שלך נרשם במחשב ואם הקנדים ימצאו "חורים" בתאריכי הנסיעה שלך, תאמין לי, הם לא יהססו לפנות למשרד הפנים הישראלי. חבל להסתבך בגלל זה וגם אל תשכח שזה משבש את כל הרישום שלך במוסדות המדינה הישראלים. ראיתי הרבה מקרים של אנשים שחזרו לביטוח הלאומי עם מסמכים מלפני 30 שנה כדי להוכיח שהות בארץ.

aviadbarel

New member
תודה + שאלה

לגבי ישראל אני לא חושש משתי סיבות - הראשונה אני שומר את ה"קבלות" שהמכשיר מדפיס כשאני עובר, ואני עדיין משלם בטל"א, השאלה שלי היא יותר לגבי קנדה. האם את בקרית בקנדה? כי למיטב זכרוני בכל הטיסות שטסתי מקנדה החוצה לא ביקשו ממני להציג דרכון, אז יתכן שהם מקבלים את המידע מחברות התעופה אבל לא עברתי ביקורת גבולות בעוזבי את המדינה. שאלה נוספת - אם אין להם תיעוד של תאריכי היציאה שלי, איך אוכל להוכיח בעתיד כמה זמן שהיתי מחוץ למדינה כשאגיש בקשה להיבחן לאזרחות? אולי כדאי שאעמוד בתור ובכל זאת אחתים את הדרכון או מה מומלץ לעשות? תודה לכולם

lovecanada

New member
אני ישראלית.... עדיין...

אין מצב כזה בעולם לא לעבור ביקורת גבולות. זה חוק בינ"ל, ותיזכר טוב, בטוח שבאיזשהו שלב לקחו ממך את הדרכון וזיהו אותך מולו. יש מדינות שמעדיפות ביציאה לא להחתים את הדרכון כי הם לא רוצים למלא את הדרכונים לאנשים (כבר הסכמנו שהקנדים חמודים), אבל ברישומי המחשב שלהם בטוח שאתה רשום. אתה יכול לפנות למשרד הפנים הקנדי ולבקש תדפיס מעברים שיראה לך את כל הכניסות אל קנדה והיציאות ממנה, שגם יהווה לך אישור עתידי.

ביציאה מקנדה הם בכלל לא מסתכלים לך בדרכון

לא מחזיקים אף אחד בכוח בקנדה ואין פונקציה כזו של ביקורת דרכונים ביציאה מקנדה. על סמך מה את מניחה שברישומי המחשב בקנדה רשום מתי יצאתי? כל ההודעות שלך בשירשור הזה מתבססות על מה שראית כבקרית דרכונים בישראל. אין לך באמת מושג מה קורה בעולם הרחב, אז קצת צניעות.

estrtgx

New member
"אין מצב כזה בעולם"

מה הבדיחה הזאת? שוב ישראלי(ת) מהסוג שלא הוציא את האף החוצה מעולם אבל חושב שיודע ה-כ-ל.

תשלום ביטוח לאומי לא שומר על התושבות בישראל

ולא מהווה ראייה לכאורה לרצף תושבות בישראל. ביום הקובע הם יגידו לך "תודה ששילמת, אם אתה רוצה תקבל החזר, אבל אתה לא מכוסה כי לא היית תושב". תנוח דעתך, הקנדים לא יודעים מתי יצאת, רק מתי חזרת. אם מאוד ירצו לעשות 1+1 מהחותמות במדינות האחרות, אבל בכל מקרה אין להם גישה למחשבי ביקורת הדרכונים הישראלית. לגבי הקבלות של החיש-קונטרול הזה, תעשה צילום כי זה נייר כימי שדוהה.

aviadbarel

New member
אם הבנתי נכון את דבריך

אז בעצם תשלום לביטוח לאומי הוא מיותר? כי למרות שאני משלם, מעצם העובדה שאני חי בחו"ל, אאבד את זכויותיי? לגבי הקנדים, זה באמת מה ששמעתי, וגם כל פעם שאני נכנס לקנדה שואלים אותי מתי יצאתי, אז זה מה שחשבתי, רציתי רק לוודא, ומה מומלץ לעשות כדי שלא יהיו לי בעיות בעוד מספר שנים כשאגיש את הבקשה להיבחן לאזרחות? האם כדאי להחתים כניסה למדינות היעד? תודה!

vhkv7

New member
אלה שני דברים שונים

תשלום המינימום לבטל"א (130 ומשהו ש"ח למשפחה)- שומר על רצף זכויותיך בישראל. שים לב- שבמשך השנתיים הראשונות בלבד אתה מכוסה בישראל גם בביטוח סוציאלי וגם בביטוח בריאות. כעבור שנתיים- אין יותר כיסוי בריאותי (לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי), אלא רק שמירת רצף הזכויות הסוציאליות האחרות שלך (קצבת ילדים, זיקנה וכדו'- במקרה שתחזור לישראל טרם ביטול התושבות והפסקת התשלום). יחד עם זאת יש לציין, שאחרי שנתיים, על אף שיורד רכיב הבריאות מהתשלום (80 ומשהו ש"ח)- תשלום המינימום לא פוחת. למה כדאי/לא כדאי לשלם לבטל"א? על זה כבר דנו מיליון פעמים- ואם אתה מתעניין- דפדף אחורה (פה, או בפורום השני). לגבי כניסה ויציאה מקנדה- תהיה "יותר צדיק מהאפיפיור"- תנהל רישום מדוייק של תאריכי ההיעדרות שלך, תבצע את חישוב סה"כ הזמן ששהית בקנדה- ובבוא היום להגשת הניירת לאזרחות- הגש גם את הרשימה שהכנת. אם אינך מתכוון לתחמן או להסתיר משהו- אז אין לך ממה לחשוש. גאלה

YYZ2006

New member
טעות קטנה?

שלום, אני לא בטוח שהבנתי, אחרי שנתיים אדם שלא חי בישראל לא יקבל בטוח בריאות בישראל? הגעתי לביקור בישראל אחרי 3 שנים שאני חי בארהב ובקנדה, וקבלתי שירותי בריאות ככול אדם אחר בישראל. אני המשכתי וממשיך לשלם 130 שח לביטוח לאומי.

חמקת בין הסדקים של המערכת

מבחינת החוק לא היית אמור לקבל שירות. אולי הביטוח הלאומי לא שם לב, ואולי המחשבים לא סונכרנו בין בטל"א לקופת חולים.

YYZ2006

New member
../images/Emo132.gifשאלה קטנה

השאלה היא מדוע אנחנו עדיין משלמים 138 ח כל חודש? האם כדאי לנו "להעיר" אותם? בכול מקרה התקשרתי היום למכבי והם אמרו לי שמבחינתם אין שום בעייה, אני רק צריך להוגיע להם כל פעם שאני חוזר לישראל. מוזר לא?

תראה, מה שקובע זה לא מה אמרה לך הטלפנית

במכבי. ביום שביטוח לאומי יגידו למכבי שאתם לא מכוסים, לא יעזור לך כלום, אפילו אם תגיד "אבל שושי ממוקד מכבי ישיר אמרה שאין בעייה". לגבי "מדוע אתם משלמים", זה שאלה שאתה צריך לענות בינך לבינך.

תגדיר "מיותר"

תלוי לאיזה צורך. אם אתה מבוטח בקנדה, ואני מאמין שאתה מבוטח, אז לא ברור לי מה יתן לך ביטוח סוציאלי בישראל. א) לקנדה וישראל יש איזה אמנה כלשהי לכיסוי סוציאלי הדדי (לא סגור לגבי הפרטים) ב) קבלת גימלא בישראל מותנית בזה שתהיה תושב ישראל. לגבי ביקורת דרכונים - כמו שאמרה גאלה, תנהל רישום מדוייק ותחסוך לך בעיות.

aviadbarel

New member
לגבי הביטוח הלאומי

אני גר כאן קצת מעל שנה וחשבתי לשלם את זה לכמה שנים הראשונות עד שאהיה חלוט ובטוח שכאן אשאר. השאלה אם אהיה זכאי לטיפול רפואי במידה ואחליט לחזור לישראל או שעדיין יהיה עליי לחכות את התקופה הקבועה בחוק? שאלתי לא נוגעת לגימלא, יש עוד כמה שנים עד שאפרוש :) לכן, כשאני שואל אם התשלום מיותר אני מתכוון - האם הם לוקחים ממני כסף אך אם אחליט לחזור הם לא יכירו בי כבעל ביטוח לאומי? תודה

כסף הם לעולם לא יתנגדו לקבל

לגבי זכויותיך - הן פוקעות אחרי תקופה מסויימת שלא היית בישראל. לא סגור לגבי משך התקופה כי בזמנו הייתי סגור על זה שאני עובר סופית ולא ביררתי איך הולכים בלי ומרישים עם (או להפך)

vhkv7

New member
אתה מכוסה מבחינת ביטוח הבריאות רק

בשנתיים הראשונות להיעדרותך מהארץ. למען האמת- החוק מציין במפורש רק את מי ששוהה בחו"ל שנתיים או יותר ויש לו חוב בדמי ביטוח בריאות, ולא מציין מה עם תושב השוהה בחו"ל מעל שנתיים אך ממשיך לשלם את דמי ביטוח הבריאות. אולם- סבך הבירוקרטיה הישראלית פירשה את הסעיף כאומר שמי ששוהה מעל שנתיים בחו"ל- אינו זכאי לקבל שירות רפואי בישראל אחרי תקופה זו- גם אם המשיך לשלם את תשלומיו לבטל"א. (למה? ככה!) ומה אם תצטרך את שירותי קופ"ח כשתבקר בישראל אחרי שנתיים בחו"ל? אולי קצת צעקות בסניף קופ"ח שבו היית חבר יעזרו לך.... רק בריאות- גאלה

OK. שימי לב שלפי האמור בדף הזה

יוצא שמי שהיגר לחול או נמצא במדינה אחרת דרך קבע שלא במצוות מעסיק ישראלי, כבר לא נקרא "תושב ישראל" וביטוח לאומי לא דורש ממנו להמשיך לשלם. חוצמזה, אני בהחלט תומך בהגיון שמי שלא תושב ישראל לא יהנה מהזכויות הסוציאליות שמקנה לו החוק לביטוח לאומי. החוק הזה נועד להגן על תושבי ישראל, לא להוות מין רשת בטחון תמידית לכל מי שאי פעם שילם משהו לביטוח הלואמי.

vhkv7

New member
נו, פורסט- מה יהיה איתך ?

לא יודע לאיזה דף התכוונת (לא היה קישור), אבל: א. קרא קצת על תיקון ס' 58 לחוק בריאות ממלכתי: הקטעים החשובים הם בפרק א' שאלות 2 ו- 9. (חשוב גם לציין שילדים מתחת לגיל 18 מכוסים ע"י המוסד לביטוח לאומי בעת חזרתם לשהות של קבע לישראל . וזאת בתנאי שהמוסד לביטוח לאומי מכיר בהם כתושבי ישראל ע"פ מבחן התושבות). ב. תושב ישראל הוא כל מי שהיה כזה- ולא ביטל את תושבותו באופן אקטיבי או בוטלה תושבותו באופן אוטומטי בתום 5 שנים להיעדרותו מן הארץ. עצם העובדה שהיגרת למדינה אחרת- ואפילו אין בכוונתך לחזור כלל- לא מבטלת את התושבות. בישראל- כמו כל מדינה מתוקנת אחרת (...)- לא מספיקה "כוונת המשורר"- אלא יש למלא את הניירת הדרושה לביטול התושבות. ג. ישנן קיצבאות שתושב ישראל השוהה בחו"ל רק חצי שנה משנה (והחצי השני בישראל)- ממשיך לקבלן בישראל. למשל- קיצבת זיקנה: אם אדם חי חצי שנה בישראל, והחצי השני הוא מבלה אצל ילדיו במדינה אחרת (שאינו תושב בה)- הוא יקבל את קצבתו בישראל. אם הוא תושב בשתי מדינות (למשל ישראל וארה"ב)- הוא יקבל את הקיצבה באחת מהן (כי יש אמנה לביטחון סוציאלי בין המדינות, וכשם שיש "מניעת כפל מס"- כך יש גם "מניעת כפל קיצבאות") אם זה מעניין אותך, תוכל לקרוא על הקצבאות השונות להן זכאי/לא זכאי אדם בעת שהות בחו"ל. ד. אל תחפש "הגיון" בשום חוק...
גאלה

vhkv7

New member
../images/Emo9.gif גם לי נשמטו הקישורים...

הנה הם- תיקון סעיף 58 לחוק ביטוח בריאות ממלכתי

למעלה