תיעוד יציאה מקנדה

YYZ2006

New member
לא מדוייק

כפי שכתבתי לפני כן, גם אחרי 3 שנים + אני עדיין מקבל שירותי בריאות מלאים בישראל. כל עוד אתה משלם ביטוח לאומי {ללא פיגור או החמצת תשלום}

זה נרשם במחשב הישראלי

לקנדים יש מושג מאוד רעוע על מה שקורה אצלם במחשבים, לא נראה לי שמישהו בישראל מדווח לקנדים מה קורה במחשבים הישראלים.

lovecanada

New member
יש לי חדשות בשבילך, רן היקר

רן, לא זכור לי מתישהו שכתבת בפורום שהיית בקרית גבול, אז אני מציעה גם לך לשמור על קצת צניעות, סה"כ עזרתי לאיש. זה ממש לא נכון מה שאתה אומר... 1. כשא-ת-ה תצטרך את הביטוח הלאומי, א-ת-ה תצטרך להוכיח שהיית בארץ (אחרת, שילמת שילמת, אבל איבדת את זכויותיך...) 2. צר לי לבשר לך, אבל הממשלה הקנדית נעזרת המון במערכות הישראליות, ולו בגלל העובדה שבארץ כן מחתימים לך את הדרכון ביציאה (יש לי מאות דוגמאות בשבילך) ועוד בגלל מספר פרמטרים שלא אפרט כאן. 3. למה להיות אנטי, המערכות הללו כאן בשביל לעזור ולהגן עליך ואני מבטיחה לך שיום יגיע ותצטרך להוציא מהן איזה תדפיס... יום טוב לכוווווווווווווולם

הופה, איזה שושואיזם

תמיד טוב להתעטף בשושואיזם. במיוחד כשאין בסיס למה שאת אומרת. טענת פה שהקנדים יודעים מתי יצאתי מקנדה. על סמך מה? עכשיו את טוענת איזה טענה מופרכת אחרת. האם יש קשר בין זה שהקנדים (נניח...) נעזרים במידע מישראל לבין אישור האזרחות? לא. שום קשר. אבל את בשושו, אז כמובן שתגידי "אני לא יכולה למסור פרטים". ואת, האם *את* היית בקרית גבול בקנדה? כנראה שלא. את לוקחת את הנסיון שלך כבקרית גבול בישראל ומנסה להשליך אותו על ביקורת הגבולות בכל מקום אחר בעולם, אבל האמת שאין לך ממש מושג. לפי ההתמצאות שלך בהליכי ביקורת הדרכונים בקנדה ספק אם אי פעם בכלל ביקרת פה. וגם את המערכת הישראלית, עם כל הכבוד, את מכירה בעיקר מאיך שהיא נראית מהבודקה של ביקורת הדרכונים. אולי טיפה יותר משמועות שרצות בחבר'ה. אז חלאס עם השושו. ולגבי הביטוח הלאומי - לא מבין מה את מנסה להגיד בזה.

sseesg

New member
צודק מאה אחוז

וגם, כזכור לי, שיצאתי מארה"ב, חוץ מזה שהדייל בצ'ק אין לקח לי את טופס הכניסה, אף אחד לא הסתכל לי בדרכון, ובטח שלא עשה לי ביקורת דרכונים. בקיצור, יש מדינות בעולם שלא מבצעות ביקורת דרכונים ביציאה כי זה לא מעניין אותם, מה שמעניין אותם זה מי נכנס אליהם. יום טוב.

YYZ2006

New member
שאלה?

אם הדבר היה נכון, מה מפריע לי להכנס לקנדה כתייר ולהשאר כאן לשנה? אני יודע בביטחה שהאמריקאים מעבירים לקנדים מידע על מי שעוזב את קנדה לארהב. אני לא מתיימר לדעת מה קורה ביציאה דרך שדה התעופה בקנדה, אני רק יודע שחברות התעופה מקושרות למחלקות ההגירה {מנסיוני כדייל}.

YYZ2006

New member
אני מסכים, לכן חייב להיות מעקב

אני מסכים איתך, כלומר יש למחלקת ההגירה בקנדה רישום כלשהו בנוגע לזמן יציאתי מקנדה?? שהרי הם אמורים לדעת אם עברתי על החוק ונשארתי מעבר ל6 חודשים לא?

מעשה שהיה:

מישהי שאני מכיר שהתה כמעט 6 חודשים בקנדה כתיירת ואז יצאה לארה"ב, בילתה שם כמה ימים וניסתה לקבל ויזה של חצי שנה מחדש בכניסה. הביקורת דרכונים הסתכל בדרכון ועשה חשבון (די מדוייק) שבשנה וחצי האחרונות היא מזגזגת בין קנדה לארה"ב, חוץ מכמה שבועות שביקרה בישראל. הוא הרשה לה להיכנס על סמך שארית הזמן של ויזת התייר האחרונה שהיא קיבלה לקנדה (לפני כמעט חצי שנה) אבל התרה בה שהיא צריכה לעזוב לפני פקיעת הויזה, או לקבל הארכה של ויזת תייר במשרד ההגירה. לגבי שאלתך: שום דבר לא מפריע לך. אין כוח בעולם שיכול להגיד לקנדים מי בפנים ומי בחוץ ובוודאי שאין מצב שהם ישימו לב שאתה בפנים אחרי חצי שנה ופתאום התמונה שלך תצוף על מסופי ה-RCMP. אבל! אם תהיה לך היתקלות עם החוק ויבדקו בדרכון יראו שהויזה שלך פגה. לגבי חברות התעופה - ביציאה מארה"ב חברות התעופה לוקחות ממך את הפתק הלבן ומוסרות אותו להגירה האמריקאית, אבל בקנדה אין שום פתק. אתה יודע כמה "מוחמד יוסוף" גרים בקנדה בסטטוס PR ויוצאים כל שנה מחוץ לקנדה? גם אם חברת התעופה מעבירה לרשויות ההגירה שמוחמד יוסוף יצא מקנדה בטיסה, אין מצב שרשויות ההגירה יודעות להצליב מול הבנאדם הנכון. ולגבי הפתק הלבן ביציאה מארה"ב, גם פה יש חור במערכת: נגיד שנכנסת לארה"ב בטיסה, קיבלת פתק לבן ואחרי שבועיים עברת יבשתית לקנדה. אתה לא חייב להחזיר את הפתק הלבן. למעשה רצוי לשמור אותו אצלך אם אתה מתכנן להיכנס לארה"ב יבשתית, כי זה יחסוך לך זמן ויחסוך לך 6$. אבל מה, נגיד שנכנסת לארה"ב בטיסה, עברת לקנדה יבשתית, שמרת את הפתק הלבן ובסוף לא חזרת לארה"ב אלא התעופפת לך מקנדה ישירות לישראל. אתה אמנם יכול להחזיר את הפתק הלבן לחברת התעופה שיצאת איתה מקנדה והם ידעו מה לעשות עם זה, אבל באותה מידה אתה יכול לא למסור ואז האמריקאים לא בדיוק סגורים על מקום המצאך. ובמילים אחרות: גם בקנדה וגם בארה"ב, העובדה שאתה רשום שנכנסת אכן מעידה על זה שנכנסת, אבל לא מעידה על זה שאתה בפנים.

TrigATUSA

New member
רו, אתה לא מעודכן

חברות התעופה בארה"ב לא לוקחות יותר את הפתק הלבן (בשבילך : טופס I-40) הן מדווחות דרך המחשבים שלהם למחלקת ההגירה על היציאה שלך אני יודע את זה מניסיון שלי (סיפור ארוך) ושל אחרים סביר שבקנדה עושים את אותו הדבר אין לי מושג מה עושים המעברי היבשה דווקא בדיוק שמעתי ברדיו על עיר בגבול ארה"ב קנדה (מונטראול?) שבעצם יש רצף עירוני אחד, ואנשים עוברים לאירועים בספריה בצד האמריקאי, בלי שום מעבר גבול אבל עכשיו האמריקאים שוקלים לחסום את הרחובות אילו אז שכל מי שרוצה להסתנן לארה"ב - זו ההזדמנות שלכם!

אז איך האמריקאים יודעים שיצאתי?

נגיד שחברת התעופה מדווחת לרשויות שרוג'ר סמית טס לגרמניה. איך האמריקאים יודעים לשייך את זה לבנאדם הנכון? ומה עושים עם הפתק הלבן כשיוצאים?

TrigATUSA

New member
חברת התעופה בודקת את הדרכון שלך בזמן

ה CHECK IN ומדווחת על שימך, מדינה, ומספר הדרכון לא צריך יותר מיזה כדי לנהל רישום יציאות בביקורי האחרונים הפתק הלבן נשאר מיותם בתוך הדרכון שלי, למזכרת

ומה לגבי מי שנכנס בדרכון הישראלי

ומזדהה בזמן רכישת הכרטיס/צ'ק אין עם הדרכון הרומני?

TrigATUSA

New member
ייתכנו שתי אפשרויות:

בסופו של דבר זה יופיע במחשב ההגירה ככניסה ללא יציאה ולהפך (לא יפתיע אותי אם זה המצב) או שמי שעושה לך CHECK IN בודק שזה הפספורט שנכנסת איתו (דהיינו שיש בו את ה I20 ). אפשרות זו מסבירה למה בכניסה מתעקשים להדק לך את ה I-20 בשדכן לדרכון, כדי לוודא שהוא לא יאבד

TrigATUSA

New member
תיקון

בזמן ה CHECK IN הם בטוח יבדקו שהדרכון איתו אתה עושה CHECK IN הוא זה שמסרת מראש

dannyk27

New member
רגע של פלאש בק

בטיסה האחרונה שלי לארה"ב לפני כחודש וחצי אכן הדרכון הישראלי נסרק בצ'יק אין של חברת התעופה (הפס המגנטי מתחת לתמונה וכך מונפק גם כרטיס העליה למטוס) אז כנראה שהפרטים עברו איכשהו מהאמריקאים לקנדים. באשר למעבר יבשתי אותו סיפור.

לא הבנתי.

טסת מוויניפג לארה"ב, עברת ביקורת דרכונים אמריקאית בוויניפג... ואז מה? (בטיסות מקנדה לארה"ב, הביקורת של האימיגריישן האמריקאי מתבצעת לפני ההמראה) לא לגמרי הבנתי את הסיפור ואת המסקנה.

dannyk27

New member
אסביר

ולאו דוקא יש מסקנה, לפני ביקורת הגבול של האמריקאים עושים צ'יק אין לטיסה, שם כי northwest קמצנים יש להם עמדות בידוק עצמי (כמו של אייר קנדה ו ווסטג'יט) עם מסוף, בו מעבירים את הדרכון אם הטיסה שולמה מראש כמובן, ויוצא לך כרטיס העליה למטוס (למרות שכבר היה לי מהבית). אני מניח שכך רשימת הנוסעים עוברת הן לקנדים והן לאמריקאים כולל הפרטים האישיים.

למעלה