תיעוד יציאה מקנדה

טוב, זה בגלל שבוויניפג...

אין טיסות בינלאומיות, רק לארה"ב. אולי צ'רטרים פה ושם. בכל אופן, לא יודע איך זה בNORTHWEST, אני טסתי עם AIR CANADA והחברים שלהם מספר פעמים מוונקובר לארה"ב ולגרמניה והזדהיתי במסוף הזיהוי העצמי באמצעות מספר כרטיס האשראי ששילם על הטיסה או באמצעות מספר הנוסע המתמיד שצמוד לכרטיס.

dannyk27

New member
לא, זה רק ב Northwest, בשאר החברות לארה"ב

וגם בטיסות לאנגליה ובצ'ארטרים לדרום אמריקה הזיהוי מתבצע אם רוצים באמצעות המסוף העצמי.

gilad_no

New member
הנסיון שלי בנושא:

לפני כשנתיים, שהיתי בקנדה לפרקים (כל פעם בין חודש לחודשיים). ביציאה כמובן מעולם לא בדקו לי בשום מקום. בשלב מסויים, כשחזרתי שוב, נשלחתי לחקירה מכיוון שהם חשדו כי אני שוהה כאן יותר מידי. את חישובי הזמנים הם ניסו לעשות באמצעות החותמות בדרכון שלי (לא היה להם שום רישום ממוחשב) - דבר אשר הקשה עליהם, מכיוון שבישראל אני לא מחתים דרכון (משתמש בזיהוי הביומטרי). בשלב מסויים הם פשוט החליטו לתת לי אזהרה ושחררו אותי עם וויזה מקוצרת ל3 חודשים. כך שהתחושה האישית שלי הינה שאין להם שום מעקב על מי שיוצא.

זה גם משתמע מעוד דבר

עד כמה שאני יודע, כשמגישים בקשה לאזרחות צריך לפרט להם איפה היית ומה עשית. אם היה להם רישומים הם לא היו צריכים שתנדב להם את המידע הזה.

lovecanada

New member
איזה מרירות....

אתה יודע מה פורסט? אתה צודק. אם הקנדים קיבלו אותך הם באמת לא רואים כלום... ולמי שמעוניין בפרטים נוספים על ביקורת גבולות מוזמן לפנות אלי במסר אישי. דרך אגב, תושבות לישראלים מתבטלת אחרי 7 שנים (5 שנים - לפלסטינים בעלי ת"ז)

מריר, נכון. ואני גם אוכל בתחת

וכל מה שאת רוצה להגיד עלי, אבל תכלס, אחרי שגמרת להשפיל אותי, יש לך משהו ענייני להגיד? לא. את הולכת להטעות אנשים גם במסר אישי. ועכשיו הבאת את הקישקוש הזה בקשר לביטול התושבות אחרי 7 שנים. מה את לוקחת שם, בבודקה של הביקורת דרכונים? את מודעת לזה שאנחנו מדברים פה על תושבות לצרכי ביטוח לאומי? תביאי בבקשה איזה קישור לחוק שמדבר על ביטול תושבות אחרי 7 שנים לעניין מס או ביטוח לאומי. או שזה גם כן איזה משהו סודי בחוק שרק את והשושואיסטים של ביקורת הדרכונים רשאים לעיין בו? אלוהים, את אמיתית? ותגידי דוגרי, עברת פעם ביקורת דרכונים ביציאה מקנדה בטיסה או שהכל זה הנחות שאת מניחה?

lovecanada

New member
חברי פורום יקרים

כולנו התאספנו כאן כי אנחנו ודאי מרגישים שבמדינת ישראל אדם לאדם זאב. אין כבוד בין בני אדם, בין שמכירים אחד את השני ובין שלא. אם כולנו הגענו לפורום זה, כנראה שהבנו את הבעיה ועושים/עשינו מעשה שישפר את חיינו. משום מה, גם כאן בפורום (מסתבר) יש כאלה שלא יודעים לכבד דעות וידע של אחרים, במיוחד כשהצדדים לא מכירים אחד את השני. מר רן פורסט החליט שהוא יכול להרשות לעצמו לדבר בגסות רוח שתואם ילד לא מחונך לאנשים שהוא אפילו לא מכיר, זאת ועוד שאין לו את הידע המקצועי כבסיס לויכוח, ולדעתי, הוא אפילו לא יודע שיש בי"ס למודיעין בנתב"ג. אני חוזרת ואומרת, אין לי שום בעיה לעזור בשאלות הקשורות לביקורת דרכונים, ביטול תושבות, אזרחות ונושאים דומים - אבל - יש דרך ויש דרך (ולהזכירך, רן, זו לא אני שהתחלתי עם ניבולי הפה). אין לי בעיה שתחדשו לי מניסיונכם, אבל שוב, אם זה לא יעשה בכבוד, זה לא יעשה בכלל (אני חושבת שרק תפסידו מזה, לשיקולכם).

הו, איזה דיבור של מ"כית

"אם זה לא יעשה בכבוד זה לא יעשה בכלל". מדהים הביטחון הזה שהשמש זורחת לך (ורק לך) מהתחת ושאנחנו צריכים להתנהג בהתאם לכללים שלך בשביל שגם אנחנו נוכל להתחמם מהשמש הזו. מה השלב הבא? מה שלא נכנס דרך הראש נכנס דרך הרגלים? להקיף את הנשקיה ב30 שניות? לעצם התשובה שלך: 1) זה שלא מחתימים את הדרכון ביציאה מקנדה זה לא "דעה" אלא "עובדה". מה יש לי לכבד בזה שאת לא מודעת לעובדות? 2) את מטעה פה אנשים וזורעת בילבול. זה לא נקרא לעזור לאנשים. 3) אם בבית הספר למודיעין הזה לימדו אותך שמחתימים דרכון ביציאה מקנדה אז אפשר לסגור אותו.

lovecanada

New member
תקרא שוב את התשובות שלי

מעולם לא אמרתי שהקנדים מחתימים דרכונים ביציאה. אמרתי שיש אצלם רישומים שע-ב-ר-ת ביציאה. ואם יש להם "חורים" ברישומים הם משתמשים במשרד הפנים הישראלי כדי להשלים את החסר, כי הם מניחים שאם אתה ישראלי לשעבר כנראה שנסעת לישראל. אני אתן לך דוגמא ליחסים הללו: לפני חצי שנה בערך בחור ישראלי ממוצא רוסי הגיע לקנדה במטרה להגר (בלי אישורים). הוא הציג את הדרכון הרוסי שלו וטען שמעולם לא היה בישראל. הקנדים ביקשו לאמת את הדברים וגילו שהבחור חי ועובד כאן. הם מצאו עליו את הדרכון הישראלי ושלחוהו על הטיסה הראשונה לארץ. דרך אגב, אתה כנראה ממש עצבני עלי וקורא את התשובות שלי עם טעם של סנוביות. זה ממש לא נכתב בסגנון הזה.

אין אצלם שום רישומים.

אין בכלל פקיד של ביקורת דרכונים ביצירה. ובאחריות אני אומר לך - הם לא נעזרים ברישומים של מדינות זרות. נניח שהם מגלים חור, שנכנסתי בלי שהם יודעים שיצאתי. אני אומר "נניח" כי הם אף פעם לא יודעים שיצאתי. אז מה פתאום שהם ישאלו את ישראל אם נכנסתי אליה? את רוצה להגיד לי שהם פונים לכל 180 המדינות הקיימות בעולם ושואלים אותם "האם רן פורסט נכנס אליכם במקרה? אנחנו מאוד מודאגים". וגם אם כן, יש מדינות שאדם יכול להיכנס אליהן ואין אצלם שום רישום. למשל - בעלי דרכון EU שנכנסים בפרנקפורט רק מנופפים בדרכון והפקיד מחייך אליהם את חיוכו המצמית. שום חותמת, שום רישום. הדוגמא שהבאת לא רלבנטית למה שטענת קודם: הם עלו על הבחור *בכניסה*. בכל הדיון עד עכשיו דובר על מה הקנדים יודעים על ה*יוצאים*. מבינה? כניסה ≠ יציאה. אני לא יודע מאיזה טעם נכתבות השגיאות שלך, אני פשוט מצביע עליהן. וכן, הסגנון המשולב של שושואיזם ופטרונות סטייל מכי"ת של טירונים מעורר גיחוך.

2שוגר

New member
לעשות סדר- לידעתכם

נכון בקנדה לא עוברים ביקורת דרכונים ביציאה אבל... חברות התעופה מעבירות רשימות נוסעים+ מס' דרכון לשלטונות (פשוט עבדתי בחברת תעופה פה). אה.. וגם ביציאה קרקעית האמריקאים מעבירים לקנדים את השמות.

מאיפה חברת התעופה יודעת את מספר הדרכון שלי?

הזמנתי טיסה עם לופטהנזה מישראל לקנדה וחזרה. ללופטהנזה מעולם לא נתתי את מספר הדרכון שלי. לא השתמשתי בשירותי סוכן נסיעות. קיבלתי E TICKET ואיתו עשיתי בידוק מהיר במסוף ביציאה מקנדה ככה שגם לא הראיתי את הדרכון שלי לאיש. אז איך הם יודעים?

2שוגר

New member
תשובה

בהזמנת טיסה ,גם ישירות מחברת התעופה, הנוסע נדרש לתת את מספר הדרכון (לא יודעת לגבי הנסיון שלך). בנוסף, גם בדלפקי בידוק מהיר (שבהם "זורקים" את המזוודות), ישנה דיילת שמקלידה את מספר הדרכון שלך. ובאמת, נראה לכם הגיוני שלקנדים ולאמריקאים אין שום רישום לגבי מי יוצא מהמדינה, ורק הישראלים "הגאונים" עלו על זה...

למעלה