תלבושת אחידה וקימה בפני מורה ....

Master Stav

New member
תלבושת אחידה וקימה בפני מורה ....

יש כרגע דיונים על נחלת תילבושת אחידה בכל בתי הספר בארץ והחלת כלל קימה בפני מורה בתחילת כול שיעור אגב ..מודבר שגם למורים תהייה תילבושת אחידה ....סטיל נהגי דן ואגד ..... מה דעתכם ? טוב או רע ? מועיל או דביל ?

hirshfe

New member
לדעתי זה טוב

שאני למדתי בתיכון הייתה לי תלבושת אחידה וקמנו למורה ובסופו של דבר היה לנו יותר כבוד למורה מאשר היום. היום למרבית התלמדים אין כבוד למרבית המורים - ומי של מכובד לא יכול לחנך. אני לא חושב שתלבושת אחידה וקימה למורה שה הפתרון היחידי הוא רק שלב חשוב בסולם

gils33

New member
אני בעד!!

זה אולי יחזיר קצת את הכבוד למורים. גם בעמידה וגם במדים ויבדל אותם מהתלמידים. צריך להחזיר את החינוך לביה"ס,היום מה שהולך שם זה זוועה.

aviah

New member
כן ולא

לקום לפני המורה - אני מאוד בעד. בבית הספר יש היררכיה - ולא דמוקרטיה - והילד צריך לחוות אותה. תלבושת אחידה - אני נגד. אין שיוויון - ובוודאי לא זהות - בין הילדים. גם לא צריך להיות שיוויון כזה ובוודאי שלא צריך לחנך אליו. אולי יש לתלבושת משמעות במובן של השתייכות לבית הספר, אבל נראה לי שהנזק רב על התועלת.

dedi1602

New member
אז תחשוב מהצד השני גם

אולי יש משפחות שלא יכולות להרשות לעצמם מותגים? אולי יש משפחות שלא יכולות להתמודד עם הדרישות של הילד? זה דווקא דבר חיובי גם מבחינת הפן הכלכלי כולם שווים כולם לובשים אותו דבר.

aviah

New member
לא יכולות להרשות לעצמן מותגים

הטיעון הזה היה רווח עוד כשאני הייתי תלמיד וההורים שלי מספרים שגם בזמנם (כשהיה אסור לבוא לבתי הספר בג'ינס כי לא לכולם יש). לדעתי, אם אתה אומר לילד שאין חשיבות לשאלה האם ההורים שלו עשירים או לא, לא ייצא ממנו אדם שאפתן במיוחד. אם אתה אומר לילד שכולם שווים, אתה משקר לו :)

dedi1602

New member
אם אתה קונה לו דברים שאתה לא יכול

להרשות לעצמך אז כאן השקר יותר גדול. אתה מרגיל את הילד לפינוק אתה מרגיל אותו שבשביל להיות "מקובל" אתה צריך ללבוש מותג אתה לא אומר לילד שכולם שווים אתה מאפשר לילד לבלוט בזכות יכולתיו ולא לפי מה הוא לובש

aviah

New member
התבלטות בזכות יכולות

יפה אמרת. מכיוון ש"הזהרו בבני עניים שמהם תצא תורה" הרי שהתלבושת האחידה עלולה להרדים את העני ולהפריע לו להתבלט.

עדיין יש בחירה חופשית של נעליים ותיק ומכנסיים

האחידות היא רק בחולצה (או בצבעים של החולצה ובסמל שלה כי גם פה יש הבדל בין טריקו של מותג לטריקו של חנות לא ממותגת)

עוד סימפטום לאימפוטנציה של מערכת החינוך

לא הפתעה גדולה, כאן בביתנו. במקום לפתור בעיות מהשורש, יוצרים פתרון נקודתי ומלאכותי שמי שבסופו של דבר נפגע ממנו הוא התלמידים. אבל למי אכפת. בעולם בתי הספר, הם בתחתית שרשרת המזון, ולא באמת צריך לשים לב למה שהם חושבים ו\או אומרים, כל עוד הוריהם משלמים את שכר הלימוד ומממנים את אותה מערכת. לא מצליחים לגרום לתלמידים לכבד את המורים? חס וחלילה להשקיע קצת יותר בהכשרות מקצועיות למורים, בשיפור דרכי ההוראה, להמריץ אנשים רעננים ללמד ולתת להם מוטיבציה ולהעביר את המורים השחוקים לתפקידים אחרים (או להוציא אותם מהמערכת, לא כל אחד חייב להיות שם מגיל 19 עד הפנסיה), שלא לדבר על קצת יותר שעות לימודים ושיפור בתשתיות. לא יקום ולא יהיה. לא נוציא כסף ויהי מה. ויותר מזה - אף גורם לא יודה שהבעיה היא בעצם במערכת. בטח לא כשהרבה יותר פשוט להגיד שהבעיה היא אצל התלמידים. הם לא מכבדים. הם לא בסדר. הם רק מגיבים למציאות שהם חווים? שטויות. זה דור מופרע, זה. צריך לנהוג בו ביד קשה. אז נגיד להם לבוא עם תלבושת אחידה. כאילו שהם יכולים לעשות משהו בקשר לזה. ולקום למורה. ומי שיעיז לצייץ - כבר נראה לו מה זה. ומה למדו התלמידים? לעשות כל מה שאומרים להם, לא לחשוב בצורה עצמאית, שיש היררכיה בעולם ובהיררכיה הזו הם לא שווים כלום. וגם בצבא אח"כ הם לא יהיו שווים כלום. ואולי, אולי, באוניברסיטה, הם יצליחו לאסוף את מעט הכשרון, הסקרנות הטבעית, ההעזה והמוטיבציה כדי לעשות מה שעושה להם טוב באמת. אבל תכל'ס- רובם ימשיכו לחפש את המסגרת הבאה שתשפיל אותם ושתתן להם מינימום זכויות, אם בכלל, כי זה מה שהם מכירים מכתה א'. לא הכל בגלל התלבושת האחידה, אבל התלבושת האחידה והקימה למורה הן סימפטום של הלך הרוח שמאפשר לכל זה לקרות. לי אין שום כוונה לשלוח את ילדיי לבית הספר בבוא היום.

Master Stav

New member
HOLD YOUR ......

את יודעת שקראתי את ההודעה שלך לא יכולתי שלא לנדוד במחשבתי לנושא הגמילה מחיתולים מה שתיארת שם היה מופלא קסום ו....לא מתאים לי כל שכן למרבית האנשים , אני לא טוען שזה רע אני אומר שזה לא מתאים וכך גם לגבי מערכת החינוך, לבוא ולשלול אותה על הסף תחת ההכרזה המעט פופוליסיטת אם כי המציאותית במקרה שלך ככל שאני קורא את הדברים שלך איך אומרים ....לא מתאים לי ...ושוב כנראה לרוב .... אותי לימדו שדברים ניתנים לשינוי ולא עלידי לקיחת הרגליים ועשיית ויברח תוך כדי אני ואפסי עוד אלא פשוט בעשייה, אז נכון חיתולים זה דבר מאד אידבידואלי ....חינוך ...הרי הצבא סובל מאותם סימפטומים ושם ...שם כול אותם סימפטומים מועצמים אלף מונים מה אז לא תשלחי אותם לצבא הם ישתמטו כל שכן איך את ישבת תראה הילדות שלהם, האם מותר לך וזו שאלה ערכית מוסרית אישית להחליט עבור ילדים להיות שונים ? ואין ספק שמדובר פה בשוני מהותי, לא תשלחי אותם לגני ילדים בתי ספר ...ומה עוד ? תבא כבר דיברנו מה לדגבי אוניבריסטאות ? עבודה מסודרת ? אנחנו לא חיים על אי בודד ...והדברים שכתבת ...כן יש בעיתיות גדולה מאד במערכת הזו .... מצד שני ...בבריחה כל שכן הצהרות כול כך ובכן כאלו שלא מסוגלות להיות מתואמותעם המציאות העכשווית לא עוזרות .... * אני מתנצל מראש עם זה נראה כמיתקפה אישית, אינ לא מכיר אותך מלבד היכרות וירטואלית מהפורום הזה ובכל זאת ....הדברים נאמרים ממקום לא של שפיטה אלא ממקום של זווית אחרת שאולי רק אולי לא חשבת עליה .

זו לא בריחה, זו בחירה

אם כולם עושים משהו, זה לא בהכרח אומר שהמשהו הזה בסדר. בטח גם לך אמרו בילדותך "ואם כולם יקפצו מהגג?". והנה כולם קופצים. אני לא. מערכת שמתעסקת בהשתקת הקול של המרכיבים אותה - לא פתוחה לשינוי מבפנים. איך אמרו כאן לפניי - יש היררכיה. ולפי ההיררכיה הזו, לי אין קול שם. ונכון שזו האופציה הפופולרית, אבל יש לא מעט ילדים שלא הולכים לביה"ס. וגדלים יופי. ולומדים בלימודים גבוהים. ומרוויחים הרבה כסף בעבודה שהם אוהבים. בי"ס מבחינתי זו ברירת מחדל. ולא אחת מוצלחת במיוחד. ומה עוד?
אני מניחה שאפשר להגיד שהילד שלי שונה מהרוב. הוא בלי חיתולים, הוא ישן איתנו במיטה, הוא לא נימול, הוא גדל במנשא ולא נוסע בעגלה ולכובע שלו יש שתי אוזניים ארוכות, חמודות ומצחיקות שלא ראיתי על כובעים אחרים. אז הוא שונה. ביג דיל. האם הוא פחות מאושר? אני בספק. לא בגלל השונות, בכל אופן.

gils33

New member
אני חייב לשאול ואני מקווה שלא מחטט

האם גם את גדלת על אותם ערכים? למה מנשא תמיד ולא עגלה?או חלופה אחרת? למה לא נימול? האם זו אמונה שאת וזוגך מאמינים בה או שהיא מגיעה מהחינוך שלך או של הבעל? ממש מסקרן אותי אני מקווה שלא נכנסתי עמוק מידי ולא אישי מידי?

לא מחטט בכלל ../images/Emo13.gif

אני מניחה שאני גדלתי על אותם ערכים שרוב בני החמש לומדים בגן - להיות נחמד, לשמור על הסדר והנקיון ולא להרביץ לאף אחד.
ואיפשהו, נשארתי עם תפיסת עולם נאיבית משהו, בזמן שאנשים מסביבי גדלו והתבגרו בלי ששמתי לב. אני פשוט זוכרת די טוב איך הרגשתי כילדה. לא הרגשתי לרגע שאני פחותה ממישהו רק כי אני קטנה יותר. לא הרגשתי שאני לא ממצה את כל מה שאני יכולה למצות כשרק אגדל קצת. תמיד הייתי אדם שלם, מלא, 100%. היה נראה לי טבעי שגם לי יש מילה בדיונים שונים ושאני יכולה להביע את דעתי והיא ראויה להקשבה, ומאוד העליב אותי כשלא התייחסו לדעתי רק בגלל הטענה שאני קטנה, ולא מבינה עד הסוף. אז ככה אני מתייחסת גם לילד שלי. הוא אולי לא יכול עדיין לזחול, ללכת או לדבר, אבל הוא אדם עם רצונות, תחושות ורגשות שראויים להתחשבות. ידעתי שלא אמול אותו עוד לפני שפגשתי את אורן. כשעברנו לגור יחד והקשר שלנו יהיה רציני, אמרתי לו שאם זה ממשיך ככה הוא צריך לדעת עליי שני דברים: אני לא אתחתן דרך הרבנות ואני לא אמול את הילד שלנו. וכך היה. בעיני, ברית מילה היא הפרה של זכויות אדם. לא פחות מזה. זה לא הגוף שלי, זו לא אני ששוכנת שם בתוכו. זו החלטה בלתי הפיכה שאני לוקחת על אדם אחר. באיזו זכות? אמונה? בכלל לא בטוח שהוא יאמץ את היהדות אל חיקו, ובכלל לא בטוח שדווקא את המצווה הזו הוא יראה כחיונית כל כך. שלא לדבר על כך שאני לא מקיימת את כל המצוות, אז למה דחוף לי לקיים דווקא את זו? ויש את אלו שאומרים שזו טובת הילד, שעלולים לצחוק עליו כשהוא יגדל. מעבר לכך שמנסיונם של הורים שדיברתי איתם זה לא נכון, אני עדיין לא חושבת שזה מקומי להעביר תינוק קטן שרק נולד ניתוח שכזה, בגלל משהו שאולי יקרה ואולי לא. אני מעדיפה לתת לו בטחון עצמי ויכולת לאהוב את הגוף שלו כמו שהוא. עם העורלה. כמו שהייתי עושה אם יהיו לו משקפיים, או אם יהיה שמן, או אם יהיה לו איזשהו סממן חיצוני שהחברה שלנו מגדירה כפחות ממושלם. ולגבי מנשא- הילד נוצר בתוכי. הוא היה ברחם שלי תשעה חודשים (טוב, אצלי ספציפית קצת פחות. ילדתי בסוף שמיני). אי אפשר לנתק אותו פתאום ממני, הוא רגיל להיות עטוף ומחומם כנגד גוף חי. לשים תינוק רחוק מאבא ואמא, במיטה משלו, בעגלה, בעריסה - זה קוטע את כל מה שהוא הכיר עד עכשיו. היה לי חשוב שאת המעבר הזה לעולם שבחוץ הוא יעשה בקצב שלו. אז הוא ישן איתנו באותה המיטה. אנחנו במרחק הושטת יד (וזה גם חוסך המון קימות בלילה
). הוא היה עליי המון במנשא, והרגשתי שטוב לו להיות צמוד אליי, לישון עליי, לשמוע את פעימות הלב שלי שאותן הוא שמע עוד מהרחם. עכשיו הוא קצת יותר גדול, ועדיין הוא הרבה במנשא. כשהוא יתחיל להיות עצמאי במרחב אני מניחה שהזמן הזה יתקצר. הוא אומר לי בדרכו מה הוא צריך, ואני מתחשבת בצרכיו. אני לא צריכה לחנך אותו, להרגיל אותו ולעשות לו דברים רק כי אני המבוגרת בינינו ואני זו שיודעת לדבר וללכת. הוא חלק שווה זכויות מהמשפחה שלנו, וידענו את זה כשהבאנו אותו. מקווה שהארתי קצת את מה שעניין.

gils33

New member
../images/Emo140.gifתודה רבה על השיתוף

אני שמח שיש מקום לקרוא ולדעת שיש אנשים שרואים את החינוך בדרך אחרת ומיוחדת משלהם ולא כמן כולם. זה מדהים בעיני עם כי גם מפחיד משהו. קשה מאוד בעולם האכזר שלנו ללכת נגד הזרם ובאמת לעשות מה שמרגיש. מאחל לכם את כל הטוב שבעולם זה מיוחד בעיני מאוד

dedi1602

New member
האם אתם מתכוונים לומר לו שהוא לא נימול?

כי לגלות זאת פתאום בגיל 12-16 ולהרגיש חריג ויכול להוות אף מטרה לצחוק של הילדים ולהתנכלות מצידם האם העניין של להיות חריג מכולם זה כל כך משמעותי בעיניכם? אני יודע שעניין הברית מעלה ויכוחים לא מעטים בנושא על זכות הנולד להחליט בעצמו מה הוא רוצה אך ישנם דברים שאנו מחליטים עבורו גם. כמו למשל שאתם החלטתם עבורו שהוא יגדל בלי חיתולים שהוא ישן איתכם שיותר טוב מנשא מאשר עגלה שזה הגוף שלו והוא יחליט עם לבצע ברית מילה או לא זה בעצם הבחירה שלכם לא?

הוא יודע שהוא לא נימול ../images/Emo6.gif

אני לא חושבת שהוא מעלה בדעתו שיש ילדים שחתכו להם משהו. כנראה שיום אחד הוא יגלה בדרך כזו או אחרת על טקס ברית המילה, ואם ישאל נספר לו שהוא לא עבר אותו במתכונתו הפיזית. ונכון שהחלטנו בשבילו, אבל זו החלטה הפיכה. כשאנחנו לא יכולים לתת את תשומת הלב המינימלית - הוא עם חיתול, לא נשאיר אותו רטוב. כשהוא רוצה לצאת מהמנשא - הוא יוצא. ואם יום אחד הוא ירצה לעשות לעצמו ברית מילה - אני מניחה שגם זה יקרה, למרות שקשה לי לדמיין למה לו לרצות את זה.

dedi1602

New member
כי הוא לא יוכל להיות עם כולם?

כי אולי במקלחות הצבאיות הוא ייחשב כשונה? יהיה מנודה בגלל זה? אנו בתור הורים עדיין מחליטים עבור ילדינו מה נכון או לא לא הכול ניתן לת להם לבחירה יש דברים שאנו כהורים צריכים לתת להם את הכיוון להחלטה שנראית בעינינו כנכונה

יש מספיק ילדים לא נימולים היום שהילד של

אפונה וגבר יכול להיפגש איתם עוד קודם לצבא (לבן שלי יש חבר לא נימול ובבריכה כשמחליפים בגדים הם כבר שמו לב לשינויים) אתה מחליט אם לימול או לא - לא בטוחה אם זה נכון או לא. לך היה נכון ככה, לאחרים נכון אחרת. וילדים יכולים להחשב "שונים" גם אם הם מרכיבים משקפיים או אם יש להם אוזניים גדולות. לא רק ברית המילה יוצאת שוני.

למעלה