תלבושת אחידה וקימה בפני מורה ....

gils33

New member
ההבט שלך על החיים מרתק לדעתי

אבל הוא כנגד כל המוסכמות. מה עם הילד,מורים פרטיים בבית?, למה שלא יהיו לו חברים מביה"ס כמו כולם? למה שהוא לא יתפתח כמו כולם?בטוח שהוא יתפתח בצורה אחרת, אבל האם באמת אנחנו נגד כל השיטות והנורמות?למה בעצם? יש פה עניין של הוכחה מסויימת? הצלחת לגרות אותי שיכלית ממתין לתשובה בקוצר רוח

בעניין הזה יש המון גישות

יש אנשים שעושים חינוך ביתי שבמסגרתו יש באמת שעות מוגדרות של 'שיעורים' שלומדים בהם מקצועות מוגדרים, ויש אנשים שנותנים לילד להתוות את הדרך באופן מלא. כשאני עוד לא שם, קשה לי להגיד באופן נחרץ איפה על הסקאלה אני עומדת, אבל אני מאמינה בסקרנות הטבעית שנולדנו איתה שתעשה את העבודה. אני חושבת שצריך לתת לילד להתנסות במגוון תחומים, ולעודד אותו כשהוא בוחר להתעסק באחד או שניים מהם. בלי לחשוש מה יקרה אם הוא לא יידע חשבון או צרפתית. הדברים הבסיסיים כבר ימצאו את דרכו אליו, ואת העמוקים יותר הוא לא יצטרך לדעת אם יבחר, נגיד, באומנות כמקצוע. ואם ירצה ללכת לכיוון של לימודים אקדמיים, זו תהיה המוטיבציה שלו להשלים את הדברים החסרים (ובינינו, זה לא משהו שבאמת צריך למרוח עליו שלוש שנים בתיכון). ברגע שיש לך סיבה ללמוד, ויש מטרה אי שם באופק לכל המאמץ הזה, דברים נראים הרבה יותר קלים מאשר כשמכריחים אותך ללכת לשם כל יום ולספוג מידע במשך 7 שעות בממוצע. רוב המשפחות שעושות חינוך ביתי בארץ מכירות זו את זו. יש מפגשי חינוך ביתי איזוריים שבהם ילדים פוגשים ילדים אחרים, יש כל מיני פעילויות מאורגנות, אבל גם מעבר לכך - ילדים פוגשים ילדים אחרים בהרבה מקומות. בחוגים אחר הצהריים, בתנועת נוער... אני הייתי די מתבודדת בתקופת התיכון שלי, ורוב החברים שנשארו לי מאותה התקופה הם מהתנועה. אבל אני מניחה שבסוף באמת נשארת השאלה "למה?". והתשובה שלי היא - שהילד שלי הוא שלי. לא של המדינה. ואני לוקחת על עצמי את האחריות על חינוכו. זה לא אומר שאני אלמד אותו את הכל (כי אני לא יודעת הכל), אבל אני אדאג שהוא יוכל ללמוד את כל מה שהוא צריך ורוצה, כדי שביום מן הימים יהיה מבוגר בריא, מאושר ובעל כלים טובים לחיים. זה תפקידי בתור אמא שלו. בית ספר, מבחינתי, הוא סוג של בייביסיטר להמונים. אנחנו שולחים לשם את ילדינו לא רק כדי שילמדו וישכילו, אלא גם כדי שיחנכו אותם, ידאגו להם בזמן שההורים בעבודה ויטפלו בהם אם יש בעיה. ולא רק שאני לא רוצה לוותר על התפקיד הזה כל כך בקלות, אני לא מוותרת עליו לטובת בית ספר שנקבע שרירותית לפי האיזור שאני גרה בו. כמו שאם אתה היית הולך לחפש בייביסיטר היית מחפש היטב ולא הולך שרירותית למי שגרה בקומה מעליך. יכול להיות שיש בתי ספר (כמו גם בייביסיטריות) שאני דווקא רואה איתם עין בעין. ויכול להיות שיום אחד הבן שלי יגיד לי שהוא דווקא רוצה ללכת לאיזשהו בי"ס, מלמדים שם איזה מקצוע נחמד ויש שם תוכנית לימודים מעניינת. אני בהחלט אשקול את הסוגיה, לכשאדרש אליה. אבל מבחינתי, זה משהו שצריך להגיע מהילד. הוא זה שצריך להרגיש שהמקום תורם לו.

hag70

New member
תראי, אין לי כוונה לשכנע אותך

שמערכת החינוך הישראלית זה הדבר הכי טוב שקרה למין האנושי רק חשוב לדעת שיש לא מעט בתי ספר שהם לא השנאנץ הממוצע הידוע. צריך לחפש אותם הם לא נמצאים בכל מקום אבל הם נותנים פתרונות מצויינים לחינוך הילדים שלנו. חלקם סטנדרטיים לגמרי אבל שונים בגישה שלהם וחלקם ממש "מיוחדים" (דמוקרטים, פתוחים, אקולוגים, אנתרופוסופים ומה לא) חלקם במימון חוק חינוך חובה וחלקם פרטים לגמרי. לא חייבים לפסול את כל המערכת באופן גורף.

מסכימה איתך שלא כל מערכת החינוך רקובה

מצד שני רוב בתי הספר הם שטאנץ ידוע ומוכר. מעורבות הורים חזקה יכולה להטות את הכף לטובת ייחוד ועשיה חיובית ומועילה בבית הספר.

smailie

New member
אסכם את זה ככה:

טקסיוּת נטו שלא תפתור דבר. אם הכוונה ביוזמה הזאת היא שהמצב בבתי - הספר יהפוך להיות משופר יותר, אז אני לא רואה את הקשר בין הדברים. לא ברור לי איך לקום בפני המורה בעת כניסתו לכיתה ותלבושת אחידה יסייעו לכך בדיוק.

AlonPe

New member
תלבושת אחידה, ברית מילה ושאר ירקות...

בביצפר שלנו (נדמה לי שבכל בתי הספר ביישוב שלנו) מונהגת מזה שנים תלבושת אחידה. מבחינתי כהורה - זה רק מקצר ומפשט את ההתארגנות בבוקר! שני הבנים שלי (בניגוד גמור לקטנה - למרות שהיא רק בת שלוש) הם שלומפרים גמורים בכל מה שקשור לבגדים, ונראה שממש לא איכפת להם מה הם לובשים! כשהיינו בתאילנד בקיץ, באחד הפארקים, היו קבוצות, קבוצות של תלמידי בית ספר, והיתה להם תילבושת אחידה - מכנסיים כחולים עם פס כזה בצד, וחולצות כאלו עם צווארונים בשלל צבעים (כל בית ספר והצבעים שלו - צהוב, לבן, ורוד(!), אדום...) וזה היה... מצד אחד מזעזע, מצד שני מקסים! (צילמתי את זה, אחפש תמונה... הנה, צירפתי!) אצלנו מדובר "בסך הכול" בחולצת טריקו, די מעאפנה עם הדפס של הסמל של ביצפר... אני לא נכנס לכל הפילצופים שקשורים למשמעת, שוויון וכו', לא רואה בזה דבר כזה גרוע. החודש, התחילו (אצלנו בביצפר, לא יודע אם זה קשור להחלטה כלל ארצית) להנהיג קימה בפניי המורה. אני לא שותף לתחושות שהביעה אפונה. כמו שכתבו אחרים - יש הרבה רעות חולות במערכת החינוך שלנו, וברור לי שלא זו הדרך לתקן אותן! ממה שאני רואה וחווה בביצפר שלנו (של הבנים שלי) יש הרבה מאוד אנשים טובים - מהמנהלת ועד לרוב צוות המורים, שעושים עבודה מעולה ונותנים ת'נשמה שלהם! אני לא אומר שהכול טוב, רחוק מזה! ונקיטת צעדים סימליים/משמעתיים כאלו, זה בהחלט מגוחך. כשלמדתי בתיכון - היתה מורה אחת, שהתעקשה שנקום בפניה! בלי שום קשר (חוזר על זה - בלי שום קשר!) היא היתה מורה מעולה! היא היתה מורה "קשוחה" עם אפס סבלנות לבעיות משמעת - שלא היו אצלה בכיתה, והציונים אצלה היו גבוהים מההמוצע - אבל לא בגלל הקשיחות שלה, בטח שלא בגלל הקימה בפניה, אלא פשוט - כי היתה מורה מצויינת! לא שמעתי ת'דיבורים על הנהגת תלבושת אחידה גם למורים - זה דווקא כן נראה בעיניי דבר חיובי! לעניין ברית המילה - לא כל כך הבנתי איך הנושא הזה השתרבב לכאן, בעניין הזה ליבי בסוף מזרח וגופי (הפגום והנימול) בסוף מערב (או להיפך) אם היום היה נולד לי בן - הייתי בדילמה קשה. קודם כל עם עצמי. אני לא דתי. אבל - היהדות היא חלק מהותי בזהות שלי. המילה היא אחד הסממנים המובהקים של התרבות הזו. גילי - עם כל הכבוד למחקרים מדעיים - אין לזה שום רלוונטיות לדיון הזה! קודם כל, הדעות (המדעיות) חלוקות! כפי שסתיו ציין על כל מחקר שמראה ככה, אפשר להביא מחקר אחר שמראה להיפך! אבל העניין הוא שזה לא רלוונטי! אנשים לא מלים את ילדיהם (בעיקר לא פה אצלנו) מסיבות רפואיות מדעיות! אלא מסיבות דתיות תרבותיות! את כל היתרונות כביכול שיש למילה, אפשר לבטל באמצעות הגיינה פשוטה (שבמילא מיוסמת - לפחות במקומתינו) ובאמצעות חינוך מיני פשוט! כלומר הדיון חייב להישאר ממוקד בפאן התרבותי שלו - ולא בפאן הרפואי מדעי! אצלנו ספציפית - המשפחה של אישתי היא משפחה דתית/מסורתית, ככה שהתנגדות למילה - פשוט לא הייתה עוברת! אבל גם ביני לבין עצמי - קיימת דילמה! אני אכן רואה במילה הטלת מום, ורואה את ההיבט הלא מוסרי(!) של מילה של תינוק מחד. ומאידך - אני מחובר למסורת ולתרבות היהודית (למרות, שכאמור אני עצמי לא "דתי", לא שומר תרי"ג מצוות) ומבין את המשמעות, החשיבות הסימלית הגדולה של המינהג הזה. בקיצור - אם היה נולד לי בן היום, הייתי בדילמות מסובכות מאוד (קודם כל עם עצמי, ואחר כך עם המישפוחה!) מזל שכבר "סגרנו הבאסטה"!

למעלה