תלבושת אחידה וקימה בפני מורה ....

במקלחות הצבאיות יש לא מעט עורלות

(ולא מעט סיפורים נחמדים על הנושא) ואני ממש לא חוששת מנידוי חברתי. סה"כ זה לא איבר שנחשף ברבים (להבדיל ממשקפים, נגיד. ולא כל אחד רץ לעשות לבנו עדשות מגע). יש דברים שאחליט בשבילו, אבל אין לי שום כוונה להעביר אותו ניתוח שאינו נחוץ לבריאותו.

Master Stav

New member
לגבי ברית המילה אני מקנא בך ....ובו

נכנעתי וזה שמהו שלעולם לא אסלח לעצמי , מלתי את שני בני אז נכון עם רופא כירורג מומחה בקליניקה נקייה וסטרילית ללא שום סממן דתי אבל כן הטלתי בו מום מיותר ומטופש לטעמי ....כך ששם אני מתחבר לדברים שלך מאד ומקנא בך על היכולת ובו ...על ששמור עליו - שאפו לגבי השאר ....זכויות חובות וכדומה ....תחושת הבטן שלי היא שלקחת את זה כמה צעדים קדימה ...והכוונ ליותר מידי רחוק .

gils33

New member
אני משתגע מזה

סתיו - תסביר לי למה זה מום? היום 70% מאוכלסיית העולם מלים את הילדים,יש כאלו אפילו שהולכים לבד לבתי חולים ומורידים את העורלה.... מה כ"כ היסטרי בזה שיש ממש עדה שלמה שהולכת נגד? האם זה רק הסממן הדתי? אז למה מחקרים מצאו שיש פחות מחלות מין לילדים/אנשים שנימולו? האחוז לחלות במחלות מסויימות נמוך בהרבה מאשר אצל לא נימולים. לא יודע מה ההיסטריה,אתם לא רוצים למול אותו אצל רב,או קי,יש היום כירורגיים מצויינים שעושים את זה בלי שום בעיה.

Master Stav

New member
גיל אם תצא לשנייה מהנושא הדתי

על כול מחקר של בעד מילה אביא לך 2 נגד וההיפך
וזה מום אין שום ספק שזה מום, אם הילד ירצה בגיל 15-16 ....אין בעיה איך אמרת הולכים לבית חולים ועושים .... אבל מדוע אנו כהורים אמורים לקחת החלטה שכזו (ושוב מבחינה בריאותית יש מחקרים לפה ולפה ) החלטה בילתי הפיכה שמהותה בתכלס מבחינת העם היהודי לא יותר מהתנייה תרבותית אתה יכול להסביר לי איך אדם שחזר בשאלה והולך אנטי נגד הדת עדיין אל אוכל חזיר ....ואני מצטט : זו חייה מלוכלכת התניה תרבותית ותו לא ....

gils33

New member
לגבי המחקרים - בטוח

אבל תחשוב על זה שנייה,גם מוסלמים מלים את ילדיהם,לא רק יהודים. לא יודע,אני לא מוצא בחתיכה קטנה של 2 ס"מ היסטריה כזו רצינית עם או בלי קשר לדת. אם הייתי חושב שיש לי נקודת חן והיא כואבת או חריגה או מציקה,הייתי מוריד אותה רק אפילו אם יכול להתפתח מזה משהו לא בריא,רק בגלל הספק.

Master Stav

New member
זו ההחלטה שלך ...

אבח מאחר והמחקרים הם לפה ולפה מדובר במשהו בילתי הפיך כך שאני היתי מעדיף ששני הבנים שלי לא יהיו נימולים לצערי נכנעתי בביל שלום בית ....( חתיכת שלום מזוייף השגתי ) ואני כועס על עצמי

וזו הסיבה שמלת את הבן שלך? אני עם סתיו ועם

אפונה וגבר - מלתי כי לא התעמקתי בזה, ככה מקובל וככה עושים. לא שאני מתחרוטת, אבל היום זו נראה לי סיבה לא מספיק טובה למול ילד.

gils33

New member
אני מלתי את הבן שלי

מסיבות יהודיות ולא משום סיבה אחרת ואין לי שום בעיה עם זה,את משפחתי אני מגדל לפי זה שאני יהודי,אמנם חילוני אבל יהודי. מילה בר מצווה הכל... לי זו סיבה מספיק טובה אני לא מתווכח איתכם,מנסה להבין את זה.

אין ויכוח - כמו שאמרתי גם אני מלתי

רק לא מטעמים של יהדות ודת. מטעמים - שהיום נראים לי לא נכונים. אני לא בטוחה אם תהיה בר מצווה מסורתית לבן שלנו. לפחות אנחנו לא מכוונים לשם, אם ירצה - שיתכבד ויהנה. אם לא - אז לא.

וזה הפרדוקס היהודי

מצד אחד טוענים שזה מה שמייחד אותנו, מצד שני - אבל גם הגויים עושים. אז זה כבר לא מייחד אותנו. ואין שום קשר מוכח בין עורלה למחלות מין. למעשה, הדבר היחיד שמקטין את הסיכויים שלך לחטוף אחת כזאת הוא קונדום. לגבי אלה שטוענים שזה סטרילי - אז זה סטרילי עד הפיפי או הקקי הראשון, ואז, כמו בכל פצע פתוח, יש חגיגה של חיידקים. לא פלא שיש כל כך הרבה זיהומים בקרב נימולים. אותי משגע שהטיעון הכי "חכם" שיש לאנשים להגיד זה "יש דברים בחיים שעושים בלי לחשוב". זה ממש עצוב בעיניי. כי כשהולכים לעשות ניתוח יושבים עם הרופא והמרדים ומבררים סיבוכים אפשריים והכל, וכשצריך לעשות ברית , שזה ניתוח לכל דבר, פשוט שמים את הילד בידי מישהו שהוא אפילו לא רופא, עם ציפורן מגודלת שאלוהים יודע איפה היא היתה קודם. וניתוח לב היית עושה אצל רב? והאבסורד הכי גדול - מדובר בניתוח באיבר בריא לחלוטין. מילא אנשים שבדקו וחקרו והתלבטו ונכנעו, אני יכול להבין אותם. אבל אנשים שעושים את זה רק כי "כולם עושים" או הטיעון שהבאתי למעלה - לא מבין ולא מקבל.

בחתיכה הקטנה של 2 ס"מ הזו

יש יותר קצות עצבים מלכל איבר אחר בגוף, והיא חלק אינטגרלי מאיבר המין ויש לה חשיבות מרובה (הפרשת חומרי סיכה, הגנה משפשופים ושריטות). לא סתם הרמב"ם כתב שלמול זה להשאיר את האיבר חסר הגנה.

60 שניות על ברית מילה

(או יותר, או פחות... תלוי כמה מהר אתה קורא) העורלה, החלק אותו מורידים בברית המילה, היא רקמה בריאה ומתפקדת. היא לא סתם מונחת שם. יש בה שרירים, קצות עצבים, כלי דם... אפשר לחיות בלעדיה, כמו שאתה יודע היטב, אבל זה לא המצב המולד והנורמלי מבחינת הגוף. מה גם שבגיל שמונה ימים היא דבוקה לשאר איבר המין (בגילאים מאוחרים יותר היא נפרדת ממנו), וגם חיתוך של כירורג הוא רחוק מלהיות מדוייק, ועלול ליצור אי אלו בעיות. על חלקן עולים מיד, חלקן יתגלו רק בתקופת ההתבגרות המינית. חלקן ניתנות לתיקון, חלקן לא. אני חוששת שהסטטיסטיקה שלך לא מדוייקת. רוב העולם היום לא נימול. היהודים מלים, המוסלמים מלים ויש עליים מסויימת במילה בארה"ב אבל שאר העולם - רובו ערל. וזה כולל את קנדה, דרום אמריקה, אסיה ואירופה. לגבי אפריקה - הנושא מסובך, ומושפע מלא מעט בעלי אינטרסים כאלו ואחרים (כמו כמעט כל סוגיה אחרת שנוגעת לאפריקה. זה ככה בכלכלה, בסביבה, בפוליטיקה...). ומבחינת הבריאות - העמדה של ארגון הבריאות העולמי קובעת שאין הצדקה רפואית לביצוע מילה בתינוק בן יומו. מי שחשוב לו לעשות זאת מסיבות כאלו ואחרות - הם לא נגד, אבל אין המלצה כן למול תינוקות. להגיד שיש פחות מחלות בקרב נימולים זה כמו להגיד שיש פחות פטריות בציפורניים לאדם בלי רגל. איבר שמורידים מהגוף לא יחלה. ולגבי מחלות מין באופן ספציפי - מסוכן מאוד להסתמך רק על ברית מילה בבואך לקיים יחסי מין לא בטוחים. אין הרבה מחקרים שאינם מוטים, אין הרבה מחקרים שבהם הצליחו לבודד את עניין המילה מפרמטרים אחרים (כמו הרגלים מיניים, נגיד. או ריבוי פרטנרים. או הגיינה פשוטה). מה שכן - במדינתנו הקטנה יש לא מעט נשאי איידס, לצערנו. אני מאמינה שיותר מ-95% מהם - נימולים. אני כותבת את כל זה לא מתוך נסיון לשכנע, אלא רק כדי שאם מתווכחים - נתווכח על העובדות הנכונות. אם יש אנשים שמרגישים שאלוהים מצווה עליהם למול את הילד שלהם - אין הרבה מה שאני יכולה להגיד בנידון. אם זאת המילה שלי נגד המילה של אלוהים - הוא לוקח. אבל כשמנסים להגיד שמומלץ ע"י רופאים למול את הילד, לדוגמה, זה כבר פשוט לא נכון. אין המלצה כזו.

gils33

New member
קצת יותר משישים שניות

מחקר רפואי אש מוכיח אחרת http://www.doctors.co.il/ar/9399/האם+ברית+מילה+מונעת+מחלות+מין+q00 איזה לינק ארוך נלקחמה"פורטל למידע רפואי ברשת" מתוצאות סקירה ספרותית שפורסמה בגיליון ינואר 2010 של ה-Archives of Pediatric and Adolescent Medicine, עולה כי ברית מילה שבוצעה בגברים בוגרים הובילה לצמצום שיעורי ההדבקה במחלות המועברות במגע מיני. החוקרים כותבים כי מדיניות ה-AAP - American Academy of Pediatrics בנוגע לביצוע ברית מילה בילודים זכרים נוסחה בשנת 1999 ועודכנה ב-2005. על-פי עמדת ה-AAP, אין די ראיות כדי להמליץ על ביצוע שגרתי של ברית מילה בילודים. לדבריהם, בספרות קיים מידע מבוסס המדגים כי ברית מילה מובילה לצמצום זיהומים בדרכי השתן והפרעות דלקתיות של הפין בילודים. מטרת הסקירה הייתה לבדוק עדויות חדשות בנוגע להשפעה של ברית מילה על זיהומים המועברים במגע מיני בבגרות. הסקירה כללה שלושה מחקרים אקראיים מבוקרים עם למעלה מ-10,000 גברים ללא HIV בעת ההצטרפות, מדרום אפריקה, קניה ואוגנדה. במחקרים עברו הגברים ברית מילה בעת ההצטרפות או לאחר 21-24 חודשים, ובכל המחקרים נמצא קשר מובהק בין ברית המילה ובין ירידה של 53-60% בשיעור ההדבקה ב-HIV מיחסי מין הטרוסקסואלים. לאור העדויות החדשות, המליץ ארגון הבריאות העולמי (WHO) בשיתוף עם ה-Joint United Nations Program on HIV/AIDS על ביצוע ברית מילה כאמצעי מניעה חשוב להעברה מינית של HIV. לברית מילה יתרונות ארוכי טווח כותבי הסקירה מדווחים, כי במחקרים נמצא שברית מילה בזכרים הובילה לירידה של 28%-34% בשיעור ההדבקה בנגיף הרפס סימפלקס סוג 2 (HSV-2), וירידה של 32%-35% בשכיחות של נגיף הפפילומה (HPV) בגברים. בבנות הזוג של הגברים הנימולים נצפתה ירידה של 40% ב-Bacterial Vaginosis, וירידה של 48% בזיהום ב- Trichomonas vaginalis. הכותבים מסבירים כי שיעור הסיבוכים של ברית מילה בילודים עומד על 0.2%-0.6%. בין הסיבוכים השכיחים ניתן לציין דימום וזיהום מקומי, הניתנים לטיפול באמצעות לחץ מקומי וטיפול בפצע או אנטיביוטיקה. סיבוכים אחרים הם נדירים ביותר, וכוללים היצרות של פתח העורלה (פימוזיס), הידבקויות, דלקת של פתח השופכה (meatitis), היצרות פתח השופכה, ופגיעה בעטרה. לדבריהם, לא נמצאה עדות לכך שהתרחש שינוי בהתנהגות המינית של הגברים לאחר ברית המילה, ולכן הם כותבים כי נראה שביצוע ברית מילה בילודים כרוך בסיכונים מסוימים, אך סיבוכים חמורים ארוכי טווח הם נדירים ביותר. יש לשקול את הסיבוכים קצרי טווח הנדירים של ברית מילה בילודים, מול היתרונות האפשריים בינקות ובילדות (הכוללים ירידה בשיעור הזיהומים בדרכי השתן), היתרונות ארוכי הטווח בהתבגרות ובבגרות (הכוללים ירידה בסיכון להדבקה ב-HIV, HSV-2 ו-HPV), ויתרונות אפשריים לבנות הזוג של הגברים הנימולים. לאור תוצאות הסקירה ממליצים הכותבים על עדכון הנחיות ה-AAP, כך שישקפו את הראיות החדשות ביותר. במאמר מערכת שפורסם בתגובה, נכתב כי מדובר בסקירה אובייקטיבית של הנתונים הקיימים. כותב הסקירה מציין כי למרות שהמחקרים שנכללו בה נערכו באפריקה, התוצאות רלוונטיות גם לאזורים אחרים, ומוסיף כי לאור העדויות הקיימות ניתן לקבוע שהיתרונות של ברית המילה מצדיקים מתן של כיסוי ביטוחי על-ידי ביטוחי הבריאות. עם זאת, יש לערוך מחקרים נוספים לפני שיהיה ניתן להמליץ על ביצוע שגרתי של ברית מילה בילודים.

hirshfe

New member
יש פתרון פשוט יותר מברית מילה

אשר אמור להמנע הבדקות באיידס ב-99% מהקרים סקס בטוח!

../images/Emo201.gif נשמע לא קל.

אולי הילד שוכח, אבל ההורה תמיד זוכר. ואני כבת זוג, תמיד רואה את הצלקת של הבעל (שלכל נימול יש), וחבל לי שהאיש שאני אוהבת עבר את זה. בזמנו זה אפילו לא היה אצל כירורג, מן הסתם. זה כבר מים מתחת לגשר, והחוסר לא ממש מורגש, אבל זה שם. ובאשר לשאר - זה עניין של גישה לחיים. לכל אחד יש את שלו, ואני מאמינה שכל עוד כולם באים בגישה טובה, רק נרוויח מהבדלי הדעות האלו.

Master Stav

New member
תמיד בגישה טובה גם אםה דברים

מנוגדים בתכלית לשל אחרים ..... לקרוא להשכיל ולהחליף דיעות ...מה רע ?

gils33

New member
וואו - איזו אג'נדה

אני לא בטוח שלזה התכוון המשורר,דווקא בבתי הספר מפתחים חשיבה יצירתית . תחתית שרשרת המזון - את יודעת מה הולך בביה"ס?המורים אולי בתחתית שרשרת המזון. יש לך מושג איך תלמידים מדברים למורים? אני נחרדתי לשמוע.... היררכיה בעולם,צריך להיות לא? מה עדיף?אנרכיה? מסגרת משפילה? אולי תקפצי בהזדמנות לביה"ס ליום בכתות א- ו ואח"כ ואח"כ לתיכון,מבטיח לך שדעתך תשתנה בשעתיים שהות ומה למדו התלמידים? לעשות כל מה שאומרים להם, לא לחשוב בצורה עצמאית, שיש היררכיה בעולם ובהיררכיה הזו הם לא שווים כלום. וגם בצבא אח"כ הם לא יהיו שווים כלום. ואולי, אולי, באוניברסיטה, הם יצליחו לאסוף את מעט הכשרון, הסקרנות הטבעית, ההעזה והמוטיבציה כדי לעשות מה שעושה להם טוב באמת. חס ושלום לא בא נגדך אלא לא מסכים עם דעותייך.

בהזדמנות?

12 שנה הייתי שם, אני יודעת על מה אני מדברת.
אני חולקת על הנחת היסוד שלך שצריכה להיות היררכיה בעולם. אולי יהיה אדם מוביל ואדם מובל בסיטואציה כלשהי, אבל זאת כיוון שהמובל בוחר במוביל כמישהו שהוא רוצה ללמוד ממנו וללכת אחריו, ולא כי המוביל עושה עצמו עליון על המובל בעל כורחו. אני בטוחה שכשאתה למדת מקצוע (או אפילו תחביב כלשהו שמעשיר את הידע שלך) בחרת לך מורה שאתה סומך עליו, שאתה רואה בו אוטוריטה מקצועית, שאתה רוצה ללמוד ממנו. אפילו שילמת על זה כסף מרצונך. בבית הספר, כשאתה תלמיד, מנחיתים עליך מורה שלפעמים הוא מתאים לך ולפעמים הוא לא מתאים לך (שלא לדבר על רמתו המקצועית. אני מאמינה שרוב המורים הם מורים טובים, אבל שלכל תלמיד יש את שיטת הלימוד שיותר מתאימה לו, ואת זה לא נותנים לבחור בבתיה"ס הציבוריים), מכריחים אותך ללמוד מקצועות מסויימים בסדר מסויים שלא נתון לשינוי (לא מצדך, בכל אופן. משרד החינוך משנה את הדברים האלו פעם בכמה שנים, לפי גחמות כאלו ואחרות. הרי שום דבר לא נהיה פתאום יותר חשוב) והיכולת שלך לשלוט על תהליך הלימוד שלך היא אפסית. ועוד מצפים ממך לקבל את זה ולהוציא ציונים טובים. לא זוכרת מי אמר פעם - האלימות היא המפלט האחרון של חסרי היכולת. אחד הציטוטים היותר חכמים שיצא לי להתקל בהם. אדם משתמש באלימות (פיזית או מילולית) כשאין לו אפשרות אחרת. כשאף אחד לא מוכן לקבל אותו בטוב. כשאין דרך מסודרת לערער, כשאין מי שמקשיב, כשאין איך לדבר. ככל שתגביל יותר את התלמידים, תאסור עליהם, תנסה לדכא את ההתנהגות שלהם - כך תגבר האלימות. ואם לא בין כתלי בית הספר, אז אחרי הצהריים. בימי שישי בערב. בחופש הגדול. מתי שרק אפשר, בשניה שיתנו להם לפרוק את כל הזעם שנאצר. כי אין כאן טיפול בבעיה מהשורש, יש כאן טיפול בסימפטום, והאנשים הרלוונטיים לא רואים שזה יחזור אליהם כמו בומרנג מזוית שהם בכלל לא ציפו לה. (ואז ינסו לפתור גם את הנקודה ההיא, בלי לטפל בשורש. כמו שקורה כבר שנים.) ולשאלתך השניה אענה בערב, זה אפילו יותר מורכב מהתשובה לשאלה הזאת.

למעלה