60 שניות על ברית מילה
(או יותר, או פחות... תלוי כמה מהר אתה קורא) העורלה, החלק אותו מורידים בברית המילה, היא רקמה בריאה ומתפקדת. היא לא סתם מונחת שם. יש בה שרירים, קצות עצבים, כלי דם... אפשר לחיות בלעדיה, כמו שאתה יודע היטב, אבל זה לא המצב המולד והנורמלי מבחינת הגוף. מה גם שבגיל שמונה ימים היא דבוקה לשאר איבר המין (בגילאים מאוחרים יותר היא נפרדת ממנו), וגם חיתוך של כירורג הוא רחוק מלהיות מדוייק, ועלול ליצור אי אלו בעיות. על חלקן עולים מיד, חלקן יתגלו רק בתקופת ההתבגרות המינית. חלקן ניתנות לתיקון, חלקן לא. אני חוששת שהסטטיסטיקה שלך לא מדוייקת. רוב העולם היום לא נימול. היהודים מלים, המוסלמים מלים ויש עליים מסויימת במילה בארה"ב אבל שאר העולם - רובו ערל. וזה כולל את קנדה, דרום אמריקה, אסיה ואירופה. לגבי אפריקה - הנושא מסובך, ומושפע מלא מעט בעלי אינטרסים כאלו ואחרים (כמו כמעט כל סוגיה אחרת שנוגעת לאפריקה. זה ככה בכלכלה, בסביבה, בפוליטיקה...). ומבחינת הבריאות - העמדה של ארגון הבריאות העולמי קובעת שאין הצדקה רפואית לביצוע מילה בתינוק בן יומו. מי שחשוב לו לעשות זאת מסיבות כאלו ואחרות - הם לא נגד, אבל אין המלצה כן למול תינוקות. להגיד שיש פחות מחלות בקרב נימולים זה כמו להגיד שיש פחות פטריות בציפורניים לאדם בלי רגל. איבר שמורידים מהגוף לא יחלה. ולגבי מחלות מין באופן ספציפי - מסוכן מאוד להסתמך רק על ברית מילה בבואך לקיים יחסי מין לא בטוחים. אין הרבה מחקרים שאינם מוטים, אין הרבה מחקרים שבהם הצליחו לבודד את עניין המילה מפרמטרים אחרים (כמו הרגלים מיניים, נגיד. או ריבוי פרטנרים. או הגיינה פשוטה). מה שכן - במדינתנו הקטנה יש לא מעט נשאי איידס, לצערנו. אני מאמינה שיותר מ-95% מהם - נימולים. אני כותבת את כל זה לא מתוך נסיון לשכנע, אלא רק כדי שאם מתווכחים - נתווכח על העובדות הנכונות. אם יש אנשים שמרגישים שאלוהים מצווה עליהם למול את הילד שלהם - אין הרבה מה שאני יכולה להגיד בנידון. אם זאת המילה שלי נגד המילה של אלוהים - הוא לוקח. אבל כשמנסים להגיד שמומלץ ע"י רופאים למול את הילד, לדוגמה, זה כבר פשוט לא נכון. אין המלצה כזו.