תלונה ובקשה

תלונה ובקשה

איזה לא בסדר מצד AXN לשים פרקים מחר ומחרתיים. מילא מחר זה עוד לא חג אבל ביום חמישי זה חג ושוב הדתיים נדפקים. וזה עוד חלק מהפרק האחרון. בקיצור מישהו יודע איפה אני יכולה לראות את הפרק של מחר ושל יום חמישי?

KurtAngleWho

New member
יש ב-TV links

תעשי TV links בגוגל ותמצאי את האתר,תסתכלי באות S ותחפשי "survivor:palau",זה פרק 13 או 14.

Fairywitch

New member
אני יודעת שזה גבולי מבחינת דת-

אבל מותר לך לכוון וידאו שיקליט ולראות אחרי החג? באמת לא בסדר שהם משדרים! חוסר התחשבות בדתיים, ואפילו כחילונית תכננתי לצאת מהבית בחג, לא לשבת לצפות! חילונים רבים נוסעים בחג לארוחות אצל משפחה וגם הם לא יוכלו לצפות. אידיוטי.

NamelessGirl

New member
אני לא מבינה מה הסיפור

זה בדיוק כמו שמשדרים כל תוכנית אחרת בזמן שישי שבת או חג. מה כל כך מיוחד בהישרדות? אי אפשר להשבית את הטלוויזיה רק בגלל שיש אוכלוסיה מסויימת שלא יכולה לראות בימים האלה. אם הם לא רוצים לראות- שלא יראו, בחירה שלהם.

Fairywitch

New member
כי זאת סדרה, וככה זה נקטע להם-

סדרות בערץ 2, למשל, מקבלות הפסקה בחג (נניח, היפים הואמיצים, אם החארטה הזאת עוד משודרת
). זאת לא בחירה שלהם- דת היא דרך חיים, ואי אפשר לבחור להפר אותה ליום אחד בגלל תכנית. שוב, השאלה היא אם מותר לכוון וידאו וכאלה (שמעתי שיש בעיה עם מראית עין). וכמו שאמרתי גם כחילונית הייתי רוצה תכניות חגיגיות בחג, ולא את הרגילות, בפרט אם נוסעים מהבית ואצטרך להחמיץ.

הייי, אני הייתי רואה היפים, למה חארטה../images/Emo6.gif

ולא היא כבר לא משודרת

NamelessGirl

New member
אני מניחה שאין לך יס..

עוד סיבה לעבור. גם עונות חדשות של השרדות וגם היפים האמיצים ממשיך בדיוק מאיפה שהפסיק בערוץ 2

NamelessGirl

New member
היא לא

היפים והאמיצים משודרת רק ביס עכשיו. ודת זאת כן בחירה. זאת דרך חיים אבל דרך חיים שניתן לבחור וניתן לשנות, וגם אם לא לשנות את הדת אפשר לשנות לפחות את המינון וזאת לגמרי בחירה של הבנאדם. מבחינתי- אם הבנאדם כל כך מאמין בדת ובחוקים שלו- לא צריך להטריד אותו מה הוא מפסיד בטלוויזיה באותו יום שאסור לו לראות. כי הדת אמורה להיות יותר חזקה מזה. אבל זאת רק דעתי כי בתכלס אני הבנאדם האחרון שמבין את אופן החשיבה של הדתיים. ובנוגע אליך כחילונית- יש תוכניות מיוחדות לחג אבל זה התוכניות של הפריים כי אי אפשר לשים כל היום בלי הפסקה תוכניות מיוחדות, כמה תוכניות מיוחדות את כבר חושבת שיש? ואני מבטיחה לך שיש גם אנשים שמתלוננים על זה שהם מפסידים תוכניות מיוחדות...זה שמי שדיבר פה מפריע לו שהוא מפסיד השרדות זה לא אומר שאין אנשים שמפריעים להם דברים אחרים...אין מה לעשות.

Fairywitch

New member
הדת היא בחירה, אבל ברגע שבחרת אתה לא יכול

להחליט מה נוח ומה לא, וקצת התחשבות לא תהרוג אף אחד. אני מבינה את זה כי אני נתקלת בבעיות דומות בגלל שאני צמחונית. כשיש לך ערכים שמכתיבים משהו מסויים- אתה נתקל לפעמים בקשיים. זה באמת לא היה הורג אף אחד אם ביומיים האלה היו תכניות לחג- זה יכול היה להיות אפילו נחמד (למשל, שידור הופעה חיה של עברי לידר לכבוד החג היה עושה לי ערב חג נהדר). אני הראשונה שתשמח לקפוץ נגד כפייה דתית, אבל לפעמים יש גם כפייה חילונית, וזה רק מקרה אחד.

NamelessGirl

New member
אני ממש לא מסכימה איתך

זאת לא כפייה חילונית. כפייה חילונית זה היה אם היו באים אליהם הביתה ומכריחים אותם להדליק את הטלוויזיה. אף אחד לא עושה דבר כזה. אם הערכים שלהם מתנגשים עם התוכניות שהם רוצים לראות- אז הם צריכים להתמודד עם זה. זה החיים שלהם ובחירה שלהם. ושוב כמו שאמרתי- אי אפשר כל היום בלי הפסקה לשדר תוכניות חג בכל הערוצים. ואם היו משדרים הופעה של עברי לידר אז המעריצים הדתיים שלו היו קופצים ואומרים- היי מה פתאום אתם משדרים את זה ביום שאנחנו לא יכולים לראות. תמיד יהיה מישהו שלא יהיה מרוצה. אבל אי אפשר פשוט לא לשדר כלום. זה לא יום כיפור.

Fairywitch

New member
אז לא כפייה, חוסר התחשבות.

וכפייה חילונית אכן קיימת במקרים מסויימים. פחות מהדתית, אבל קיימת.

NamelessGirl

New member
אני בחיים לא שמעתי על מקרה של כפייה חילונית

או שאני לא זוכרת פשוט. בכל אופן זה לא אומר שזה לא קיים אבל אני לא יכולה להגיב כי אני לא יודעת על מה מדובר ובקטע של חוסר התחשבות- זה עניין של השקפה. אני יכולה לבוא ולהגיד באותה מידה שהם לא מתחשבים בי ולמה אני צריכה להפסיק לראות את התוכנית שאני רואה באופן קבוע בגלל שהם מאמינים שאסור להם לראות טלוויזיה בימים מסויימים. נכון שאת יכולה לקרוא לזה קטנוניות אבל באותה מידה אני יכולה להגיד שזה קטנוני מצידם לבכות על 2 פרקים. אני לא באה ואומרת את זה..אני רק נותנת דוגמה. שתביני שלכל מטבע יש שני צדדים. אי אפשר להכריח אנשים להתחשב...זה צריך לבוא מהם מרצון. מאם כן מכריחים אותם להתחשב- אז זאת כבר כפייה. אני לא בטוחה למה בכלל נכנסתי לויכוח הזה מראש חח כאילו אין לי AXN בכלל, יש לי יס, אבל סתם העניין של העיקרון הציק לי..

Fairywitch

New member
דוגמא לכפייה חילונית:

יום העצמאות הוא חג של כולם, על זה אין ויכוח. הלכתי עם חברות לאחת מבמות הבידור, ואחת החברות שלי היא דתיה. הכלנו לקנות משהו לאכול. הסתבר שלאף אחד מהדוכנים שם לא היה אישור כשרות
באירוע ממלכתי כמו זה- זה פשוט לא הוגן! היא לא יכלה לקנות לעצמה כלום
מזל שזה היה בשכונה של כולנו, אז היא פשוט פרשה מוקדם ולא נשארה לכל ההופעות. מזל גם שהיא הביאה מים מהבית
אגב, בזכות החג יש לנו ימי חופש ביומיים האלה. אבל על זה אף אחד לא מתלונן כי זה נוח... ולגבי התחשבות - היא לעיתים קרובות כפויה. דמוקרטיה היא שלטון הרוב תוך התחשבות במיעוט. ושוב- ברור שהכפייה הדתית בארץ היא הרבה יותר בעייתית ונפוצה מחילונית. הרי רצו לבטל את הזכות לצעוד- קודם בי-ם ובהמשך בכל הארץ... פשוט מאז שיש לי חברה דתיה אני הרבה יותר מודעת לכל הצדדים. ועליי לציין שהלוואי וכולם יתווכחו כמוך, בתרבותיות ובנחת (פאק, נשמעתי כמו מורה
אבל זה נכון!).

NamelessGirl

New member
חח אני באמת תרבותית?

כי אני נורא מנסה. לא כמו בוויכוחים על ההשתמטות ששם אני פשוט מאבדת את דעתי (אבל למדתי לאחרונה פשוט להשתלט על עצמי ולהתעלם חח) ואני מצטערת אבל אני לא כל כך חושבת שזאת כפייה חילונית..כי זה לא שאיזה גוף מדיני הקים את הדוכני אוכל האלה. זה אנשים פרטיים שנשכרו על ידי העירייה שלכם (אני מניחה שהבמות בידור זה משהו שקשור לעירייה? אני מצטערת אני לא הכי בטוחה איך זה הולך כי אני לא גרה בעיר) והאנשים האלה החליטו להקים דוכנים לא כשרים וזאת זכותם האישית כי זה העסק שלהם והפרנסה שלהם. זכותם להיות לא כשרים כמו שזכותה של כל מסעדה בישראל להיות לא כשרה. וזה אגב לא אירוע ממלכתי. זה חג ממלכתי. אבל לא אירוע ממלכתי. יש הבדל. אירוע ממלכתי זה הדבר הזה שיש ברחבה הענקית הזאת כל שנה, נו שיש מלא אנשים שיוצרים ציורים כאלה כמו המספר של אותה שנה (חחח אני נשמעת נורא מפגרת אבל אני מקווה שאת מבינה למה אני מתכוונת...). בקיצור- אף אחד לא הכריח אותה לאכול מהאוכל הזה, היא יכלה לבחור לא לאכול באירוע וזה לא שמנעו ממנה ללכת לאכול במקום אחר ולכן זאת לא כפייה. זה נגיד חוסר התחשבות. חוסר התחשבות של העירייה שלכם שלא דאגה לאוכל באירוע גם לדתיים. אבל זאת לא כפייה. וזה אגב גם חוסר התחשבות די מיותר מבחינתי כי גם אם היו שמים אפילו דוכן אוכל אחד כשר זה לא היה פוגע באף חילוני...אבל אני לא יושבת בעירייה שלכם ולכן אין לי מושג למה עשו את מה שעשו. לגבי הימי חופש- נראה לי שכבר אמרתי את זה פה איפשהו אבל אני רואה את החג הזה (ואת כל החגים האחרים) כחג לאומי ולא חג דתי ולכן מבחינתי זאת הסיבה לחופש. אין לי מושג מה קורה בפועל ואם היה חופש גם אם זה לא היה יום שבתון כזה אבל זה לא ממש משנה לי גם. בשבילי חג זה חג גם אם אני לא הולכת לבית כנסת או קוראת איזה תפילה לכבוד החג או לא מדליקה את הטלוויזיה (חח) "דמוקרטיה היא שלטון הרוב תוך התחשבות במיעוט"- אוי את מחזירה אותי לשיעורי אזרחות..אני חייבת להגיד שאני קצת מתגעגעת חח והאמת שסביר להניח שיש דבר כזה כפייה חילונית כי זה לא שהחילונים מלאכים אבל אני פשוט לא מצליחה לחשוב על מקרה כזה..

Fairywitch

New member
זאת מאוד כפייה חילונית-

למה החברה המסכנה שלי לא יכולה לאכול כמו כולם ביום העצמאות? זה לא שהיה לה ממש איפה לקנות אוכל ביום הזה... העיריה הייתה צריכה לדאוג לזה. לפחות להעמיד דוכן עם מוצרים של שטראוס או משהו שהם כשרים. זה שיש פה עיריה דפוקה שגם לא דאגה שיהיו מקלטים במלחמה זה משהו אחר
שיעורי אזרחות? נו, אז משהו נשאר לי בראש גם 13 שנה אחרי

NamelessGirl

New member
היא יכלה לקנות אוכל במקום אחר

מקום אחר שפשוט לא היה במתחם של הבמות. כל מקום אחר בעיר. וגם אם לא- היא עדיין יכלה לאכול בביתה מה שהיא רוצה. ככה שזה לא כפייה. זה פשוט הגבלה את האפשרויות- חוסר התחשבות.

Fairywitch

New member
ככה אפשר להגיד שמצעד הגאווה יכול היה

להתקיים במקום אחר ולא בי-ם. וזכותו היה להתקיים בי-ם. וזה שרצו למנוע את זה זאת כפייה דתית. כך שגם היא רוצה לאכול איתנו בזמן ההופעה, ובצדק, זה גם החג שלה (ושל עשרות כמוה שהגיעו).

למעלה